ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: pitesti
ÎNSCRIS: 18.08.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Vara in ISCHGL

Ilustrație video-muzicală
Tirol Jodel - Un week-end minunat !


TIPĂREȘTE

Despre ISCHGL, recunosc nefiind un impatimit al practicarii sporturilor de iarna, auzisem si vazusem cate ceva pe canalele de sport, ca fiind o zona din Alpii austrieci unde schiul in mod special este la el acasa si unde se tin iarna spectacole muzicale grandioase pe partie cu vedetele momentului.

Fiind vorba despre un loc inconjurat de muntii ce ajung usor la 3000 de m inaltime, am zis ca nu are cum sa nu fie ceva ce merita incercat si vara eu fiind recunosc un impatimit al muntelui, mai ales ca pretul gasit pe cel mai mare site de rezervari online era destul de atractiv tinand cont de ce preturi se practica mai ales iarna acolo.

DRUMUL

-Traseul ales Pitesti-Nadlac-Hegyeshalom[cazare intermediara 1noapte la Paprika Hotel]-Wiena-Salzburg[o scurta vizita in orasul lui Mozart]-ISCGHL=1600 km. Drumul pe Romania aglomerat cum il stim, iar in extern de la MAKO, autostrazi de calitate cu ceva alomeratie in jurul orasului Linz cauzate de un accident pe autostrada ce au lungit timpul traseului cu aproape 1 ora[voi posta foto cu coloana formata].

Din Salzburg se ia drumul de Innsbruck, apoi drumul de Elvetia-St. Gallen, pe A12, in dreptul localitatii Landeck intrandu-se pe superba vale PAZNAUN., iar la 30 km dam de destinatia finala in jurul orei 21.

ISCHGHL, apare in fata noastra iluminat in multitudinea de culori ale reclamelor de la hoteluri si pensiunile ce inpanzesc statiunea situata la o altitudine de 1377m. Populatia este in jur de 1500 locuitori, dar numarul locurilor de cazare il depaseste de peste 10 ori. Posibilitatile de cazare deci sunt multiple de la pensiuni, pana la hoteluri de 5 stele superior, cum este Trofana hotel. Aici intalnesti si primul hotel de design din ALPI, un hotel exclusivist cu un design interior aparte si posibilitati de distractie multiple detinand si un "club PACHA" precum si barul "UGLY COYOTE" care sunt deschise in sezonul de iarna mai ales. [despre acest hotel voi revei cu un review separat, fiind un hotel extrem de interesant si exclusivist ce i-a adapostit pe Bill Clinton, Elton John, Tina Turner, Paris Hilton, dotat cu heliport si limuzina -voi posta foto. ]

Totul este de vis in jurul tau, de la cladirile hotelurilor cu fatade ingrijite si cu multitudinea de muscate curgatoare atarnate la geamuri, la curatenia impecabila a strazilor si stradutelor ce impanzesc statiunea, pana la verdele acela pur "austriac" cum ii zic eu al pajistilor ce inconjoara statiunea. De pe versanti vezi curgand numeroase paraiase in casacadute, Impresia generala data este de liniste odihnitoare, mai ales ca fiind in august nu erau turisti ca in toiul iernii. Este un loc ideal vara atat pentru vacantele in familie, in cuplu sau singulare, Desi eram in august, diminetile erau racoroase ,in jur de 6 grade dar nu se resimteau la aceasta temperatura ci senzatia era cam ca pe la 13 grade pe la noi, parca nici frigul nu era frig aici.Poate cea mai interesanta parte a timpului petrecut aici se consuma atunci cand folosesti spre desfatarea ochiului si sanatatea plamanului urcarea pe crestele ALPILOR, cu instalatiile pe cablu. In centrul statiunii exista statia de inbarcare in telecabina, SILVRETTA. De aici contra ticket pe cursa[17 euro/pers] sau abonament de minimum 3 zile cu nr de calatorii nelimitat care costa in jur de 40 euro/pers poti incepe calatoria. Traseul de aici si pana in zona libera din Elvetia, SAMNAUN este acoperit de 2 telecabine cu care se incep si se sfarseste traseul intre care se folosesc 3 telescaune. La coborarea din fiecare din acestea se gasesc restaurante cu terase, populate mai mult iarna. Intre ele parcurgi distante de cateva sute de metri dupa care te inbarci, accesul facandu-se prin turnicheti cu logare magnetica a cardului. Prima telecabina te trece printr-o statie intermediara apoi de urca la o altitudine de aprox. 1836 m, apoi se trece in telescaune care succesiv te urca la aprox 2875 m si te coboara la telecabina ce are destinatia SAMNAUN. Peisajul este de vis cu zone in care pe pasunile alpine gasesti vacutele ce pasc in voie si al caror clopotei ii auzi de la distante mari, la numeroasele gauri ale marmotelor ce apar pe pantele insorite, la peisajul stancos deabinelea peste care treci in jurul altitudinii maxime atinse.Aici se gaseste si granita cu Elvetia fiind marcata corespunzator dar nu te va intreba nimeni nimic si de nimic! Diferenta de nivel la coborarea in Elvetia este foarte mare. cred ca in jur de 1000 metri, experienta este unica si merita sa o incerci mai ales ca acolo in vale te asteapta o zona plina de duty-free, cu parfumuri, haine, ceasuri, ciocolata de cea mai buna calitate la preturi decente avand in vedere ca sunt scutite de taxesi ai certitudinea originalitatii lor Spre ex. un parfum in "voga" la momentul respectiv te costa cam 70 de franci elvetieni[erau mult mai atractive inainte cu 2-3 ani inainte de cresterea brusca a francului elvetian in comparatie cu euro].

