EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un resort cochet și primitor
Așa cum se știe, gospodarul adevărat sărbătorește Crăciunul, se bucură de Revelion, mai stă un pic și pe urmă se întreabă: dar unde facem noi Paștele anul ăsta?! Hmm... Unde găsim zboruri decente ca preț și durată, logic. Și de preferat undeva unde-i mai cald ca la noi. Pe scurt, anul ăsta zarurile au căzut pe Mallorca. Am mai avut o tentativă să ajungem în Mallorca, tot de Paști, în 2021, dar s-a anulat zborul de întoarcere, deci am fi rămas pe-acolo și-atunci ne-am reorientat (spre Cipru). De data asta a fost cu (mai mult) noroc. Adică am ajuns. Bine, cu vreo 2-3 ore întârziere și la dus, și la întors, dar am ajuns și – culmea! – chiar în zilele programate; Ryanair s-a dovedit suficient de amabil cât să nu anuleze și să nu decaleze nimic, cum am tot auzit, să ne strice vacanța, Doamne fer’!
Am mers în formația consacrată: noi 2, copiii din dotare și Diana, prietena lui Paul; Liviu a declinat invitația, preferând să viziteze alte meleaguri cu părinții proprii. Ca de obicei, Tati fost responsabil de partea cu deplasarea (bilete de avion, rezervare mașină), iar eu cu cazarea și documentarea. Urma să petrecem pe insulă 7 zile, m-am decis pentru 2 „baze” , una în sud, alta mai spre nord. Vom fi aterizat aproape de miezul nopții, ceea ce ne ridica mai multe probleme. Să antamez prima noapte undeva, aproape de aeroport și eventual a doua zi să vizităm capitala și poate să închiriem o mașină cu care să plecăm mai departe?!... Dacă rezerv ceva mai departe (Cala d’Or îmi picase cu tronc), cum ajungem acolo?! De obicei închiriem mașină chiar din aeroport, însă la ora aia am fi găsit închise toate birourile. Sigur, există mereu varianta taxi. Dar un taxi în care să încăpem 5 bucăți plus bagajele aferente. Hm, prea multe variabile...
Am luat booking-ul la puricat, făcând fel și fel de simulări. În capitală erau puține oferte și foarte scumpe toate, a picat rapid prima variantă. La un moment dat, mi-a venit o idee: sunt unele locații care pot asigura (contra cost) preluarea din aeroport, hai să ne îndreptăm în direcția asta. Părea fezabil așa: să ne ia cineva din aeroport, iar a doua zi (oricum vom fi obosiți și ne vom trezi târziu) să ne foim loco și abia din a treia zi să închiriem mașină. Cala d’Or trebuie să aibă o sumedenie de oportunități în sensul ăsta. I-am expus lui Tati planul și l-a aprobat.
Așa că am putut să-mi îndrept atenția, fără opreliști, spre frumoasa și enigmatica mea Cala d’Or. Criterii de căutare: 5 adulți, apartament cu 2 băi sau 2 camere separate, parcare, recepție deschisă permanent, transfer aeroport. Evident, obișnuitele: recenzii bune, anulare gratuită și preț ok. Nu-s deloc pretențioasă, nu-i așa?!
Ei bine, n-o să vă vină să credeți (cum nu mi-a venit nici mie pe când tocmai tastam cele de mai sus), dar am găsit nu una, ci mai multe variante! Dintre care, după o atentă examinare, am ales-o pe cea care mi s-a părut cea mai potrivită pentru noi: Inturotel Esmeralda Park, o dublă și un apartament cu un dormitor, 3 nopți, total 349 euro. Prețul nu includea nicio masă (dar am citit că acestea puteau fi achiziționate separat la fața locului), însă includea taxa turistică de 0,55 euro/persoană/noapte. Am beneficiat de anulare gratuită până cu 5 zile înaintea plecării, pe urmă aș fi fost taxată cu contravaloarea primei nopți, iar suma totală puteam s-o achit (cash sau card) direct la proprietate. Altfel, e vorba despre un mic resort de 3*, nota pe booking este 8,5 din aproape 2500 de evaluări, eu am fost mai indulgentă și i-am dat 10 pentru că, deși au existat mici sincope, n-a fost nimic serios, care să ne afecteze starea de spirit; din contră.
