ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2023
DURATA: 4 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Biciclind pe Ring of Kerry (V)

TIPĂREȘTE URM de aici

Ultima zi a turului debutează cu o rătăcire de traseu ce ne duce taman în curtea unui fermier. Iar de acolo drum înfundat…

Atâta doar că nu ai cum fi supărat să ţi se lungească traseul cu 2 kilometri dacă te învârţi printr-un loc aşa de frumos precum dealurile verzi ale Irlandei.

Revenim pe Eurovelo 1 ce se scurge pe lângă Ring of Kerry mare parte sau chiar îl încalecă pe unele porţiuni.

Dintr-o dată ne pomenim în mijlocul unei adevărate curse cicliste, cu pedalatori de toate vârstele, biciclind cu scopul de a se clasa cât mai sus la o întrecere locală.

Până la Gleinbegh drumul ne poartă pe dealuri, cu Oceanul Atlantic de-a stânga noastră, fapt care ne imprimă un avânt considerabil date fiind priveliştile ce se succed necontenit.

Orăşelul pomenit mai sus pare o oază de linişte, cam amorţit într-o sâmbătă dimineaţa, ceva agitaţie înregistrându-se doar pe şoseaua naţională ce-l străbate.

Ceva mai agitat găsim Killorglin-ul, cu copii care fac mişcare pe terenuri de sport, localnici ce merg la cumpărături ziua în amiaza mare sau cu alţii care lenevesc la soarele tomnatic pe terasele puburilor. La una dintre ele facem şi noi pauza de hidratare – cu cidru –, având astfel prilejul de a ne minuna de frumuseţea locului, dată de aranjamentele florale din zona centrală, casele şi, mai ales, vitrinele foarte colorate.

Cu forţele refăcute pornim în parcurgerea porţiunii rămase până la obiectivul pe care nu am dorit sub nicio formă să îl ratez, deşi îmi cam încurca programul circular al traseului: Gap of Dunloe.

De acest loc m-am îndrăgostit de cum am văzut primele fotografii şi nu concepeam să nu fie inclus în itinerariul meu.

Efortul depus creşte după ce treci de Kate Kearney's Cottage, locaţie la care lumea poate servi masa şi de unde cei mai leneşi sau amatorii de trăsuri pot urca în aceste mijloace de transport pentru a fi duşi către trecătoarea dintre munţi.

Drumul nu prea lat, cam cât să încapă o maşină şi o bicicletă, pleacă din dreptul unei case cu o grădină superbă şi te duce spre primul poduleţ de piatră pe care lumea se înghesuie la poze, apoi trece pe lângă un lac mic după care se îndreaptă către munţii ce se despart doar cât să-i permită să se furişeze prin acea deschizătură.

Deşi se poate trece pasul cu maşina dincolo, către sud, sunt puţine persoane care o folosesc. Se merge pe jos, cu trăsura, bicicleta sau motocicleta, având astfel posibilitatea de a te bucura şi de aerul curat din jur.

Frumuseţea locului mă copleşeşte! Iar oile vin să întregească acest bucolic peisaj, părând pete albe aruncate la întâmplare pe covorul verde al ierbii, printre pietroaiele rostogolite de undeva din susul munţilor.

Iar unii oameni chiar au case şi locuiesc permanent pe aici…

Noi plecăm spre Killarney să încheiem bucla începută acum 4 zile. Moment în care apare prima defecţiune tehnică: pană pe faţă la bicicleta lui Cristi.

Nu ne complicăm cu schimbatul camerei, pompăm aer şi mărim ritmul pentru a parcurge cât mai mult din ultima porţiune de traseu. Şi reuşim să ajungem în respectivul oraş, dar acolo aveam să ne confruntăm cu o mare problemă: nu însemnasem nicăieri locul în care lăsasem maşina. Undeva pe o alee lăturalnică, desprinsă dintr-un drum aflat la intrarea în localitate…

Cristi ţinea minte denumirea unui parc. Introducem acel parc pe GPS numai că, odată găsit, nu aducea deloc cu zona căutată de noi. Astfel că ne sucim, învârtim şi rotim prin oraş până ne săturăm şi luăm o pauză, la o bere eu şi un suc de portocale el – deh, e şofer! -, în Murphy's Bar, unde vizionăm şi meciul de rugby Irlanda – România contând pentru Campionatul Mondial.

Barmanii şi patronul erau echipaţi în tricourile naţionalei lor, un singur angajat făcea notă diferită – nu pot spune discordantă din moment ce avea ca vestimentaţie o cămaşă albă şi cravată verde.

Când scorul ia proporţii ruşinoase pentru ai noştri, patronul se îndreaptă spre locul în care ne aflam – între timp aflase de unde ne tragem – şi ne adresează cuvinte de compătimire şi de consolare. Frumos din partea lui!

Cu setea ostoită, identificăm încă din pub destinaţia râvnită, astfel că ne ia 3 minute să ajungem de la crâşma din centru şi să găsim atât autoturismul cât şi un indicator pe care era afişat parcul reţinut de Cristi. Doar că, să ajungi la el aveai de mers încă vreo 2 kilometri în direcţia indicată…

Astfel îmi duc la bun sfârşit proiectul (că se pomeneşte mereu acest termen mai peste tot) conceput în vară.

Au fost patru zile memorabile, pe parcursul cărora am descoperit parte din Irlanda, oamenii săi foarte sociabili şi frumuseţi naturale ale acestei insule.

Pentru amatorii de ciclism sau drumeţii recomand călduros un traseu prin Comitatul Kerry.

Iar pe mine deja mă atrage Comitatul Galway cu sălbatica regiune Connemara.

Cine ştie, poate chiar vom pune în practică “proiectul” ce prevede anual o săptămână de concediu pe bicicletă. Până ne mai ţin puterile…

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Marius 72 in 26.10.23 14:00:23
Validat / Publicat: 26.10.23 14:35:46

VIZUALIZĂRI: 180 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Verde de Irlanda
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin comitatul Kerry:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042454957962036 sec
    ecranul dvs: 1 x 1