ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.11.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 21 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Lângă hoodoo

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru domn un AI, pentru doamnă Cappadocia, cam așa a fost târguiala de anul acesta.

„Bine, dar nu vreau să dorm în cavou”, exclus peștera-cameră. Of, mereu cedez, sunt mai mică, ce să fac?

Obligatoriu Goreme, n-am ce căuta în Cappadocia dacă nu mă cazez în Goreme, printre formațiunile haioase. Plus că ador să stau în centrul-centrului când e vorba de a vizita ceva anume.

Așadar, aleg Goreme, exclud peșterile, exclud piscinele, caut ceva drăguț, obligatoriu cu MD. Grea alegere, însă a ieșit câștigător Kayatas Hotel care avea camere de tot felul. Am preferat și am ales o dublă cu multe ferestre, ceva ce aducea mai mult a cameră obișnuită, pentru a elimina „cavoul” din peisaj.

Kayatas nu are clasificare, eu i-aș da vreo două stele, în Cappadocia totul se reduce la bani, interesul tuturor localnicilor este să încaseze munți de lire din absolut orice fleac, includ aici și evaziunea fiscală.

Așezat lângă hoodoo, adică lângă hornurile zânelor, hotelul este absolut încântător, are grădină cu flori și legume, gazonul, florile și decorațiunile exterioare încântă ochii oricărui turist.

Parcarea e gratuită, câteva locuri se găsesc în fața arcadei de la intrarea în grădină. În afară de noi, toți au venit cu transfer de la aeroport, hotelul asigurând acest serviciu contra-cost.

Am pășit pe aleea pietruită, am dibuit recepția micuță, acolo era o tânără zâmbăreață, m-a primit cu mare căldură, bănuia cine sunt. Am fost invitată să-mi aleg camera, știa că am plătit una normală, mi-a arătat-o, avea trei ferestre și era tare frumușică. Dar mi-a oferit o cameră-peșteră, mi-a zis că nu costă nimic în plus, e un dar din partea ei. Am ales peștera pentru că era tot la parter și aveam terasă în fața ușii. Camera dublă normală era mult mai mare și mai luminoasă, dar chiar nu doream să dansez în încăpere, plecam dimi și ajungeam noaptea.

Am achitat cash, n-am primit vreo hârtie doveditoare, e drept că nici n-am cerut. Mi-a fost înmânată o hartă a regiunii, era fix ceea ce aveam nevoie cu toate că îmi listasem de acasă hărțile pe zone, văi și subterane.

Hotelul nu este foarte mare, este o afacere de familie, tânăra cu soțul și mama administrau locul. Cele 15 camere sunt dispuse la demisol, parter și etajul unu, sunt diferite, au și triple dar și apartamente.

La etajul doi, lângă hornuri, este restaurantul, mai bine zis terasa. Pe Booking spuneau că la restaurant puteam mânca mâncăruri tradiționale turcești, nu cred că aveau bucătar, vă voi detalia mai jos.

Camera mea nu era foarte mare, avea un singur geam, ușa o deschideam țărănește, cu cheia. Exista un hol imaginar, aveam în dreapta caloriferul, în stânga o canapea, pe gresie era așternut un persan vesel, în fața canapelei se odihnea o măsuță rotundă. Delimitarea dintre imaginar și cameră era o arcadă pictată cu dungi albastre.

Patul era de mărie medie, era încadrat de două noptiere „cioplite”, aveam prize și întrerupătoare în ambele părți. Lenjeria era albă, salteaua ok, pernele bune. Spectaculos însă era peretele din spatele patului, o arcadă sculptată și împopoțonată cu spoturi luminoase și reci, arcadă care punea în evidență pictura cu ochiul turcesc dar și cei doi cai sculptați. Pereții încăperii erau identici cu cei din orașul subteran, pe fiecare perete era țintuită câte o mochețică pe post de tablou. Un dulap mititel era înfundat în perete, înăuntru erau trei umerașe puse pe un suport, o pătură țărănească și două perechi de papuci de unică folosință.

