GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Exista loc si de mai bine...
Salutare comunitate AFA.
A trecut ceva timp de cand m-am intors din sejurul petrecut la acest hotel, am lasat impresiile si amintirile sa se sedimenteze.
Cei carora NU le plac impresiile scrise pe larg, nu foarte structurate si oarecum amestecate sunt rugati sa se opreasca aici cu cititul:-). Imi place sa scriu impresiile ca si cum le-as povesti celor apropiati cum a fost vacanta noastra, ce ne-a placut, ce nu, chestii hazlii sau neobisnuite, etc.
Sejurul nostru a avut loc in perioada 24-31.08.2019. Am avut parte de o vreme de-a dreptul caniculara, 38-40 grade Celsius ziua la umbra, 30 gr C seara la ora 22 si o umiditate crescuta in atmosfera, care te facea sa fii tot timpul transpirat, costumele de baie si prosoapele lasate la uscat pe balcon nu se uscau niciodata peste noapte.
Citind impresiile de anul acesta am cerut catorva useri detalii suplimentare, in mesaje private, le multumesc pe aceasta cale pentru raspunsurile primite. Ma interesa in mod special daca in acest resort exista zone unde ar putea fi galagie pana seara tarziu/pe timpul noptii, tocmai pentru a le evita, pentru a solicita la receptie cazarea intr-o anumita vila sau zona, anul trecut am "suferit crancen" din cauza galagiei de pe timpul noptii, la hotelul vecin - Paloma Grida.
Zborul, atat la dus (8:25), cat si la intors (17:15), a fost operat de compania noastra aeriana, am avut 30 minute intarziere la plecare si aproximativ 15 min intarziere la revenire, dar au fost recuperate aproape integral, pesemne avioanele au dat mai abitir din aripi:-).
Nimic deosebit, avioanele cam vechi (pe masutele unor scaune inca erau mesaje scrise cu i din "i", nu din "a"), mancarea - un biet sandvis fara gust, ceva dulce si de baut. Daca aveti vreodata ghinionul sa primiti locuri in ultimul rand din avion, cum am primit noi la plecare, pregatiti-va psihic sa suportati un spatiu mai ingust decat intre celelalte randuri de scaune, imposibilitatea de a-ti lasa spatarul scaunului mai pe spate, nu exista deasupra compartiment de bagaje, este foarte galagioasa acea zona a avionului, in sensul ca se aude huruitul motoarelor, vibratia avionului, iar colac peste pupaza ai parte de toata vanzoleala celor care se trezesc ca au nevoie la toaleta imediat dupa ce se da semnalul ca poti sa-ti desfaci centura de siguranta, de parca n-ar fi avut timp sa treaca pe la toaleta inainte de imbarcare. Simti ca iti stau in cap oamenii aia in timp ce asteapta sa le vina randul la toaleta...
Dupa ce ne-am recuperat bagajele, ne-am gasit rapid reprezentantul agentiei partenere, care ne-a condus la microbuzul care urma sa ne transfere la hotel. Am rasuflat usurati vazand ca suntem singuri in microbuz, asadar nu aveam sa mai pierdem timp cu lasarea altor turisti la destinatie.
Microbuzul curat, cu aer conditionat, soferul a condus impecabil (ca mai toti soferii turci, dealtfel), un detaliu simpatic - avea o colivie cu un perus, pusa intre scaunele din fata, probabil acela era insotitorul lui de bord:-).
Am ajuns relativ rapid la hotel, eram nerabdatori sa ne cazam si sa inceapa vacanta. Desi era aproape ora 12, cei de la receptie ne-au comunicat ca nu putem fi deocamdata cazati, deoarece camera unde urma sa locuim (1415) nu era inca eliberata si curatata. A fost interesant ca aveam camera deja alocata, receptionista avea un formular tiparit, cu nr camerei, am completat cateva date personale si am lasat si pasapoartele. Ora oficiala de check-in este 14:00, oarecum ma asteptam la asta, era tot o vanzoleala la receptie, cu turisti care plecau si altii care abia soseau. Ni s-a spus sa mergem, sa exploram resortul, sa mancam, sa bem ceva, apoi sa revenim in jurul orei 14:00.
Neavand incotro, am luat-o agale la pas, pe o caldura naucitoare, imbracati destul de lejer, dar suficient cat sa devenim lac de transpiratie in cateva momente.
Aici fac o paranteza - am fost extrem de dezamagita de receptia de-a dreptul meschina in privinta spatiului si serviciilor oferite, in sensul ca nu exista loc pentru turistii care asteapta sa fie cazati sau preluati pentru aeroport, astfel incat sa stai la racoare, sa bei o cafea sau altceva, toate canapelele si masutele erau "arondate" diversilor agenti de turism, fiind asadar ocupate, alternativa era sa iesi in fata receptiei si sa stai pe niste bancute, intr-o caldura sufocanta. Exista sampanie, limonada, rahat, bombonele in zona receptiei, dar ce faci, stai cu ele in brate/mana, ca n-ai unde sa te asezi. Receptia este de dimensiuni mici, s-ar fi pretat un spatiu mult mai generos, cu mai multe canapele/zone de asteptare pentru turisti, cu un mic bar si eventual o terasa pentru cei care sunt in asteptare in zona receptiei.
Distanta de la receptie pana la piscina principala si barurile adiacente nu este foarte mare, insa repet, ti se pare ca nu se mai sfarseste cand mergi pe alei, in toiul zilei, pe o caldura insuportabila si fara pic de adiere de vant.
Am ajuns la barul de la piscina, ne-am hidratat, ne-am racorit, am descoperit apoi cel de-al doilea bar, inchis cu pereti-cortina din sticla, cu aer conditionat, unde am ramas pana aproape de ora 13:30. Am savurat cate o inghetata, acolo este vitrina frigorifica cu autoservire, era tot un du-te vino de copilasi (si adulti) cu apa siroind pe ei, care veneau sa-si ia inghetata, abia facea fata una dintre angajate sa stearga darele de apa lasate in urma lor.
Ne pregateam sa ne indreptam spre receptie, cand am fost "acostati" de una dintre reprezentantele centrului Spa, care s-a oferit sa ne insoteasca si sa ne arate principalele zone ale resortului, finalul traseului fiind la Quu Spa, impresionant amenajat, cu multe servicii de masaj, terapie, etc. Am stabilit programare pentru o sedinta de hammam, peeeling si masaj, pentru acea zi, la ora 18, sa-mi pregatesc pielea pentru sedintele de bronzare.
Ne-am intors la receptie, ni s-a spus ca tot nu este gata camera alocata si ne-a fost alocata alta, in vila 21, camera 2102. Am fost transportati foarte rapid la vila cu ajutorul unei masinute electrice, bell-boy-ul ne-a adus trolerele in camera, ne-a urat sejur placut, i-am dat un mic bacsis si am inceput sa exploram camera.
Primele impresii - era un aer cam umed, cam statut in camera. Ulterior am descoperit si cauza - nu mergea si nici nu a putut fi reparat ventilatorul din baie, de aceea aerul umed/aburii persistau in camera in loc sa fie evacuate.
