ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.01.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

La pas prin Kos Town!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

La pas prin Kos Town!

Bine v-am găsit în anul 2019, sper să aveți un an bun, îmbelșugat, presărat cu multe călătorii și amintiri frumoase!

Azi vă voi plimba puțin prin Kos Town, un oraș fermecător, încărcat de istorie, pe care l-am asemănat mereu cu Rhodos Town.

Ca și Rhodos, cel de care v-am amintit, face parte din grupul insulelor Dodecaneze, iar orașul Kos este situat în nord-estul insulei Kos, fiind și capitala insulei. Foarte aproape de țărmul Turciei, cu o istorie împletită cu a lor, prezentul, trecutul și viitorul se întâlnesc acolo, peste mare, fie că treci din Bodrum în Kos sau invers.

După cum v-am povestit în articolul despre cazare, noi am stat în capitală, la Angelos Studios, în zona de est a capitalei, destul de aproape de mare.

În fiecare zi, parcurgeam drumul pe marginea mării, mergând spre oraș sau spre port, ori spre centrul vechi. Fie că era seara sau ziua, ne fascina mereu marea, albastră și caldă. Sigur că există transport public, dar eu sunt de părere că cel mai bine cunoști un loc, mergând pe jos, dacă se poate, evident...) Drumul, șoseaua principală, Odos Vasileos Georgiou este cea care duce în est și spre termele de la Agios Fokas.

Pe dreapta, treceam întâi prin fața Kos Marina, pe stânga prin fața unor hoteluri și resorturi frumoase, terase și restaurante.

Drumul este mărginit de arbori seculari cu tulpini ce nu pot fi cuprinse de brațele unui singur om. Iar trotuarul din dreapta, dinspre mare, are o bandă pentru bicicliști, ce sunt într-un număr impresionant aici în capitală.

Imediat ce se termină Marina, începe o alee largă și frumoasă ce însoțește malul mării, seara puteți cina chiar acolo, într-un decor foarte romantic, în adierea vântului și a zbuciumului mării... restaurante cu specific italian, ori grecesc vă invită cu preparate specifice, iar aromelor îmbietoare nici noi nu le-am putut rezista, așa că într-o seară, am cinat la cel italian, Degli Amici. Poate și datorită locației, prețurile sunt nițel mai măricele față de alte locuri din Kos.

Mergând tot înainte, ajungem aproape de centru, pe Odos Akti Miaouli, aici fiind și stația pricipală de autobuze. Pe stânga deja putem vedea superba clădire a prefecturii și poliției, iar lângă terasele înșirate una lângă alta, sau mai bine zis printre ele putem intra în Orașul vechi, pe una din multele porți ale sale. În mijlocul unui parc sunt două biserici frumoase, una foarte veche, alta mai nouă Agios Giorgios, străjuite de arbori înalți, iar de aici putem apoi intra direct în Agora Antică, un adevărat muzeu în aer liber, fără nici o taxă de intrare.

Programul este zilnic de la 9 la 17, cu excepția zilei de luni.

Este situată la sud de castelul Nerantzia, ca și punct de reper, se întinde pe o suprafață foarte mare și putem astăzi admira coloane, aparținând Templului dedicat lui Hercule, o stoa lungă, sau un portic dedicat Afroditei Pontia. Ruinele unei bazilici creștine datând din sec V, dar și foarte multe capiteluri, bucăți de marmură, bucăți, fragmente de statui, îți atrag atenția, iar de privești în jur poți descoperi Moscheea Shrine Lotzias, construită de Yazi Hassan Pasa în 1876, pe locul unui templu bizantin al Sf. Gheorghe.

Lângă Agora, este Odos Nafklirou, strada Barurilor, cum este poreclită, datorită prezenței multor baruri și terase, active pe timp de noapte :) Noi aici aveam să servim un prânz, la Terasa Select, după plimbarea din agora.

