BUN
La o ora de aeroportul Sharm El Sheikh, se afla localitatea Dahab, acest "templu" al scafandrilor si freediver-ilor din toata lumea.
Tin sa precizez ca sunt deja la cea de-a sasea vizita in Egipt.
Am ales acest hotel facand un sondaj al celor mai... pretentioase hoteluri din zona. Asadar, am analizat pe rand 3 hoteluri, de 4 si 5 stele de pe malul Marii Rosii: Safir Dahab, Swiss Inn si Jaz Dahabeya. Safir mi s-a parut cam extins (ceea ce presupunea mai multa lume, aglomeratie in restaurant la mese, aglomeratie pe plaja etc.), la Swiss Inn ceva nu mi-a placut la terasa (analiza pe poze) asa ca am ales Jaz Dahabeya, un hotel mai mic, intim, situat la cca. 10min de mers cu masina fata de centrul localitatii Dahab. Un lucru bun este ca hotelul asigura microbuz gratuit catre centru, dimineata si dupamiaza. Altfel, va poate conduce cineva in centru oricand, pentru 7-8 euro dus-intors.
Am avut noroc si am primit o camera foarte buna, cu vedere la piscina si la mare (desi nu platisem seaview!). Camera si baia in sine nu sunt extraordinare, chiar am avut ceva probleme la dus cu scurgerea (era blocata cu un capac) dar au rezolvat angajatii a doua zi, la cerere. Atentie la prosoape, nu prea le schimba, doar le impatureste, iar cele pentru plaja trebuie sa gasiti domnii de la curatenie ca sa vi le schimbe. Ii gasiti rapid si sunt foarte fericiti sa va ajute, mai ales daca le dati si un banut. Fiind a doua jumatate a lunii noiembrie, hotelul era pe jumatate plin, asa ca nu era zarva deloc, am gasit rapid loc la masa pe terasa la fiecare cina. Pe plaja, la fel, locuri pe alese. Hotelul are 2 restaurante (cel de-al doilea nu prea functiona, intrucat nu era plin hotelul, iar la cele 3 mese era mancare din belsug). Mai este un bar grozav pe plaja, unde fac un espresso si un capuccino extraordinar, iar Schweppes-ul este la sticluta, nu dozator. In stanga plajei este un centru de dive (afiliere PADI) iar in dreapta un centru pentru windsurf (80euro ora cu instructor) si SUP (15 euro ora). Pentru SUP, mai bine mergeti in stanga si treceti spre Swiss Inn, acolo gasiti cu 10 euro ora. Noi diving-ul l-am facut la hotelul de langa (Panda hotel, nu recomand) la centrul Black Rock, cu o nemtoaica, Renate, care ne-a dus cu masina in punctele de atractie: gradinile de corali din imprejurimi si Blue hole.
Pentru diving, recomand zona the Islands, una din cele mai frumoase gradini de corali pe care le-am vazut vreodata in Egipt. La Blue Hole este aglomerat, trebuie sa mergeti dimineata devreme ca sa aveti timp sa ocupati un loc pentru echipament si sa va desfasurati.
Sa revin la hotel. Ne-am simtit extraordinar, liniste, intimitate, program - au o echipa foarte draguta de 4 animatori care pe timpul zilei va invita la tot felul de jocuri (pucha, petanque, aquagym, volei etc.) iar in fiecare seara organizeaza ceva: belly dance (dansatoare), show cu flacari, dansator cu fuste, concurs de filme, dansuri, karaoke etc. Intrarea in apa este lina, insa o zona total neinteresanta pentru snorkelling (nu sunt corali, sau pesti). La parter este si o sala cu billiard si fusball. Wifi-ul a mers extraordinar in tot hotelul, chiar si pe plaja, probabil pt ca nu era reteaua foarte aglomerata. Noi totusi am avut cartele Vodafone cumparate din aeroport (imperios necesar, mai ales daca parasiti hotelul pt excursii).
Intr-o seara, pe timpul cinei, am luat la pas pe strada celelalte 2 hoteluri de interes: Safir si Swiss Inn. Am intrat "ca in branza" in ambele si am cercetat gradinile si restaurantele. Erau interesante amandoua, potrivite pentru cei pretentiosi, insa mult mai extinse decat Jaz Dahabeya, daca va intereseaza intimitatea. Safir este cel mai mare si cu mai multe facilitati.
In concluzie, sunt fericita cu alegerea facuta si va recomand cu drag hotelul.
Vacante frumoase si ape limpezi!
Trimis de Adela88 in 28.11.24 21:54:38
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adela88); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 28.47986025 N, 34.49055054 E - neconfirmate încă
Super interesant
Mutat în rubrica "Jaz Dahabeya Hotel, DAHAB" (nou-creată pe sait)
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 15960&hid=28807.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.