Am pornit aerul conditionat - mergea cu sincope, se oprea si pornea dupa cum avea chef, desi usa de la balcon era inchisa si setarile erau corecte ca mod de functionare, temperatura si viteza. Ulterior am cerut de la receptie o a doua cartela magnetica, pe care o lasam in locasul ei, sa functioneze aerul conditionat ziua, sa gasim racoare in camera. In baie becul de la plafoniera era ars. In camera, la fel, la lampa suspendata, din partea stanga a patului. Nu aveam completata cutia cu consumabile din baie - adica nu aveam suficiente periute de dinti, aceeasi poveste cu halatele de baie si papucii de camera - erau doar pentru 2 persoane, nu 3. Era o camerista prin zona, i-am explicat mai prin vorbe, mai prin semne, a inteles, ne-a adus ce lipsea. Nu stiu daca ar fi trebuit sa avem si alte consumabile in baie, gen lotiune de corp sau sampon/gel de dus/balsam de par si in recipiente mici, cum am vazut in pozele de prezentare din anii anteriori, am gasit un singur flaconas cu lotiune de corp si altul cu spuma de baie, care nu au fost inlocuite niciodata, desi ii lasam cameristei cate o mica atentie aproape in fiecare zi. Oricum nu aveam cum sa ne intalnim cu ea, plecam dimineata si reveneam seara in camera.
Ok, gel de dus si sampon 2-in-1 erau in recipientele montate pe peretele de la dus, insa sincer am fost dezamagita de calitatea si mirosul lor, scria Dove pe recipient, dar nu prea mirosea a Dove, iar balsamul din sampon era "uite-l, nu-i", cu alte cuvinte nu simteai ca-ti lasa parul matasos si usor de descurcat. Am fost nevoita sa cumpar balsam pentru par, aviz celor cu parul lung/pretentios, aduceti-va de acasa produsele preferate de ingrijire si un uscator de par ca lumea, cel din baie este lesinat, nu cred ca poate stinge nici flacara unei lumanari, atat de slab este jetul de aer si aproape rece (oricat l-am butonat, asta era modul lui de functionare).
Sistemul de iluminat din camera dadea o lumina suficienta cat sa nu te impiedici, atunci cand draperiile sunt trase. Eterna problema intalnita la majoritatea hotelurilor unde am fost - nu exista frate o lumina ca lumea in camera, sa te poti farda, de exemplu. Cat inca era lumina afara, nu puteam sta cu draperiile si perdelele trase si lumina aprinsa in camera, aceasta fiind la parter si langa o alee de acces, pe unde treceau destui turisti.
Nici in baie nu era stralucit iluminatul. Chiuveta aproape infundata. Nu stiu daca trebuia sa aiba sau nu dop, chiuveta noastra nu avea, asa ca a trebuit sa spal costumele de baie in timp ce faceam dus, folosind para de dus fixa din tavan. Trebuia sa ai ceva aptitudini de alpinist, sa reusesti sa escaladezi cu succes marginea extrem de inalta a cazii, cand trebuia sa iesi, trebuia sa fii extrem de atent, marginea era lata, cada alunecoasa.
La dusul obisnuit, presiunea apei extrem de redusa, cred ca era ceva infundat in baterie sau pe furtun, pentru ca la robinet sau la para de dus fixata in tavan presiunea apei era excelenta.
In prima zi nici prosop pentru picioare nu am avut in baie, initial am crezut ca nici nu exista, apoi ne-a fost pus in ziua urmatoare si schimbat zilnic.
Curatenia in camera se face oarecum superficial. Sub blatul chiuvetei, in spatele cosului de gunoi, un mic ambalaj transparent de plastic si-a petrecut linistit sejurul alaturi de noi, nu a fost deranjat de camerista. Urme de finisaje sau reparatii cam de mantuiala, la rosturile usii din baie, in spatele vasului de toaleta, la baza cazii, la paravanul mobil al cazii (se scurgea apa pe sub el, se facea balta in baie, daca nu era prosopul pentru picioare). In camera se aspira/spala pe jos zilnic, paturile facute, balconul spalat, scrumiera golita si spalata, insa mi-ar fi placut ca in baie sa fie facuta curatenie mai cu simt de raspundere, se vedea clar pe chiuveta ca nu este imaculata, ca nu straluceste de curatenie, la fel si cada sau paravanul de sticla. Balconul este prevazut cu un mic uscator cu bare, din pacate cei care au construit balconul au pus suportul intr-o parte si gura de scurgere a apei in cealalta parte a balconului, asa ca atunci cand puneam costumele spalate la uscat pe suport, apa scursa se intindea pe lungimea balconului, paralel cu usa glisanta, puteai chiar sa aluneci daca nu erai atent.
Am anuntat la receptie ca avem "n" probleme cu camera, am plecat spre piscina, cand am revenit majoritatea erau remediate. Aerul conditionat facea figuri pesemne din cauza senzorului de la usa balconului, insa ventilatorul din baie nu a putut fi convins sa functioneze.
Am intrebat daca au camere cu dus tip walk-in, ni s-a spus ca nu, am lasat-o balta si am decis ca nu lasam un amarat de ventilator sa ne umbreasca vacanta. Vila era excelent pozitionata, oarecum in mijlocul complexului de vile, la egala distanta de receptie, restaurantul principal, piscina principala, aquaparc, dar in acelasi timp suficient de departe de orice sursa de zgomot gen sosea circulata, zona de parcare pentru autocare, amfiteatru, disco sau celelalte hoteluri invecinate.
Despre restaurante si baruri, mancare si bautura, nu o sa insist cu detaliile, au facut-o altii inaintea mea. Felurile de mancare destul de repetitive, insa oricine putea gasi ceva de mancare pe placul lui. Am avut seri tematice, cu specific. La restaurantele cu specific, pentru care se facea rezervare in prealabil, nu am fost, era suficient de multa si de variata mancarea in cel principal, nu am simtit nevoia de ceva in plus. Ceea ce m-a "deranjat" in schimb era aglomeratia infernala in orele de varf de servire a meselor principale, 95% din familii aveau cel putin 1,2 sau chiar 3 copii de varste mici si foarte mici, de aici tipete, urlete, plansete de copii obositi, mai ales la pranz si cina. Am preferat sa mergem la masa in general la inceputul programului, astfel incat sa putem manca linistiti, fara aglomeratie si galagie, am descoperit saloanele 6 si 7, cele mai indepartate de zona de prezentare a mancarurilor, acolo nu prea ajungeau familiile cu copii, puteam manca linistiti, savurand chiar si muzica ambientala.
Majoritatea turistilor prezenti in resort erau rusi sau din fostele republici sovietice, cativa britanici, destul de multi turci, chiar si romani. Ne povestea unul dintre fotografii resortului ca in urma cu 2 luni, romanii reprezentau aproape jumatate din numarul turistilor, el a afirmat ca erau 800 de romani in resort in acea perioada. Tot ce-i posibil, probabil era in perioada imediat dupa terminarea scolii (sfarsit de iunie), cand vremea inca era suportabila si pretul mai mic.
In seara zilei de 30 august, cand in Turcia este o importanta sarbatoare nationala, 2 familii de romani au tinut neaparat sa se imbrace in haine rosii din cap pana in picioare, probabil asa a fost modul lor de a arata respect pentru cei care ne-au gazduit si servit pe durata sejurului. Am avut parte de o cina festiva , restaurantul frumos impodobit, muzica traditionala, steaguri peste tot, cred ca au fost si petrecere/focuri de artificii mai tarziu, probabil dupa ora 22:30, noi am ales sa mergem in camera, era ultima seara, trebuia sa fac bagajele si a doua zi ne trezeam devreme, sa ne putem bucura de ultimele ore de sejur.
