ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 9
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hai la zoo!

TIPĂREȘTE URM de aici

Stiti proverbul: socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ!

Initial planuisem sa ramanem in Kucukkuyu pana dupa pranz, sa facem baie iar apoi sa plecam spre urmatoarea cazare. Dar nu a fost sa fie, cand ne-am trezit batea vantul destul de tare, in plus apa era rece (o stiam deja din prima zi). Prin urmare trebuia sa reconfiguram programul zilei. Cine credeti ca mi-a fost de ajutor? Normal ca AFA si colegul mliviu cel dupa care am “copiat” vacanta! Mi-am amintit ca a scris pe undeva ca a fost la zoo in Izmir, cum printesa adora animalele imediat a fost aprobat planul unei vizite la zoo.

Grijile privind traseul au fost spulberate cand am vazut amplasarea Dogal Yasam Parki, asa se cheama zoo, la marginea Izmirului. Pe traseu am intrat pe noua bucata de autostrada de la Aliaga si am pornit maps sa vedem pe unde o luam. Dupa statia de taxare cand mai aveam 10-15 km pana la destinatie au aparut indicatoare cu Dogal Park, deci este foarte simplu de ajuns: cum vii dinspre Edirne, se iese de pe autostrada, iar apoi mergi drept pana la park, pe partea dreapta apare gardul gradinii usor de recunoscut fiind pictat cu animale.

Prima impresie a fost buna, o parcare imensa aproape goala (era miercuri pe la ora 13, cand am plecat venea destul de multa lume) este la dispozitia vizitatorilor. La casa de bilete am cerut o harta pe care am primit-o imediat chiar in dublu exemplar, oricum in interiorul parcului sunt afisate astfel de harti. Intrarea este modica: 10TL adultii si 5TL copii.

Gradina este amenajata intr-o padure naturala astfel incat ai parte de un cadru natural deosebit si in primul rand destula umbra, lucru important avand in vedere ca afara erau peste 37 grade. La intrare exista toalete, de fapt si in interiorul parcului sunt destule toalete si tasnitori cu apa, un mic fast food de unde poti lua ceva de mancare, sucuri, apa si mai ales inghetata artizanala (celebra dondurma).

Dupa aprovizionare am inceput aventura! Chiar langa intrare am gasit suricatele, nu una doua ci peste 10, cateva le-am surprins cand scrutau zarea in pozitia lor caracteristica, apoi vine lacul cu lebede, rate si gaste. Urmeaza volierele cu pasari, unele obisnuite altele foarte interesante: fazani albi si aurii cu un penaj cum nu am mai vazut, vine zona broastelor testoase de pamant si apa (nu sunt din cele uriase dar sunt zeci de astfel de exemplare). Exista un mic loc de joaca, are si tiroliana, apoi se intra pe “alea copiilor” . Aici se pot vedea ponei, capre, iepurasi si alte animale dragalase. Un ingrijitor vazand-o pe printesa cu se uita la iepurasi a deschis incaperea, a invitat-o inauntru si chiar a prins un pui de iepure care i l-a dat sa il mangaie, fapt care a facut-o sa planga de bucurie. Drumul pe alei continua cu o voliera uriasa, in care se intra. Inauntru este amenajat un lac imens pe malul caruia poti vedea berze, ibisi negri si o multime de alte pasari de apa carora le-am uitat deja numele. Am uitat dar inainte de intrarea pe alea copiilor pe malul unui alt lac am vazut alte pasari de balta, dar mai ales pelicanii cu ciocul lor imens si punga pregatita pentru peste. Urmeaza pasarile de prada in voliere mari, amenajate astfel incat pasarile sa se simta cat mai aproape de viata in libertate (vulturii aveau pregatite mici grote in stanca pentru a se odihni). Alaturi sunt papagalii care au amenajata si o mica cascada unde faceau baie fericiti. Am vazut caprele salbatice, caprioarele, ursii. Pentru sfarsitul vizitei a ramas zona cea mai interesata “savana Africana” . Aici intru-un spatiu deschis de mari dimensiuni (de fapt toate spatiile sunt generoase, lucru bun pentru animale, dar acest fapt poate face sa nu vezi unde sunt ascunse animalele) poti vedea struti, girafe, zebre si alte animale africane. Cel mai mult ne-a placut hipopotamul care s-a lasat asteptat. Era in apa nu se vedea nimic, parca era o umbra sub apa, multi au trecut pe langa zona respectiva si nu au ramas, noi am stat cinci minute pana cand cu mult zgomot a iesit “matahala” de sub apa cu gura larg deschisa, o imagine cum doar la tv am vazut.

