GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Lindstrom - hotelul situat pe Sognefjord, fiordul rege al Norvegiei
Laerdal este o altă stațiune, de fapt un sat, aflat pe unul dintre fiordurile Norvegiei, Sognefjord și a fost a doua noastră oprire pe spectaculosul drum dintre Oslo și Bergen, pe care l-am făcut timp de 3 zile, printre lacurile, pădurile, munții și fiordurile Norvegiei. Sognefjord este cel mai mare fiord din Norvegia și al doilea cel mai lung din lume și el a fost motivul pentru care drumul spre cel mai pitoresc oraș al Norvegiei, Bergen, a trecut prin Laerdal, pentru că agenția plănuise pentru noi o croazieră pe acest cel mai mare și mai renumit fiord din Norvegia.
Am ajuns un pic mai devreme la Laerdal decât ajunsesem cu o seară în urmă la Geiranger și am avut timp suficient să ne cazăm și să-i dăm roată stațiunii, mică și ea, la fel ca și Geiranger. Mică, dar renumită pentru un ansamblu de case de lemn foarte, foarte vechi, locuite și astăzi.
Autocarul ne-a lăsat în fața hotelului nostru de 3* și am intrat într-o recepție mare, deschisă non-stop, cu mai multe zone de relaxare cu canapele și fotolii colorate, tradiționale, dar și colțuri mai moderniste. Multe decorațiuni, tablouri pe pereți, un magazin de suveniruri dar nu numai, un bar, un pian iar în partea dreaptă se vedea printre geamuri un restaurant plin la ora aceea. Foarte luminoasă recepția pentru că aproape toate laturile erau cu geamuri care dădeau afară în stradă sau în terasa exterioară cu măsuțe, umbreluțe și șezlonguri.
După ce am primit cheia, ghidul însoțitor ne-a spus că ne așteaptă într-un sfert de oră în restaurant pentru cină. Aceasta a fost o surpriză din partea agenției care nu a fost în contract dar de care ne-am bucurat foarte tare. Cina a fost grozavă, cu n-șpe feluri de pește și fructe de mare gătite în toate felurile, multe garnituri de legume, cartofi în toate felurile, fierți, copți, piure, orez și multe sosuri. Bufetul mai avea fructe, prăjituri, brânzeturi cu mucegai, nelipsitul unt, supe, dulciuri... a fost una dintre cele mai bune mese din tot sejurul.
Spuneam că Laerdal este renumit pentru niște case de lemn, vechi, micuțe, cochete, cu niște grădini micuțe, decorate frumos. La fel și hotelul, are o clădire principală, modernă unde este recepția și restaurantul dar și câteva din casele vechi, stil elvețian, care se află în jurul lui. Hotelul are peste 80 de camere și toate clădirile sunt înconjurate de grădini pline de iarbă, pomișori și flori.
Am făcut același exercițiu ca să pot trece și eu un preț în caseta tehnică și la o simulare pentru august 2017 booking mi-a întors 159 EUR/noapte. Comparativ cu celelalte cazări, de departe cel mai bun preț dar și cazarea cea mai modestă. Toate notele din 2016 sunt foarte bune, dar media generală este 7,9 care se trage din vechime și cel mai probabil de la raportul calitate-pret cu care de data asta sunt și eu de acord. Cel puțin în ceea ce privește camera noastră, dar nu cred că tot grupul este de aceeași părere. Noi am fost cazați în una din căsuțele de lemn de vis-a-vis de sediul central. După ce am trecut printr-un mic părculeț, am intrat în casa cu câteva camere situate pe 2 nivele, noi având o cameră la parter.
Camera a fost cea mai mică din acest sejur, a avut doar un strict necesar. Fără hol la intrare, fără dulap de haine ci doar un cuier imediat cum intrai pe stânga de care erau atârnate 2 umerașe, pat înalt cu perne multe, 2 noptiere, o măsuță, un fotoliu, un scaun, TV, dușumea de lemn. Este clar că hotelul este unul de tranzit. De fapt nici nu prea ai ce să faci aici în afară de o plimbare printre căsuțele de lemn și o vizită la Muzeul Exploatării Somonului Sălbatic care se află în acest sat.
Camerele au fost diferite după cum ne-am dat seama discutând cu grupul pentru că cei mai mulți vorbeau de camere imense, unele chiar lângă noi. La cât am stat în cameră nu ne-a deranjat însă. Ceea ce caut eu la o cameră, mai ales într-o excursie de acest gen, avea cu vârf și îndesat. Pat bun, curat, curățenie la baie și peste tot, miros plăcut, cald și bine pentru că afară erau 10-12 grade, asta a fost ceea ce a contat. Că a fost mic nu am avut timp să am un disconfort din acest motiv pentru că dimineață, după micul dejun, urma să plecăm de aici.
Camera nu a avut balcon cu toate că vecinii noștri, tot din grup, aveau o terasă foarte mare. Dar geamurile noastre dădeau în parcul din spatele căsuței unde erau numai pomi și verdeață.
Baia mica și ea, cu gresie sah, alb cu negru, care îi dădea o notă aparte, cu tot ce trebuie în ea și ce a contat de fapt, foarte curat peste tot.
Micul dejun a fost bun, la fel ca și cina din seara în care am ajuns și l-am luat în restaurantul mare din corpul cu recepția.