Nu ma asteptam sa fie chiar atat de multi copii in resort, am si eu o limita a suportabilitatii galagiei facute de copii, aici de multe ori am simtit ca ma agaseaza aceasta harmalaie, ca imi da o stare de disconfort.
Tot copiii erau cauza altui disconfort: desi regulile de folosire a piscinelor erau afisate, nu se respectau deloc, ma refer la saritul in apa, purtarea de scutece pentru piscina, de catre bebelusi, interdictia de a consuma alimente sau bauturi pe marginea/pe treptele piscinei. Erau o gramada de copilasi care se aruncau in apa, tipau, se harjoneau, chiar in dreptul sezlongurilor noastre, fara ca parintilor - care stateau cateva sezlonguri mai incolo - sa le pese sau sa ii mai tempereze un pic, sau macar sa-i cheme sa sara in apa din dreptul sezlongurilor lor, nu unde stateam noi. De multe ori copilasii ne stropeau cu apa, pe ochelarii de soare sau pe telefoane, atunci cand stateam aproape de marginea piscinei. Uneori i-am rugat pe copii sau le-am facut semn sa se duca mai incolo, alteori am preferat sa ne mutam cu sezlongurile mai departe de piscina, sa scapam de stropirea cu apa si chilomanul facut de acesti copii.
Chiar nu inteleg de ce aceste familii nu se duceau la aquapark (sau piscina bebelusilor, pentru cei cu bebei), acolo copiii lor si-ar fi putut consuma energia altfel, avand la dispozitie piscine suficiente, tobogane, tasnitori si alte cele.
Pana si la piscina de relaxare, unde teoretic ar fi trebuit sa aiba acces doar cei peste 16 ani, apareau si familii cu copii mici, noroc ca erau putini si nu chiar atat de agitati sau disperati sa sara in apa.
Intr-una dintre zile am avut neplacuta surpriza sa observ ca in piscina principala, pe fundul acesteia, isi facea linistit siesta un... rahatel - si nu, nu din acela turcesc:- (. Am anuntat salvamarul, de aici a ponit o agitatie, telefoane date, oameni din echipele tehnice, sefuleti de departamente, care s-au tot perindat pe la piscina si cu toate acestea "intrusul" a fost eliminat abia dupa vreo 2 ore, singura masura luata in acest interval a fost oprirea pompelor de recirculare in zona aceea si intinderea unei benzi de avertizare alb-rosu, care insa a fost ignorata cu gratie, atat de adulti cat si de copii, care au continuat sa intre in apa acolo, deoarece salvamarul sau altcineva din personal nu a ramas in zona, sa interzica accesul in piscina pana la remedierea situatiei. In plus, extrem de putini adulti si copii ieseau din piscina pentru a merge la toaleta (amplasate cam departe de locul unde stateam noi), asa ca sunt sigura ca majoritatea urinau in piscina. Se intampla si la case mai mari, asta este, insa acestea sunt motivele pentru care eu personal nu agreez folosirea piscinei, prefer sa intru in apa marii sau sa ma racoresc la zona de dusuri, nu sa impart aceeasi apa cu cei care urineaza, scuipa sau isi sufla apa din nas cu tot cu secretii... Dimineata la prima ora, chiar daca apa din piscina era cristalina, pe fundul acesteia se puteau zari fire de par, de nisip, frunzulite, ba chiar si o scrumiera metalica... inclin sa cred ca nu se aspira fundul piscinei cu acele aparate speciale, era o munca titanica, probabil se bazau pe sistemul de recirculare, filtrare si dezinfectare, sa tina piscina la un nivel decent de curatenie. Iarasi, nu am vazut sa ia cineva mostre din apa piscinei, sotul meu spunea ca e posibil sa o testeze direct la statia de pompare, tot ce-i posibil. Iar situatia era si mai "grava" la aquapark, toate piscinele prezentau o dara maronie de jeg la nivelul apei, in apa erau multe ace de la pinii ce alcatuiesc paduricea din zona, mi s-a parut ca sunt chiar murdare in comparatie cu piscina principala. Doar piscina de relaxare era mai curata si mai putin folosita, acolo am intrat si eu in apa, o singura data (cazuse para dusului de la aceasta piscina si nu aveam cum altfel sa ma racoresc). De remarcat faptul ca in fiecare dimineata dupa ora 8, o angajata de la curatenie venea si stergea toate masutele si scrumierele metalice, cu solutii dezinfectante, alt angajat desfacea toate umbrelele de soare, indiferent daca sezlongurile erau sau nu ocupate cu prosoape, un altul venea sa mature toate frunzulitele uscate de pe gresia de la piscina; pe durata zilei un alt angajat venea sa goleasca micile cosuri de gunoi, altul sa colecteze prosoapele lasate de izbeliste pe sezlonguri (probabil sa aiba timp sa trimita cat mai multe la curatatorie/spalatorie).
In timpul zilei erau tot felul de activitati de animatie, spectacole, jocuri, ba la piscina principala, ba la clubul copiilor, ba pe terenul de langa plaja. Prin resort erau o broscuta testoasa, soparle, cateva pisici - dar cam salbatice, nu stateau sa fie mangaiate, unele veneau dimineata pe terasa la mic-dejun, se asezau langa masa si asteptau o bucatica de mancare. Intr-o dimineata am vazut alergand pe alei 5 bibilici, a doua zi - 5 caini. De unde veneau, unde stateau, unde se duceau - habar nu am, o singura data le-am/i-am zarit. Seara erau spectacole pentru copii, urmate de cele pentru adulti, muzica live, nu prea am asistat la ele, preferam sa gasim un locsor mai linistit, mai retras, unde sa putem savura in liniste o bere, un cocktail, ceva racoritor, apoi sa ne retragem la odihna, deoarece ne trezeam destul de devreme dimineata.
Mi-a placut foarte mult ca nu erau probleme sa gasesti sezlonguri libere, indiferent de ora, oriunde ai fi vrut - plaja, piscina principala, cea de relaxare, aquapark. Intr-adevar, daca doreai neaparat sa stai intr-o anumita zona, sub un anumit palmier/ficus, trebuia sa fii prezent pe la ora 8, cand se deschideau si tonetele cu prosoape, pentru a-ti ocupa sezlongul preferat. Dar niciodata nu au fost ocupate absolut toate sezlongurile din resort.
Plaja - lata, cu nisip fin, cu sezlonguri ce pareau confortabile, avand o saltea groasa de burete, insa - pe plaja nu existau masute intre sezlonguri, nu aveai unde sa pui un pahar cu suc sau o cafea, decat pe marginea/rama acestor sezlonguri-pat. De aici si aspectul lor, oarecum murdare, pline de nisip uneori. Erau atat umbrele, cat si copertine - la plaja.
