ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 20 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

The Old Lovech

TIPĂREȘTE

Dupa cum ziceam in articolul anterior, despre plimbarea prin zona Lovech, pentru cazare in Lovech am ales o pensiune tare draguta, situata in zona veche a orasului, in mijlocul cartierului Varosha.

Rezervarea am facut-o pe booking.com cu vreo 2 saptamani inainte, rezervand ultima camera disponibila pe site, din cele 4 camere cat are pensiunea in total.

Ne-a placut tare mult aspectul acestei pensiuni, cu arhitectura traditionala si nu in ultimul rand nota excelenta de pe booking: 9,8 cat si numeroasele recenzii pozitive.

Asa ca am ales fara sa clipim “Guest House The Old Lovech”.

Cand am ajuns in Lovech, avand setat pe GPS adresa pensiunii, am traversat raul Osam, in zona veche a orasului, iar cand GPS-ul ne-a indrumat, imediat dupa ce am traversat podul si am luat-o de-a lungul raului de asta data pe celalat mal, sa viram la stanga pe a doua strada, … … am cam apasat pe frana, uitandu-ne la straduta foarte ingusta, ce se ivise in fata noastra, o straduta pietruita ce urca incetisor ce parca se ingusta si mai tare. .

Noroc ca am observant o masina ce a intrat inaintea noastra pe straduta, si dupa vreo 50m, a “disparut” virand la stanga, pe o alta straduta pietruita, la fel de ingusta doar pentru o masina, si la fel in panta, iar dupa alti vreo 40m inca un viraj scurt la dreapta si inca unul la fel de scurt dupa alti …. 20m, la stanga si…... am ajuns in mica parcare din fata pensiunii. :)

Toata zona veche a Lovechului “beneficiaza” de aceste stradute intortocheate, in panta, si pietruite, pe unde te poti strecura cu greu, avand impresia ca respective strada se infunda, dar brusc aparand alte stradute la stanga, ori la dreapta, pe dupa coltul vreunei case. =))

Chiar ai impresia ca esti intr-o alta “lume”, unde timpul a incremenit cu ceva timp in urma.

Tare fain!

Revenind la subiect, in parcarea din fata pensiunii, parcare suficienta pentru capacitatea acestei pensiuni, ne astepta gazda noastra, dl. Dimitar, care ne-a invitat inauntru pentru check-in.

Pensiunea este o veche casa traditional restaurata cu multa atentie si migala, pastrandu-se autenticul acestei case.

Este superb casa. Din parcarea pietruita, se urca cele cateva trepte ale unei scari de lemn, ajungandu-se la intrarea in incinta pensiunii. Practic parcarea este denivelata fata de nivelul fundatiei casei cu vreo 2 metri, datorita dealului pe care se regaseste cartierul Varosha.

In fata casei, in spatiul dintre casa si parcare flori multicolore infrumuseteaza si mai mult aceasta superb pensiune.

Deschizandu-ne usa din lemn masiv de la intrare, aratandu-ne “dichisul” deschiderii acesteia, prin semi-rotirea manerului (cunoasteam acest mod de deschidere al usilor de la Koprivshtitsa ), am intrat intr-o micuta curticica interioara, de-a lungul cladirii, unde exact langa intrare am identificat si un gratar pentru satisfacerea nevoilor celor amatori de aceste activitati.

Ne-a invitat apoi in interior, unde am intrat in tr-un mic hol, de unde se putea urca la etaj, unde se regaseau cele 4 camere si se putea intra si in zona salii de mese. Zic sala de mese, dar cum era aranjata cu un mic barulet, semineu intr-un colt, mese rustice din lemn masiv, decorata cu mult bun gust puteai sa zici ca esti intr-o micuta taverna.

Ne-am asezat la o masa, am trecut rapid peste formalitaitle de check-in, iar gazda noastra deja ne-a “cucerit” prin felul sau de-a fi. Un om tare placut, care ne-a oferit o gramada de informatii utile despre obiectivele turistice din zona, despre amplasarea lor in jurul pensiunii, de cum le putem vizita cel mai usor. Apoi ne-a prezentat si bucataria comuna, unde-ti puteai pregati, daca doreai, de mancare, o bucatarie complet utilata, cu tot ce inseamna vesela, tacamuri, cuptor cu microunde, masina spalat vase, frigider, cana electrica, toaster, plita, etc.

Ceaiuri si cafea la discretie. Posibil sa fi omis alte cateva facilitate de aici, dar faptul ca nu am utilizat aceasta zona, nu am mai tinut minte chiar toate dotarile.

Un televizor suficient de mare si un sistem audio completeaza dotarile de la parter :))

Urcand la etaj, pe o scara de lemn am preluat camera noastra.

O camera as zice suficient de mare, intrandu-se intai intr-un hol unde gaseai un cuier pentru haine, de aici intrandu-se in dreapta in baie si in fata in camera.

Camera mobilata cu gust, simplu si eficient, avand intr-un colt un dulap ce adapostea si televizorul la partea sa inferioara.

Dulapul cu numeroase umerase in dotare, incapator.

