ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.02.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 11.11.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2010
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Scurt, dar placut

TIPĂREȘTE

Acest review face parte dintr-un lant de 3 ca urmare a efectuarii unui sejur in Egipt in perioada mentionata. In aceasta prima parte voi descrie hotelul Le Meridien Pyramids din Cairo si excursiile facute pornind de la acest hotel urmand croaziera pe Nil cu vasul The Nile Festival si popasul la Hurghada la Golden 5 Emerald hotel.

In hotelul Le Meridien Pyramids am stat in primele 2 nopti ale sejurului. Hotelul este clasificat cu 5 stele si este situat in apropierea piramidelor la circa 10 min. de mers cu autobuzul. Este chiar in fata unei intersectii care seara iti “oferta” posibilitatea de a asculta zgomotul motoarelor de la masinile grele care trec prin zona (daca faci greseala sa ceri o camera cu vedere la strada).

Este interesant faptul ca intrarea si iesirea auto sunt blocate cu piloni automati fortand vehiculele care intra sa se opreasca la controlul efectuat cu oglinda pe sub masina si cu cainele (care sper ca era antrenat sa gaseasca ceva anume si nu era acolo doar de parada), iar la iesire nu se deblocheaza aleea pana nu dau OK-ul cei de la receptie).

La intrare exista un detector de metale prin care trece toata lumea si unde se verifica sumar bagajul de mana. Celelalte bagaje sunt aduse la receptie de catre lucratorii hotelului, iar dupa primirea camerelor si etichetarea lor sunt transportate de catre acestia in fata camerei respective. Curios ca aici nimeni nu a cerut bacsis.

Receptia e foarte mare. Cuprinde un bar si o zona de asteptare, precum si o imensa scara de acces catre restaurant. Printr-un hol larg intesat cu magazine si un ghiseu bancar se face accesul catre camerele de la parter, respectiv catre lift. Receptionerii ca si intreg personalul sunt politicosi si foarte operativi. Este adevarat ca am ajuns tarziu si noi eram singurii care ne cazam, dar o sa vedeti in descrierea de la Hurghada ca se poate mult mai rau.

Camerele sunt mari, avand pat dublu sau 2 paturi. Camera mai are o asa-zisa zona de relaxare cu o canapea si un fotoliu si un mic birou de lucru. Plus televizorul de rigoare. Baia este destul de spatioasa si curata ca si camera, de altfel.

Restaurantul are o capacitate de circa 200 persoane oferind un bogat bufet suedez. Cafeaua lasa mult de dorit, in schimb gama de ceaiuri oferita este foarte variata.

Hotelul dispune si de un mic loc de joaca pentru copii amenajat in curtea interioara a hotelului.

Seara o formatie isi lasa acordurile sa umple receptia hotelului unde se si poate dansa.

Exista si o piscina care in momentul respectiv era in renovare, doritorii putand fi transportati pana la piscina unui hotel alaturat.

Bineinteles ca exista toate "accesoriile"aferente unui hotel: room-service, wake-up call, internet (contra cost) etc.

In ziua plecarii nu era micul dejun gata ora stabilita si ne-au rugat sa mai asteptam 5 min. ca sa aranjeze totul dupa care au venit ospatarii si ne-au chemat de la receptie cu scuzele de rigoare, desigur.

La plecare, bagajele au fost lasate in fata camerei si aduse de lucratorii hotelului la masina unde dupa verificare le-au urcat la portbagaj. Din nou, fara bacsis.

Am fost multumit de scurta sedere in acest hotel, dar cele 5 stele sunt doar egiptene. In schimb poate fi clasificat cu 4 stele. Si asta datorita aspectului invechit al mobilierului din tot hotelul (cu toate ca este caracteristic zonei) si al televizoarelor (cu tub) folosite in camere.

De asemenea, un prieten localnic m-a sunat la hotel numai ca receptionerul nu a directionat apelul catre camera care trebuia. Nefiind nimeni acolo, prietenul meu a lasat un mesaj la receptie care a fost inmanat in dimineata plecarii celor din camera respectiva. Acestia, desigur, au negat orice legatura cu persoana in cauza. Dar angajatul de securitate nu a vrut sa coboare pilonii pt. a pleca masina pana ce nu a venit un receptioner sa clarifice cine pe cine a sunat pt. ca nu putea lasa mesajul netransmis. Numai ca greseala lui ne-a facut sa pierdem o gramada de timp care era foarte valoros tinand cont ca mergeam la aeroport.

Dimineata devreme am plecat spre piramide cu un microbus. Nu voi descrie ceea ce se poate vedea acolo pt. ca este plin internetul de poze si explicatii detaliate si profesioniste privind domeniul acesta.