Apa marii a fost foarte calda, cu valuri uneori, ceea ce o facea sa semene cu borsul la culoare, devenea asa din cauza nisipului foarte fin aflat in suspensie in apa. La intrarea in apa era prezenta o mica fasie/un brau de mici pietricele. Dupa cum aveai norocul, daca marea era linistita, pietricelele erau acoperite de nisip si nu te deranjau la intrarea/iesirea din apa, insa daca marea era mai agitata, se strangea un covor mai gros si mai lat de pietricele, deveneau deranjante la talpi, parea ca esti in nisipuri miscatoare, te mai izbeau si valurile, era mai dificil sa intri/iesi, mai ales stanga-dreapta fiecarui ponton; ca sa scapi de ele trebuia pur si simplu sa te indepartezi de zona pontoanelor. Nu erau absolut necesari pantofii speciali de intrat in apa, daca aveti deja asa ceva, ii puteti lua, daca nu aveti, nu e problema, se poate intra/iesi in apa si fara ei. Ah, si era cat pe-aici sa uit de pestii ciupitori, sau ce creaturi or fi fost, ca nu reuseam sa zaresc nimic in apa, zilnic eram ciupita de aceste vietati, in special dupa-amiaza, cand apa devenea un pic mai agitata; sotul meu facea misto, ca el n-a simtit nimic, pana intr-o zi cand am auzit alt roman, discuta cu un amic, si la un moment dat a exclamat cu un ton usor panicat "frate, ce naiba ma ciupeste in apa, voi nu simtiti, pe voi nu v-a ciupit nimic pana acum? " Ramane un mister total, nici acum nu stiu ce ma ciupea de picioare, nu ramaneau deloc urme, era mai mult o senzatie intre muscatura si urzicatura, insa nu erau meduze in apa, ci doar cativa pestisori. Ca sa nu mai fiu muscata, trebuia sa-mi misc in permanenta picioarele, sa nu stau pe loc.
In cateva seri am iesit din resort pentru a merge in centrul Belekului, sa cascam gura la magazinele din bazar, ca de cumparat nu ne-a tentat absolut nimic, peste tot numai magazine cu imbracaminte, incaltaminte, jucarii, genti si ceasuri contrafacute, ici-colo cateva bijuterii (care practicau preturi duble fata de magazinul din resort, situat sub restaurantul principal - asta asa, ca idee), suvenirurile turcesti erau majoritatea "made in china". Am facut cateva cumparaturi de la Carrefour Express si Migros, aflate in vecinatatea bazarului - ceai, cateva sapunuri frumos parfumate, am crezut ca gasesc caydanlik (ceainicele acelea speciale in care se prepara ceaiul turcesc) - ghinion, doar in Migros aveau, dar era prea mare pentru ce avem noi nevoie, si pretul era cam la fel cu cele pe care le gasesti de vanzare pe site-urile noastre romanesti (140 lire, aproximativ tot atatia lei). Sotul si fetita si-au cumparat inghetata turceasca - dondurma daca am retinut eu corect denumirea, in pret intra si spectacolul cu inghetata (uite-o, nu e), pe care vanzatorul il facea si pentru a atrage alti clienti.
Transportul catre si de la bazar l-am facut cu cel mai funny vehicul, un autobuz vechi, fara geamuri (dar avea acoperis), cu podeaua desfundata in unele locuri, o cursa costa 1 euro/1 dolar/5 lire de persoana, toata distractia era asigurata de aghiotantul soferului, care ii intreba pe toti turistii de pe trotuar daca merg in centrul orasului, si soferul, care punea o muzica traditionala, dar foarte vesela, gen de petrecere, intr-o seara s-au urcat niste britanici un pic bauti, cand au auzit muzica au inceput sa rada, sa faca miscari de dans, sa bata din palme in ritmul muzicii - adevarul ca te prindea ritmul. Una dintre melodii era ceva cu "tatlim, tatlim, cok seviorum", atat am inteles:-). Distanta pana la bazar nu era foarte mare, dar la cat de cald si sufocant era inclusiv seara, cel mai bine erasa mergi cu acest autobuz-fantoma, curentul de aer te racorea mai bine decat orice si aveai si muzica/spectacol gratis, gustai un pic din atmosfera locala cum s-ar zice.
Si cum orice este frumos se termina repede, asa s-a intamplat si cu sejurul nostru. In seara dinaintea plecarii, asa cum ne informase in prealabil reprezentanta agentiei partenere, cu care ma intalnisem a doua zi dupa sosire, am trecut pe la receptie, sa cerem detalii privind ora de pick-up, am primit un document listat cu numele noastre, agentia din tara, agentia partenera, ora si indicativul zborului si ora de pick-up. Stiam ca trebuie sa predam camera la ora 12 (se putea face si late chek-out, dar pretul era usturator, gen 60 euro/ora), am anuntat telefonic la receptie ca putem preda camera, a venit imediat o masinuta electrica, ce ne-a transportat cu tot cu bagaje la receptie, bagajele au fost puse in camera bagajelor. Ora de preluare a fost 14:15, de la 12 pana la 14 am fost sa mancam de pranz, am stat iarasi la barul inchis prevazut cu aer conditionat (caci, nu-i asa, la receptie iarasi nu erau locuri pe canapele), am baut ceva racoritor. La ora 14:13, extrem de punctual, s-a prezentat soferul care ne-a preluat, altul decat cel de la sosire, a condus impecabil si el, am ajuns la aeroport fara intarzieri sau alte probleme, desi traficul era intens.
Nu am avut foarte mult timp la dispozitie, ghiseul de check-in pentru cursa noastra s-a deschis cu oarece intarziere fata de alte curse care plecau cam la aceeasi ora, nu stiu de ce, pe bilet era trecuta informatia ca la 16:45 incepe imbarcarea, si ne-am trezit ca la 16:40 se afiseaza last-call pentru avionul nostru, eram nedumeriti, nu prea am avut timp sa exploram zona de duty-free, pana la urma s-a dovedit ca se ratacisera unii de altii niste romani de-ai nostri veniti in grup, i-am auzit povestind cand asteptam la coada la control pasapoarte la Otopeni si de aceea se lansase "last-call", sa se grabeasca uitucii/ratacitii.
Ca o paranteza, daca aveti nevoie de parcare pe termen lung, daca doriti va recomand in mesaj privat o parcare aflata la DN 1, in Otopeni (recent infiintata, pana nu demult aveau doar servicii de inchiriere masini), nu pe stradute laturalnice din Otopeni, la aeroport oricum nu mai erau locuri in parcarile pe termen lung, fiind perioada de concedii. Nu cred ca am voie sa mentionez aici numele parcarii, mentionez doar ca este iluminata, pazita, supravegheata video, transfer si preluare de la aeroport foarte rapid, soferi politicosi, iar pretul - imbatabil, 100 lei pentru 8 zile (fata de 170 cat era la aeroport si chiar mai scump, 230 la unele parcari private din zona).
Concluzii:
Daca nu esti foarte pretentios, chiar exigent in privinta curateniei, daca poti trece cu vederea armata de copii din resort (in varfurile de sezon), micile neplaceri sau disconfort cauzate de prezenta lor, de nerespectarea unor reguli, da, acest resort este o destinatie excelenta, armata de angajati din resort munceste in permanenta pentru multumirea turistilor. Curatenia in spatiile comune este impecabila, gasesti mancare si bautura aproape non-stop, ai parte de amabilitate si zambete din partea barmanilor, chelnerilor, animatorilor. Este la latitudinea fiecaruia sa decida daca ar fi deranjat de acele aspecte pe care eu le-am semnalat, de aici si titlul review-ului "Este loc si de mai bine... "
Ca o alta paranteza, desi si anul trecut, si anul acesta, agentia de turism ne-a sfatuit sa fim prezenti la plecare cu 2,5-3 ore inainte de ora decolarii, nu este chiar asa, este suficient sa veniti cu 2 ore inainte, pentru ca ghiseele de check-in se deschid tot cam asa, cu 2 ore inainte, stati degeaba o ora in aeroport, era si foarte cald (desi era 6 dimineata, insa nu mergea climatizarea), ba chiar s-a oprit si curentul electric de cateva ori si atmosfera devenise sufocanta. La Otopeni stiti bine ca la plecari nu sunt suficiente locuri unde sa te poti aseza, in asteptarea deschiderii ghiseului. In aeroport - ca la noi la romani, mizerie peste tot, nu mai zic la toalete, daca totusi aveti nevoie, incercati sa le gasiti pe cele mai izolate, sunt unele la etajul 1, altele pe pasajul care face legatura intre plecari si sosiri, acolo e mai curat la toaleta si nici nu sunt aglomerate. Uitati-va cu atentie dupa ghiseul si poarta de imbarcare aferente zborului vostru, am vazut cum s-a format un blocaj urias, se bulucisera toti pe un culoar de tranzit catre ghiseele de imbarcare (altele decat cele din zona plecari, undeva in stanga), era o multime de oameni, cu bagaje, inghesuiti, doamne-fereste de ceva, vreun incident, se calcau in picioare. Cozi imense erau si la zborurile pentru Grecia, n-am inteles de ce.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea... de data asta chiar nu am poze de atasat, nu insistati va rog. Pur si simplu nu am simtit nevoia sa fotografiem peste tot, mai ales ca anul acesta am fost singuri, nu ne-au insotit prietenii cu care mergem de obicei in vacanta, faceam poze mai mult de gura lor:-).
