GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cam la jumatatea distantei dintre Kaiserlautern si Wiesbaden, in districtul Bierkenfeld se afla orasul Idar-Oberstein. De fapt, in 1933 cele doua localitati Idar si Oberstein s-au unit dand nastere la ceea ce este astazi capitala industriei prelucatoare de pietre semipretioase din Germania.
Orasul este o asezare cocheta, strajuita de un castel medieval partial ruinat, in incinta caruia este amenajat un restaurant de pe terasa caruia se poate vedea o foarte frumoasa panorama a orasului. Foarte aproape de acesta se afla o biserica construita in stanca, o constructie foarte ingenioasa si originala.
Insa nu acestea sunt punctele de atractie ale orasului. Principalele strazi din centrul orasului sunt sufocate de vanzatori cu masute, asa cum este la noi in marile orase de 1 Martie, numai ca in loc de martisoare tarabele sunt pline cu podoabe feminine realizate din pietre semipretioase, in special agate, ametist, chihlimbar si quartz fumuriu. De fapt aici se afla singura mina din Europa, mina Steinkaulenberg, din care se extrag aceste minunatii si care este amenajata pentru a putea fi vizitata chiar si de catre persoanele cu disabilitati fizice
Vizita dureaza cam o ora, intrarea costa 4 euro pentru un adult si timp de o ora calatoresti intr-o lume fantastica, o lume a linistii si a sclipirilor in noante de mov violet galben si rosu, nascute din bazaltul vulcanic prezent aici.
Foarte aproape se afla si o cariera la suprafata, unde contra sumei de 12 euro si daca esti echipat corespunzator (bocanc , harletz etc), poti sa-ti umpli o punguta care se da fiecarui amator, cu fel de fel de minerale pe care ai norocul si rabdarea sa le gasesti... Numai rabdare sa ai si garantat nu vei pleca cu mana goala!
Trimis de Cristian_h* in 16.03.09 22:42:16
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)