Wi-Fi gratuit în tot hotelul și ceea ce este mai rar întâlnit prin Norvegia, la Lindstrom parcarea este gratuită. Și aici găsiți o cameră de bagaje în cazul în care ar fi nevoie, schimb valutar și ca peste tot în Norvegia fumatul este interzis în toate spațiile publice și private.
În sat sunt câteva terase (cele mai cochete în casele vechi de lemn) dar nu este o abundență de restaurante și magazine. 2 supermarketuri cu care îți poți face treaba sunt însă în zona centrală unde este și hotelul Lindstrom.
Din Laerdal ai o grămadă de oportunități de explorare a celor mai spectaculoase obiective ale Norvegiei. Flam și călătoria celebră cu trenul prin munți, pe teren accidentat pentru a ajunge la o cascadă uluitoare este la sub 50 de km, o croazieră pe cel mai mare fiord al Norvegiei, Sognefjord, poate porni din Laerdal, cel mai lung tunel rutier din lume de 24,5 km începe de aici, așa încât puteți să alegeți Laerdal și binențeles Lindstrom ca punct intermediar pentru descoperirea frumuseților naturale ale Norvegiei.
Trimis de Aurici in 03.10.16 18:17:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 61.09759100 N, 7.48159500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Lindstrom Hotel [Laerdal, Sogn og Fjordane], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Aurici - Binenteles ca tot ce este legat de aceasata excursie este in permanenta la fel de interesant ca si la inceput si pe masura ce scrii impresia despre aceasta agentie este tot mai buna, iar preturile incep sa fie justificate. Scump doamna, scump, dincolo era mai ieftin ????. Felicitari, votat cu mare placere.
@webmasterX: Nu pot să văd și imagini prin satelit pentru că am un mesaj de browser incompatibil, dar după ce am mărit la maxim recunosc pe hartă toate împrejurimile hotelului. Așa că zic că este ok.
@mishu: Auoleu, nu mai termin cu cazările astea, că multe au mai fost! Și scumpe rău, da. După ce că nu-mi place să scriu despre cazări mă mai și necăjesc pe măsură ce le caut după preț și văd cât sunt de scumpe. Dar vom ajunge noi la liman.
Mulțumesc pentru ecou, ești drăguță.
@Aurici:
La cat de reusita a fost vacanta si faptul ca totul a fost platit si cunoscut dinainte, nu mai conteaza scumpetea, merita, viata e scurta si uneori nu ne lasa sa repetam intamplarile bune.
Cu tunelul rutier, e singura chestie care nu ma atrage, in rest chiar m-as duce sa "verific" ce ai povestit!
Vacante foarte frumoase si in viitor!
@elviramvio: Sigur că nu mai contează, dar tot am fost surprinsă să văd că o cameră în Copenhaga sau în Oslo costă 300 de EUR pe noapte. Binențeles că agenția a avut alte prețuri decât mi-a oferit mie booking, dar probabil că nu sunt așa departe. În fine…. ai dreptate, fiecare bănuț a meritat. Dacă aș termina cu ea și de povestit ca să mi-o iau după cap ar fi și mai bine.
Da' ce ți-e frică de un tunel rutier amărât? De 24,5 km? N-ai de ce, îți spun eu, că mie nu mi-e frică de nimic!!! Lăsând gluma la o parte, nici eu nu am un sentiment prea bun în tuneluri, dar în ăsta n-am avut nici o treabă. Este mare, aerisit, format din 4 secțiuni, întrerupte de 3 peșteri artificiale, gândite tocmai să îl facă suportabil de traversat. Este ok. Când am plecat din Laerdal am trecut și noi prin el, nu exista altă variantă. Du-te fără teamă!
Vacanțe frumoase și ție!
@Aurici:
Inca nu, stai sa-mi fac curaj!!
Glumesc desigur, multumesc pentru indemn si urari.
@Aurici: Îți place, nu-ți place, dar descrii foarte bine locurile in care ați fost cazați. Sincer, tare mult imi place acestă cazare a voastră. Știu că nu ați ales-o voi dar e chiar frumușică. Mie imi plac locurile vesele și asta am văzut in poze. Pentru mine este important si interesant un articol despre o cazare, imi poate fi de mare ajutor. Și articolele despre călătorie au importanța lor, dar, totuși, până ajungi să vizitezi și să mănânci, trebuie să te cazezi undeva. Felicitări!
@krisstinna: Da, locul mi-a plăcut și mie pentru că îmi place satul în general, din oricare parte a lumii ar fi, iar căsuțele acelea sunt din povești. Cred că se întrec acolo care să aibă curticica cea mai colorată. Foarte, foarte frumoase. Și plouase un pic și totul era vesel.
Dar tot nu-mi place să scriu despre cazări (și ce de mai am...), pentru că mi se pare că repet ca o moară stricată, cameră mică/mare, pat bun, baie mică, cu/fără balcon, ... aceleași lucruri mereu. Nu înseamnă că nu văd utilitatea acestor articole pentru că și eu caut așa ceva când am nevoie. Și încă cum. Chiar dacă cuvintele sunt cam aceleași, mizez pe poze și știu că omul își face o părere uitându-se la niște imagini, așa cum mi se întâmplă și mie. Și ție.
Te pup, numai bine
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)