ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Grand Place, Bruxelles

TIPĂREȘTE URM de aici

Am avut șansa de a o fi văzut înainte de evenimentele din decembrie 1989, atunci când am călătorit cu auto personal, o Dacia 1300, până la Marea Nordului. Atunci, în august 1988, Grand Place a fost un șoc pentru mine.

Am văzut-o apoi, cu trei ani în urmă, în luna lui florar, când era enorm de multă lume și se instala un podium pentru un mare concert, podium ce-i lua toată vizibilitatea.

Acum, la început de octombrie, am revăzut Grand Place în toată splendoarea sa. Într-o zi de miercuri, la ora prânzului, sub un soare blând și fără aglomerație, piața ni s-a oferit incredibil de darnică cu frumusețile sale.

Amfostacolo în căutarea frumosului, a șarmului, a istoriei și a elegantului stil Art Nouveau din arhitectură. Bruxelles este capitala Art Nouveau, Victor Horta-creatorul este născut aici, Casa Muzeu Victor Horta se află în cartierul Saint Gilles, pe rue Americaine. Am vizitat muzeul în 2015 și nicio poză nu am putut face, dar interioarele te lasă ”mască”!

Revenind la Grand Place, abia acum pot spune că am văzut-o cu adevărat și pot vorbi despre ea.

Grand Place

Unul din cele mai frumoase locuri din Bruxelles, emblema orașului și inima acestuia, nu poate lipsi din lista obiectivelor UNESCO. Luată cu asalt permanent de miile de turiști, surpriză mare, o găsim relativ liberă!

Nu mă așteptam ca la început de octombrie, lumina să dea atâta farmec spațiului larg ce formează Grand Place.

Numele său olandez, Grote Markt, arată faptul că a fost principala piață comercială a orașului. Clădirile ce o mărginesc au fost ridicate de puternicele ghilde ale meșteșugarilor și fiecare din acestea au arborat simbolul aurit al corporațiilor din care făceau parte.

Ce putem zice noi, ăștia de azi, despre așa organizare! Deci baza, adevărata putere comercială era asigurată în primul rând de producție. Și fiecare ghildă, sau breaslă își etala forța, prin concurența produselor lor.

Victor Hugo o numește ”Cea mai frumoasă”, Jean Cocteau o numește simplu ”Teatru” și nu pentru că este ușor înclinată, ci pentru armonia sa aparte, a unui pătrat în mijlocul unui labirint de străzi cu nume de vechi meșteșuguri, străzi pavate cu piatră, ce păstrează parfumul medieval.

Aici au loc târguri de flori, ce culminează cu celebrul Covor de flori din fiecare lună august, de Sf. Maria, apoi tot felul de demonstrații, expoziții, concerte, festivaluri. Noi am găsit-o liberă și cred că a fost un privilegiu neașteptat.

Privirile tuturor se îndreaptă spre Hotel de Ville, Primăria orașului, o construcție în stil gotic, începută la 1401 inițial numai turnul și o singură aripă, abia în sec al XV-lea a primit și a doua aripă, așa încât are un aspect asimetric. Ansamblul este dominat de turnul înalt de 96m, adevărată bijuterie de piatră în vârful căruia tronează Sf. Mihail, simbol și protector al orașului.

Primăria este o clădire magnifică. Întreaga fațadă este o dantelă în piatră formată din galerii, arcade, statui, rozete și alte elemente.

Intrarea în Primărie se face prin Poarta Leilor, dar vechiul portal gotic frapează prin arcurile și sculpturile profeților și a Ducilor de Brabant.

Am intrat în curtea interioară, cea decorată cu două fântâni, ce simbolizează râurile Escaut și Meuse. Prin ferestrele luminate se vedeau interioarele cu plafoane pictate și imense candelabre. Am înțeles că primăria se vizitează, dar numai în grupuri organizate de Muzeul Orașului.

Haideți să facem un scurt ocol al pieții și să identificăm clădirile. Pentru cine pune piciorul în Bruxelles, acest ocol, este obligatoriu.

