In februarie 2010 am facut o excursie la Praga profitand de o oferta convenabila care a inclus si zborul cu avionul (4 nopti, 5 zile pline).
Am stat la hotelul Olympik 4* care face parte dintr-un trust cu inca 2 hoteluri situate in vecinatate: Olympik Tristar 3* si Olympik Artemis 4*. Adresa: str. Sokolovska 138, Praga 8, click aici
Hotelul are peste 300 camere pe 20 etaje si este situat intr-o zona foarte linistita, aparent periferica, la cca 300m de statia Invalidovna (metrou B linia galbena, tramvaie 8 si 24 toate chiar pe strada hotelului).
Pentru cei are vin cu avionul si nu vor sa foloseasca taxiul accesul este foarte simplu: autobuzul 100 de la aeroport la Zlicin (10 min) capatul liniei de metrou B - linia galbena. Am luat autobuzul la ora 9: 06 (peronul este chiar in fata iesirii din aeroport) si la 10:05 intram in hotel. Ora de intrare (check-in) este 14:00 dar camera fiind pregatita am intrat imediat. Un bilet pentru o zi pe toate liniile (metrou, tramvai, autobuz) este 100 coroane (czk) iar o calatorie (75 min pe toate liniile) 26 czk, cca 1 euro, se pot cumpara din holul aeroportului.
De la hotel accesul in centru cel mai comod este cu metroul B (sau cu tramvaiul 24, putin mai departe) iar cu tramvaiul 8 se traverseaza Vltava si pe un traseu mai ocolit se ajunge la Castel (Prazsky hrad).
Micul dejun (tip bufet), inclus in pret, se serveste intr-o sala spatioasa iar masa a fost suficient de variata si imbelsugata.
Exista o parcare pazita, comuna celor 3 hoteluri si acces internet cu plata 5 euro/zi... 24 euro/7 zile.
Camera a fost foarte confortabila: 2 paturi cu noptiere, masa, 2 scaune, suport valiza, sifonier cu safe, telefon, TV, aer conditionat inclusiv cu posibilitate de incalzire dar nu a fost nevoie, baie cu dus, uscator de par. Camerele nu au balcon.
Schimbarea prosoapelor si a lenjeriei de pat s-a facut zilnic. Pentru pastrarea valizei in camera de bagaje (in ziua plecarii) am platit 10 czk.
Langa hotel, chiar langa statia de metrou, este un supermarket (mai modest dar totusi bogat aprovizionat) din reteaua Albert, cu preturi rezonabile.
A fost o sedere foarte placuta si recomand cu caldura hotelul.
Trimis de dddgab in 21.06.10 22:47:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA. A mai fost în/la: Praga
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dddgab); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.