GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Tocmai ce ne-am intors de la Korumar si in mare parte nu am decat cuvinte de lauda.
Sa o iau cu inceputul.
SOSIREA
Parcarea este impartita in 2 zone, una la liber, alta (partea de dupa usa de acces in hotel) cu valet. De cand te vede ca vii inspre hotel, valetul (baiat ori fata) iti face semn sa parchezi in fata usii, te ajuta la bagaje, cheama baietii pentru carat bagaje, iti ia cheia de la masina din mana, iti da un cartonas cu o serie si iti zambeste larg. Mai tarziu am vazut ca si pe cheie leaga un alt cartonas cu aceeasi serie si pe care completeaza ei numarul camerei si numarul de inmatriculare al masinii. (Facand doua excursii, una la Efes si alta la Pamukkale, am avut ocazia sa parchez si in parcarea la liber. Am vazut loc, m-am bagat, valetul s-a uitat la mine si mi-a zambit, eu am intrat in hotel si am ramas cu cheia de la masina.)
La sosire am lasat 5 euro spaga la valet si i-am zis sa aibe grija de masina.
La receptie nu au acceptat spaga. Bagasem tot 5 euro intr-un pasaport si receptionera mi-a dat banii inapoi. „Sir, you have something here” si mi-a intins bancnota. La receptie tot timpul am vazut 2-3 fete si un baiat si probabil se feresc sa primeasca orice fel de „atentie”.
La cazare ni s-au dat 4 carduri: 2 pentru prosoape si 2 pentru accesul in camera. Cele pentru accesul in camera trebuie sa le aveti cu voi tot timpul, orice comanda de la bar sau restaurant este insotita de „Sir, can I have your card”, toate comenzile sunt testate intr-un terminal mobil, trece cardul prin cititor si aia e. Am apreciat faptul ca nu ne-au insemnat cu bratari precum vecinii bulgari.
CAMERA
Curata. Asta a fost prima impresie. Si un zambet cand am vazut lebada din prosoape de pe pat. Mobilierul, in stare buna de altfel, nu e nou, se vede ca are cativa ani vechime, pe alocuri chiar putin avariat, insa cum am zis, peste tot curat. Paturile erau twin insa le-am facut imediat double size prin alipire. De la balcon se vede portul Kusadasi (am avut camera cu vedere la garla si merita toti banii), marea, piscina, restaurantele si jumatate din pontonul hotelului. Si Hotel Charisma e vizibil, fiind urmatorul dupa Korumar. Mobilierul de pe balcon este de asemenea in stare foarte buna. Cu o singura exceptie, nu am vazut/mirosit igrasie, mucegai si alte cosmaruri prin camera.
BAIA
Din nou, curata. DAR perdeaua de la dus mirosea a acru, statut si salciu, toate combinate. Am stat tot timpul cu lumina/ventilatorul pornit la baie si usa de la balcon deschisa asa ca mirosul disparea rapid. Devenea o iritare cand intrai sa faci dus, insa mirosul se dizolva destul de repede.
Am avut iar o problema cu scurgerea din cada, care nu evacua apa cum ar fi trebuit si in 10 minute aveai apa murdara in cada pana la glezne, trebuia sa astepti sa se scurga si continuai dusul. Am reclamat problema la receptie si s-a rezolvat partial, in sensul ca apa inca se acumula in cada, dar nu atat de mult ca inainte.
Dusul in sine a fost iar o iritare pentru noi. Capul de dus (ca doar atat era) era fix, in tavan. Cel mult il puteai pivota stanga-dreapta. Ca sa te clatesti peste tot cand te spalai, trebuia sa faci un fel de dans de invocare a ploii in jurul capului de dus.
Curatenie in camera se facea zilnic si temeinic. Lenjeriile de pat se schimbau o data la 2 zile. Am lasat de 2 ori spaga cate 5 lire. In afara de ziua cazarii, o singura data am mai gasit lebada pe pat.
MANCAREA
Am facut o poza la hartia (primita la check-in) cu orarul meselor si serviciile disponibile in cadrul hotelului.