Grand Place este un patrulater mărginit de șapte corpuri de clădiri, separate de tot atâtea străzi. În stânga Primăriei, deci pe latura nord-vestică a pieții se află grupul de Case ale Corporațiilor. Distruse la 1695 după 200 ani de existență, au fost restaurate în sec. al XIX-lea, în diverse stiluri. Subțiri, înalte, elegante, cu frontoane, acestea stau lipite într-o perfectă armonie. Grupul este format din 6 corpuri, începând de la primărie, astfel:

1. Le Renard (Vulpoiul) - Casa negustorilor de mărunțișuri pentru bărbați. Numele său provine de la Mark de Vos (”vulpe”în olandeză), unul din arhitecții săi. În vârf are statuia Justiției, legată la ochi.

2. Le Cornet (Trompeta) -Casa luntrașilor și a constructorilor de nave, cu frontonul ca o pânză de navă.

3. La Louve (Lupoaica) -Casa Arcașilor, cu statuia pruncilor Romulus și Remus care sug lapte de la o lupoaică. Sus, pe fronton sunt patru alegorii: Adevărul, Falsitatea, Pacea și Discordia.

4. Le Sac (Sacul) -Casa dogarilor, a tâmplarilor și a ebeniștilor. Numele îi vine de la friza cu un bărbat care scoate ceva dintr-un sac, friză aflată deasupra ușii.

5. La Brouette (Roaba) - Casa negustorilor de untură. Astăzi, aici, se servește cafea, nu untură!

6. Le Roi d'Espagne- Casa regelui Spaniei, care a aparținut Breslei Brutarilor, clădire cu un dom și o giruetă ce simbolizează reputația sau gloria, faima. Și aici, tot cafea se servește.

Traversând rue au Beurre din colțul nordic al pieții, admirăm primul grup format din cinci clădiri, fiecare cu câte un fronton și însemne ale diferitelor bresle, precum ”Măgarul”, ”Sf. Barbara”, ”Stejarul”, ”Vulpea”, ”Păunul” și ”Coiful”.

Urmează superba Maison du Roi, amplasată vis-a-vis de Primărie. Aici se află Punctul de Informații Turistice și Muzeul Orașului Bruxelles. Inițial a fost o hală de pâine, dar reconstrucția sa din sec. al XIX-lea fost făcută după planurile inițiale, cele din 1515.

După Maison du Roi aflăm grupul de clădiri constituite din:

1. La Chambrette (cămăruța) de L'Amman (magistratul Ducelui de Brabant).

2 și 3. La Pigeon (Porumbelul), sau Casa Pictorilor, unde a stat Victor Hugo în 1852.

4 și 5. Chaloupe d'Or (Șalupa de Aur), sau Casa Croitorilor. Acum este o cafenea.

6-8. Casa cu un Cerb, Casa cu Iosif și Anna și Casa cu un Înger.

Pe latura sud-estică a pieții avem La Maison des Ducs de Brabant-Casa Ducilor de Brabant. Este un edificiu impresionant cu un fronton sculptat, edificiu ce acoperă șase foste case ale ghildelor. Statuile de pe fațadă înfățișează Ducii de Brabant.

Pe latura sud-vestică a pieții, grupul de cinci clădiri, poate cele mai admirate, sunt despărțite de Hotel de Ville prin rue Ch. Buls.

1 și 2. Musee de la Brasserie (Muzeul Berii) ce reconstituie la subsol, o fabrică de bere din sec. al XVII-lea cu toate instalațiile și utilajele aferente. În prețul de intrare este inclusă și o bere.

3. L'Arbre d'Or (Copacul de aur), Casa Berarilor, ornată cu spice de grâu și frunze de hamei, este sediul Confederației Berarilor din Belgia.

4. La Cygne (Lebăda) -Casa Măcelarilor. Wow... ce și-au găsit și ăștia să taie! Ulterior a devenit o tavernă unde Karl Marrx și Friedrich Engels au pus ”lumea la cale” cu Manifestul comunist.

5. L'Etoile (Casa cu stea), cea mai mică din piață, demolată și apoi refăcută peste o arcadă sub care se află statuia unui personaj istoric aducător de noroc pentru cei care-l ating.

Urmează rue Ch. Buls, apoi superba clădire gotică a Primăriei.

Grand Place este unul din locurile care frapează vizitatorul și-l încarcă cu lumină.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mihaelavoicu in 19.10.18 22:27:26
Validat / Publicat: 20.10.18 08:47:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX. A mai fost în/la: Gand, Bruges, Ostende.