După prânz, de pe strada cu baruri am ieșit printr-o a doua poartă, aflată în plin proces de restaurare, Poarta Impozitelor sau Porta tou Forou în Piața Eleftherios, trecând prin fața Moscheii Defterdar (Ntefterntar) .

Poarta frumos acoperită de bouganvillea mov pe o parte și schele pe cealaltă:(era în evul mediu locul unde comercianții străini trebuiau să plătească dări pentru a putea intra cu marfa în oraș.

Desigur că aici poate cel mai important obiectiv ce nu poate fi ratat este Muzeul de Arheologie, găzduită într-o clădire neoclasică. Biletul costă 6 euro, dar acestui muzeu îi voi dedica un articol separat.

În partea opusă moscheii este o clădire frumoasă cu un turn înalt cu ceas, pe care l-am admirat și de la fereastra de la etajul muzeului de arheologie. :)

Fără îndoială că un punct important în traseul nostru, dar mai ales pentru shoping, îl constituie piața publică, Dimothiki Agora.

Am fost chiar de mai multe ori aici, pentru că mi-a plăcut la nebunie să mă „învârt” printre rafturile cu legume, fructe, o gamă impresionantă de condimente, din care m-am aprovizionat, foarte multe dulciuri, dar am văzut deasemenea multe obiecte de artizanat, hand-made-uri speciale, tradiționale, vase, ceramică, dar și multe souveniruri, numai bune pentru a putea fi dăruite celor dragi. Nu ratați sub nici o formă!

Biserica Agia Paraskevi, este chiar lângă piață, afectată și ea de cutremur, destul de serios, dar având în interior icoane pictate, în stil bizantin.

În peregrinările noastre prin frumosul oraș am ajuns și în Diagoras Square, unde am admirat Minaretul lui Eski Tzamiou, un minaret cilindric, salvat după cutremurul din 1933. Se pare că acesta este cel mai vechi monument musulman conservat în Kos, construit undeva în 1586.

Nu puteam rata nici Casa Romană, o zonă de excavare foarte importantă, cu un perimetru foarte larg, bine împrejmuit, unde se află casa care după cum îi spune și numele, este o clădire ce reprezintă stilul arhitectural care domina pe insulă în perioada elenistică și romană. Este ca un conac frumos, foarte asemănător celor din Pompei. Datează din sec. al II-lea și s-a construit pe ruinele unei alte clădiri din perioada elenistică.

Biletul de intrare costă tot 6 euro. Mă bucur că am fost, pentru că am descoperit o „casă ” frumoasă, minunat restaurată, mai mult de atât, este foarte interesant cum zidurile noi s-au suprapus peste cele vechi, lăsând la vedere bucăți de tencuială, mozaicuri, fresce, picturi murale, vopsele originale. Organizarea clădirii este simplă, are 36 de camere, 3 atriumuri, care trebuiau să furnizeze suficientă lumină și aer în toate încăperile. Fiecare atrium are o fântână mică în mijloc. Primul atrium este poate și cel mai frumos, aici este o statuie a lui Asclepius, iar fântâna este plină cu nuferi.

Al doilea atrium are podeaua decorată cu delfini și o nimfă de mare, iar al treilea atrium este cel mai mare. În încăperi sunt multe mozaicuri frumoase, majoritatea datând din sec. III d. Hr, iar pe holuri sunt capiteluri, fragmente de marmură din coloane, multe statui.

Plafoanele clădirii sunt susținute de coloane ionice și corintice.

Ca și localizare, este în vestul orașului, în partea dreaptă a străzii Grigoriou Pemptou, foarte aproape de Odeonul Roman și peste drum de Gymnazium și Nymfaeion. Puteți să abordați toate aceste obiective la o singură plimbare, fiind destul de aproape una de alta.

Așa că și obiectivul nostru următor a fost Odeonul Roman, unde am intrat liber, fără nici o taxă. Acesta a fost construit de romani în sec. II, dar descoperit de italieni, abia la începutul sec. XX, alături de Gymnazium și Nymfaeion. Odeonul, teatrul roman, a fost restaurat, dar totuși se spune că primele 9 trepte, de marmură ar fi chiar cele originale, trepte ce erau destinate doar oamenilor importanți, urmând o parte dreaptă, ce delimita accesul, iar scările următoare sunt din piatră, putând fi folosite de oamenii obișnuiți.

