Hotel curat si personal amabil
Ne-am oprit sa innoptam in Garmisch Partenkirchen dupa o vizita mai detaliata in zona Schwangau. Hotelul la care am stat a fost unul curat, elegant, cu parcare gratuita in curte. Cel care il administreaza e un turc foarte simpatic, Mustafa, cu care am stat la discutii mult timp. E un tip jovial si abia asteapta sa cunoasca oameni din alte tari. El se descurca in orice limba.
Revenind la hotel, un loc primitor, cu camere spatioase, bai curate, prosoape si tot ce e necesar in baie, cu loc de luat masa. Micul dejun a fost unul clasic, dar suficient (cafea, ceai, lapte, fulgi de cereale de mai multe feluri, branza, oua, mezeluri, rosii, castraveti, unt, iaurt, dulceata etc). De pe terasa se vedea varful Zugspitze, cel mai inalt din Germania.
Cat priveste orasul Garmisch-Partenkirchen, acesta este absolut superb. Case cu muscate la ferestre, restaurante cochete, plin de turisti, strazi cu case ornamentate in stil nemtesc, mancare excelenta, oameni veseli. Iar daca ajungi in zona, e mare pacat sa nu urci la varful Zugspitze. Are 2962m si se ajunge cu o telecabina, care urca distanta de aproape 2000m in mai putn de 10 min. Privesliste e spectaculoasa, un lac superb - Eibsee, palcuri de case printre zone de padure, varfuri de munti, unele acoperite de zapada, sosele care se vad serpuind. Cand ajungi in varf ai impresia ca e ireal. La inceput de septembrie erau 2 grade Celsius, senin si o priveliste minunata. Daca te deplasezi putin, poti intra pe un culoar care duce in Austria, in Tirol. Sigur ca se poate cobori cu o alta telecabina in Tirol. Sus in varful muntelui se afla o biserica, la care chiar se tin slujbe, un restaurant, un muzeu si un loc din care se pot achizitiona diverse suveniruri.
Trimis de andranicolle* in 07.09.12 17:07:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andranicolle*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@andranicolle, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.
S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).