Lumina din cameră era rece, puternică și albă, venea din pardoseală și din marginea patului, efectul era de senzație, totul părea o poveste frumoasă.

Frigi era la reparat, drept să spun nici nu aveam ce face cu el, camera era răcoroasă, terasa din fața ușii era numai bună pentru a răci apa noastră. La fereastră am avut perdea și draperie, ambele erau „rurale”, adică superbe.

Tv era mic și slim, deasupra caloriferului. A. C. nu exista, nici nu-i văd rostul.

Baia era măricică, comparativ cu camera. Chiuveta era adorabilă, de fapt această încăpere m-a fascinat, eram chiar într-o grotă pitică, grotă cu toate cele necesare, consumabile, feon, apă fierbinte și cu presiune, cu tavan zgâriat și găurit, cu o minunăție de oglindă super luminată. Pentru aerisire, baia avea un ventilator care s-a dovedit foarte util.

După lăsarea întunericului ajungeam și noi în cameră, caloriferul era fierbinte, afară erau doar câteva grade la sfârșit de septembrie.

Terasa era minunată, de fapt a fost motivul pentru care am ales acest hotel. Două fotolii confortabile și o măsuță rotundă au fost „partenerii” mei în cele patru zile, locul era de poveste și eu făceam parte din ea.

Pentru MD am beneficiat de terasa uriașă aflată la înălțime, de acolo priveam baloanele chinezești înălțându-se spre cerul însângerat.

Eram tare încântată când o vedeam pe bunica turcoaică adunând legumele la prima oră a zilei, o parte dintre ele ajungeau și pe masa noastră, dimineața.

Micul dejun era tip bufet, a fost îndestulător, zilnic aveam fructe, legume, brânzeturi, cartofi prăjiți, omlete și ouă fierte, ceai, lapte, cereale, ness, cafea, suc, apă și ceva dulce. Problema mea era chinezul care pregătea micul dejun, la ora 8 dimi el alerga în sat după chifle, oră la care începea MD. Individul era preocupat de jocuri pe telefon, de FB dar și de telenovelele turcești, n-avea el greață dacă se terminau brânzica, pâinica sau roșiile, îl atenționam de câteva ori deranjându-l de la activitățile lui feisbulucești sau telenovelești. În sala de mese era un TV mare, el ședea confortabil pe canapea și urmărea diverse imagini prostești. Lângă sala de mese era bucătăria, acolo-și punea chinezul covorașul și se ruga la Allah. Deh, banul te convertește la orice…

Restaurantul Smile Steak House era lângă Kayatas, Oscar Steak House (ambele scumpe dar super) era in fața noastră, hotelul acesta beneficiază de o poziționare perfectă, aleea din dreapta ne purta pașii către Sunrise Point, iar din spatele hornurilor zânelor se ridicau baloanele. Mă rog, unele… pentru că altele rămâneau blocate cu nacela la nivelul stâncilor, lipite de stânci, habar n-am motivul, eu doar spun ce-am văzut diminețile.

Distanța până în centrul orașului era de 5 minute de mers pe jos, aveam de urcat o pantă cam abruptă la întoarcere dar spre norocul meu aveam un peisaj fascinant seara și domnul uita de urcuș.

Wi-Fi funcționa perfect în toate locurile din hotel.

Menționez că tânăra proprietară vă poate aranja toate excursiile pe care le doriți, eu am refuzat dintr-un motiv simplu dar logic: aveam mașină și puteam hoinări pe toate coclaurile, am avut traseele stabilite de acasă, pe zile, și omul meu e mult mai încântat de mine pe post de ghid, zice că sunt un bun povestitor. Plus că pe mine mă poate bombăni dacă nu-i convine traseul, pe ghid nu-l poate înjura. Pe scurt: nu suportă ghizii, programul impus și are rău de autocar.

Așadar, vă recomand fără rezerve Kayatas Hotel, vă las în compania pozelor, ele vorbesc mai românește decât mine.