Daca as mai reveni? Cu siguranta da, acum stiu la ce sa ma astept, ca sa evit micile neplaceri, chiar ne gandeam sa incercam la anul sa venim cu masina, ne costa astfel mai putin transportul si putem sta mai multe zile in vacanta (dar este si mult mai obositor, ce-i drept). Asta, daca nu descopar intre timp un hotel si mai bun, tot in Turcia, unde sa fie prezenti mai putini copii, si pretul sa fie in limita bugetului nostru.
Alegeri intelepte si vacante placute sa aveti!
Trimis de Corina70 in 16.09.19 17:17:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi, Belek
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Corina70); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.85355200 N, 31.05918400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Corina70:
”am fost extrem de dezamagita de receptia de-a dreptul meschina in privinta spatiului si serviciilor oferite, in sensul ca nu exista loc pentru turistii care asteapta sa fie cazati sau preluati pentru aeroport, astfel incat sa stai la racoare, sa bei o cafea sau altceva
Recepţia este într-adevăr micuţă şi deloc impunătoare, comparativ cu alte hoteluri de cinci stele din Antalya, însă mie mi s-a părut absolut potrivită şi asortată în peisajul acestui holiday village. Recunosc însă că nici nu am petrecut mai mult de zece minute în total în recepţie, astfel că nici măcar nu am sesizat insuficienţa canapelelor şi fotoliilor pentru că mie nu mi-au trebuit.
La data vizitei mele, marea majoritate a turiştilor erau turci, am nimerit şi de bairam şi am fost deranjată de insuficienţa locurilor de parcare, fiind nevoită să caut un loc pe spaţiul verde al resortului şi acela plin până la refuz de maşinile turcilor.
”A fost interesant ca aveam camera deja alocata, receptionista avea un formular tiparit, cu nr camerei, am completat cateva date personale si am lasat si pasapoartele.
Şi noi am avut camera prealocată, cu singura deosebire că a noastră era deja pregătită şi am primit-o imediat ce am sosit în resort, în jurul orei 12.
O dovadă în plus că este inutil şi chiar stupid să "cotizezi" doar pentru a primi o cameră care deja îţi fusese repartizată anterior sosirii .
”Ceea ce m-a "deranjat" in schimb era aglomeratia infernala in orele de varf de servire a meselor principale, 95% din familii aveau cel putin 1,2 sau chiar 3 copii de varste mici si foarte mici, de aici tipete, urlete, plansete de copii obositi, mai ales la pranz si cina. Am preferat sa mergem la masa in general la inceputul programului, astfel incat sa putem manca linistiti, fara aglomeratie si galagie
Într-adevăr, la Gural Premier Belek şi eu am întâlnit cel mai mare număr de copii mici şi foarte mici din toate resorturile prin care am fost şi au fost destule, dar nicăieri ca aici. Nici eu nu am avut parte de vreo masă liniştită, fără plânsete şi ţipete, cu excepţia micului dejun pe care noi îl luam foarte devreme şi astfel reuşeam să mâncăm în linişte, abia când ajungeam la cafea începea "concertul" . De la Gural eu am plecat la Mardan şi am fost surprinsă de liniştea de acolo. După nebunia suportată timp de o săptămână, în sfârşit, se odihnea şi neuronul meu suprasolicitat .
Am poze cu "parcarea" pentru cărucioare formată la intrarea în restaurant, mai ales la cină.
Posibil ca gratuitatea acordată pentru doi copii să fie o explicaţie a prezenţei familiilor numeroase, la fel ca şi mâncarea proaspătă şi necondimentată şi multiplele facilităţi pentru cei mici.
”Apa marii a fost foarte calda, cu valuri uneori, ceea ce o facea sa semene cu borsul la culoare, devenea asa din cauza nisipului foarte fin aflat in suspensie in apa.
Perfect adevărat!
Şi eu am susţinut în repetate rânduri faptul că în cazul plajelor cu nisip şi cu intrare în mare cu nisip din Turcia, marea nu va avea niciodată acea culoare de vis pe care toţi ne-o dorim, mai ales dacă sunt şi valuri. Dacă vei încerca vreodată şi celălalt hotel Gural, aflat în Tekirova, vei vedea diferenţa, o mare superbă, dar papucii de apă îţi vor fi indispensabili.
@nicole33: Multumesc pentru vizita si ecou.
Intr-adevar, seara era o adevarata parcare pentru carucioare in fata restaurantului principal, intr-o seara am numarat, de curiozitate, nu mai putin de 37 de astfel de " vehicule" , fara sa mai punem la socoteala numarul carucioarelor cu care parintii intrau in restaurant sau pe terasa acestuia, cele parcate in fata fiecarei vile sau aflate in deplasare prin resort.
Si noi obisnuiam sa ne rasfatam cu un mic-dejun linistit, pe terasa, in jur de ora 7, deja pe la 7:30-8:00 incepeau sa apara familiile cu copilasi si gata, se termina cu zen-ul:-), ciripitul de pasarele si fosnetul palmierilor.
Poate unii se intreaba de ce ne chinuiam sa ne trezim atat de devreme, ca doar eram in concediu si puteam dormi pana mai tarziu, nu-i asa ? Ei bine, raspunsul este simplu : din cauza caniculei din acea perioada. Concret, daca nu ajungeam cat mai devreme la plaja/piscina, sa ne putem bronza pana incepea soarele sa ne topeasca, mai apoi nu puteai sta la soare sa faci plaja decat abia dupa-masa, dupa ora 16:30. Acesta este de fapt si motivul pentru care anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, m-am ales cu un bronz de care sunt total nemultumita, adica este prea deschis la culoare. Insa pur si simplu ar fi insemnat sa fiu inconstienta sa stau cu orele la soare, cand factorul UV a fost la nivelul 9 zile in sir (din maximul de 10 posibil), orice si oricata lotiune de plaja as fi folosit, era riscant pentru piele, si nici nu rezistam la soare, atat era de arzator. Ma uitam la unii parinti cu copii mici, cata inconstienta sa-i lase expusi in plin soare, la orele amiezii, fara sa-i dea cu lotiune, fara sa le puna o palariuta de soare pe cap...