Informațiile prezentate au fost culese de pe greeka.com și Kosinfo. gr dar și din pliantele primite la vizitarea diferitelor obiective turistice.

În partea cealaltă a străzii, pe o întindere vastă și unde puteți intra prin oricare din cele două porți, este Nymfaeion-ul și Gymnazium.

Intrarea este liberă, doar trebuie să luați în calcul programul, de la ora 8 la 16.

În prima zi, noi am ajuns mai târziu, dar am revenit altădată. Aici aveți nevoie de cel puțin o oră, pentru a putea admira coloane, bucăți de marmură, capiteluri, dar și foarte multe mozaicuri pe care le-am văzut protejate fiind acoperite de nisip și pânze. Erau lăsate la vedere doar câte un colț, dar dacă trăgeai puțin de pânză se zărea și restul. Foarte frumoase. Am admirat coloanele rămase de la clădirea Gymnaziumului, cca 17, doar unele în picioare, din cele 81 existente, apoi pe dreapta, clădirea Nymfaeion, închisă publicului, din păcate. :(

Gymnazium-ul, cunoscut și sub numele Xisto, este din perioada elenistică și romană. Stilul de construcție este doric, iar capetele coloanelor din partea vestică au decorațiuni cu capete de leu. În principal a fost un centru de formare pentru sportivii din insulă, tocmai de aceea a existat Xystos Dromos, o stradă special făcută sportivilor, care erau unși pe corp cu felurite uleiuri, pentru a nu aluneca în timpul curselor.

Aici sunt și ruinele unei bazilici creștine.

Putem vedea două căi, în zona de est Via Cardo, care se întâlnește cu Via Decumana, paralelă cu strada principală. Aceasta din urmă ne duce către mozaicurile bine conservate ți protejate de data asta sub un acoperiș, unde admirăm mozaicul ce prezintă povestea mitologiei grecești despre răpirea regilor fenicieni de către Zeus, sau mozaicul despre Judecata lui Paris.

Aproape că fără să vrem, :)) făcând cale întoarsă de la Gymnazium am trecut prin fața Altarului lui Dyonisus.

Este un exemplu tipic de altar, ce datează din sec. II î. Hr, perioadă ce a fost prosperă pentru oraș. Se presupune că acest altar a fost construit de Regele Pergamonului în Asia Mică. În epoca bizantină, altarul a fost abandonat, iar bucăți de piatră din componența lui au fost folosite mai târziu, de cavaleri la construcția castelului Neratzia. Aici era și un Templu Doric închinat probabil tot lui Dyonisus, zeul vinului, mai pot fi văzute acum două structuri dreptunghiulare, probabil baza unei statui, un piedestal sau un altar mai vechi.

Se coboară niște scări, situl fiind situat la cca 3 metri de nivelul orașului nou.

Partea aceasta veche a orașului este foarte frumoasă, cu multe spații verzi, parcuri, însă pentru cei care nu se dau în vânt după „pietroaie” le fac invitație acum spre partea mai turistică, mai plăcută și modernă a orașului. Dar oricum ar fi, nu putem să ajungem acolo decât pe lângă zidurile castelului Neratzia, care străjuiesc din timpuri lângă mare. Castelul se întinde de la superba clădire a Prefecturii, până la portul de ferry în dreapta, sau cel turistic în stânga. Din păcate, castelul, un important obiectiv turistic, nu poate fi vizitat, deoarece este închis în urma stricăciunilor provocate de cutremurul din 2017.

Dar poate fi admirat pe exterior, plimbându-te pe malul mării, sau mai apoi pe celebra stradă Phoinikon, cea cu palmierii, atât de distinctivă pentru orașul Kos.