VIZUALIZĂRI: 1788 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Grand Place. Grupul de Case ale Corporațiilor. De la ”Vulpoi” la ”Sac” și o parte din ”Roabă”.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52600 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[20.10.18 08:44:58]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Grand Place [Grote Mark], BRUXELLES" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

mishu
[20.10.18 08:51:37]
»

@mihaelavoicu: Start vot! Citit și văzut pozele cu foarte mare plăcere. Minunat totul, felicitari, votat cu mare drag.

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 09:10:51]
»

@mishu: Mă bucur pentru aprecierea ta și îți mulțumesc! . Ești un om umblat și ”fruncea” amfostacolo!

Asta contează cel mai mult pentru mine (A nu se înțelege greșit)

webmaster
[20.10.18 09:58:40]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 10:28:21]
»

@webmaster: Mii de mulțumiri!

mprofeanu
[20.10.18 10:35:01]
»

@mihaelavoicu: Superb totul! Mulțumesc pentru articol și pentru pozele edificatoare!

Da, vreau să ajung acolo!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 10:56:38]
»

@mprofeanu: Și să zici, amfostacolo. Neapărat!

Mulțumesc, Marilena!

Carmen Ion
[20.10.18 11:14:28]
»

@mihaelavoicu: Minunat loc, încărcat de istorie și emblematic pentru capitala Belgiei. L-ai descris cu acuratețea cu care ne-ai obișnuit iar pozele atașate sunt mai mult decât elocvente.

Felicitări!

mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[20.10.18 12:00:49]
»

@mihaelavoicu: mare bucurie mi-ai făcut cu Grand Place, un adevărat simbol al capitalei, singurul meu regret e că nu am prins covorul de flori în august.

Patina vremii nu a reușit să umbrească fiecare colțișor din marea piață, mă încântă tot ansamblul arhitectonic, în special casele breslelor refăcute după ploaia de ghiulele din sec. 17 Fiecare casă vrea să arate ceva, nu am retinut niciodată numele pitoresti, vulpoi, porumbel, sac, roabă... etc... parcă emblemele au păstrat toate simțurile omului. Călătorii minunate!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 13:35:25]
»

@Carmen Ion: Dragă Carmenuța, mă bucur că ți-au plăcut pozele din Grand PLace.

În general, pozele, indiferent în ce context sunt postate, vorbesc mai mult decât un ”sac” de cuvinte încâlcite, sau nu. Pozele se realizează cu multă greutate. Aparatul să fie, ba pe modul muzeu, ba nu, ba pe blitz. Apoi, măcar o mână trebuie să fie liberă pentru aparat, căci trebuie să țin și materialul documentar și ochelarii să-i schimb la nevoie și atenția concentrată. (D-aia port de gât o tășcuță croșetată. Pentru ochelari). Lumina trebuie să fie potrivită, distanța asemenea, obiectivul eliberat de lume. Sunt asiaticii ăștia, care se self-uiesc, în fel și chip, de-i numesc eu ”inundă lume” și-i aștept cu aparatul deschis să termine.

Nu mai vorbesc de gruparea fotografiilor în laptop și căutarea celor mai potrivite.

În rezumat, mult și greu, cu pozele! Iar rezultatul, câteva voturi la ele. Eu nu alerg după voturi, nu scriu pentru voturi, am mai spus asta, dar în felul ăsta, moral vorbind, mă simt frustrată. Cred că pe viitor voi atașa 5-6 poze și atât.

Scuză-mi lamentarea, dar m-am descărcat și eu! (Am văzut poze cu un șifonier de hotel, care avea 40 voturi. O fi meritat, treaba lui, poate avea încuietoare din aur și sclipea!).

Toate bune și frumoase. Dar mai ales, să auzim de bine!!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 13:49:36]
»

@mireille: Mulțumesc, Mireille! Emblemele sunt foarte importante pentru istoria locului. Exprimă organizarea în muncă și rezultatele ei. Nu trebuie să ne mirăm de grandoarea construcțiilor. Partea materială, e de comentat, dar realizarea cine e a făcut-o? Meșterii din diversele bresle. Fără studii de impact, fără programe pe computer, nici măcar riglă de calcul nu aveau. Aveau în schimb seriozitate, migală, perseverență, conștiinciozitate, cunoștințe temeinice în meserie și o bună organizare.

Te îmbrățișez!

