Este pentru prima oara cand scriu pe acest site. Va scriu despre Omodos, un sat turistic de munte, aflat la 35 de km distanta de Limassol. este o oaza de liniste unde am sta 9 luni, impreuna cu sotul meu. E un sat plin de stradute inguste si niciodata drepte, ca o provocare. Cu un peisaj uimitor, oameni extraordinari de amabili te vei simti mai bine ca acasa.
Vremea acolo este foarte calda si iarna nu ninge, rar temperatura ajunge la -1 grad. Am auzit ca nu a nins acolo de 20 de ani! Moneda lor este tot euro.
Printre cele mai uimitoare amintiri ale mele sunt cele ale bucatariei: cel mai celebru fel de mancare e meze, adica o combinatie de antreuri, sosuri, mousaca, gratar, fructe de mare, gatite in fel si chip, o fantezie. Va recomand taverna Makrynari. In serile de vineri si sambata in taverne gaseam muzica live. Cantaretii cantau la buzuchi, un fel de mandolina mult mai mica. Clientii tavernei dansau traditional, se crea o atmosfera uimitoare. Dupa ce consumi dinbauturile lor traditionale, adica zivania, ouzo, wiski, in cinstea noilor turisti se vor sparge cateva farfurii, in semn de apreciere. Pretul unui meze in astfel de seri este de 30 de euro, dar se merita. Atat mancarea cat si atmosfera isi merita banii.
O mare calitate a cipriotilor este amabilitatea. Intr-o taverna patronul te va intreba daca totul este ok, daca mai doresti ceva...
in centrul satului gasim o manastire foarte frumoasa vizitata in primul rand de turisti englezi, aceasta pare sa fie pe placul lor, avand in vedere ca are un stil britanic.
Pe stradute inguste am gasit amplasate tarabe cu tot felul de suveniruri: bijuterii, accesorii, obiecte insemnate cu harta ciprului, numele satului.
Am intalnit si o femeie foarte draguta in fata casei ei vinde in fiecare zi zivania ai ouzo. Vanzatorii iti vor face reducere daca esti turist.
Binenteles ca in orice tara am intalnit foarte multi romani care lucreaza acolo departe de tara: barmane, chelnerite, cameriste, vanzatoare, etc. Toti au fost foarte amabili.
In Cipru, in general preturile sunt cam ridicate pentru nivelul nostru de trai, dar daca mergi numai pentru cateva zile e ok. Ceva interesant a fost faptul ca toate casele sunt din piatra si pe dinafara si pe dinauntru. acestia isi intretin casele in asa fel incat atunci cand o renoveaza sa nu modifice aspectul de vechi.
M-am gandit ca impresiile mele vor fi de folos cuiva care citeste pe acest site. Deci va recomand acest loc frumos in care veti gasi cazari pentru toate gusturile si va veti bucura de soare, mare si munte in acelasi timp
Trimis de ilincutei c* in 16.11.10 23:08:22
- A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ilincutei c*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
felicitari pentru primul tau review... l-ai scris din toata inima si cu multe informatii utile! astept si validarea pozelor si sunt convins ca sunt foarte frumoase!
Bine ai venit in comunitatea AFA! Te mai asteptam si cu alte impresii de vacanta!
Foarte frumoase pozele, inedite chiar!
Ai reusit sa surprinzi exact subiectele despre care ne-ai scris in review. Mi-a placut mult poza nr 5 si 12.
Felicitari!
Te-ai gandit bine, impresiile tale sunt de mare folos, pt. toti, si in special pt. mine care stiam atat de putine despre aceasta tara. Pozele sunt foarte reprezentative. Felicitari!
@ilincutei c
Faină intrare pe sait ţi-ai făcut.
Eu îţi recomand să-i citeşti toate review-urile concitadinei tale şi prietenei noastre @georgiana şi să-i urmezi exemplul. Adică, te aştept şi cu alte multe review-uri, chiar şi din satul ala, unde ai stat.
Mie mi-a plăcut review-ul tău, drept pentru care te felicit.
Sorry, se prea poate. Am considerat că fiind nouă pe sait, abia acum îşi începe activitatea. Dar, una-i scrisul, alta-i cititul, drept pentru care îţi dau dreptate.
Am glumit si iti multumesc pentru cuvintele frumoase... care stiu ca pornind de la tine-sunt sincere!
Frumoase impresii despre Cipru! Este o tara mai scumpa din cate stiu eu. Felicitari!
Finii mei au mers frecvent in Cipru si mi-au spus ca, intr-adevar, preturile sunt cam maricele!
Ar folosi daca ai descrie si o locatie de cazare, in caz ca ai stat pe la o pensiune/hotel, vad ca ai avut un sejur mai lung.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Muntii Trodos" (deja existentă pe site)
- May.2021 Mânăstirea Kikkos și câteva din satele de munte (varianta mai puțin turistică...) — scris în 04.06.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Cipru - O zi în Munții Troodos — scris în 18.08.18 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2011 Troodos, Kykkos si Omodos — scris în 29.11.11 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Calatorind prin Muntii Troodos: Kakopetria si Omodos — scris în 12.12.11 de georgiana din SANNICOLAU MARE - nu recomandă
- Apr.2011 Lefkara!!! — scris în 04.05.11 de balasa violeta din CâMPINA - RECOMANDĂ
- Mar.2011 Cateva ore in Trodos — scris în 18.03.11 de TraianS din RADAUTI - RECOMANDĂ
- Jan.2007 Kykkos cea mai mare şi importantă mănăstire din Cipru — scris în 16.09.20 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