Cat despre receptie, nici pe mine nu m-ar fi deranjat spatiul mic si lipsa locurilor unde sa te asezi/astepti, a unui mic bar unde sa te hidratezi/racoresti la aer conditionat, daca nu aveam acel interval de 2 ore, atat la sosire, cat si la plecare, cand am fost practic " fortati" sa gasim alt loc racoros unde sa ne refugiem, ceea ce a dus la rezultatul inevitabil de a iesi in caldura naucitoare de afara la orele pranzului si de a transpira din toti porii pana am intrat din nou la racoare, la barul de la piscina.
Oricum, fata de Paloma Grida, receptia de la Gural, asa micuta cum este, are marele avantaj ca este la interior si climatizata; la Paloma receptia este afara, in aer liber, seamana cu tejgheaua unui bar. Pur si simplu. In felul acesta turistii si angajatii de la receptie transpira si sufera la unison din cauza caldurii...
Poate să mă înjure lumea şi să-mi iau ciocane în cap! Chiar nu mă intersează dacă am dreptate sau nu!
Mă duc oriunde în lumea asta dar, niciodată... niciodată unde sunt găleţi de prunci, ce urlă, îşi dau în cap ca fraţii cu balena de plastic, fac pipi pe nisipul din faţa şezlongului meu, îşi suflă nasul pe aleea, pe care paşesc şi fac caca pe altanul din faţa camerei mele.
Anul ăsta... în Grecia... la piscină... mă duc... mă aşez sub umbrelă... ehm... nu suport soarele. Mă uit pe masa de plastic, aferentă fiecărei umbrele din jur, pentru a-mi pune cartea ce o citeam... normal... pe masă. La capătul ei... am zis că dau în beri-beri!!! La un colţ PE masa respectivă era un pampers ce puţea... evident că nu a Chanel No. 5!!!
Sigur că am porcălit şi i-am făcut, ... fuckin' animals!
Am aflat că o mamă... grecoaică... inteligentă şi vacă în acelaşi timp, a avut... plăcerea să lase rahatul, în plin public.
Şi eu sunt parinte... nu vorbesc din poveşti... dar... am observat un lucru, după atâtea sejururi... Parinţii, supra saturaţi, tot timpul anului de stress-ul în creşterea pruncilor... în concediu... pasează fişa postului, oricărui din preajmă!!
Îmi pare rău, eu nu muncesc, plătesc, sejurez, pentru a suporta pruncii altora. Nu este vina copilului că, părintele este un nesimţit - indiferent de naţie - ce stă liniştit la soare şi are replica aia cretină, " Eh, e copil" şi scoate căpăstrul ca de pe un mustang şi îl lasă să îmi dea mie cu nisip în ochi. În fişa postului, personală, NU SCRIE AŞA CEVA.
De aceea...
... de ceva timp... caut numai Adult Only... dar şi la unele dintre aceste hoteluri... vârsta cică, adult, începe de la 12-16 ani. La vârsta aia, înca mai sari în piscină ca tembelu' şi te joci cu mingea, să îmi sară mie în gură... chiar dacă sunt semne de interzis, în jurul piscinei.
Nu am bani destui dar... dacă aş construi un hotel... idei am, banii lipsesc... numele... ar fi Fără Prunci Hotel. Numai de la 20 de ani în sus... şi... şi acolo am îndoieli. Evident că ai alt flux financiar când vinzi familiilor cu, copii... dar... ar trebui să existe şi un asemenea hotel în lume. Nu l-am găsit încă...
În fine...
Scuze de offtopic.
Să revenim... Mi-a plăcut review-ul, punctat cum trebuie şi acoperă tot ce este în interesul turistului de pretutindeni.
Bravo, Corina70!!!
@Alex_Macedo: Fac si eu, inca de pe acum, o rezervare la " Fara Prunci" Hotel, ba poate chiar si un abonament pe cativa ani de acum incolo. Vorba lui nicole33, neuronul meu s-a resimtit oleaca dupa sejurul de la Gural, fizic eram odihnita, dar psihic - mai obosita decat la venire.
@Corina70:
Hai să îţi spun ceva, Corina...
Eram... la... mare... O jumătate de oră, un prunc tot urla că i s-a spart delfinul de plastic... Fiica mea cea mică... era şi ea micuţă... dar vine din apă şi rămân mut când aud...
- Tati, mai stăm mult??? , ... că eu nu mai rezist să aud răgetele astea!
Sigur... noi aveam o lege în familie... cine urlă şi se dădea cu fundul de pământ, avea doua opţiuni: ori doarme pe stradă ori la Casa de Copii.
Sigur... ca ameninţare... dar... ŢINE DE EDUCAŢIE.
Sunt unii... vin cu nou născut pe plajă... Hai că, dacă plaja e lângă casa ta, ar fi ok... dar... să faci 1200 de km, cu maşina... se pot întâmpla tragedii.
Câtă inconştienţă...
Nu ai cu cine lăsa pruncul, stai acasă, la ştrandul din oraş, nu te urci în maşină să faci Grecia!
@Alex_Macedo: Ooo, da, cunosc, am intalnit astfel de situatii, nici eu nu inteleg ce este in mintea acestor parinti. Dar cine suntem noi sa-i judecam? Mai bine sa-i evitam, sa gasim acele oaze de liniste si relaxare, din ce in ce mai putine de la un an la altul...
@Corina70:
Dacă găseşti... vreo oază... unde auzi doar adieri în firul ierbii şi bătăi molatice de vânt cu miros de nisip... şi ATÂT... să dai de veste!!!
@Alex_Macedo:
”Nu am bani destui dar... dacă aş construi un hotel... idei am, banii lipsesc... numele... ar fi Fără Prunci Hotel. Numai de la 20 de ani în sus... şi... şi acolo am îndoieli. Evident că ai alt flux financiar când vinzi familiilor cu, copii... dar... ar trebui să existe şi un asemenea hotel în lume. Nu l-am găsit încă...
Ideea ta este super!
Primesc reducere de early booking dacă rezerv încă de pe acum pentru următorii zece ani? Şi de repeat guest, desigur?
Am evitat cât am putut în articolele mele să fac referiri de disconfortul creat celorlalţi turişti de către copiii lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţii ocupaţi cu altele gen sprijit cu nădejde barul să nu cadă cumva , deoarece am fost acuzată că nu iubesc copiii, când, în realitate, mie îmi repugnă doar proasta creştere şi nesimţirea, considerându-i pe părinţi principalii vinovaţi de lipsa de educaţie a propriilor odrasle.
Din acest motiv, am apreciat articolul Corinei care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, multe aspecte deranjante pe care şi eu le-am resimţit la fel.
Am mai fost întrebată ce naiba caut în Antalya, unde marea majoritate a resorturilor sunt orientate cu predilecţie către familiile cu copii şi unde plătesc bani grei pentru o serie de facilităţi care pe mine nu mă interesează şi de care nu beneficiez efectiv. Aleg asemenea resorturi nu din masochism, ci pentru a evita sau limita la minim orice risc de probleme cauzate de mâncare, apreciind că aceasta este safe într-un resort cu atât de mulţi copii, eu având o sensibilitate la acest capitol peste medie, comparabilă mai degrabă cu a unui copil şi atunci dacă cei mici sunt bine şi nu au probleme de sănătate, merg şi eu şi mănânc liniştită, fără stresul că voi vizita cel mai apropiat spital.
Încă nu am ales un hotel adult only, deşi am cochetat cu ideea de câţiva ani încoace şi cred că ar fi o variantă mult mai pe gustul meu, dar mai am timp
@nicole33:
”Ideea ta este super!
