Se spune ca daca te uiti in urma ta cand pleci dintr-o destinatie, vei reveni! Am incercat acest lucru si s-a adeverit!
Anul trecut pe cand eram pe ferry m-am uitat indelung spre locurile minunate care-mi fusesera gazda timp de 7 zile si unde m-am simtit minunat si iata ca in ianuarie 2013 sunt instiintata de excursiile din luna mai. Fara sa stam pe ganduri ne-am hotarat (eu si prietena mea) sa ne inscriem sa vedem locurile ce ne-au fascinat in luna lui florar.
Timpul a trecut cu repeziciune si dupa paste iata ca ne pregateam de excursia la care visasem inca de cand eram pe ferry ce ne intorcea din precedenta.
Regasirea a fost deosebit de emotionanta: ghidul de acolo (dl. Nicos) ne-a intampinat ca pe niste prieteni, patronul hotelului si familia, deasemenea pana si patronii de la taverne ne-au recunoscut si intampinat cu multa caldura.
Despre locuri, ce sa va spun... deosebite: flori si pisici, plaja si localnicii primitori si surazatori; intr-un cuvant: caldura (la propriu si la figurat).
Hotelul Kalipso, mult mai aratos (inca se imbunatateu unele camere), curatenia si punctualitatea erau la ele acasa acolo. Clima, relieful si comportamentul gazdelor, nu avea cum sa nu te faca sa te relaxezi sa uiti de griji, sa traiesti o adevarata vacanta de neuitat.
Excursiile facute (turul insulei, croaziera la Zakintos) ne-au umplut sufletul de speranta si bucurie, iar ochii ne-au fost incantati de simfonia culorii florilor. Cu un asa ghid tot sa-ti doresti sa faci excursii! Cunostiintele, rabdarea si nu in ultimul rand daruirea cu care raspundea la orice intrebare, nu a facut decat sa-mi doresc ca in locul vechiului sejur la marea noastra sa-l inlocuiesc cu sejurul la Kefalonia! Nu conteaza drumul lung pana acolo, veti fii rasplatiti inzecit daca apreciati frumusetea si salbaticia locurilor, caldura gazdelor si marea de un albastru ce te lasa fara rasuflare!
Se spune ca grecii sunt mai "stransi "sa nu folosesc alt termen, dar daca stii sa apreciezi cele mai sus mentionate, daca lasi un loc (sau mai bine daca-l castigi) in inima lor, iti garantez ca-ti vei schimba parerea (ca in cazul meu) si ii vei iubi, vei iubi aceste locuri unde s-au plasmuit legendele, care prind viata daca exista un domn Nicos sa-ti povesteasca!
Am iubit de prima data aceste locuri dar dupa cea de adoua, va pot spune cu mana pe inima ca: o ador!
La plecare m-am uitat iarasi in urma cu speranta revenirii. Celor ce vor dori sa vada aceasta insula minunata le doresc sa se bucure de tot ce le va oferi si se vor declara multumiti si relaxati!
Vacanta placuta si de ce nu, sa ne vedem acolo cu bine!
Trimis de corneliaoprisan in 28.05.13 20:39:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: aceeasi (Poros hotel Kalypso)
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corneliaoprisan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 38.15492200 N, 20.77110600 E - neconfirmate încă
Sper ca cine va citi aceste rinduri si vor dori macar pentru citeva zile dintr-un an... poate dintr-o viata (si tot nu e putin) sa simta fericirea... sa poposeasca aici in Kefalonia...
- Jul.2017 Linistitul Poros — scris în 08.08.17 de lilianaooo din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Hotel Kalypso. O oaza de relaxare intr-un mediu linistit. — scris în 30.09.16 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 O insula foarte frumoasa — scris în 28.08.15 de ana2007 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Kefalonia, insula peisajelor de vis — scris în 02.08.14 de cristrate din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Zona superba, hotel excelent, mic dejun sub orice critica — scris în 13.07.14 de vlt din BUCURESTI - nu recomandă
- May.2014 Vacanta linistita — scris în 13.05.14 de nelson din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2013 ..... Dupa 8 luni ..... — scris în 27.05.13 de Ninette din BUCURESTI - RECOMANDĂ