GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Citind cele scrise de colegul DB-01-VIN anul trecut despre Kaphouse, am facut anul acesta o rezervare pentru 4 nopti cu mic dejun si masa de Revelion inclusa pentru doua persoane, la un pret total de 348 euro. Sincer, analizand oferta existenta in octombrie pentru Revelion la Bansko, (ca sa nu mai zic de Romania), locatia si facilitatile oferite, Kaphouse a avut cel mai bun raport calitate-pret.
Dupa plata avansului de 30% prin Western, odata cu rezervarea (in octombrie), ne-am pus pe asteptat si ne-am rugat ca anul acesta sa avem si noi putina zapada de Revelion, nu ca anul trecut cand singura zapada era cea produsa de tunurile de pe partie... Si Dumnezeu ne-a ascultat ruga :))
In dimineata zilei de 29 decembrie, cand meteorologii avertizau populatia cu coduri in trei culori (ca pasta Aquafresh de pe vremuri) ca vine viscolul, pe la 3.30 AM, paraseam Bucurestiul, in care flota antizapada a primariei patrula ostaseste pe strazi, indepartand din zbor primii fulgi care nu apucasera nici macar sa se aseze pe carosabil. Dupa un drum de aproape 10 ore prin zapada romaneasca si bulgareasca, apucand si pe deja descrisa scurtatura spre Bansko de la iesirea din Sofia, prin Ihtiman si Golemo Belovo (unde am intalnit o zapada ca-n povesti), am oprit in fata la Kaphouse.
Amplasarea: la inceputul strazii Pirin, aproape de gondola (maxim 5 minute), vis-a-vis de patinoarul din Bansko si de hotel Strazhite. Mai bine decat atat, doar la aparthotelurile din fata gondolei, la Kempinski sau la Bansko Royal Towers, probabil sensibil mai scumpe decat Kaphouse.
Personalul: vorbitor de limba engleza, saritor, foarte usor sa te intelegi cu ei.
Parcarea: in fata hotelului sunt vreo 5 locuri de parcare, inca pe atatea locuri in curtea interioara. De obicei se lasa cheia la receptie, intrucat mai muta masinile dupa necesitati. Problema parcarii rezolvata (nu doream sa facem cunostinta cu celebrele firme de ridicari masini bulgaresti), am mers la receptie si in 5 minute in camera.
Nu am putut sa nu remarcam holul de la intrare, cu un frumos semineu si canapele de piele, unde puteti pierde timpul sau urmari programe la o plasma mare, amplasata pe perete (din pacate, totul este in bulgara). Am avut camera 204, cu vedere la strada principala si la hotelul Strazhite (unde am stat anul trecut). Prima observatie: hotelul, desi are 3 etaje, nu are lift si nici personal care sa va ajute sa carati bagajele, deci veti face putina conditie fizica.
Camera : tinand cont ca este un hotel de 3 stele, camera este micuta, iar baia de-a dreptul minuscula. Curat, cald (chiar prea cald), balcon. Camera dubla inseamna un singur cadru de pat pe care sunt asezate doua saltele simple, care aluneca destul de usor in parti. Pe pat niste cearsafuri doar asezate, fara a fi prinse in vreun fel sub saltea, care se misca dupa cum bate vantul. Minibar (gol, dar functional), un TV vechisor doar cu programe bulgaresti, un dulap incapator, cu rafturi si umerase, noptiere, veioze, prize suficiente pentru incarcarea telefoanelor mobile. In cuierul din hol, doua halate de baie albe; in baie, 2 prosoape mici si doua mari (care s-au schimbat doar o data in 4 zile), sampon, gel, uscator de par, calorifer si o cabina de dus cu masaj, foarte bine etansata.
Baia este mica, cam 2mp; becul de pe hol nu a mers cat am stat noi acolo (au incercat sa-l repare dar nu au reusit, cred ca instalatia avea un scurt pe undeva), becul din camera s-a ars si el, dar a fost schimbat. Becurile foarte slabe (cred ca 40 W), daca vrei sa te aranjezi sau ai vederea mai slaba, mai bine folosesti veiozele. In camera nu se fumeaza, daca vrei (si rezisti la frig) ai scrumiera pe balcon.
Sfat: incercati sa obtineti o camera la etajul 2 sau la 3, intrucat la etajul 1 se aude cam tot din restaurant (inclusiv formatia de seara).
Internet: exista wireless gratuit atat in hotel (fiecare etaj are reteaua lui) cat si in restaurant; desi puterea semnalului este destul de mare, de multe ori va veti trezi "aruncati" din retea cand sunt mai multi utilizatori logati. Nu veti putea descarca filme sau viziona program TV online (am incercat noi, insa totul se incarca foarte greu).
