ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Sankt Florian - cea mai mare manastire din Austria Superioara

Ilustrație video-muzicală

Ave Maria - Andrea Bocelli
TIPĂREȘTE

Se spune ca manastirea si asezarea Sankt Florian isi datoreaza numele lui Florianus, primul sfant austriac caruia istoria i-a retinut numele. El se afla sub ordinele guvernatorului roman Aquilinus la Lauriacum, capitala unei provincii romane (astazi cunoscut sub numele de Lorch, situat aproape de Enns, la circa 5 km de St. Florian).

In timpul valului de represiuni indreptat impotriva crestinilor, in timpul imparatului Diocletian, Florian impreuna cu 40 de crestini au fost persecutati si aruncati in inchisoare. In anul 304 a fost aruncat in apele raului Enns. Potrivit legendei, corpul sau a plutit pana ce o femeie, pe nume Valeria l-a pus intr-un car tras de boi si l-a inmormantat in locul unde azi se ridica manastirea St. Florian. O mica biserica din lemn a fost ridicata peste mormantul sau, aceasta fiind apoi distrusa de avari.

Nu se cunoaste exact data cand a fost fondata manastirea, nici numele fondatorului, primele documente fac mentiunea existentei sale in jurul anului 800. Martora a numeroaselor invazii si a unor incendii, manastirea a rezistat secolelor, suferind si transformarea baroca din biserica gotica.

Pasind in biserica, o priveliste impozanta se ofera ochilor, iar rasuflarea parca ti se taie! Bisericile baroce incearca sa-l faca pe om sa uite de grijile cotidiene si sa simta frumusetea lumii lui Dumnezeu. Incercand si eu sa le ofer ochilor timpul de a primi plenitudinea, fara sa ma pierd imediat in detalii, mi-am purtat privirea in sus de-alungul peretilor bogat decorati, din bolta in bolta pentru a ma opri extaziata la altarul maiestuos si stralucitor.

Creatie a fratilor milanezi Carlone, biserica este o adevarata capodopera. In spatele tabernaclului, locul prezentei sacre a lui Cristos, se ridica maiestuos altarul din marmura, inalt de peste 20 de metri. Boltile decorate cu fresce ale pictorului munchenez Johann Gumpp primesc o lumina bogata provenind de la ferestrele ce se gasesc deasupra primei cornise. Coloanele perfecte din marmura sunt impodobite cu sculpturi in stucatura. Vechile banci datand de la 1700 constituie in mod egal o bijuterie a bisericii, fiind impodobite cu pretioase incrustatii. Fiecare din cele 8 capele laterale este infrumusetat cu cate un tablou imens reprezentand diferiti sfinti si scene religioase. Marea poarta de la intrare este o marturie magnifica a artei in fier forjat.

Puternica sonoritate a orgilor lui Bruckner, datorata celor 7386 de tuburi te opreste-n loc, parca abia permitandu-ti sa mai respiri... Ramai uimit si neputincios sa raspunzi intrebarii cum era posibil sa se realizeze astfel de minunatii perfecte cu secole in urma... Anton Bruckner, copil fiind a cantat in corul bisericii, apoi functionar si in cele din urma organist, compunand aici multe din operele sale. Sub orga lui Bruckner se afla o placa comemorativa purtandu-i numele si indicand faptul ca dedesubt, in cripta, acest compozitor de geniu si-a gasit ultimul sau refugiu.

Cripta este plina de morminte, precum si de o gramada surprinzatoare de schelete si cranii descoperite in 1291. Fragmente din vechile ziduri romane se gasesc aici- marturie a originii sale.

Daca doriti sa va desfatati auzul si vazul- veti gasi cateva filmulete pe youtube cu manastirea Sankt Florian. Si daca sunteti in trecere pe langa Linz, la cativa kilometri doar, va asteapta Sankt Florian sa va incante!


[fb]
---
Trimis de Alina53 in 27.09.10 20:14:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5197 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Sankt Florian - fatada vestica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2600 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

Alina53AUTOR REVIEW
[27.09.10 21:52:13]
»

Si o rugaminte pentru webmaster, daca se poate, Andrea Bocelli - Ave Maria, multumesc!

creivean
[27.09.10 22:16:08]
»

Extraordinara Manastire. Iar pozele-s exceptionale. Daca erai putin mai atenta cand ai editat textul, sa lasi niste spatii, intre fraze, era si mai usor de citit.

Alina53AUTOR REVIEW
[27.09.10 22:19:08]
»

Imi pare rau, altadata wm rezolva lucrul acesta...

webmaster15
[27.09.10 22:22:58]
»

Am incercat eu sa editez textul.

Am adaugat si piesa solicitata. Sper ca asta este.

Alina53AUTOR REVIEW
[27.09.10 22:26:45]
»

Da, multumesc pentru promptitudine (ca intotdeauna) !!!

webmaster77
[28.09.10 09:06:12]
»

mutat la "LINZ SI IMPREJURIMI", sectiune deja existenta pe site, sters noua sectiune creata pt acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina53
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Linz și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057153940200806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1