De aceea trecem prin Platanos Square, Platia Platanou, unde găsim Platanul lui Hipocrates, (plantat chiar de el, se pare) cu o vechime de cca 2500 de ani, cel mai bătrân din Europa, bine ancorat pe niște pereți de beton și grilaje de fier, pentru a putea fi susținut. Se spune că aici, sub ramurile copacului, studenții lui îl ascultau și învățau medicină.

Alături de copac, este Moscheea Hadji Hassan sau Moscheea Loggia. A fost terminată în perioada otomană, în 1786, iar acum este și ea afectată grav de cutremur.

Fântâna din fața moscheii, nu are nimic islamic, având o cupolă rotundă, un dom, sprijinită cândva, pe niște stâlpi corintici. Chiar și clădirea moscheii, cu trei etaje, are doar un acoperiș de țiglă. Portalul de la intrare este deosebit de frumos.

Puteți face însă și o pauză aici, pentru că terase acoperite cu verdeață, oferind puțină umbră vă invită la o cafea sau de ce nu, chiar la un prânz.

Ori puteți alege să intrați în clădirea albă, a Palatului de Justiție, comună cu Prefectura și Poliția. Este o construcție făcută de italieni, în 1928, numită atunci Palazzo di Giustizia. Curtea interioară este mică, circulară, în jurul căreia sunt cele trei etaje, cu holurile aferente, oferind o priveliște superbă către minunea verde din micuța curte, prin luxuriantele plante verzi. Iar de vreți puteți urca și în turnul cu ceas, de unde orașul vi se va așterne la picioare.

Doar la câțiva pași de palat, în spatele teraselor, chiar pe la poarta pe unde am pășit în orașul vechi, este reședința, casa fostului Guvernator Francesco Sans, construită în 1514, iar statuia lui tronează chiar în fața porții.

O altă clădire emblematică pentru insulă, este cea a hotelului Alberto Gelsomino, purtând numele unui alt guvernator italian, iar aici se află și Biroul de Turism.

Clădirile din oraș sunt o combinație de arhitectură italiană și influențe otomane, rezultând ceva spectaculos, foarte plăcut privirii. Albul predomină, iar acoperișurile clădirilor au creneluri, exact ca și castelele.

Foarte asemănătoare ca și construcție este și clădirea primăriei, pe cealaltă stradă cu multe baruri, numită Bar Street, aici atât ziua cât mai ales noaptea, terasele și barurile cu vedere la mare, vis-a-vis de portul turistic vă îmbie la o cafea, sau ceva răcoritor, ori... dacă vreți, ceva mai tare! Cluburile se întind până în Delfini Square, lăsând turiștilor posibilitatea de a alege locul favorit.

Iar în port, vasele se întrec în oferte, în excursii pe care le puteți face peste mare, la turci, în Bodrum, ori pe alte insule, cum am fost și noi, în Nysiros, Pserimos și Kalymnos.

Așa cum vă spuneam, este un oraș care vă oferă multe posibilități de petrecere a vacanței într-un mod foarte plăcut, fiecare turist putând alege ceea ce îi place. O să vedeți multe flori, multe pisici tolănite la soare, abia așteptând să fie alintate, multe biciclete gata pentru închiriere, artiști plastici gata să vă facă portretul în câteva clipe, chiar lângă zidurile castelului, mulți turiști din toată lumea, localnici ospitalieri.

Dacă nu vreți să mergeți pe jos, există un trenuleț albastru care face turul orașului vechi, ori cel galben care vă duce la Asklepion, în afara orașului la cca 4 km.

Nu-mi rămâne decît să vă invit și eu să vedeți Kos Town, deocamdată prin intermediul pozelor mele!

 

Webmaster, o rugăminte muzicală - youtu.be/PnJ9rXXI3hE - mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 25.01.19 21:44:11
Validat / Publicat: 25.01.19 23:56:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2041 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Kos town, se lasă seara peste Phoinikon street.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67600 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.01.19 23:56:27]
»

Mutat în rubrica "La pas prin capitala Kos Town, KOS TOWN" (nou-creată pe sait)

--

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

krisstinna
[26.01.19 05:32:31]
»

@maryka: La mulți ani și vouă

Tare mult mi-a plăcut plimbarea voastră, iar orașul e așa cum îmi place mie: “bogat”. Adică are de toate, nu te poți plictisi.