Primesc reducere de early booking dacă rezerv încă de pe acum pentru următorii zece ani? Şi de repeat guest, desigur?
Nicole... Nicole... ne ştim, in persona... Eşti un om cuminte şi respecţi locurile prin care treci... Dacă aş fi hotelier, mi-aş dori clienţi ca tine! Ţie? , ŢIE?? NU numai early, ci repeat-repeat guest 30 de ani. Asta aş face eu! Discriminare la sânge! Mi-aş face clienţii mei... tu, Corina70 şi selectare de pe AmFostAcolo, cu oameni care respectă locul, evident Adult Only.
Sigur că... idealizez... dar... să... să ai aceeaşi clienţi an de an. O linişte asigurată.
Hotelierii sunt cu... venituri imediate... sigur, întreţinerea unui hotel te duce la jdă' mii de euro săptămânal/lunar. Sincer... aş plati ceva în plus, numai să ştiu că ajung într-o oază de linişte, an de an...
”Am evitat cât am putut în articolele mele să fac referiri de disconfortul creat celorlalţi turişti de către copiii lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţii ocupaţi cu altele gen sprijit cu nădejde barul să nu cadă cumva, deoarece am fost acuzată că nu iubesc copiii, când, în realitate, mie îmi repugnă doar proasta creştere şi nesimţirea, considerându-i pe părinţi principalii vinovaţi de lipsa de educaţie a propriilor odrasle
Pe AmFostAcolo... trebuie şi aici o trezire! De ce să nu spunem, ceea ce ne deranjează? Repet... NU copii sunt de vină, parintele e bou!
Copilu' meu te deranjează? NU! Copilu' meu face caca pe tricoul tău? NU! Copilu' meu îţi urlă în ureche, când vii de la plajă şi vrei să te odihneşti? NU! Copilu' meu, face ghemotoace frecate în palmă din pâinea de la bufetul suedez şi aruncă cu ele în tine? NU! Copilu' meu face pipi pe papucii tăi? NU!
Într-o zi va lua cineva o bazooka, de nervi... şi ne trezim că acel cineva ne fu... găreşte concediul!!!
”Aleg asemenea resorturi nu din masochism, ci pentru a evita sau limita la minim orice risc de probleme cauzate de mâncare, apreciind că aceasta este safe într-un resort cu atât de mulţi copii, eu având o sensibilitate la acest capitol peste medie, comparabilă mai degrabă cu a unui copil şi atunci dacă cei mici sunt bine şi nu au probleme de sănătate, merg şi eu şi mănânc liniştită, fără stresul că voi vizita cel mai apropiat spita
Aici ai dreptate! Un resort cu includere copii, nu îşi permite enterobacter, e-coli şi alte minunaţii. Judecată înţeleaptă!
Este o fereală bună de neplăceri nedorite. Te înţeleg! Poate de aceea m-am ferit până acum de Adult Only.
... Sincer... prefer să mă tratez acasă de e-coli, decât să vin mai obosit... decât am plecat, din cauza unor urlători!
E cam drastic, dar aici am ajuns ca, concluzie.
”Încă nu am ales un hotel adult only, deşi am cochetat cu ideea de câţiva ani încoace şi cred că ar fi o variantă mult mai pe gustul meu, dar mai am timp
Ştiu că te preumbli cât de mult. Dacă gaseşti ceva adecvat, nu mă uita! Cockteilurile, oricâte ar fi, ... Fac cinste!
@Corina70: Buna.
Am citit articolul dvs, razand pe sub mustati... copii nesupravegheati...
Baietii nostri au 15 ani dar prima noastra vacanta cu ei in afara tarii a fost cand aveau 11 ani.
De ce?
Dupa cateva episoade de enterocolita la mare, cand erau mici, am zis ca e mai bine sa fim in tara unde puteam ajunge rapid acasa la pediatrul nostru.
Pana pe la 9-10 ani stateam cu ochii pe ei ca pe butelie, sa nu deranjeze vecinii de camera sau de plaja.
Ce sa zic, ne intorceam din concedii mai obositi decat plecam (ani la rand eu nu am apucat sa stau pe sezlong).
Eu cred ca tine de noi, parintii, modul in care se comporta copii nostri. Un copil galacios, obraznicut eu il vad si adult la fel...
Anul acesta am petrecut o vacanta super la Delphin Be Grand (vezi impresii) unde erau multi copii de toate natiile, parcare de carucioare... Cei mai galagiosi erau copii si (culmea) parintii romani. Nu am stat la piscinele de copii dar mi-a placut ca la piscina de adulti era supaveghetor si copii nu aveau acces.
Da, acum cu copii adolescenti, ne dorim, pe viitor sa gasim hoteluri cu mai putini copii mici.
Cred ca merita discutat subiectul acesta cu utilizatorii AFA.
O zi frumoasa!
@Alex_Macedo: Ceva-ceva am dibuit eu, dar n-am castigat inca la loterie, ca sa pot merge acolo in vacanta...
Ikos Olivia Resort iti spune ceva?
@Corina70:
Corina... pe cuvant daca stiam de acest loc!
Multumesc de indrumari! Voi citi reviewul despre...
Mersi mult!!!
@Corina70: Draga mea, sunt in Turcia, la un hotel fără pretenții dar foarte bun, exclus Antalya pentru că nu e pe gustul meu
Lipsesc copiii, am văzut in prima zi un băiețel, ieri un bebelus tipa pe plajă și toată lumea întorcea capul din curiozitate
Turiștii? Of, deloc pe placul soțului meu, media de vârsta e 60 ani. Nu vrei sa știi cât de nesi sunt adultii nordici, cei peste 60 ani
Am ales aceasta perioada pentru a evita caldura sufocanta din Turcia dar am uitat de seniori , știam ce le poate pielea.
Îmi zice soțul meu: sa nu te mai prind ca iei sejur când sunt piticii in vacanță, m-a deprimat total imaginea turiștilor, n-am văzut și eu o mămică tânăra și frumoasa, un funduleț și niște sâni frumoși, mă uit doar la oameni cu diferite afecțiuni de parca sunt la sanatoriu
Are și el dreptate in felul lui, nu are nimic cu care sa își clătească ochii
Multe minusuri la Gural, nu mă așteptam!
Oricum nu voi ajunge acolo niciodată, nefiind pe gustul meu, dar e bine de reținut pentru a nu-l recomanda băiatului meu care se enervează cumplit când vede copii.
Bieții micuți, ei nu au nicio vină, părinții sunt nesi, am spus mereu acest lucru.
Felicitări pentru articol!
@krisstinna: Sa stii ca si la Gural, incepand cu penultima zi a sejurului nostru, brusc au disparut foarte multe dintre familiile cu copii mici si au aparut multe cupluri in varsta. Pesemne de la 31 aug-1 sept se schimba seriile de turisti, incep sa vina seniorii. Asa ca nici Guralul nu este de ocolit, trebuie doar aleasa perioada potrivita. Si daca fiul tau alege cazare la vilele cu piscina privata, poate evita cu brio prezenta copiilor in timpul zilei, se intersecteaza cu ei doar la masa, dar chiar si atunci, daca alegi intervalul potrivit, poti manca in liniste, fara sa te deranjeze pruncimea galagioasa.
