BUN
Hotel Millenium Budapesta 3 stelute
La începutul lunii decembrie am facut un city break în Budapesta, Ungaria. Am utilizat serviciile turistice ale unei agentii locale din orasul meu.
Hotelul ales de agentie pentru a ne caza 3 nopti a fost Millennium, cu adresa 1089 Budapesta ùlloi utca 94-98.
Un hotel comunist transformat în 3 stelute, hol cu canapele, un bar, o receptie standard si spatiul dedicat restaurantului, un culoar pe mijloc si doua sali unde se poate lua micul dejun sau cina. Pe culoarul de mijloc pe partea stânga sunt însirate mese unde dimineata gasim ceea ce este necesar pentru micul dejun.
Lânga usa de intrare în hotel se gaseste un brad împodobit pentru a crea o atmosfera mai vesela.
Am primit o camera la parter, nu am fost prea încântata, hotelul are 4 etaje si doua lifturi, fara balcoane. Camera noastra avea un grilaj de fier, de fapt camerele de locuit de la parter au un asemenea grilaj, mie nu mi-a placut deloc. Probabil pentru grupuri au preturi mici la cazare, de aceea a si fost ales de agentie, ca daca faci rezervare la ei sunt niste preturi « imbatabile » :
Single room 207 euro ! , double room 207 euro, suita superioara 225 euro, camera tripla 311 euro, mic dejun 11 euro, la asa preturi zici ca ai aterizat într-o insula de lux !
Camera
O camera utilata cu mobila, lipsita de gust, nu sunt rea dar se pare ca nu au depasit epoca comunista, doua paturi twin unite, sunt doua saltele si doua pilote, saltele în stare buna, lenjeria curata nimic de zis, dupa 2 zile au schimbat lenjeria de pat. Mobilier clasic, pat, doua suporturi pe post de noptiera dar cu doua rafturi deasupra patului ca la caminele studentesti, un birou cu o oglinda deasupra, un TV mic, cuier, bancheta pentru bagaje si un dulap. Doua scaune si o masuta rotunda, minifrigider care era functiune, dar gol. Lucruri utile dar aspectul general era anost.
Baia
Baia este spatioasa, cu prosoape curate si uzura medie, zona de dus despartita de restul baii cu o perdea de dus, strica tot aspectul, doua dozatoare cu gel si tot felul de suporturi de sustinere montate pe peretele de la baie pentru a nu aluneca la dus sau pentru sustinere la vasul de toaleta.
Un foen, servetele de demachiere, pungulite completeaza accesoriile de la baie.
Servicii
Zilnic se lua gunoiul, iar dupa doua zile s-a schimbat lenjeria si prosoapele.
Când plecam din camera am grija sa aranjez patul, e un obicei util pentru mine, e un reflex de a nu uita ceva prin camera la plecare.
Mic dejun
Cafeaua la expresor e buna !!
Mic dejun bogat în proteine, legume, fructe, lactate.
La mic dejun ne asezam la mese unde voiam, nu mai era nici o regula.
Cina
Cazarea a fost doar cu mic dejun, prânzul îl luam pe unde ne plimbam în timpul zilei iar seara fiecare se descurca.
Noi am preferat sa luam cina la restaurantul hotelului din comoditate, prin jurul hotelului nu erau alte restaurante doar ceva magazine dar cam departe. Când umbli toata ziua, seara nu mai ai chef de a alerga dupa ceva de mâncare.
Preturile sunt mari, inflatia mare, am cerut plata în euro desi schimbul valutar nu era favorabil, ei calculau în forinti si împarteau la 340. La restaurant utilizau : un euro =340 forinti desi oficial era 1 euro=380 Ft. Nu ai de ales. HUF = forinti.
Când am intrat în zona de restaurant am vrut sa ne asezam la o masa de lânga perete, era liber tot sirul de mese, ne-au întrebat rapid de unde suntem, din RO, România la fereastra ! Initial a trecut pe fata mea o suparare dar m-am lamurit imediat ca acele mese erau rezervate pentru un grup mai mare de asiatici ce au venit în grup la masa.
În prima seara am cerut o salata Cezar fara pui 2961 HUF pe care am cerut-o sa fie împartita la doua farfurii, o portie de gnocchi cu spanac 4041 HUF, Pork confit cu cartofi cu mirodenii si sos si câteva muraturi 5391 HUF, un pahar de vin Merlot 1215 HUF, o limonada searbada 765 HUF si pe bon erau trecute si servicii pentru mâncare 1377 HUF si servicii pentru bauturi 220 HUF ; Total 15970 HUF adica 47 euro. Desi i-am spus lui JC ca ei déjà au trecut tipsul pe bon, JC a mai lasat restul pâna la 50 de euro.
În a doua seara am ratat cina, toata ziua o petrecusem în Bratislava si din pacate am ajuns la o ora târzie 21.30 la hotel, intrarea în resstaurant era barata desi mai erau clienti înauntru. Am mancat din traista tot felul de chestii…
În a treia seara am cerut din nou o salata Cezar cu pui partajata la doua farfurii 3591HUF, JC a vrut si el sa încerce Pork confit cu cartofi si muraturi asortate 5391HUF iar eu am vrut Sertes panko rizi-bizi (suna nostim !) adica snitel de pui cu orez si mazare 5391 HUF cu o portie de muraturi mai mare, muraturile intra în portie nu trebuie sa le ceri separat, o sticla de 0,7 l apa. Ca de obicei bonul contine de la bun început tipsul, pentru bar si separat pentru mâncare. Asa o fi legea la ei, e obligatoriu tipsul sau forteaza ei nota ? în fine total 17070 Ft adica 50 de euro.
Mâncarea a fost buna, muraturile super, serviciul bun.
Sejurul la acest hotel a fost acceptabil, mâncarea buna, mic dejunul bun, cafeaua excelenta.
Pentru grupuri de turisti hotelul e bun ca si prêt, individual are preturi mari.
Despre ce am vizitat voi scrie alt articol.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de Yolanda in 18.12.25 14:51:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.47720710 N, 19.09454720 E - CONFIRMATE
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@webmaster13: seretlek! o melodie simpatica cu moustache specific!
- May.2018 Informare — scris în 04.06.18 de Iustinian din PITESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2015 In mileniul acesta NU — scris în 06.05.16 de GabrielaG din BRASOV - nu recomandă
- Aug.2014 Vacanta in Ungaria - Tulip Inn Milenium Hotel, Budapesta — scris în 09.02.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Hotel Tulip Inn Millennium - Budapesta, o reîntâlnire neplăcută — scris în 18.08.13 de iulianic din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2013 Uratel! — scris în 16.07.13 de paula mirela din CONSTANTA - nu recomandă
- Jul.2012 Hotel Tulip Inn Millennium - 3* Superior — scris în 06.09.12 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2010 Nu prea recomand, e de tiristi mai mult — scris în 10.11.13 de LibraryMouse din BUCURESTI - nu recomandă

Rog așteptați...