ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 12 MIN

Ieftin și bun

TIPĂREȘTE

Introducere

Pentru cea de a doua parte a concediului din 2011 am ales, din nou, Turcia, dar am vrut să fie ceva mai aproape decât Antalya, unde rezervasem deja din ianuarie alte trei hoteluri pentru luna iunie. Variantele au fost Kușadasî + Bodrum sau Didim. Mă prezint la agenție spre sfârșitul lunii februarie cu lista scurtă de patru hoteluri din care urma să aleg două. Solicit conceptele celor patru și le studiez în timp ce domnișoara îmi verifică disponibilitatea pentru perioada dorită de mine. Primul pe listă și preferatul meu, Paloma Pasha din Ozdere, a picat din start, deoarece intrase deja în stop sales până la sfârșitul lunii septembrie. Trec la varianta de rezervă, Onyria Claros Beach & Spa Resort, tot de cinci stele și tot din Ozdere. Cel de al treilea, Venosa din Didim, care urma să se deschidă în acel an, este exclus de soțul meu, conceptul de all inclusive al acestuia necorespunzând exigențelor. Nici eu nu eram tocmai încântată de alegerea acestuia, mai mult din superstiția că, făcând parte din același lanț cu Palm Wings-ul din Didim, la care pierdusem banii cu un an înainte, nu din vina hotelului, ci a unei agenții țepare, s-ar putea să nu decurgă totul cum aș fi vrut. Mai simplu decât credeam, al doilea hotel ales a fost Yelken Spa&Wellness Resort 5* UAI din Bodrum. Acest hotel a ajuns pe lista scurtă din două motive: mi-a plăcut mult cum arăta în poze și mi-a plăcut prețul extrem de avantajos pentru un hotel de cinci stele.

Fac rezervările, plătesc avansul și aștept confirmările. Ajunsă acasă, încep documentarea. OK, știu, trebuia să mă documentez înainte de a da banii. Culmea este că sfatul acesta îl dau mai mereu altora și eu nu l-am aplicat. Impresiile de pe Amfostacolo sunt contradictorii, unele foarte bune, altele catastrofale, însă argumentate cu fotografii extrem de elocvente, fiind clar că fiecare din autori are dreptatea lui. Am intrat puțin în panică, încercând să mă consolez cu gândul că nu pot fi chiar atât de ghinionistă și, apoi, este vorba de Turcia, unde cu bani totul se rezolvă, la cât de puțin am plătit pe bilet, în caz că primesc o cameră de neacceptat, plătesc un upgrade și mă voi învăța minte să nu mai alerg după chilipiruri altă dată. Am tot insistat la agenție să-mi scrie neapărat pe voucher „hotel room” sau „main building” sau orice de genul acesta, dar nu s-a putut decât „standard room”, așa cum plătisem și cum era în contractul agenției cu partenerul turc. Am stat timp de șase luni și jumătate cu inima strânsă că s-ar putea să fi făcut o alegere greșită. Din fericire, totul s-a terminat cu bine.

Drumul

Am decis să parcurgem drumul fără oprire intermediară, eram la a treia experiență de acest gen, după 2009 și 2010, știam că este greu, dar nu imposibil. Am plecat din București la ora 15,30 și am ajuns la hotel a doua zi la ora 10,20. Despre drum voi încerca să scriu un review separat. Nu am folosit GPS-ul din dotare, din fudulie și prostie, convinși că nu avem cum să greșim. Până la Edirne fusesem ultima dată cu doar trei luni în urmă, la Kușadasî mai fusesem de alte trei ori în ultimii ani, în Bodrum doar o singură dată. Traseul pregătit de acasă, cu hărți printate și tot tacâmul, ne-a ajutat suficient de mult, dar nu am putut evita ocolirea cauzată de un drum închis pe teritoriul Bulgariei și nici să găsim din prima hotelul.

Hotelul este situat la 55 de kilometri de aeroportul Milas Bodrum, la 23 de kilometri de Bodrum și la 4 kilometri de Turgutreis, chiar pe plajă.

Parcarea

Am ajuns și în parcarea hotelului, după ce în primă fază am nimerit intrarea pentru angajați și a trebuit să întoarcem pe niște străduțe extrem de înguste, care bine că nu erau și circulate. Parcarea este suficient de spațioasă având în vedere că numărul mașinilor este redus. Am găsit loc la umbra unor copertine, alături de alte două mașini românești și mai multe turcești. Pe durata sejurului, numărul mașinilor parcate s-a tot diminuat.

Cazarea

Am ajuns la momentul de care îmi era cel mai teamă. Nu sunt adepta șpăgii în pașaport la cazare, mai mereu am rezolvat eventualele inconveniente cu vorba bună și un zâmbet, însă, de această dată, eram pregătită cu 10 euro într-un buzunar și 20 de euro în celălalt.

Știam de acasă că hotelul oferă patru tipuri de camere, cu diferențe notabile de confort și de preț: family, deluxe, standard și club, ultimele fiind, categoric, de evitat. Însă informația culeasă dintr-un ecou al userului @cip aici s-a dovedit în parte eronată, ceea ce m-a costat nervi în plus. În realitate, în clădirea din dreapta cum privești dinspre mare și paralelă cu marea, Boutique, sunt doar camere family (junior suite), toate cu vedere frontală la mare, frumoase și spațioase, în clădirea principală a hotelului (Main Building), cea cu două aripi, sunt camere standard pe interior și deluxe pe exterior la ultimele etaje, iar în clădirea Anexă, în stânga cum privești dinspre mare, sunt camerele club, cele mai ieftine și mai proaste.