Michi
[20.10.18 14:11:57]
»

@mihaelavoicu:tu esti o artista in arta fotografiatului si- mi inchipui ce efort este sa pozezi detaliile unui obiectiv in adevarata lui lumina si sa-l reproduci perfect.

Nu trebuie sa iei in seama ca un dulap ia 40 de voturi pentru ca cei ce citesc sunt interesati in primul rand de locatii, apoi de restaurante, drumuri, preturi, plaje.

Este in primul rand un sait de turism dar cei ca tine si altii pe care nu-i enumar de frica sa nu uit pe cineva- o mana de oameni- tin stacheta sus si pe unde am umblat si au auzit de Amfostacolo au avut numai laude. Este un sait care imbina informatia turistica cu cultura si asta face bine tuturor.

Cred ca mai mult face selectarea reviewului de interes editorial crescut.

Cat despre mine, AFA este modalitatea de a ma refugia cateva ore dincolo de rutina si realitate si pentru asta ii multumesc ca exista.

Michi
[20.10.18 14:28:06]
»

Acum vreo 15 ani cand am vizitat-o in Grand Placea era un circ ambulant cu custi cu animale si in jur tonete cu suveniruri. N-am sa inteleg niciodata de ce se face rabat la respect in fata profitului imediat. M-am bucurat citind reviewul lui Dan&Ema care a spus ca din fata cetatii Fagarasului s-au ridicat ororile pe care le-am vazut acum 5 ani.

Mihai18
[20.10.18 15:05:52]
»

Un review foarte bun și interesant.

Argumente.

1. Grand Place este o destinație de vis. Am fost și eu acolo, am văzut Grand Place, dar foarte puțin știam despre fiecare clădire monumentală. Vă mulțumesc pentru informațiile valoraose.

2. Motivele pentru care scriu acest ecou, sunt altele. Astfel.

a) pentru mine este uimitor cum ați reușit să ajungeți acolo cu Dacia 1300. Eu o consider o performanță pentru acest tip de autoturism. Câteva amănunte

- înainate de anul 1989 nu oricine primea pașaport pentru o asemenea destinație

- ați plecat soț-soție cu posibilitatea de a nu mai reveni în România și cunosc multe exemple. Aceasta spune mult, dar nu dezvolt, se subânțelege. În acea perioadă eu nu aveam voie să plec din țară.

- despre navigație. Pentru mine este uimitor, nu erau GPS-uri, internet, aveați doar hărți și totuși ați ajuns. Bravo vouă. Numai cei puternici pot face o asemenea excursie.

- am fost și eu acolo cu mașina, pe traseul Budapesta-Praga- Frankfurt am Main-Burssels și retur Paris-Koln-Munchien-Viena.

b) Ați avut Dacia 1300. Am avut și eu. Dacă vreți să o vedeți, intrați pe situl meu de pe Facebook, la rubrica fotografii. Cum arăta după 24 ani? @Mitică 49 a scris „Zău dacă nu, bătrâna Dacie este parcă mai frumoasă ca noua mașină.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 17:14:33]
»

@Michi:

Este in primul rand un sait de turism dar cei ca tine si altii pe care nu-i enumar de frica sa nu uit pe cineva- o mana de oameni- tin stacheta sus

Scumpă mama Michi, eu nu fac parte din cei care țin stacheta sus. Când am auzit eu de acest sait, era valoros de mult timp. D-vs și alții cu vechime, care ați scris ani de zile, sunteți ștachetarii. Toți sunteți de lăudat și de felicitat. De un an de când sunt pe sait, am aflat multe înainte de a pleca pe undeva.

Știți ce regret? Niște useri (?) pe care am apucat să-i citesc și care nu mai scriu. S-au retras. Au spus că se vor retrage.

Și pentru mine, AFA este modalitatea de a ma refugia cateva ore dincolo de rutina. Ba, mai mult este un ”pansament”, este o a treia lume în care mă refugiez. Motiv pentru care și scriu. Nu caut decât o mică satisfacție sufletească, nu frustrare.