Zona de spa, impresionanta pentru pretul platit: sauna uscata, jacuzzi cu 8 locuri, piscina (nu foarte mare, adevarat), o mica zona de relaxare, o bicicleta magnetica, un solarium (nefunctional la momentul vizitei noastre). In zona de spa foarte cald, piscina incalzita si foarte curata. La cerere si contra cost se ofera servicii de masaj.
Restaurantul este mehanaua Salt&Pepper, care are intrare atat din hotel cat si de afara. Clientii hotelului au o reducere de 20% (inscrisa in nota de plata) pentru tot ce consuma aici. Micul dejun... brrrr... cred ca am eu ghinionul sa nu ma bucur de masa de dimineata in Bansko. De la 7.30 la 9.30, pe doua masute, gaseai: un dozator pentru cafea (slaba), apa fierbinte si lapte cald, o carafa cu Prigat de portocale, un castronel cu iaurt de fructe, un castronel de musli simplu, rosii felii, castraveti felii, un fel de sunca, unul de cascaval, oua fierte tari, branza sarata cubulete, unt portionat care mirosea a ranced si un singur fel de gem, fie la portie, fie intr-un castron (marmelada). Fara paine. Daca se golea un platou si era spre sfarsitul programului de masa, nu mai aduceau altceva. Dupa ce in prima zi nu am avut nici macar paine, iar omleta nu au facut decat cu plata (3.5 euro bucata), motivand ca au deja oua fierte la mic dejun, l-am ratat gratios si am preferat sa mancam cu bani in alta parte.
Mancarea de pranz si cina a mehanalei foarte buna, insa nu si acceptabila la pret (exista multe restaurante in Bansko cu preturi mai mici pentru produse similare)... un peste (lup de mare parca) in crusta de sare, pe care ospatarul nu stia nici sa-l fileteze, vreo 45 de leva (cam 20 si ceva de euro); o supa 7 leva, in conditiile in care peste tot era 3-4 leva, o sticla de vin Malaga (bulgaresc) de 0.75 ml vreo 12 euro, s. a. m. d. Sa zicem ca discountul final de 20% mai echilibra putin situatia, insa cu putina bunavointa gasiti mancare buna si mai ieftina in alta parte. Seara, dupa ora 8, restaurantul are muzica live: formatie cu cateva instrumente, o domnisoara si un domn in varsta, orb, insa cu o voce fantastica (a cantat la un moment dat O Sole Mio, de ne-a lasat fara cuvinte). Problema este ca muzica pe care o canta este in majoritate bulgareasca si greceasca; cunosc si cateva melodii romanesti, insa nu seamana nici pe departe cu originalul.
O nota mare pentru fumatori: la Salt&Pepper se fumeaza, lucru rar in restaurantele din Bulgaria, iar cativa chelneri vorbesc romaneste destul de cursiv.
Revelionul, organizat in mehana, a inceput pe la 9 si s-a terminat pe la 4.30 - 5 dimineata. Aceeasi problema: nu DJ, nu muzica variata, nu horele si sarbele de la noi, nici macar cazaciocul rusesc; s-a cantat bulgareste, molcom, pana dimineata. Meniul mult mai bun decat cel de anul trecut de la hotelul vecin cu mai multe stele (Strazhite), a avut la aperitiv o salata cu calamar intreg umplut cu o crema de branza, o friptura de miel cu garnitura, un platou cu un salam picant (gen ghiudem) si branza, doua prajituri enorme si placinta cu branza; un paharut de rakie, cola, sprite, apa plata, vin, iar la miezul noptii o sticla de sampanie. Portiile mai mult decat imbelsugate; la cerere, au pregatit variante de meniu vegetarian.
Problema este ca a fost frig, semineul nereusind sa incalzeasca suficient restaurantul destul de mare. Destui romani la revelion, insa nu am apreciat un lucru: clientii hotelului au fost cu totii amplasati in cea mai friguroasa si neplacuta parte a restaurantului (langa holul de trecere, toalete, etc), pe cand cei care venisera din afara, cu rezervare, au avut cele mai bune locuri, langa semineu si in sala mare, unde era mult mai aerisit. Ma rog... oricum la ora 2 dimineata eram deja la somn. Fara focuri de artificii, am iesit in fata hotelului si le-am urmarit pe cele din vecini.
Sporturi de iarna: desi hotelul detine o camera pentru depozitarea echipamentului de schi, are o intelegere cu un centru de inchiriere situat aproape de gondola (langa semafor), numit Pirin 2000, unde va puteti lasa echipamentul in siguranta, gratuit, scurtand sensibil distanta pe care o parcurgeti cu claparii in picioare pana la gondola.