Vacanțe de poveste vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 13.11.19 08:33:12
Validat / Publicat: 13.11.19 09:28:33

VIZUALIZĂRI: 1242 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Kayatas Hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68300 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 21.80 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    16 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [13.11.19 09:26:57]
    »

    Mutat în rubrica "Kayatas Hotel [Goreme], CAPPADOCIA [zona]" (nou-creată pe sait)

    =

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    nrs †
    [13.11.19 10:17:17]
    »

    superba camera! cate unghere pentru ascuns camere de filmat are

    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [13.11.19 10:34:49]
    »

    @nrs: Da, superbă

    Dar nu te bucura degeaba, nu aveam senzori de fum și nici A. C.

    Sa știi ca datorită tie și lui @Bujie am putut vizita singura, fără agenție, zona întreaga, îți mulțumesc pentru încurajare

    nrs †
    [13.11.19 11:01:10]
    »

    @krisstinna:

    ma bucur ca a fost de folos ce am scris

    nici nu e nevoie de AC. noi am fost in august si nu am folosit ACul, nici nu mai tin minte daca era sau nu

    webmaster
    [13.11.19 12:20:38]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [13.11.19 12:56:36]
    »

    @webmaster: Mulțumesc frumos!

    Coordonatele sunt Ok

    adrianbogdan
    [13.11.19 20:40:12]
    »

    ' eu am refuzat dintr-un motiv simplu dar logic: aveam mașină și puteam hoinări pe toate coclaurile, am avut traseele stabilite de acasă, pe zile, și omul meu e mult mai încântat de mine pe post de ghid, zice că sunt un bun povestitor. Plus că pe mine mă poate bombăni dacă nu-i convine traseul, pe ghid nu-l poate înjura'

    Crisule, am ras cu lacrimi seamana mult cu domnul B al meu, daia cred ca se si inteleg ei asa de bine.

    Buna cazarea, si Am fost acolo tot cu masina, dar si cu un copil de 11 ani, programul l-am facut noi asa cum am crezut de cuviinta, tin minte ca am prins zi de bazar in Cavusin.

    Pup!

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [13.11.19 21:47:09]
    »

    @adrianbogdan:

    Crisule, am ras cu lacrimi seamana mult cu domnul B al meu, daia cred ca se si inteleg ei asa de bine.

    Şi eu am râs citind cele de mai sus, dar şi la altele.

    De fapt, amândouă sunteţi tare norocoase să aveţi bărbaţi foarte ascultători care să vă plimbe pe unde vă căşună vouă FĂRĂ să comenteze.

    Pentru Bogdan pot să confirm că l-am văzut cum, indiferent de solicitare, calm, pune GPS-ul şi a şi pornit la drum. Mi-a plăcut.

    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [14.11.19 07:24:21]
    »

    @adrianbogdan: Mulțumesc, Roxana.

    A fost un sejur reușit, am văzut tot ceea ce am vrut sa văd, e drept ca și cazarea a contribuit la starea de bine, vorba lui Nicole

    Erau alte cazări mai ieftine dar la margine de oraș sau in alte orașe din zona dar am preferat sa stau in mijlocul munțisorilor

    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [14.11.19 07:32:10]
    »

    @nicole33: Sa știi ca ai dreptate. Domnul C. face fițe mereu dar la final de vacanță se declara încântat cu toate ca pe parcursul sejurului (indiferent de țară) îmi face creierul praștie.

    Spre deosebire de B al Roxanei, la noi in familie eu mă ocup de GPS, mă și amuzam in Cappadocia, mă întreba C. “ la care falusuri mergem acum? ” El așa zice, că muntisorii ăia au toți aceeași formă, diferă doar culoarea și mărimea

    Dar a fost cuminte și ascultător, spre deosebire de Mne, poate si pentru ca adora Turcia

    Mă bucur ca te amuzi, ăsta e și unul din scopurile mele, să fac lectura plăcută și amuzantă

    Mulțumesc de vizită!

    crismis
    [15.11.19 07:26:33]
    »

    @krisstinna: A zis el " falsuri" ?!!! ???????????? Nț, nț, nț...

