Am ajuns la acest minunat hotel, inscris in patrimoniul UNESCO, dupa un drum lung cu masina, venind din Antalya. Si, desi mergeam in Anatolia, o zona semi-arida, am ajuns aici pe o ploaie torentiala. Spre bucuria noastra nu a plouat deloc cat am stat noi in zona.
Am identificat cam greu indicatoarele spre hotel, dar odata observate totul a fost ok. Accesul se face urcand un drum privat deoarece hotelul este situat spre varful unui deal de unde veti avea o minunata priveliste. Parcarea este gratuita.
Personalul foarte amabil. Am fost condusi imediat la camera - nr. 130 (un Majestic Cave Suite). Fiecare camera a hotelului poarta numele familiei care a locuit acolo inainte de a fi abandonat locuinta in urma unui cutremur.
Inca se restaureaza si celelalte locuinte, iar hotelul se va mari.
Camera - ceva inedit, in mod clar. Pregatiti-va sa dormiti intr-o pestera unde intunericul este absolut. :) Desi, un pic inspaimantator, ne-am obisnuit repede.
Superb suite-ul compus din 2 camere (una cu pat dublu si una cu 2 paturi), birou si living. In camera ne astepta un pachet cu fructe din partea hotelului. Apa era free of charge, de altfel ca si cafeaua si ceaiul.
Aceasta camera impartea cu camera vecina o mica curte unde erau mese, scaune, sezlonguri, umbrela. Superb de stat dupa amiaza sa te odihnesti la un ceai, suc, etc., iar copiii s-au bucurat si de compania pisicilor din zona.
Mic dejunul foarte bun si variat. La restaurant, de asemenea, personal amabil si saritor.
Hotelul este unul cu toate facilitatile: piscina, spa, lounge, crama, etc.
La plecare am primit si un cadou din partea hotelului: 2 bucati de roca din zona avand imprimate numarul si numele camerei.
Zona este minunata, mancare foarte buna si ieftina (gozleme excelente facute chiar in fata ta, un alt fel de kebab: in oala de lut, servit fierbinte, inconjurat de flacari), oameni saritori, imagini de neuitat. Multe facilitati de distractie in zona: plimbare cu caii sau camilele, jeep safari, plimbarea cu balonul.
Foarte multi turisti, dar nu am avut ocazia sa ne intalnim deloc cu romani.
Noi, fiind cu masina proprie, am vizitat cam toate obiectivele turistice din orasele din zona (Urgup, Goreme, Uchisar, Nevsehir). Valea Porumbeilor este superba. Sa nu ratati orasul subteran-Derinkuyu.
Trimis de A&N in 04.01.15 00:20:51
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (A&N); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 38.63620010 N, 34.90169570 E - CONFIRMATE
Mutat în rubrica "Kayakapi Premium Caves, URGUP" (nou-creată pe sait)
@webmasterX - Mie mi se pare ok pozitionarea.
Multumesc @webmasterX.