Cu vreo săptămână înainte de plecare, Tati s-a sucit: poate totuși există vreo agenție de închiriat mașini deschisă non-stop. Ei, bine, ce să credeți? Există. Hiper Rent a Car îi zice, are sediul central în periferia capitalei Palma (Cami de Can Pastilla 41), la doar câțiva km de aeroport. În plus, oferă transfer gratuit de la/la aeroport la orice oră din zi și din noapte. Deci antamarăm la băieți o mașinuță, ce se dovedi a fi un Renault Kadjar și pentru care decartarăm, la momentul potrivit (ora 2:15; Iisus înviase deja de mult) aproape 500 de euro/7 zile.
Până la Cala d’Or făcurăm vreo oră și ceva și cred că era 3 jumate când parcarăm aproximativ în fața intrării principale. Am străbătut aleea lărguță flancată de clădiri albe, în stil mediteranean, cu 2-3 etaje, am lăsat în stânga piscina (tot dintr-acolo se auzea muzica ritmică a valurilor, semn că plaja nu era departe) și am urmat indicatorul spre recepție. Aceasta se găsește la parterul unei construcții mai mari decât celelalte, la etaj este restaurantul, după cum vom constata ulterior.
Din spatele biroului a apărut un nene între 2 vârste, nu părea șifonat de somn, semn că recepția resortului chiar e solicitată non stop (dealtfel, după noi au mai apărut vreo câțiva turiști). Domnul ne-a întrebat dacă am venit pentru micul dejun și nu părea că glumește, am presupus că s-o servi early breakfast în cine știe ce situații. În fine, noi veniserăm să ne cazăm și chiar asta s-a întâmplat în următoarele minute. Am completat formularele consacrate, în timp ce domnul s-a ocupat cu xeroxarea cărților noastre de identitate; a fost un pic dezamăgit că nu i-am oferit pașapoartele, zicea că pe-alea le-ar fi putut scana, pe-astea nu; nu l-am băgat prea tare-n seamă.
Am întrebat de parcarea hotelului, știam din comentarii că există, nenea ne-a scris pe hârtie numele străzii din care se intră, practic trebuie să ocolești întreg complexul; destul de complicat, aveam să parcăm gratuit, tot la recomandarea recepționerului, pe locurile publice din fața intrării principale. Am plătit contravaloarea cazării (cu cardul) și am primit cartelele magnetice pentru camere. Rugasem încă de când am făcut rezervarea să avem camere apropiate, au zis că vor face tot posibilul. Nu știu dacă cineva a notat pe undeva doleanța mea, dar chiar ne-au dat camere apropiate, I 103 (dubla) și I 104 (apartamentul), practic vis a vis una față de alta. Poziția era și ea bunișoară, corpul I aflându-se pe aleea principală, pe stânga, în apropierea piscinei.
O să vă descriu acum apartamentul (în care am locuit și eu, de fapt). Se intră într-un holișor, în stânga se face baia, în față livingul cu o mică zonă de bucătărie, din living tot în stânga se intră în dormitor. Pe balcon se ajunge fie din living, fie din dormitor. Prima impresie: curat, funcțional, cromatică plăcută.
Dormitorul este dotat cu pat dublu (de fapt, 2 paturi simple lipite), cu saltele odihnitoare și lenjerie albă, de bumbac. Am avut câte o pernă și o pilotă subțire de învelit, dar am găsit perne de rezervă și 2 pături pufoase în dulap, chiar ne-au prins bine. Patul e încadrat de noptiere, în dreptul fiecăreia se află o veioză, priză și întrerupătoare. În dulap am mai găsit seiful, umerașe și, desigur, spații de depozitare. Pe partea opusă, sub fereastră, era un fel de blat lunguț pe post de birou, erau și vreo 2 taburete. Pe jos am avut parchet laminat, iar ușa spre balcon era prevăzută cu perdele și draperii.