Am mai vazut elefantii, leii, tigrii si alte feline. Poate am uitat cateva exemplare, dar pentru a vedea tot trebuie sa mergeti acolo!

Mi-a placut mult ca animalele au mult spatiu la dispozitie si sunt minim 3-4 exemplare din fiecare specie. Sunt amenajate conditii cat mai aproape de mediul natural, de exemplu daca nu era “scandalagiu” nu am fi vazut puiul de ibis negru cand e hranit de mama sa, aveau un cuib bine ascuns printe crengile copacilor de pe marginea lacului.

Dupa mai bine de 2 ore in care am vazut multe animale, dar am si mers mult, am ajuns la magazin sa mancam inca o inghetata sis a ne continuam drumul pe soselele Turciei.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

zona este superba, iar animalele intalnite par ca traiesc in libertate

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nrs † in 12.09.20 16:35:19
Validat / Publicat: 12.09.20 17:15:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 728 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 la umbra sunt suricatele la panda
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35100 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[12.09.20 17:12:52]
»

Mutat în rubrica "Izmir Wildlife Park (Zoo), IZMIR" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

​​

Dan&EmaPHONE
[12.09.20 18:52:13]
»

Ia uite ce am ratat eu in Izmir!  

 zona este superba, iar animalele intalnite par ca traiesc in libertate

Imi plac gradinile zoo care lasa aceasta impresie. Plus ca e bine si pentru animalele de acolo in masura in care putem spune ca e bine in captivitate! ​​

​​Felicitari pentru excursie si articol! ????​​

​​

Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[12.09.20 20:16:21]
»

@nrs

Mi-a placut mult ca animalele au mult spatiu la dispozitie si sunt minim 3-4 exemplare din fiecare specie.

asta era si problema prezentata in articolul scris de @tata123 referitor la gradina zoo din Targu Mures, animalele nu au spatiu suficient, sunt de multe ori exemplare unice si chiar daca multe sunt nascute in captivitate se simt singure si din cauza asta se vede pe infatisarea lor ca sunt triste.

Frumos articolul, felicitari, votat cu mare drag. ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
M'LiviuPHONE
[12.09.20 21:21:38]
»

Felicitări pentru experienta frumoasa! M-am uitat pe fotografiile voastre și mi am adus aminte de cele 2 ore jumătate petrecute anul trecut aici și nu puteam sa uit faimoasa înghețată!

Ma bucur ca v ați simțit bine. Votat cu mare drag! ​

webmaster
[12.09.20 21:34:01]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nrs †AUTOR REVIEW
[12.09.20 21:42:50]
»

@webmasterX:  intrarea se face unde scrie ghiseleri, semnul pe harta este pus in mijlocul gradinii

@Dan&Ema:   acum stii ce ai de facut la urmatoarea vizita in Izmir!

@mishu mi-a placut foarte mult ca animalele pareau libere, nu au multe specii, poate la pasari sunt multe, dar e mai bine asa decat sa inghesui multe animale in spatii mici

@mliviu​​​​ la modul cel mai sincer daca nu aminteai de acea vizita a ta nu ajungeam la zoo, sigur era o pirdere pentru noi, mai ales ca aveam timp berechet

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, M'Liviu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂIzmir Wildlife Park (Zoo):

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04778003692627 sec
    ecranul dvs: 1 x 1