ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 26.06.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    JUL-2011
    DURATA: 7 nopți
    familie cu copii
    3 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    70.00%
    Satisfăcător
    CAZARE [camere etc]:
    60.00%
    Către satisfăcător
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    70.00%
    Satisfăcător
    PLAJA şi MAREA:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    25.00%
    Foarte nemulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    63.00%

    AUTORUL NU ar recomanda
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 7 MIN

    Dezamagitor

    TIPĂREȘTE

    Pentru inceput va spun ca am mers la Club Hotel Kosdere (se citeste "qushder") constienti ca nu vom gasi conditiile bune de 5 stele pe care le-am avut anul trecut, dar hotarati sa acceptam orice mic lips care avea sa ne iasa in cale. Nu suntem niste persoane fitoase.

    Pe data de 22 iulie a venit ziua plecarii pe care o asteptam de 4 luni. Aveam avion la ora 13, dar cu tot cu intarzierile aeronavei si cu transportul cu autocarul, am ajuns la hotel in jurul orei 18:30. Primul lucru care ni s-a parut ciudat a fost faptul ca eram singurul grup de romani (eram 9 persoane - prieteni de familie...) care mergea la acest hotel. Dupa ce am mers 2 ore cu un maxi-taxi, acesta a inrtat pe o straduta, printre plantatii de bananieri si lamai, iar apoi a oprit in fata hotelului Kosdere. Acum aflam pentru prima oara ca acesta are corpuri pe ambele parti ale strazii; deci unele corpuri erau pe partea cu marea, iar turistii din celelalte trebuiau sa traverseze, sa urce si sa coboare zeci de trepte si sa mai mearga ceva pana la plaja.

    Intram la receptie entuziasmati ca am ajuns (caldura mare aici), in timp ce 2 domni imbracati elegant incep sa ne vorbeasca ruseste. Ne uitam la ei cu fruntile incretite si spunem cuvantul ce avea sa ne dea de hac toata saptamana: "English"?? Ei se uita la fel de mirati la noi, in timp ce unul dintre ei reuseste sa ne zica 2 cuvinte stalcite in engleza si ne da sa completam cate un formular, iar apoi, fiecarei familii ii sunt carate bagajele, in cladiri diferite ale complexului. Noi am nimerit in capatul opus plajei, intr-o camera mult prea calduroasa de la mansarda, dar cu vedere la piscina principala, unde multi rusi sareau de pe margine, desi regulile nu permiteau asta. Camera cu 3 paturi si mocheta pe jos era curata si de asa marime incat sa te poti desfasura, balconul era ok (inconjurat de acoperis) si avea o masuta cu 2 scaune, iar baia... la fel. Ca prima impresie. In minibar era o sticla cu apa plata de 1,5 L. Desi prima impresie a fost bunicica, abia apoi am inceput sa descoperim cum sta treaba cu adevarat: televizorul nu avea instalat niciun canal romanesc, iar in engleza doar CNN. Aerul conditionat era pozitionat deasupra patului si putea fi pornit doar atunci cand ne aflam in camera pentru ca, dupa cum se obisnuieste la ei, curentul se intrerupea la scoaterea cartelei cu cheia din aparat. Asa am dormit intr-o noapte cu el pornit si ne-am trezit intepeniti de rinichi toti 3.

    La toaleta scurgerea era infundata, iar atunci cand ne faceam dus, apa iesea din cadita cabinei de dus. Ne-am plans a doua zi la domnisoara de la agentia de turism si a vorbit cu ei (culmea, cu ea vorbeau bine engleza!), dar i-au spus ca nu au alta camera, iar problema cu dusul a fost rezolvata abia dupa 2 zile. In aceeasi toaleta nu exista nicio aerisire, iar daca ne faceam dus cu apa calda, ne sufocam pana ieseam. In prima zi aveam 2 sticlute de sampon: una pe jumatate consumata, cealalta plina. Mi-am facut baie cu cea plina si am lasat-o pe gratarelul din cabina. Aceasta a ramas acolo pe toata perioada sejurului si niciuna dintre cele 2 nu a fost inlocuita. Deci daca nu ne luam sampon de acasa, eram nevoiti sa ne spalam cu sapun pe cap. Apropos: unul dintre sapunuri era si el inceput de cei care au fost inaintea noastra si lasat pe marginea chiuvetei.

    Doamna care facea curat si care, ca tot personalul hotelului, nu stia engleza, intra in camera mai mult de ochii lumii. Dupa cum am spus, nu punea sampon la baie, nu schimba mereu prosoapele, daca ne aranja patul si aveam haine pe el le mototolea (deci le facea ghemotoc, nu exagerez) si le arunca sub perna, iar in frigider nu punea alta sticla cu apa, chiar daca din cea exisenta mai era doar un sfert, noi fiind 3 persoane. Ajunsesem sa o ascundem pe cea care mai era prin genti, ca sa ne puna alta. Sa fim seriosi, o jumatate de litru de apa abia ii ajunge unei singure persoane. Sticlele goale de apa nu le-a luat niciodata; le lasam pe masa si le gaseam tot acolo la intoarcerea in camera. Tot noi trebuia sa le scoatem. Lenjeria, insa, a fost schimbata poate de mai mult de 3 ori.