Livingul avea 2 canapele puse față în față pe pereții laterali, încap numai bine 2 copii, chiar și mai măricei sau 2 adulți mai subțirei. Măsuța de cafea era așezată între cele 2 canapele și cam încurca drumul, aveam s-o exilăm pe terasă. Nișa dinspre hol era transformată într-o mică bucătărie, cu chiuvetă încastrată, frigider, un mic aragaz electric cu 2 ochiuri și, desigur, spații de depozitare în care ne așteptau tacâmuri și veselă, chiar și cană electrică și un prăjitor de pâine am avut. Absolut tot ce trebuie ca să ne încropim micul dejun și câte un sendviș seara. În încăpere mai era un dulăpior simplu, cu câteva rafturi, l-am folosit pe post de pantofar, era și TV-ul, pe care n-am avut ocazia să-l testăm. La fel ca în dormitor, podeaua este acoperită cu parchet, iar ferestrele cu perdele și draperii.
Baia conține cele obișnuite: tron, bideu, chiuvetă, cadă. Drept consumabile, doar 2 săpunele ambalate și hârtie igienică la discreție. Uscător de păr – bifat; coș de gunoi – bifat. Prosop de picioare – da; prosoape medii și mari – da și ele, dar... ups! „decât” câte 2 din fiecare! La o inspecție rapidă, am realizat că n-aveam nici lenjerie de pat, pernă sau pătură pentru unul din paturile din living. Apartamentul fusese pregătit pentru 2 persoane, deși bifasem 3 bucăți atunci când rezervasem. Nu-i bai; se duse Tati la recepție, expuse problema și veni mintenaș încărcat cu toate cele; ba, primi 2 pături, nu una. Nu le-am purtat pică, se mai întâmplă, deh... Altfel, curată baia, toate perfect funcționale, nimic de reproșat. Poate lipsa unui pahar pentru periuțele de dinți; am adus unul de la bucătărie și am rezolvat problema.
Evident, balconul avea să fie spațiul cel mai îndrăgit și accesat de toată lumea, acolo ne întâlneam cu toții, socializam sau mâncam. E drept, l-am găsit dotat cu o masă și doar 3 scaune, însă am mai adus 2 scaune din living (am uitat să amintesc de masa cu 4 scaune din living; just in case... de vreme rea). Loc era suficient, ba mai și rămânea. Priveliștea era faină, chiar în față aveam piscina principală, în plan îndepărtat scena unde se țineau seara spectacolele, iar în stânga, printre copaci, se vedea un pic de mare. Aveau un sistem ingenios de uscat rufele, nu l-am mai întâlnit până acum: niște sfori care se derulau din perete și se prindeau de niște cârlige fixate de peretele opus; o să vedeți în poze.
În linii mari, camera dublă era asemănătoare, doar că lipsea livingul și dădea pe partea opusă, spre clădirea vecină. Să zic că era mai liniștită decât apartamentul, deși nu pot spune că am fost deranjați de zgomot, activitatea de la piscină era destul de firavă din cauză de început de sezon, iar spectacolele se terminau în jur de 10 seara.
N-am cumpărat până la urmă nicio masă de la ei, deci nu știu amănunte în acest sens. Veniserăm de acasă cu cozonaci, pască și ouă roșii, ne-au ajuns numai bine în cele 3 dimineți petrecute la Esmeralda. Evident, am mai completat cu oarece, sunt 2 sau 3 minimarketuri la mică distanță de complex, așa că a fost ușor de încropit și cina, în condițiile în care noi preferăm să mâncăm bine la prânz, pe unde ne-apucă.