Una peste alta, daca raportam amplasamentul si conditiile oferite la pretul platit, eu zic ca este mai mult decat OK.
Trimis de Kyandra in 06.01.15 17:53:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Bansko
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.83030900 N, 23.48105000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Buna si La multi ani! Ma bucur ca ati fost cat de cat multumiti de Kaphouse. Anul acesta, daca timpul imi permitea, tot acolo as fi stat, pt. pozitionarea lui este ideala din pc. meu de vedere. Iar kempisky (la care am stat de asemenea) e amplasat langa partie, dar departe de centrul vechi al orasului... de pret nu mai spun nimic, un Revelion la Kempiski m-ar fi costat anul asta 600 e /pers, fata de 180e cat Elena Djoleva (sotia patronului hotelului Kaphouse) imi facuse oferta pt 4 nopti/MD/pers. In privinta camerelor: sa stii ca sunt camere duble cu bai "enorme"/patrate de 3m/3m care au inclusiv cada triunghiulara cu jacuzii in ea. In prima mea experienta la Kaphouse am nimerit intr-o camera d-asta (cred ca sunt doar cele de la ultimul etaj) si am fost... extaziat pot sa spun (poate de aceea Kaphouse mi-a ramas in suflet in zona Bansko). Cauta poze din primele mele impresii la Kaphouse si cred ca ai acolo poze cu baia respectiva.
Regret insa ca de la an la an mancarea este din ce in ce mai saracacioasa (am observat si eu pe pielea mea asta), insa spre deosebire de alte hoteluri de 4 si 5 stele de acolo, apa si sucurile sunt gratuite, nu contra cost. (desi este platit pachetul de MD sau DP). Acolo sa vezi jecmaneala pe fata, sau in privinta parcarii unde in 99% din cazuri (exceptie fac hotelurile de la marginea statiunii) se taxeaza /zi, cu sume intre 10-15 euro/zi. Mi-aduc aminte ca anul trecut am mancat la micul dejun dulceata traditionala de trandafiri, una din preferatele mele... Se pare ca anul asta din pacate doar marmelada a mai ramas in meniu...
Chestia cu fumatul nu am bagat-o de seama, pt ca sunt nefumator, deci nu te contrazic...
Ideal la acest hotel este asa cum am spus -1:amplasrea - in acea receptie primitoare stateam serile si ii asteptam pe restul prietenilor care parcurgeau pe jos distante maricele pentru a ajunge la noi, apoi ne reuneam si o porneam spre mehanelele din centrul vechi... Mereu cei cu care stateam la hotel faceau haz de ceilalti care veneau "din padure" sau de la marginea statiunii, deja obositi si zgribuliti de frig ca sa ajunga in fata la Kaphouse si apoi spre centru vechi... si 2: raportul calitate/pret imbatabil.
Un sfat (si pt. ceilalti cititori): daca rezervi din timp si stii sa pui problema cu Elena (prin mail) poti primi camere mai bune si mai spatioase sau cu vedere spre strada Pirin. La fel poti proceda si in privinta amplasarii pt. masa festiva de Revelion. Ideea e ca macar cu ei poti stabili ceva dinainte, pe cand la alte hoteluri... prefer sa nu-mi aduc aminte.
Interesanta remarca (si poate pertinenta) in privinta faptului ca nu au personal pt. cararea bagajelor spre camere-sincer nu stiam ca la 3 stele ar trebui sa fie un personal calificat pt. asa ceva. Sincer eu nici cand ma cazez la 5 stele nu las bagajele sa-mi fie duse la camera de catre bell boy, etc, decat daca procedura hotelului prevede express acest lucru (sunt sportiv si niciodata nu am resimtit nevoia de a-mi fi duse la camera bagajele).
Este singurul review la care am postat un coment si dat calificative, desi zilnic imi fac timp sa citesc cam 25-30 review-uri despre diferite locatii. Deocamdata doar atat mi-a ramas - posibilitatea ca prin intermediul celor care posteaza sa zbor cu gandul hai-hui...
Iti acord pc maxim pt. alegerea facuta si realitatea prezentaata f. bine de la fata locului, cu accente pe chestii la care eu chiar nu m-as fi gandit sa le mentionez sau sa le semnalez lipsa lor...
Vacante frumoase tuturor!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2013 A doua oara la Kaphouse dupa 3 ani — scris în 18.01.14 de DB-01-VIN din TARGOVISTE - RECOMANDĂ
- Dec.2010 Kaphouse un hotel de 3 stele, cochet si super amplasat — scris în 24.01.12 de DB-01-VIN din TARGOVISTE - RECOMANDĂ