GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hai sa povestesc cate ceva si despre cazrea pe care am avut-o in mini-vacanta de Rusalii de anul acesta.
Dupa cum ziceam in articolul dedicat Sozopolului, orasel ce ne-a incantat tare mult, o parte de „ vina" pentru sejurul agreabil avut il are si aceasta micuta si cocheta pensiune, situata chiar pe malul marii, in golfuletul portului, de apele caruia ne despartea doar o straduta pietruita ce mergea de-a lungul portului, avandinsirate pe cealalta latura cateva pensiuni si terase, apoi stradutaurcand si ramificandu-se spre „inima" Sozopolului vechi.
Noi am ajuns destul de dimineata as zice, undeva in jurul orei 10 in fata pensiunii, ghidati foarte bine companionul nostru de drum, GPS-ul. Am coborat din masina, lasand-o un pic „pe avarii" pentru a ne dumiri daca am nimerit bine, intreband o fatuca ce servea la o mica terasa aflata la baza pensiunii noastre. Zic la baza pensiunii deoarece pensiunea se afla pe o coasta a limbii/peninsulei pe care a fost cladit vechiul Sozopol. Accesul se face pe niste scari din piatra ajungandu-se la primul nivel unde se afla o mica terasa de unde mai urci cateva trepte si dai pe o alta terasa de unde poti intra si in restaurantul pensiunii.
Sunt atat de dragute terasele si restaurantul, decorate cu mult bun gust, cumva in stilul celor grecesti, predominant fiind albul si albastrul. Din aceasta zona strecurandu-te printr-un mic gang dintre cladirea pensiunii si cladireainvecinata ajungeai dupacativa metri la intrarea laterala, direct din gang, in pensiune. La vreo 2 metri dincolo de intrare, gangul se termina ajungand practic in straduta paralela cu strada de jos, de pe chei. Diferenta de inaltime intre aceste 2 stradute paralele este semnificativa.
De fapt aceasta straduta aflata binisor mai sus fata de nivelul portului este adresa acestei pensiuni.
Aici ne-a indrumat a ajunge si acea fatuca, dar nu pe jos ci cu masina, ocolind practic prin capatul strazii de jos si apoi incepand sa urcam destul de abrupt, trebuind apoi sa viram imediat dreapta pentru a intra pe str. Ribarska, straduta despre care va povesteam ca este la inaltime, cocotata deasupra portului, dar ascunsa de sirul de case. Cand am vazut cat de ingusta si intortocheata este straduta am preferat sa parcam masina intr-un loc mai largut si sa continuam pana la pensiunea noastra pe jos. De ce nu ne-o fi zis fatuca, coborati fiind din masina, sa urcam acele trepte, sa traversam terasa si sa ajungem imediat prin gang la intrarea in pensiune? Dura mai putin decat a durat sa va scriu eu aceasta fraza. apoi puteam linsititi sa ducem masina 100m, in parcarea despre care am povestit. asa ne-a invartit oleaca cu masina si am mai luat si strada intreaga la picior, :)) Am gasit-o repejor totusi pensiunea, avea si o firma maricica de identificare, am intrat prin acel gang stramt, am identificat usa de acces, incuiata, ... si am sunat la soneria din dotare. A iesit imediat gazda noastra, scuzandu-se ca inca nu este pregatita camera, dar na, era doar ora 10,30. Nu ne-a deranjat acest aspect, ne-a propus sa aducem bagajele daca dorim, daram considerat ca nu era necesar. Am rugat-o sa ne indrumecatre unloc unde putem parca masina pe perioada sejurului, stiind de pe booking.com unde facem de obicei rezervarile noastre, ca pensiunea nu detine parcare proprie. Ne-a explicat rapid ca gasim o parcare publica cu plata chiar pe unde trecusem cu masina la nici 200m de pensiune. Noi o ochisem deja, avand si confirmarea gazdei noastre acum, am parcat linistiti acolo, contra sumei de 6leva/24h. Am plecat in explorarea statiunii imediat intorcandu-ne in jurul orei 15,00 cand si camera era pregatita. Ni s-au inmanat cheile de la usa de jos de la intrarea principala si cheia de la camera noastra. Am fost condusi apoi la etajul 2 unde sunt cele 3 camere destinate turistilor. 2 camere duble cu balcon si vedere la mare si o camera tip suita pentru 4 persoane aflata pe partea opusa, camera ce nu detine nici balcon.
Noi am avut o camera dubla. Cum am intrat in camera ne-a am sesizat curatenia impecabila si aspectul tare dragut al camerei. O camera maricica, cu mocheta pe jos, mocheta fiind si ea impecabila, curata. Patul dublu, realizat de fapt prin alaturarea a doua paturi simple, dar care nu te incomoda deloc, mare parca mai mult lat decat lung.