Cat despre minusurile pe partea de cazare/curatenie, depinde si cum ai norocul sa fie camerista alocata vilei in care esti cazat, mai constiincioasa sau mai neglijenta. Probabil in varf de sezon, cand resortul este ocupat la capacitate maxima, personalul de la curatenie nu face fata cum ar trebui, imi imaginez ca intr-o camera cu 1-2-3 copii se face mult mai multa mizerie, e mai mult de munca, in comparatie cu camerele in care ocupantii pleaca dimineata la plaja si mai vin spre seara.
@krisstinna:
Are și el dreptate in felul lui, nu are nimic cu care sa își clătească ochii
pai nu se uita pe sezlongul de alaturi? de ce cauta mai departe?
@nrs: Măi, eu sunt bătrână, de 32 de ani se tot uita la mine
Sa știi ca eu îi arat bunaciunile, îmi face plăcere să îl stiu încântat. Admir tinerii, tinerele frumoase, îmi amintesc de tinerețea care m-a părăsit.
Acum sunt doua “doamne” sărite de 70 ani, in fața noastră. Stânga are peste 65, dreapta peste 60
Suntem înconjurați
Dar e liniște lângă noi, mai in fața cu doua rânduri e un mosulică de peste 70 ani care a dat drumul la un radio ramolit.
Credeți-mă, mai bine cu pitici decât cu nordici veniți la tratament
Pe astea din fața le-am reclamat la securitate, nu sunt de la hotel, au venit aici cu tupeu, le-a făcut observatie și un ospătar dar degeaba...
@krisstinna:
Ehm... pot sa stiu si eu la ce hotel esti? Cel fara de pretentii?
@Alex_Macedo: Pasa Beach in Marmaris, 460 euro/6 nopți, super hotel, super personal, super stațiune, băbuțele îl “supăra” pe soțul meu, atât
Sa știi ca toată stațiunea e plină de tineri nordici dar cei de vârsta a treia au “nimerit” la noi
Vă salut cu drag, m-ai amuzat
@Corina70:
”Sa stii ca si la Gural, incepand cu penultima zi a sejurului nostru, brusc au disparut foarte multe dintre familiile cu copii mici si au aparut multe cupluri in varsta. Pesemne de la 31 aug-1 sept se schimba seriile de turisti, incep sa vina seniorii.
Simpla coincidenta, părerea mea.
Am stat la Gural din 17 Septembrie și era plin de copii mici și foarte mici, poate tocmai pentru ca începuseră deja școlile peste tot și cei mai marisori erau putini, mai mult turci, aflați in zilele de sărbătoare.
Eu nu am avut probleme pe partea de cazare, bine ca am schimbat camera a doua zi chiar după micul dejun cu alta in aceeași vila și la același etaj, curățenia a fost foarte ok, iar in camera totul funcționa brici, vila in care am stat fiind recent renovată integral sau poate recent construită.
Anul acesta inclin si eu spre Gural..... pt anul viitor Am 2 copii mici, in sept anul viitor vor avea 3 ani jumatate respectiv un an jumatate. M-am amuzat tare citind recenzia asta... visez si eu candva sa merg la un hotel adult only... mai ales de cand am copii. Adevarat e ca sunt deranjanti dar cand sunt ai tai n-ai ce face si cauti hoteluri cu muuulti copii ca asta vor ei... caut un hotel cu activitati pt copii... anul acesta la Akka alinda am fost foarte multumiti dpadv, aveau ore in xcare se organiza pictura si tot felul de activitati potrivite pt copii de 3-4 ani. La gural e asa ceva?
@Daniela33: Exista un mini-club pentru copii, spectacole in fiecare seara, au diverse activitati pe parcursul zilei, dar nu m-au interesat aceste aspecte, copila mea fiind prea mare.
Poate te ajuta informatiile de pe pagina oficiala a resortului:
Detaliat review, am luat multe informatii utile, apreciez timpul alocat. Dar... fara poze.
Concluzia e foarte ok si nota.
Nu inteleg commenturile referitoare la copiii care strica concediul. Gural premier e orientat spre familiile cu copii, la ce va așteptați? Mergeti la adults only si gata. Cam mult tam-tam pe chestia asta.
@charlie: Nu e deloc tam-tam, este " cruda" realitate. Am tot fost in vacante la hoteluri family-friendly, dar ca la Gural n-am pomenit pana acum.
Discutia a pornit de la ceva si s-a derulat atingand si alte aspecte sau situatii intalnite de altii, in concediile lor.
Foarte putini dintre cei care au postat impresii despre Gural au " atins" si acest aspect, m-am simtit datoare sa scriu despre disconfortul sau neplacerile date de prezenta masiva a copiilor mici si foarte mici, tocmai pentru cei care stiu ca nu suporta/tolereaza prea bine astfel de situatii.
Singurele posibilitati de a scapa de prezenta si galagia copiilor sunt sa te cazezi la o vila cu piscina, sau sa stai mereu la piscina de relaxare, sau sa faci plaja pe iarba (zona terenului de mini-golf), sau sa stai la plaja din zona baldachinelor, insa esti departe de baruri, de activitatile distractive de la piscina principala, de locurile unde puteai manca dimineata si la pranz, etc.
@charlie:
”Nu inteleg commenturile referitoare la copiii care strica concediul. Gural premier e orientat spre familiile cu copii, la ce va așteptați? Mergeti la adults only si gata.
Cele mai multe hoteluri din Antalya sunt orientate către familiile cu copii, întrecându-se în a oferi facilităţi cât mai variate acestora. În acelaşi timp însă, hotelurile " cu ştaif" respectă şi celelalte categorii de turişti care le trec pragul prin zone separate în restaurant gen 12+ sau 16+, piscine de relaxare sau amfiteatre pentru adulţi separate de cele pentru copii.
Cum tu nu înţelegi comentariile de mai sus referitoare la numărul exagerat de mare de copii din acest resort, deşi nu este obligatoriu să înţelegi , aşa nici eu nu înţeleg obrăznicia de a-i recomanda autoarei acestui articol alegerea unui hotel adult only.
Dacă ai fi citit cu atenţie, ai fi observat că autoarea articolului a fost în vacanţă împreună cu fetiţa sa de 12 ani. După mintea ta ce ar fi trebuit să facă: să lase copilul acasă şi să meargă doar ea împreună cu soţul la hotelul adult only sugerat de tine??? Sau să mai stea şi pe acasă câţiva ani până devine copilul adult şi poate accesa un hotel destinat exclusiv adulţilor?
Halal sugestie!
@charlie:
Limbajul se adaptează în funcţie de interlocutor
@nicole33: Sunt pacifist de felul meu asa ca spun doar atat: cum moderati acest forum asa il aveti. Si numarul de utilizatori scade sau creste in functie de asta.
Ecourile voastre (nicole33, corina70 si alex macedo) mi s-au parut exagerate, de asta am intervenit, dar asta e ultima mea interventie pe aceste forum.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Gural Premier un loc deosebit unde te poți răsfăța! — scris în 16.07.22 de moraru marian din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Dezastruos — scris în 16.08.21 de ux121943 din ARDEAL
- Jul.2021 Un hotel bun, dar nu știu dacă as reveni — scris în 08.08.21 de Raluk0207 din BACAU - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Vacanta super — scris în 29.07.19 de Simona_Leu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Vacanță frumoasă, vacanță de vis! — scris în 23.07.19 de moraru marian din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Paradisul copiilor 2 — scris în 13.08.19 de iancusabin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Gural Premier Belek 2018 Servicii de calitate la nivel 'PREMIER' — scris în 17.09.18 de generalu din SATU MARE - RECOMANDĂ