Ce haioasa și puturoasa e pisicuța

Lăcrămioare in luna septembrie? Foarte interesant.

Strada aia cu baruri e minunat colorata, o întreaga atmosfera de vacanță, ca de altfel in tot orașul.

Cred ca nici nu știai la ce sa privești mai întâi, totul era viu și vesel

Felicitări pentru vacanță, articol și poze!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[26.01.19 08:36:28]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

webmaster
[26.01.19 09:18:55]
»

Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 09:26:34]
»

@webmasterX:

Mulțumesc frumos!

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 09:34:03]
»

@krisstinna:

Mulțumesc frumos!

Să știi că ai dreptate! Nu te poți plictisi! E un oraș cu multă culoare, cu mult verde, cu multă istorie și "pietroaie", dar poți face și plajă. Nu mai spun de plimbările pe mare.

Seara poți alege și cu ce vas să pleci, pentru că sunt toate "în parcare". Cel mai bine este să iei direct de acolo, din port, e mult mai ieftin.

Florile albe nu sunt lăcrămioare, deși seamănă bine! Sunt un soi de yucca! Dar minunate! ????

Pisicile sunt la tot pasul, frumoase și răsfățate!!! ????

Mă bucur că ţi-a plăcut!

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 09:36:42]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos! ????

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 09:39:45]
»

@webmaster:

Mulțumesc din nou! ????

mireille
[26.01.19 10:02:44]
»

@maryka: am deschis larg ferestrele și spre trecutul bogat și spre prezentul orașului minunat... da, articolul și pozele îmi amintesc de Rhodos... o parte din mozaicurile din Kos le-am văzut în Palatul Marilor Maestri... vechi, extrem de elaborate Îmi plac și ruinele din poze, martore tăcute ale unei istorii bogate a antichității, dar și copacii aceia distorsionați... nu știu dacă voi ajunge vreodată în insula lui Hipocrate... felicitări pentru articol.

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 10:12:26]
»

@mireille:

Mulțumesc frumos!

Seamănă atât de mult cu Rhodos Town. E incredibil! Dar sunt și foarte multe ruine... Am văzut ieri un filmuleț în timp ce mă documentam, din 2017, probabil dinainte de cutremur. Sunt diferențe așa de mari, ce stricăciuni a putut face... fântâna de la moschee era în picioare, cu coloanele, cu domul, acum e prăbușit. La Gymnazium am numărat pe filmuleț cele 17 coloane, acum sunt doar 4...

Nu mai spun de faleză din port...

Dar toate, așa cum sunt, au un farmec aparte, mă bucur că am fost, e un loc ce trebuie "bătut" la pas pentru a-i descoperi secretele...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ANILU
[26.01.19 13:52:22]
»

@maryka: Frumoasă plimbare... de amintiri și nostalgie pentru mine.

Voi ați avut șansa să aveți cazare chiar în oraș și așa la-ți luat la pas. Tare mult mi-a plăcut.

Noi am închiriat o mașină din Tigachi (mare aventură am avut cu mașinuța aia ) și am venit în oraș. Mașinuța am lăsat-o într-o parcare gratuită la intrare în oraș și ne-am plimbat pe jos.

Am recunoscut locurile... faleza... terasele... piețele... clădirile...

La caffe-barul din poza 10 am poposit la o cafea... nu ne mai venea să plecăm...

În vara lui 2014 am fost acolo... ce mult mi se pare că a trecut... așa că mi-a făcut plăcere să-mi reamintesc...

Felicitări și îți mulțumesc pentru amintiri.

Să aveți un an plin de călătorii acolo unde vă doriți.