Cele 3 mese se servesc la 2 restaurante: micul dejun si pranzul la Orient, cina la Efes, care are si terasa.
Oferta culinara a fost foarte diversificata, cu mici variatii de la o zi la alta. Am vazut si cum se recicla mancarea, in sensul ca ce nu se consuma in seara asta din rulada de pui, o gaseam maine la pranz ca un fel de tocanita cu sos, si altele de genul asta.
Bauturile: berea a fost Tuborg, sucurile acidulate Coca-Cola, vinurile Doluca (o casa de vin locala), iar spirtoasele locale. Nu am servit decat putin bere (care mai mult e apa), apa plata si vin alb care a fost bunicel. Asta mai mult si din cauza ca apa si vinul erau disponibile imediat la masa, din loc in loc fiind carucioare cu frapiere cu gheata, apa si vin. Daca cereai ceva de la bar (Cola, brandy, raki, etc) trebuia sa astepti vreo 10 minute.
Toata servirea se face la masa, atat la baruri cat si la restaurante, pe baza de cartela. Nu trebuia sa ne ridicam decat sa ne luam mancare.
Restaurantele a-la-carte sunt doua: Manzara (de peste) si Sedir (de carnuri). Rezervare se face la un birou situat langa receptie. Eu am avut noroc sa prind masa in aceeasi zi in care am facut rezervarea, insa in general am inteles ca se face cu o zi inainte. Prima cina servita la oricare din cele doua restaurante costa 3 euro/persoana. Daca mai vrei o a doua cina (sa zicem la celalalt restaurant), costa 14 euro/persoana. Noi am apucat sa mergem la Manzara, cel de peste, am fost foarte incantati si am lasat 20 lire (taxa + spaga). La plecare te pune sa semnezi un fel de chitanta pe care sunt trecute numarul camerei, numele restaurantului si tipul de masa servita. Restaurantul e in aer liber, are 7-8 mese, e situat pe una din multele terase sapate in stanca, iar peisajul este simpatic.
In restaurant nu te lasa sa intri in costum de baie. Chiar am vazut cum fata de la intrare a oprit un grup de 3 fete care erau doar in costume de baie si slapi. Daca-ti mai pui ceva peste costumul de baie (ca fata) si iei un tricou pe tine (ca baiat) esti ok.
ANIMATIA
In fiecare seara se organiza cate un spectacol. Nu am vazut decat 2 astfel de spectacole pentru ca in restul zilelor am fost ori in bazar ori la plimbare prin oras. Intr-o seara am vazut dansuri traditionale turcesti, iar in alta seara karaoke (unde mai mult se facea bascalie de cei care „cantau”).
In timpul zilei aveai la dispozitie activitatile de pe ponton: parasailing, water ski, canoe, banana, plimbare pe coasta Kusadasiului cu salupa, etc. Eu m-am dat cu parasailing, am platit 100 lire, conversie de la 40 euro.
PERSONALUL
Exceptand receptia unde fetele chiar vorbeau cu un usor accent englezesc, cam toti bunghesc putina engleza cat sa se inteleaga cu tine si sa-ti dea ce ceri. Personalul este tot numai un zambet, insa daca ii scoti din ale lor, se oftica. Intr-o dimineata am intrebat un barman ce se pregateste la gratarul de la 2 metri langa el, a trebuit sa-l intreb de doua ori, iar cand se parea ca a inteles mi-a zis sa ma uit pe meniu (mai mult prin gesturi), ca el este barman si stie doar de bar, nu stie ce face baiatul la gratar. L-am lasat in ale lui, mi-am luat inghetata si am plecat. Mai tarziu am vazut ca se serveau chiftele turcesti, cartofi prajiti/copti si salate.
DIVERSE
Wireless este disponibil gratuit si nelimitat, insa pe la amiaza si seara internetul se misca greu, probabil pentru ca se conecteaza toata lumea. Dimineata si dupa ora 7-8 seara mergea brici.