In schimb este interesant contactul cu localnicii care misuna pe langa toate cele trei piramide si Sfinx. De abia asteapta sa-ti vanda ceva fiind gata sa negocieze. Sa nu faceti greseala sa dati vreunuia aparatul de fotografiat sa va faca poze sau sa faceti poze cu ei pt. ca trebuie sa le dai o suma cat de mica numai sa scapi de ei. Cu toate acestea nu sunt insistenti sau nepoliticosi. Poate si datorita faptului ca sunt multi politisti prin zona care se mai uita urat la ei din cand in cand.

Un alt lucru care trebuie mentionat este ca cele 3 piramide se deschid pe rand pt. vizitare. In acel moment se vizita piramida lui Kefren. Intrarea a fost 30 lire, dar a fost o mare pacaleala. Asa-zisa vizita consta in parcurgerea unui coridor care are o coborare abrupta in prima jumatate urmand vreo cativa metri de teren drept dupa care incepe urcusul pana in camera mortuara. Interesant este ca inaltimea coridorului este foarte mica (max. 1 m) si trebuie sa mergi cocosat atat la urcare cat si la coborare. Surpriza vine in camera mortuara. Acolo transpiri instantaneu si prin semiobscuritate observi ca in toata camera nu se afla decat un sarcofag gol caruia nici macar poze nu poti sa-i faci pt. ca nu te lasa cu aparatul la intrare. Dar daca aveti unul mic il puteti tine in buzunar si intrati cu el pt. ca nu va controleaza nimeni. Oricum nu aveti ce fotografia acolo.

Dupa tururile de rigoare in jurul celor 3 piramide a urmat deplasarea la Sfinx. Aici se poate intra in curtea interioara a fostului templu de la Sfinx si se ajunge in partea stanga a acestuia fara a se permite accesul langa el. Este obligatoriu sa faceti poze pupandu-l sau tinandu-l de gat.

A urmat desigur deplasarea la Institutul de papirus unde se explica modul in care se realizeaza foile de papirus si, desigur, se trece la cumpararea de suveniruri. Desi se spune ca cele de pe strada sunt falsuri si numai cele de la ei sunt originale pot sa va spun ca am gasit si in alte magazine papirusuri de aceeasi calitate cu cele cumparate acolo si chiar cu preturi mai mici. Dar nu are farmec daca nu cumperi ceva. Plus ca ii “strici” socoteala ghidului local.

Dupa aceasta ne-am deplasat la Muzeul de arheologie unde am facut un adevarat tur de anduranta in urmatoarele ore. Celor care vor sa vada in amanunt acest muzeu le recomand sa dedice o zi intreaga numai pt. aceasta activitate deoarece este imens si merita cu adevarat explorat in amanunt. Intrarea in sala unde era expusa masca lui Tutankamon era libera, dar pt. sala mumillor se platea in plus 100 lire. O singura persoana din grupul nostru a fost acolo, dar nu s-a declarat satisfacuta de cele vazute. Este o mare aglomerare de obiecte expuse acolo motiv pt. care s-a decis mutarea muzeului in alta locatie ceea ce se pare ca se va intampla in a doua jumatate a acestui an.

A urmat o cina binevenita la malul Nilului pe un vas dupa care ne-am deplasat inapoi la hotel. Intamplarea a facut ca pe timpul cinei sa aiba loc finala cupei Africii la fotbal intre Egipt si Ghana (parca). Egiptenii au castigat la mustata cu 1-0, iar ceea ce am vazut pe strazi a fost de neinchipuit. Ce se intampla candva la noi atunci cand mai castiga si nationala noastra nu erau decat niste manifestari modeste. Strazile erau pline de oameni inclusive femei si copii. Pe arterele pricipale se circula extrem de incet, iar toata lumea tipa, trimitea bezele, facea cu mana, sarea (inclusive de masini). Ca sa nu mai spun de zgaltaitul si batutul in caroseria tuturor masinilor care treceau pe langa ei. Ceea ce era de apreciat era faptul ca le lipsea agresivitatea. Totul era doar o manifestare de bucurie ceea ce ne-a transformat calatoria de 15 min. catre hotel in una de 1 ora.

Ajunsi la hotel a trebuit sa ne culcam repede pt. ca la 0600 aveam avionul catre Luxor.

Va urma.


[fb]
---
Trimis de marian 1973 in 16.02.10 18:45:31
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1511 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian 1973); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere intrarea principala a hotelului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5800 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

sbacau
[16.02.10 19:18:36]
»

mariane , foarte folositor rw tau; bine documentat si interesant, punctat exact ce trebuie. un mare vot de la mine

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
sbacau

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.025298118591309 sec
    ecranul dvs: 1 x 1