    Camera e superbă, și eu aș fi renunțat la cealaltă.

    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [15.11.19 07:44:17]
    »

    @crismis: Da, spunea mereu, doar ca zicea pe românește

    Așa mi-a zis și tipa, că e o camera superbă, sa o aleg, nu vin in fiecare an in Cappadocia și o data in viața merita sa aleg o peșteră,

    Micuță dar draguță, am fost foarte incantata. De altfel, eu prefer hotelurile astea mici, de familie, in detrimentul celor uriașe, luxoase. Sunt mai aproape de pământ și de oameni, mă simt mai bine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismis
    [15.11.19 12:02:42]
    »

    @krisstinna: Mă gândeam eu... (că pe românește zicea) ????????????

    Aurici
    [20.11.19 16:06:33]
    »

    @krisstinna: Ce de amintiri au dat năvală citind articolul tău! Și ce de locuri cunoscute am regăsit în poze! Am zis că nu mă mai întorc în Cappadocia că am cam văzut ce era de văzut, dar parcă așa i-aș mai face un locușor... Toate articolele voastre despre Cappadocia mi-au făcut o reală plăcere, chiar dacă n-am intervenit de fiecare dată și mi-au trezit multe amintiri plăcute. Cine știe... vreodată în viața asta... poate mai ajungem. Tocmai m-a anunțat soacră-mea (plimbăreața) că la anu' vrea să mai meargă o dată în Israel și că trebuie să o însoțim, că nu se mai simte așa confortabil singură. La anu' ea face 85 de ani, așa că, ..., dacă ne uităm în buletinele noastre mai avem timp destul ca să bănănăim.

    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [20.11.19 16:40:23]
    »

    @Aurici: Știi, chiar îi povesteam soțului in urma cu câteva minute despre Rumi Mevlana, tocmai ce am terminat cartea “Cele 40 de legi ale iubirii”, recomandata de Anilu. Măi și ce-am mai plâns... mă ustură ochii deja

    El, soțul, nu a vrut la derviși, i-a înjurat un pic și acum, dar îmi spune: “lasă ca mergi data viitoare”

    Și i-am răspuns clar ca nu va fi o dată viitoare, eu vreau sa merg pe alte coclauri.

    Știi bine ca n-am zburat cu balonul și cu toate astea nu m-aș mai întoarce, am colindat destul prin zona, te-am pomenit și te-am înțeles perfect numai după ce am plecat din Goreme.

    Ziceai așa:

    “Ca să trag o concluzie, acum, după ce toate sunt o amintire, eu aș zice că nu-i nici un bai dacă cineva ajunge în Cappadocia și nu reușește să zboare cu balonul. [... ] Cappadocia nu este doar despre zborul cu balonul cu toate că de la asta i s-a dus vestea. Ne-am îngrijorat tare când am crezut că n-o să zburăm, dar d. p. m. d. v. zborul este o experiență, dar altele m-au fascinat și mai tare. Dar au urmat altele și așa cum am mai spus, o fi zborul cu balonul motivul pentru care lumea alege Cappadocia, dar pe mine m-au fascinat altele și pot să spun din toată inima că m-aș fi întors fără nici un regret, chiar dacă nu aș fi zburat. ”

    La momentul acela chiar nu înțelegeam esența spuselor tale.

    Te imbratisez cu drag și îți mulțumesc pentru ajutor

    LE: Am sa încropesc niște rânduri pentru cei care vor dori să meargă acolo pe cont propriu, poate vor ajuta pe cineva, cândva

    Aurici
    [26.11.19 17:07:18]
    »

    @krisstinna:

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianbogdan, Aurici, crismis
    Alte impresii din această RUBRICĂKayatas Hotel [Goreme]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055655002593994 sec
    ecranul dvs: 1 x 1