    Ajungem la capitolul "bucatarie". Contrar asteptarilor, mancarea ne-a placut mult; era foarte diversificata, iar in fiecare seara se facea gratar (intr-o seara kebab, in alta peste, pui si chiar frigarui de porc); tot seara, la intrarea in fiecare restaurant (erau 2, pentru ambele parti ale strazii), un bucatar facea clatite din greu, avand alaturi tot felul de dulceturi gustoase, printre care cea de mandarine. Dimineata, in acelasi loc, un alt bucatar facea omleta si ochiuri, iar la pranz 2 turcoaice gateau placinta traditionala. Inghetata la cupa nu lipsea nici ea, desi era doar de vanilie, iar la capitolul prajituri, meniul era foarte saracacios. Doar cateva tipuri, foarte insiropate. Cu toate acestea, punctele slabe ne-au scarbit, mai ales vesela murdara! Paharele erau pur si simplu morfolite (i-am aratat unui ospatar care servea bauturile si l-a luat inapoi), nu aveai loc de rusii nesimtiti care se asezau langa tine la masa fara sa intrebe si care se imbatau pana cadeau sub mese, si femei si barbati. Intr-o zi l-am vazut pe unul dormind pe scari, cu slipul pe el si ciorapi in picioare! Dadeau peste tine ca niste animale, fara sa se uite macar. Nu mai zic de scuze. Ce conta ca te lovesti sau iti versi mancarea fierbinte pe maini?

    Despre conditiile de cazare am vorbit mai sus, insa as mai avea de mentionat: erau foarte multi tantari, internetul prin wifi era cu plata: 4 euro/ora sau 2 euro/30 min. Seiful, de asemeni, cu plata. Punctul forte al acestui complex (nu se poate numi hotel; are foarte multe cladiri) era gradina imensa. Plina cu tot felul de flori, mandarini, lamai plini cu fructe, maslini, bananieri; per total foarte multa verdeata peste tot in jurul tau. Totul era animat de 3 iepurasi si o paunita cu 2 pui ce se plimbau nestingheriti, plus niste pui de gaina si un cocos care canta cat il tinea gusa de indata ce se crapa de ziua. Cladirile erau construite in asa fel incat sa aiba si gradini cu plante in interior. Asa se face ca 2 dintre corpuri aveau in mijlocul holului crescuti un ficus si, respectiv, un palmier care ieseau prin tavan. Ceea ce ar mai trebui mentionat este faptul ca cei cazati erau 98% rusi, iar restul nemti si polonezi. Am vazut doar 3 familii de romani intr-o saptamana. Toaleta restaurantului era tapetata cu hartie igienica si nimeni nu fusese in stare sa o adune.

    Plaja era foarte mare, curata, cu umbrele si sezlonguri, dar prosoapele erau cu plata. 2 euro prosopul. La iesirea de pe plaja existau dusuri, robinet de spalat pe picioare si cabine in care sa te schimbi. Toaletele erau tocmai sus, la una dintre piscine. Intrarea in apa era abrupta si bineinteles ca era plin de pietre. Intr-un capat si in celalalt al micii lagune era roca vulcanica intrata in mare, cu mici gropite in ea in care se adaposteau zeci de crabi, pestisori si chiar corali. Privelistea de acolo era incantatoare, dar nu recomand sa mergeti fara papuci. Punctul slab ar fi faptul ca, la malul apei, erau ancorate cateva vapoare vechi, ruginite, pe care personalul hotelului le folosea pentru a pune peste la stricat (stiu ca nu suna bine... pestele era mic si folosit pentru a prinde peste mare cu el. Adica mirosul ala urat atragea pestii).

    Distractie si relaxare. Relaxare da, distractie - nici vorba. Trupa de animatie a fost inexistenta; nimeni nu anunta la plaja activitatile ce aveau sa se desfasoare. Doar boccia la care participau in cea mai mare parte copii rusi si voleyball. Spectacolele de seara erau exclusiv in limba rusa si constau in dansul copiilor cazati acolo si in cateva mascareli de-ale trupei de animatie la care tot copii erau cei care se distrau.

    O bila alba as acorda piscinelor. 3 in aer liber si una acoperita + jacuzzi in aer liber+ una pentru copii, care aveau marimi crescatoare. Cea principala avea 150 cm. la scara si cu cat avansai crestea pana la 190. O alta avea sub 140, iar cea acoperita (unde era mult prea cald) si cea care a mai ramas nu stiu ce adancimi aveau; cert este ca nu era aceeasi valoare peste tot. Jacuzzi-ul avea in jur de 140 cm. la centru. Tobogane nu existau; doar unul mic la piscina pentru copii in care stateau si oamenii mari! Piscinele se curatau in fiecare noapte.

    Exista, totusi, un loc de joaca pentru copii cu leagane si balansoare in apropierea plajii, pe pajistea de sus unde mai erau si sezlonguri, in cazul in care nu doreati la plaja, pe nisip.

    La bar paharele de unica folosinta erau spalate si refolosite.

    Cam aceasta este situatia la Club Hotel Kosdere, un hotel care pana nu demult a avut doar 3 stele. Nu putem vorbi despre o vacanta esuata, dar nu am fost nici multumiti de conditii. Indiferent ca hotelul are 4 stele, unele lucruri nu ar trebui sa fie asa nici macar la 2 stele! Daca va doriti o vacanta fara griji, nu alegeti acest hotel!

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de Simonaaa* in 05.08.11 12:58:25
    Validat / Publicat: 05.08.11 14:17:42
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Hotel Club Insula - Alanya
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2358 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Simonaaa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Ca sa ajungi pe plaja, trebuia sa mai cobori niste scari.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 6 voturi)

    ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂKosdere:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.03728199005127 sec
    ecranul dvs: 1 x 1