Vă îmbrățișez cu drag! Vremurile sunt tulburi, să auzim de bine!

mishu
[20.10.18 17:24:57]
»

@mihaelavoicu: Poate ca nu as fi răspuns ecoului tău însă “fruncea” amfostacolo ma “obliga”. Fruncea am ajuns in momentul in care am descoperit bucuria de a scrie aici, adică cam la vreo 6 ani de la înscriere, și tăcerea mea se datora faptului ca nu am fost niciodată un talent la a scrie, și aici as putea enumera câțiva useri care deși nu sunt chiar frunce, au un mare talent in a povesti încât te transpun și pe tine acolo.

Dar am descoperit frumusetea oamenilor din jurul meu și a locurilor pe care le povestesc. Cât despre partea mai întunecată a lucrurilor, despre care te-ai mai plâns câteodată, eu zic sa o lași de o parte și sa te bucuri de oamenii frumosi. Sa știi ca de-a lungul timpului și eu m-am necăjit in diverse situații, și o mai fac și acum ca doar suntem oameni și avem sentimente, însă ma bucur de partea frumoasa, care spre norocul nostru încă e majoritara.

Iar locurile pe care le povestești, chiar dacă nu scriu mereu ecouri, le sorb pur sisimplu, așa ca te rog sa continui cu aceleași povesti frumoase. Te imbratisez cu mare drag.

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 18:04:19]
»

@Mihai18:

mine este uimitor cum ați reușit să ajungeți acolo cu Dacia 1300

Traseul până la Marea Nordului, în vara 1988 cu Dacia 1300, a fost al doilea. Primul s-a consumat până la Roma în vara lui 1986. Cu aceiași mașină, Dacia 1300, nr. de înmatriculare 2PH6946, de culoare galbenă și-i ziceam Zambilica. Cumpărată în rate în anul 1976 avea motor franțuzesc, produsă la Pitești. În niciunul din cele două lungi drumuri, Zambilica, deși încărcată la refuz, nu ne-a făcut nici cea mai mică problemă. Și nici a fratelui meu, cu care am mers, tot o Dacia 1300, de culoare roșie 2PH 9824. Îi știu nr. și acum, pentru că el circula permanent în fața noastră și nu vedeam decât acest nr. în fața ochilor. Am plecat cu mult curaj, dar și cu teamă.

Aveam rezervor suplimentar pentru benzina ce o luam în rate, dar și cumpărată de la amicii care nu prea circulau. Aveam cortul și mâncare la noi. Multe aș avea de spus și de povestit. Enorm de multe. Poate la vară, la o miniAFA la Bordeni.

ați plecat soț-soție cu posibilitatea de a nu mai reveni în România și cunosc multe exemple. Aceasta spune mult, dar nu dezvolt, se subânțelege. În acea perioadă eu nu aveam voie să plec din țară

.

D-vs vă era complet interzis a ieși din țară. ”Asta spune multe”. Nouă, muritorilor de rând, ni se impuneau două condiții de bază: 1. A nu avea rude în străinătate. Și nu aveam. 2. Suma de dolari cu care plecai ce trebuia declarată să fie justificată temeinic. Fratele meu lucrase un an în Irak, detașat de Uzina de Anvelope Florești, acolo unde a lucrat o viață și soțul meu. El avea banii de diurnă. Soțul meu, care a avut mai multe deplasări pe contracte sau reclamații anvelope, în SUA, Kenia, etc. ajungând chiar și în Australia în 1985, coclauri pe unde ar fi putut să rămână și cu serviciu asigurat, avea justificarea sumei minime impuse. Nu mai știu care era aceia, dar cert e că mai luam și ”la negru” din diverse surse. Pentru nimic în lume nu ar fi rămas, să lase în țară mormântul lui Vasilică. Aș avea multe de spus și aici.

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 18:30:27]
»

@mishu: Mulțumesc pentru intervenție. Dar nici nu am spus că nu voi continua a scrie. Numai că voi posta mai puține poze. Munca ta e de apreciat. Scrii frumos, povestești frumos, ai răbdare cu fiecare. Eu sunt altă fire. Nu aspir la nimic.

Te îmbrățișez cu drag!

ioan marinescu
[20.10.18 20:28:18]
»

Seara, piața este o adevărată încântare pentru privire!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[20.10.18 21:44:25]
»

@ioan marinescu: Cred. Nu am avut această șansă, deși în 2015 am stat mai multe zile.

Mulțumesc pentru vizită!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ioan marinescu, Michi, mihaelavoicu, Mihai18, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂGrand Place [Grote Mark]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1958909034729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1