De inspectat resortul, l-am inspectat, deși asta nu-ți ia mult timp, e un resort micuț, dispus în formă de potcoavă în jurul uneia dintre cele mai fotogenice plaje ale insulei: Cala Esmeralda. Sunt mai multe corpuri de clădire de 3* (zona unde ne aflam și noi, adresată familiilor cu copii), dar am identificat și un hotel cu aspect modern, de 4*, destinat exclusiv adulților. Peste drum de acesta, pe partea dreaptă a golfului, există piscina și beach-barul aferente, și ele tot adults only. Și mai e o piscină mai mică adults only în stânga plajei, cumva deasupra beach-barului principal.
A propos de acesta, a fost singura noastră decepție legată de acest hotel. În prima dimineață (prânz binișor de fapt, că ne-am trezit spre 12), entuziasmați de superba priveliște către golf, am zis să poposim pe terasa barului, să bem ceva. Am comandat de 3 ori și de 3 ori nu ni s-a adus nimic! Pur și simplu, mai apărea câte-un amețit de barman să ne întrebe de sănătate, noi îi ceream una-alta și dispărea. După a treia tentativă am renunțat.
Plaja e cu nisip fin, amenajată pe 2 niveluri. Nu știu dacă în sezon s-or pune pe-acolo umbreluțe și șezlonguri, deși nu prea văd să încapă, e o plajă mică. Vremea a fost suficient de caldă cât să se poată face plajă, apa mării era recișoară, totuși am văzut câțiva viteji bălăcindu-se. Culorile mării – spectacol pur! Să tot stai să le privești!...
Aveau tot felul de activități organizate pentru copii și adulți, erau afișate în fiecare zi în holul recepției, însă n-au prea intrat în sfera noastră de interes. Singurele la care am „participat” , mai mult din balcon, au fost spectacolele. Primul începea pe la 7:30-8 seara și era dedicat copiilor, în prima seară a fost un concurs de Hula Hoop, iar în a doua seară ceva cu clovni. Al doilea era pentru adulți, mi-a plăcut în mod deosebit formația din ultima seară, 3 băieți cubanezi care au cântat magistral piese din repertoriul latino. În fața scenei erau mese și scaune, se serveau băuturi și aperitive. Am stat și noi vreo oră în a doua seară la un cocktail, mai mult așa, de pamplezir, ca să fim mai în inima acțiunii. A fost fain!
Resortul are și zonă de spa interioară, cu piscină și ce-o mai fi, că n-am avut timp de ele. Se află chiar la parterul clădirii către care dădea camera noastră dublă. Paul și Diana au avut o tentativă de vizită, dar n-au rezistat mult din cauză de umezeală excesivă.
Altfel, Cala d’Or nu ne-a dezamagit defel, am avut un feeling bun s-o aleg. O stațiune cochetă, cu vile splendide, resorturi drăguțe, magazine și restaurante pe alese și, mai ales, cu vreo 3 cale fabuloase (Esmeralda noastră fiind doar una din ele) ! În plus, e un bun punct de plecare pentru explorat coasta sudică a insulei. Inturotel Esmeralda Park s-a dovedit a fi o gazdă bună pentru noi, ne-a primit în toiul nopții, nu ne-a impus nimic, ne-a lăsat în banii noștri, să ne organizăm singuri. Un resort drăguț, nefițos, cinstit. L-aș alege din nou dacă ar trebui, de ce nu?!
despre SERVICII
Apartamentul l-am găsit echipat pentru 2 persoane, nu pentru 3. Am primit imediat toate cele necesare de la recepție, chiar fiind în toiul nopții.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Curat, confortabil, liniște.
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Un resort micuț, dispus în potcoavă în jurul unuia dintre cele mai frumoase golfulețe ale insulei: Cala Esmeralda.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Și, și. Decent, fain.
Trimis de crismis in 27.06.23 20:36:57
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.37728855 N, 3.23584747 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și aceasă recomandare
Mutat în rubrica "Inturotel Esmeralda Park Hotel [Cala d'Or], MALLORCA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX: Mulțumesc! Da, localizarea e corectă!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)