O canapea micuta pentru 2 persoane, cu o masuta in fata ei. De o parte si alta a patului 2 mici noptiere tare utile si 2 aplice deasupra patului cu intrerupatoarele la indemana.
Pe latura opusa o masa de toaleta cu o oglinda mare ce avea deasupra ei o alta aplica foarte utila ai ea.
Pe masa 2 cesti de cafea, pahare, o cana electrica pentru incalzit apa si intr-un bol pliculete de ness si de zahar.
Un televizor cu diagonala mare cocotat pe o comoda cu sertare foarte incapatoare, un racitor/mini-bar mascat frumos in mobila.
Un dulap in care gaseai si mini-seiful cu utilizare gratuita, dulapsi el incapatorcompleteaza mobilierul dragut, asortat al camerei.
Un aparat de aer conditionat cu utilizare gratuita alaturi de internetul WI-FI gratuit, cu semnal chiar bun completeazafacilitatile camerei.
Nici baia nu a fost data uitarii. Foarte dragut finisata si decorata, mirosind efectiv a curatenie. Cabina de dus avea si ea meteahna binecunoscuta a scurgerilor/neetanseitatilorde pe dedesubt, dar nu era deloc deranjant pentru ca apa ce se prelingea de sub ea isigasea un traseu fericit chiar pe langaperete direct la un sifon de pardoseala, toata baia ramanand practic uscata pe jos. Feon si priza pentru aparatul de ras in stanga oglinzii. Un mic disconfort as zice ca ilcreaza amplasarea vasului de wc, incastrat in perete, un pic mai sus decat ar trebui. E doar o parere.
Din camera se iese pe un balcon suficient de mare dotat cu o masuta si 2 scaune de plastic, tocmai bun pentru a savura o cafea dimineata pe racoare, admirandmarea, forfota din micul port, lucru ce l-am aplicat si noi cu mare succes.
In completare as aminti lenjeria alba, curata, foarte curata, seturile de prosoape chiar daca au fost colorate, erau si ele foarte curate si pufoase.
Instructiuni de utilizare a aerului conditionat si a seifului frumos tiparite.
Poibilitateautilizarii unei mese si a unui fier de calcat despre care ni s-a amintit inca de la primirea camerei.
O mare bila alba a pensiunii ar mai fi faptul ca pe langa ridicarea gunoiului zilnic din camera si completarea consumabilelor (hartie igienica, gel de dus, sapun), in fiecare zi se dadea si cu aspiratorul prin camera si se stergea praful. Mai mult, obervand ca in prima dimineata am consumat toate cele 4 pliculete de ness, a doua zi am gasit in bol 6 plicuri si cestile chiar daca noi le spalasem, erau inlocuite cu altele.
Practic asta inseamnaatentie la toate detaliile din partea gazdei.
As completa descrierea pensiunii cu amintirea inca odata a terasei dragute si originale dar si cu prezentarea „piesei de rezistenta” a zonei de drink&food: barca din fata pensiunii transformata atat de simplu dar atat de ingenios in loc de servit masa si relaxare. Iar numele pensiunii "Diona" realizat din tuburi luminoase de culoare albastru intens, amplasat chiar deasupra copertinei acestei barci, pe peluza din spate, „face toti banii". Sa fi vazut seara turistii cum se pozau precum cu ursu', pe langa aceasta barca-masa. =))
In concluzie, o cazarea care ne-a placut tare mult.
Nu ma pot pronunta despre calitatea serviciilor din restaurant, pentru ca nu am mancat deloc acolo, dar judecanddupaclientii care nu au lipsit in nicio seara de pe terasa ar putea sa fie ok si in aceasta zona.
Trimis de Testosu' in 27.06.16 21:46:54
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 42.42265600 N, 27.69254900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "House Diona [Sozopol], DUNI-SOZOPOL" (nou-creată pe sait)
------
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX: este ok pozitionata pe harta.
@Testosu : Buna ziua mergem si noi anul acesta aici si m-ar interesa unde se poate lua mic dejunul in zona Diona, ce marketuri sunt in zona etc.
@Daniel-Eugen: Salutare. Sunt foarte multe terase și restaurante în zona centrului vechi, unde este și aceasta pensiune. Se poate manca și la restaurantul pensiunii.
@Testosu : Multumesc pentru raspuns, intrebare se poate manca micul dejun la Diona?
@Daniel-Eugen: Sincer nu mai țin minte, de când am fost. Dar se poate pune o întrebare direct la ei.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)