GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ca sa mergem la baile termale de care v-am povestit aici, am pornit noi pe 31.12.2011 dimineata hotarati sa stam cateva ore la strand si apoi sa hoinarim prin centrul orasului.
Surpriza cand am ajuns, era inchis, dar din fericire era deschis pe 01.01.2012 cand am revenit si deja stiti cum am petrecut acolo. N-am avut de ales decat sa plecam spre centrul orasului sa vedem cam ce era de vizitat pe acolo.
Am introdus pe GPS centrul orasului iar apoi am cautat o parcare pe care am gasit-o destul de repede, am lasat masina acolo si am luat-o la pas spre centrul pietonal. Aici stradutele seaman cu cele din centru pietonal din Salzburg sau chiar Budapesta, pavate cu piatra cubica, cadirile renovate, multe magazine de firma, cafenele. Wiesbadenul este poate cel mai conservat oras al Hessenului, fiind cel mai putin bombardat in al doilea razboi mondial, el a devenit locul in care americanii si-au stabilit baza militara in razboi. Fata de Frankfurt aici pot fi intalnite foarte multe cladiri de secol XIX si XX nealterate de razboi. Pesonal asta mi-a placut cel mai mult.
Am gasit o harta care ne indica ce obiective turistice erau in imediata apropiere a zonei in care ne aflam noi si pe care vi le voi prezenta si eu cu ajutorul pozelor si a catorva date istorice de pe Wikipedia.
Schlossplatz (Piata Castelului) se afla la intersectia a 5 strazi din centrul vechi al orasului. Aici a luat naștere Wiesbaden-ul evului mediu; aici se afla cladiri istorice ca de exemplu cea mai veche clădire din oraș, Vechea Primărie (construită în perioada 1608-1610), Noua Primărie (1884-1887). Tot aici se găsește și palatul Wiesbaden, cel mai important al orașului;
In piata se afla si Marktkirche– biserica evanghelica cu 5 turnuri, cel mai înalt ajungând la 98 m. Este cea mai înalta cladire din caramidă a fostului ducat Nassau.
Noua Primărie, la origine o clădire foarte decorată, a fost grav lovită în timpul celui de-al doilea război mondial. După război ea a fost reparată, dar în stil mai simplu.
In drum spre Kurhaus am trecut pe langa cel mai mare ceas cu cuc din lume. Este situat intr-un magazin de ceasuri, suveniruri si alte articole din lemn confectionate manual. Am asteptat aproximativ 20 minute ca sa iasa cucul, si mare dezamagire, a facut o data cu-cu si a intrat la loc. Pot spune ca cel din Turnul Cetatii de la Sighisoara este mult mai spectaculos.
Kurhaus (pavilionul balnear principal) a fost clădit între 1905-1907. În spatele acestei clădiri se întinde Kurpark (parcul balnear), un parc în stil englez cu o suprafață de circa 6,5 hectare.
Vizavi de ele, de cealaltă parte a pajiștei, se află Colonadele teatrului. Clădirea teatrului datează din anul 1894 și adăpostește în zilele noastre unul dintre Teatrele de stat ale landului Hessa.
Cetatea Sonnenberg din cartierul cu același nume al Wiesbaden-ului a fost construită în sec. al XIII-lea. Mai sunt păstrate: turnul cetății, o parte din zidurile ei precum și o parte din zidurile așezării vechi, în vecinătate.
Deoarece era o vreme ploioasa, cam potrivnica plimbatului prin oras ne-am refugiat la un ceai cald si o salata iar apoi ne-am intors in Frankfurt urmand ca a doua zi sa revenim pt baile termale mult asteptate.
Trimis de jamarazvan in 02.02.12 20:46:16
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (jamarazvan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Iubesc Germania si tot ce tine de acesta tara. Fiecare informatie venita din acea tara pentru mine reprezinta un lucru extraordinar. Sper sa ajung sa vizitez Wiesbadenul cat de curand alaturi de alte orase ale Germaniei in care nu am ajuns inca.
@DB-01-VIN: Sper sa stii mai multa germana decat noi, altfel daca te bazezi doar pe engleza vei fi dezamagit mai ales la obiectivele turistice ghidate, unde ori nu au ghid in engleza decat in cateva zile ale saptamanii, ni s-a intamplat la catedrala din Koln, ori nu au deloc, ori au audioighid cu 2-3 minute fata de 10 min. spuse de ghidul german, ni s-a intamplat in catacombele foste pivnite in Nurnberg.
Pentru Wiesbaden te sfatuiesc sa alegi o zi fara ploaie ca sa poti vedea arhitectura superba a orasului vechi, nu numai cea din centru.
@ jamarazvan
foarte bine scris, mi-a placut. l-am si votat. ai ajuns si prin Marburg? ceva mai micut dar la fel de pitoresc.
@ DB-01-VIN
ce anume te-ar interesa despre germania? care sunt informatiile de care ai nevoie? nu ezita sa intrebi. daca am sa fiu in stiinta de cauza iti voi raspunde cu placere.
@Michaell: in Marburg nu am ajuns, poate data viitoare.
Oricum am vizitat doar 60% din cat ne-am propus si nici astea in amanunt cum ne-am fi dorit din cauza vremii ploioase.
@jamarazvan: Dintre tarile Europei cunosc Germania cel mai bine. Inteleg limba, ma descurc si cu vorbitul (desi nu prea pot exersa limba decat cand ajung acolo). De mic am fost atras de aceasta tara (cand am inceput sa invat germana singur, de la cursurile Tv si carti). Apoi am ajuns sa o si vizitez si pot spune ca pentru mine Germania reprezinta etalonul in ceea ce priveste o tara adevarata, cu absolut orice de supercalitate, de la oameni la arta, de la orase la industrie, de la autobahnurile cu "No speed limit" (pe care circuli fara sa platesti nici macar un cent) pana la curatenia exemplara de peste tot. Nu am apucat sa vad nici macar 1/4 din acesta tara (pentru ca in afara de orasele mari prin care am fost sunt mii de obiective extraordinare care merita vizitate), dar din Hamburg pana in Munchen tara asta imi trezeste un sentiment de respect si iubire.
Mersi de sfat (cu ziua fara ploaie) si sper sa ajung sa vad si "live" acea zona.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2014 La pas prin Frankfurt — scris în 28.01.15 de AleDia din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Schwalbach am Taunus prin ochii mei — scris în 27.01.15 de AleDia din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Bamberg, tablou medieval — scris în 12.02.16 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Mar.2014 Limburg an der Lahn — scris în 02.04.14 de ciprian.dima din OFFENBACH AM MAIN - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Zborul spre Frankfurt — scris în 26.07.13 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Seligenstadt, orasul german al lui Traian — scris în 23.07.13 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Saalburg - pe urmele strămoșilor romani — scris în 19.06.13 de ciprian.dima din OFFENBACH AM MAIN - RECOMANDĂ