BUN
Liocharis Apartments [Lourdata](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Liocharis Apartments, Lourdata
Nu am înțeles niciodată de ce agențiile noastre de turism nu își dau silința în a prezenta oferta de cazare prin fotografii care să atragă. Nu o singură dată mi s-a întâmplat fie să nu rezerv o cazare din cauza pozelor și acolo să descopăr că am făcut o greșeală, fie să rezerv dar să stau cu teamă până ajung acolo.
Același lucru l-am pățit și cu Liocharos Apartments, în Kefalonia. Nu m-au atras fotografiile ci faptul că ne oferea ceea ce căutăm – un apartament cu două camere. Când am ajuns acolo am fost impresionați de cât de bine arată apartamentul față de pozele sărace de prezentare.
Lourdata este o zonă din Kefalonia care include satele Lourdata, Vlachata, Simotata și Afrato.
Întreaga zonă se află “cocoțată” sus pe deal! Știam acest lucru interesandu-mă deja înainte să rezervă cazarea (ceea ce recomand oricui!). Așa că fără mașină ești aproape mort dacă decizi să te cazezi în Lourdata. “Aproape mort” pentru că mai există o salvare… un autobuz care circulă între plajă, satul Lourdata și alte sate sau plaje din apropiere. Ba chiar și către Argostoli cred. Numai că acest autobuz nu are un program clar și este complicat să depinzi de el.
Distanța până la plajă este de aproximativ un km și se poate ajunge în 10 -15 minute. Totuși la întoarcere va dura cel puțîn de două ori mai mult. Chiar dacă probabil era o încântare să servim masă la malul marii, nu am coborât la tavernele de jos preferându-le pe cele din sat.
Spre norocul nostru, în apropierea apartamentelor se află un minimarket. Satul Vlachata se află la mai puțîn de un km și este puțîn mai dezvoltat decât Lourdata în sensul că acolo găsești câteva magazine, o brutărie, rent a car dar și câteva taverne.
Plaja Lourdas, străjuită de muntele Ainos, este una dintre plajele cunoscute în Kefalonia. Chiar dacă mie nu mi s-a părut atât de idilică, nu pot să nu apreciez culoare incredibilă a apei (mai ales dimineața), culoare pe care o mai văzusem doar la celebra Myrhos. Plaja este amenajată dar se pot găsi și locuri pentru prosop. Prețurile au fost însă atât de mici pentru închirierea sezlongurilor și a umbrelelor astfel încât, chiar și atunci când am ajuns doar pentru 2 ore, am închiriat.
Pe promenada plajei există câteva marketuri dar și taverne cu prețuri rezonabile și cu belvedere către mare și către insula Zakynthos.
Liocharis are 6 apartamente, fiecare de câte 70 mp. Apartamentul nostru a avut parter și etaj. La parterul se află o zona de living cu canapea extensibilă și zonă de servit masa, baie cu duș și bucătărie complet utilată. Tot la parter există o mică terasă. La etaj se află o baie cu duș, o terasă imensă formată din două balcoane și un dormitor cu pat matrimonial. Aer condiționat există și la parter și la etaj. Curățenie se făcea zilnic, iar lenjeria și prosoapele de baie s-au schimbat la 2 zile.
Înainte a de a rezervă luasem legătură cu proprietarii și îmi trimiseseră poze cu apartamentul. Știam oarecum la ce să mă aștept. Însă terasă de la etaj nu o văzusem cât de mare este și ce priveliște superbă oferă.
Un alt plus pentru Liocharis este micul dejun care a fost inclus și a fost delicios. Proprietarii apartamentelor dețin și Restaurantul - Tavernă Dionysos, aflat în aceiași locație. Restaurantul este unul cu o veche tradiție și servește preparate făcute cu legume provenite din grădina proprie sau de la furnizori locali.
La micul dejun am avut posibilitatea că pentru 2-3 euro în plus pe zi să avem parte de un extra mic dejun. Adică: micul dejun standard era compus din ceai, pâine, un pachețel de unt și fructe. Pentru că am plătit și extra am primit câte 2 ouă (fierte sau ochi sau omletă – la alegere), gem de casă, gogoșele calde sau clătite făcute de bunica din familie, iaurt de casă, pâine prăjită…
Plăcerea cea mare era terasă tavernei, un loc foarte frumos și răcoros la orele dimineții dar și faptul că totul era proaspăt.
Familia deține și o mică fabrică de ulei de măsline și dacă doriți puteți degusta și achiziționa ulei de măsline extravirgin excelent.
A fost una dintre cele mai frumoase “șederi” ale mele în Grecia. Apartamentul este excelent, iar micul dejun face toți banii!
Va sfătuiesc că înainte de rezervare să va asigurați (vorbind cu gazda) că primiți un apartament cu vedere la mare. Și mai mult decât atât să va asigurați că este un apartament.
Lângă clădirea principala, în aceiași curte, mai există o camera dublă separată. Este o camera care nu are geamuri și este destul de joasă. O mică “grotă” în care nimeni nu și-ar dori să petreacă o vacanță!
Turiștii cazați acolo arau și ei români și, în timpul în care nu erau la noi pe terasă, stăteau doar în curte.
Ce mi-a plaut :
-curățenia
-există 2 băi (parter și etaj)
-terasa mare, cu o vedere superbă către plajă și mare
-micul dejun
Ce nu mi-a plăcut:
-urcușul de la plajă până la apartament
-plajă Lourdas (nu este un loc în care să rămâi un întreg sejur). Oarecum neîngrijită.
Concluzia: aș recomanda acest loc oricui dorește o vacanță liniștită în Kefalonia însă, așa cum am spus, apartamentele se află pe un deal abrupt și obligatoriu este să închiriați o mașină pentru a ajunge la și de la plajă dar și pentru a vizita alte locuri din insula.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de vlado2 in 24.02.26 09:49:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

- Coordonate GPS: 38.11726067 N, 20.63375940 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Liocharis Apartments [Lourdata], LOURDAS" (nou-creată pe sait)

Rog așteptați...