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 14:51:31]
»

@ANILU:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

Mă bucur foarte mult că am readus la lumină amintiri frumoase! E foarte adevărat că a fost bine că am stat chiar acolo în capitală, altfel recunosc nu ai cum să bifezi tot ceea ce este de văzut.

Am mers foarte mult pe jos, e un oraș destul de mare, zilnic făceam până în centru cca 2km dus, 2 întors. Asta pe lângă plimbarea în sine. Dar după cum spuneam, era o plăcere!

Cu drag deja îmi amintesc și eu de vară, abia așteptând vacanța de anul acesta! Dar până atunci să ne vedem cu bine la Herculane!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[26.01.19 16:48:28]
»

Felicitări pentru articol şi bine ai revenit! Mă bucur că ai scris din nou, mai cu seamă că e vorba despre Grecia pe care stiu că o iubesti mult.

Voi reveni şi eu mâine după ce voi putea vedea pozele cum trebuie şi cu un ecou, acum scriu de pe telefon şi mă descurc cam greu.

Pupici!

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 17:44:11]
»

@irinad:

Rodel
[26.01.19 19:12:14]
»

Mă bucur că ai revenit și ai adus o fâșie de Grecie și un strop de soare in frigul acestei ierni. Kos este in planurile mele de vacanță de ceva vreme, dar când a trebuit să aleg între această insulă și Rhodos, balanța a înclinat spre ultima. Așa că am rămas datoare fată de Kos...

Ai descris atât de frumos orașul și atât de convingător! Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 20:12:00]
»

@Rodel:

Mulțumesc frumos!

Probabil că la un moment dat veți include în program și Kos-ul, se ajunge ușor acum, vă va plăcea sigur! Sunt convinsă de asta, știind ce mult v-a impresionat și Rhodosul. Florile, pisicile, clădirile, istoria, toate vă așteaptă!

Nu-mi rămâne decât să vă urez un an minunat și bun cu călătorii și experiențe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Rodel
[26.01.19 21:36:33]
»

@maryka: Multumesc pentru urări! Aceleași și pentru tine din partea mea!

marykaAUTOR REVIEW
[26.01.19 21:43:48]
»

@Rodel:

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.01.19 14:34:20]
»

@maryka: M-am întors, după cum am promis, fiindcă articolul mi-a produs o frumoasă aducere aminte a excursiei opţionale pe care am făcut-o din Bodrum (unde eram în vacanţă) în capitala Kos, acum nouă ani.

După ce am revenit (tot cu trenuleţul turistic) de la Asclepeion, ne-am petrecut atunci toată ziua prin oraş. Am reuşit să vizităm castelul ioaniţilor, Dimothiki Agora, copacul lui Hippocrate care m-a impresionat cât era de "susţinut" pentru a fi încă în picioare. Bineînţeles că am mâncat la una dintre tavernele din zona centrală şi am ţinut să intrăm într-o biserică să ne încărcăm cu energie.

Revăzând acum fotografiile tale, mi s-a "aşezat" totul în memorie, de parcă ieri m-aş fi întors de acolo.

Pentru tine cred că a fost minunat să-ţi petreci serile prin capitala Kos, fiindcă seara, în general, are un farmec aparte în insulele greceşti.

Felicitări pentru articol şi fotografii şi, din nou, bine ai revenit!

marykaAUTOR REVIEW
[27.01.19 17:27:38]
»

@irinad:

Mulțumesc frumos Nadina!

Am început din nou să scriu, am rămas cu restanțe despre Kos. Mă bucur că ți-am adus aminte cu plăcere de vizita voastră.

Da, ai dreptate, serile în capitală sunt minunate, iar culorile apusului fascinante! Nu mai spun de forfota de pe străzi, mesele de la terase pline ochi aproape peste tot, deși sunt așa de multe locuri care îți fac cu ochiul. Totuși, deși am mâncat în multe locuri, în port, am fost de două ori la același local, probabil că voi povesti despre el, pentru că ne-a plăcut mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, irinad, maryka, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin capitala Kos Town:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059682130813599 sec
    ecranul dvs: 1 x 1