In fiecare dimineata cand ne trezeam vedeam alt vas de croaziera in port, care pleca in aceeasi zi pe la 6-7 seara, fiind un spectacol in sine. Au fost de doua ori doua trans-oceanice uriase, care au trebuit sa iasa cu spatele si sa intoarca. In rest, vase mai mici, ca pentru Mediterana.
Curatenie este peste tot. Piscina e curatata in fiecare seara si dimineata. Chiar am vazut cum se curatau panourile de sticla de la terasa barului din lobby. Grupurile sanitare (de la piscina si de la ponton) de asemenea foarte curate si consumabile din belsug.
PISCINA, MAREA SI PLAJA
Piscina este mare, cu adancime de la 30cm la 2,1m. Partea de 30cm, pentru copii mici, este chiar acoperita. Mai exista un asa-zis jacuzzi, tot acoperit, unde te poti relaxa. Este de fapt apa din piscina, rece, cu niste jeturi de jur imprejur, care maseaza spatele.
Marea a fost foarte agitata in 5 zile din 7 pentru ca vantul a suflat in 5 zile din 7. Destul de puternic incat sa darame umbrelele. Nu exista deloc plaja cu nisip. E un petec de pamant de 3mp de unde poti intra in mare, insa fundul marii este piatra langa piatra si in picioarele goale nu ai nici o sansa sa intri pe acolo. Cel mai simplu e sa sari de pe ponton. In jurul pontonului adancimea apei e undeva intre 3-7 metri. Apa marii curata si foarte sarata. Eu am intrat de vreo 2 ori in mare, restul timpului am stat numai la plaja ori baie in piscina.
Cateva surprize placute am avut cand stateam la plaja pe ponton. O surpriza a fost un baiat cu lada frigorifica la brat care oferea tuturor prosoape reci. Nu doar ca denumire, chiar erau reci reci, probabil tinute in congelator. Pentru cine nu intra in apa, era o modalitate de racorire binevenita. O alta surpriza a fost cand au inceput sa vina cu farfurii cu pepene rosu. Lucrul asta s-a petrecut atat la ponton cat si la piscina. Daca mai cereai, iti aduceau fara nici o problema, pana se consuma tot.
Pentru noi a fost primul contact cu conceptul all-inclusive turcesc. Ca termen de comparatie nu avem decat pe fratii nostri bulgari, unde cel mai bine am fost la Duni, hotel Belleville. Ne-a lipsit plaja, insa turcii stiu sa compenseze cu alte servicii. Recomand acest hotel tuturor care vor sa incerce pentru prima oara all-inclusive turcesc.
Drumul l-am facut cu masina, cam 15 ore la dus pentru ca am prins schimb de tura la granita BG-TR, iar la intors 13 ore, cand am trecut granita TR-BG in 10 minute. Mai multe detalii despre drum o sa scriu la sectiunea dedicata.
Trimis de ovidescu in 09.07.13 15:41:21
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovidescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.87867700 N, 27.26549600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună ziua, in frigiderul din camera aveai ceva gratis, in afară de apă, binențeles?
Băuturile răcoritoare erau la dozator?
Se poate ajunge pe jos in oraș?
Mulțumesc!
@serban: Salutare, au trecut totusi 10 ani de la sejur, nu mai tin minte nimic despre frigiderul din camera sau bauturi racoritoare. Tin minte totusi ca am mers pe jos pana in oras, dar seara cand era si mai racoare. Se vedeau frumos si luminitele din port. Se poate merge si cu titi-carul care circula frecvent pe acolo, costa (a se citi la timpul trecut) cateva lire.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2015 Un hotel bine pozitionat — scris în 08.07.15 de laura12345 din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Lux — scris în 04.12.15 de fane64 din SIGHIşOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Tare — scris în 17.09.09 de AngelinaJ.* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2008 Suber bine — scris în 18.09.08 de georgilas din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2008 Super — scris în 22.04.10 de RalucaElenaM din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2007 Super hotel — scris în 23.03.09 de nicol78 din PITESTI - RECOMANDĂ