Noi rezervand ultima camera diponibila, am avut o camera twin, cu paturile asezate la un unghi de 90grd, dea- lungul a doi pereti, avand intre ele o lada din lemn unde mai gaseai perne suplimentare si pilote pentru cei frigurosi.

In mijlocul camerei, foarte utila, asezata o masuta cu 2 taburete. Am apreciat-o din plin, fiind foarte la indemana.

Asternuturile albe si fara cute complete de minune aspectul acestei camera.

La baie, zona de dus este protejata de o perdea, un lucru pe care il apreciez, pentru ca nu umplu de apa toata baia cand fac dus. Asta cand nu sunt cabine de dus, sau panouri de dus.

Prosoape albe curate si consumabile intregesc tabloul.

Camerele beneficiaza si de aparate de aer conditionat.

Iar ce ne place tare mult la multe din pensiunile traditionale, camerele care sunt pe colt au cate 2 ferestre pe fiecare latura exteriora. Noua ne place tare mult aceasta arhitectura.

Despre curatenie, in intreaga pensiune ce sa mai zic! Nu ca era curat, sclipea de curatenie totul.

La baie bateriile de la lavoar si dus erau impecabil de curate, fara nicio pata/ urma de stropi.

Am avut si mic dejun inclus, ora stabilind-o de comun accord cu gazda, iar cand am coborat, la ora stabilita, totul era pregatit pentru a fi servit.

Un platou cu 2 feluri de mezeluri de calitate cu 3 feluri de brenzeturi, la fel, de calitate, oua fierte, unt si un gem/magiun de prune (home made) foarte reusit.

Paine de trei feluri (neagra, integrala si cu seminte) suc natural la cutie si apa plata la 0,5l, iar cafeaua cred ca afost printre cele mai bune baute de mine prin Bulgaria. Ori am avut eu pofta foarte mare de cafea, ori a fost foarte reusita, cert este ca “a mers la casa sufletului”, punandu-mi chiar de 2 ori in ceasca aceasta licoare.

Aaa, si am uitat de internet Wi-Fi, gratis, cu un semnal foarte bun peste tot in pensiune, nu prea des intalnesti o calitate foarte buna a semnalului.

La plecare, gazda noastra ne-a mai detaliat inca odata, aducand cateva harti, variantele de traseu spre Bucuresti pe care le putem aborda si ce mai putem vizita in trecere.

Ne-a condus pana la masina, s-a oferit sa ne insoteasca pana jos in strada principala pentru a nimeri prin labirintul de stradute, dar nu a fost nevoie.

Ce pot sa zic despre aceasta pensiune! Mult bun gust, arhitectura deosebita, gazda minunata, curatenie exemplara!

Recomand din suflet aceasta pensiune pentru cei ce doresc a se caza in Lovech.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 19.04.16 15:58:50
Validat / Publicat: 19.04.16 16:44:46
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1990 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Guest House The Old Lovech
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 20.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [19.04.16 16:43:19]
    »

    Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

    -

    Mutat în rubrica "Guest House 'The Old Lovech', Loveci" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Zoazore
    [19.04.16 19:36:36]
    »

    @Testosu - Superb, Țestosule! Și peisajul, și pensiunea! Parc-ar fi la bunici!

    Testosu'AUTOR REVIEW
    [19.04.16 20:46:49]
    »

    @Zoazore: Bine zis. Chiar simteai "caldura" acestei case. Foarte primitoare.

    elviramvio
    [20.04.16 08:00:45]
    »

    @Testosu -

    Am o rezervare la Lovech pentru o noapte in drum spre Grecia, asa ca ti-am citit cu interes articolul anterior - care pentru mine a venit parca la comanda - si l-am apreciat, pacat ca de data asta nu voi putea umbla prea mult prin zona din lipsa de timp (am rezervat la alta pensiune si am urmarit cateva zile ofertele pana am gasit ce doream).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu
    [20.04.16 12:46:41]
    »

    Minunat loc ai descoperit si o sa incerc sa profit si eu. Mi-ar placea insa sa fac o rezervare din timp pentru a merge cu prietenii si rezerva toata pensiunea.

    Totul este atat de pasnic si primitor incat sa tot stai de drag acolo. Felicitari si pentru acest articol, votat cu placere.

    Testosu'AUTOR REVIEW
    [20.04.16 19:20:07]
    »

    @mishu: multumesc!!!

    E o pensiune tare faina.

    Dar dupa parerea mea este un loc unde poti sta max. 3 nopti, pentru a nu te plictisi, nefiind prea multe obiective turistice de vizitat

    alexpetre2004
    [08.02.18 18:31:26]
    »

    Am fost și eu cazat la acest hotel și pot zice despre gazdă ca este o „enciclopedie ”, poți afla o mulțime de lucruri despre zona Lovech, ce se poate vizita în zonă sau despre Istoria Bulgariei

    webmasterX
    [08.02.18 18:32:46]
    »

    @alexpetre2004: Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alexpetre2004, elviramvio, mishu, Testosu', Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂGuest House 'The Old Lovech':

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.7758100032806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1