Cantitatea de cumparaturi in zona este limitata de normele vamale, sansa de a fi controlat este mult mai mica vara fiind turisti putini, nimeni nu se mai agita " sa stea de paza". Sunt urmarite in general achizitiile de alcool si tutun.

Aici poti sa te desfeti si la restaurantele ce iti ofera produse de calitate dar preturile sunt ca de 'Elvetia.'.

Cu cardul SILVRETTA poti utiliza toate mijloacele de transport inclusiv autobuzele ce te duc in intreaga vale PAZNAUN-50-60 km fara limita. Seara poti iesi la barurile din statiune care au preturi normale pentru Austria, in jur de 3,5 euro/bere, si care asigura o atmosfera placuta. -ICE FIRE de ex.

Te poti deplasa in liniste pe stradutele statiunii, de la un capat la altul pentru plimbarile de seara recomandate dupa cina, inainte de culcare. Tarabele de pe la noi lipsesc cu desavarsire, existand ceva magazine micute si un SPAR.Statiile de carburanti au program numai de zi asadar sa nu mizati ca veti alimenta carburanti seara sau noaptea pe intreaga vale PAZNAUN, noi fiind gata gata sa ramanem fara carburant in prima seara.Nu vei gasi nici cea mai mica hartiuta sau ambalaj aruncat pe jos, constructiile sau renovarile cand se fac am vazut ca sunt dirijate resturile si praful direct in containere etanse de la etaje prin furtune elastice gofrate.

Sunt multe de spus, a trecut ceva timp de atunci, am intarziat sa scriu dar iata ca niciodata nu este prea tarziu asa ca am facut-o acum in speranta ca voi fi util colegilor nostrii.

O destinatie pe care o recomand sincer in fuctie de pasiuni si de buget, vara sau iarna.


[fb]
---
Trimis de mariand in 04.10.12 14:07:22
Validat / Publicat: 04.10.12 15:47:36
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6180 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariand); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 un mic colt din "ISCHGL"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Admin
[04.10.12 16:01:16]
»

Si acest articol a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

abancor
[04.10.12 20:48:18]
»

Ce mi s-a părut cel mai atractiv în Samnaun la capitolul preţuri era preţul la benzină şi motorină. Numai că eram pe schiuri, iar cu maşina nu merita să vii din Ischgl pînă aici pentru plin, fiind vorba de un drum de 80 km, deşi peste munte, în linie dreaptă, nu sînt nici 10.

O parte oarecum interesantă a istoriei zonei este că a fost locuită de retoromani, popor vorbitor al unei limbi latine. De fapt Engadin, zona unde este Samnaun, era locuită de retoromani, iar aceştia au trecut munţii şi au fondat şi satul Ischgl, a cărui denumire are origine retoromană (Yscla, însemnînd insulă). Zic că locuiau, întrucît aflu de pe wikipedia că în Samnaun mai sînt acum 4 vorbitori de retoromană. În Ischgl nu ştiu cîţi mai sînt.

Porsche ăla de pe munte era şi astă iarnă acolo. Dacă am făcut vreo poză cu el o să o postez.

În poza cu lacul, nu e vorba de un lac glaciar, ci de un lac artificial pentru produs zăpadă pentru pîrtiile de schi. E o ditamai investiţia, dar nu îşi permit să nu fie zăpadă. Anul trecut a nins tîrziu, aşa că au trebuit să acopere pîrtiile cu zăpadă artificială vreo lună sau mai bine. Costul: 1 milion de euro pe zi! Aşa se investeşte, dacă vrei să ai o staţiune de nivel mondial.

Acel lac, şi altele ca el, de regulă invizibile iarna, fiind acoperite de zăpadă, strîng apă tot timpul anului, ca să poată fi folosită iarna. Unele sînt construite chiar pe locul unor foste lacuri naturale, dar nu mai rămîne nimic natural după amenajare. Uitaţi aici walo.ch/en/divisions/dam- ... r-velill-ischgl cum a fost construit chiar cel din poză, sau unul de lîngă, nu îmi dau seama bine.

abancor
[04.10.12 23:24:36]
»

Aoleu, scuze de bazaconie, mai sus am zis de 1 milion de euro pe zi. Nu e pe zi, atît a costat în total înzăpezirea primară a tuturor pîrtiilor, din cauză că zăpada naturală lipse complet. În mod normal, nu costă atît tot sezonul, dar anul trecut au avut de acoperit de la zero întreaga suprafaţă (pe care au tunuri) şi de întreţinut apoi mai bine de o lună, pînă la prima ninsoare. Care a venit într-un tîrziu, şi era să nu se mai oprească, eu avînd noroc să pot ajunge acolo, căci am prins o zi în care au fost drumurile deschise, urmată de 4 zile de izolare completă, de se terminase benzina la benzinărie, apa plată la supermarket.

by webmaster: eliminat "per zi" din ecoul anterior

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster13
[05.10.12 02:51:43]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

mariandAUTOR REVIEW
[05.10.12 07:53:42]
»

@webmaster13:

va multumesc, este in regula cu ilustratia muzicala!

Corina70
[05.10.12 10:01:25]
»

iertata-mi fie curiozitatea, cum se pronunta numele acestei localitati?

abancor
[05.10.12 14:35:17]
»

IȘGL

Ar fi de menționat motto-ul de iarnă al satului, care îl descrie foarte bine, mai ales pentru cei care au văzut doar vara (care e în total contrast cu ce se petrece iarna acolo):

Relax. If you can...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, Corina70, mariand
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Ischgl și împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.38902401924133 sec
    ecranul dvs: 1 x 1