Chiar dacă ajunsesem cu mult înaintea orei oficiale de check in, mă duc la recepție să-mi încerc norocul. Salut recepționerul în turcește, îi dau voucherul și pașapoartele și îi spun, zâmbind, că aș dori o cameră frumoasă cu vedere la mare. El verifică rezervarea în calculator și îmi răspunde, tot zâmbind, că mi-a făcut un upgrade gratuit la o cameră deluxe cu vedere parțială la mare, ne atașează brățările și cheamă un bell boy să ne ajute cu bagajele. Eu, Gică Contra, zic să lăsăm bagajele că stau bine mersi în mașină, vreu să văd mai întâi camera. Plec însoțită de bell boy și, spre surpriza mea, mă conduce spre lift, nu spre clădirea alăturată unde erau, în mintea mea, camerele deluxe. Ajung în cameră, toate bune și frumoase, verific funcționarea televizorului (nu că m-ar fi interesat prea mult), aerului condiționat, minibarului, instalațiilor sanitare. Când vreau să ies în balcon să văd marea, am un șoc, balconul este extrem de mic și gol, mă uit la vecini, văd că toți au balcoane de trei-patru ori mai mari ca al meu și mă enervez. Mă întorc la recepție, nemulțumită de dimensiunile balconului, scot banii din buzunar și solicit schimbarea camerei cu una cu balcon normal și în clădirea paralelă cu marea, că doar el îmi spusese că mi-a dat o cameră deluxe. Recepționerul refuză să ia banii și încearcă să îmi explice că în clădirea respectivă sunt doar camere family, mai scumpe, că oricum nu are niciuna disponibilă și că este cea mai bună cameră de care pot beneficia, fiind deja peste ceea ce am plătit, dar că, dacă insist, are mai multe camere disponibile în corpul Anexă, deși nu crede că-mi vor plăcea. Am încheiat discuția în acel moment, de fapt, camera primită era mai mult decât acceptabilă și am primit și două scaune de plastic în balcon, că pentru o măsuță nu mai era loc.

Camera

Așa cum precizam mai sus, am primit o cameră deluxe în corpul principal al hotelului, camera 4417, probabil cea mai proastă cameră deluxe, dar nu mai conta acest aspect, deoarece pentru noi a fost exact ce ne trebuia. Am intrat, de curiozitate în camera de lângă noi. Era ceva mai mare ca suprafață și avea în plus un fotoliu. Am avut un pat dublu foarte confortabil, cu două noptiere, televizor LCD, minibar cu băuturi răcoritoare și apă plată, completat zilnic cu ceea ce se consuma, șifonier cu două uși glisante, cu rafturi și umerașe, în care era și seiful. În concept scria că seiful se plătește, dar noi l-am folosit și nu ne-a cerut nimeni vreun ban. Baia este de dimensiuni medii, cu cadă, curată, cu uscător de păr și oglindă de machiaj, cu dozator de săpun lichid Dove la chiuvetă, gel de duș/șampon Lux la duș, căști de duș și balsam de păr. Cosmeticele au fost completate după terminare. Prosoapele au fost schimbate zilnic, chiar dacă nu erau lăsate pe jos. Cearșafurile au fost schimbate de două ori, curățenie a fost făcută zilnic, inclusiv aspirat mocheta. Camerista își făcea treaba dimineața până la ora 12.00 cu destul simț de răspundere. Am omenit-o de două ori cu câte 2 euro. Balconul, sau mai exact lipsa unui balcon corespunzător, pentru care mi-am făcut atâția nervi aiurea, s-a dovedit total inutil, deoarece încă de dimineață era foarte cald, astfel că oricum nu puteam sta în balcon să-mi beau cafeaua admirând marea, iar prosoapele de plajă le schimbam în fiecare zi, nemaifiind nevoie să le usuc pe balcon.

Restaurante

Există un restaurant principal și două restaurante a la carte, cu specific pescăresc și italienesc, cu rezervare prealabilă, o vizită pe sejur fiind gratuită la fiecare dintre ele. Nu am reușit să fac rezervare la niciunul dintre ele. Am mâncat doar în restaurantul principal, mai exact doar pe terasa acestuia. Mâncarea a fost foarte bună și bine gătită, chiar dacă varietatea sortimentelor oferite nu a fost la nivelul hotelurilor din Antalya. Întotdeauna am găsit ceva care să-mi placă să mănânc. Am găsit baclavale de cel puțin trei feluri diferite la fiecare masă de prânz și cină, precum și fructe variate și gustoase. Personalul, deși tânăr și nu foarte experi mentat, a fost mereu amabil și prompt în servirea băuturilor la masă și în debarasarea meselor. Prânzul l-am luat uneori la Snack Barul de la piscină, mai o șaorma, mai un kumpir (cartof umplut cu de toate) și alte preparate fast food.

Amatorii de dulciuri puteau ataca după prânz patiseria din resort, unde se găseau înghețată, prăjituri, ceai și cafea bună. Un alt loc plăcut și liniștit din resort, dar periculos pentru siluetă.

Baruri

Conform conceptului, erau patru baruri. În realitate, eu am beneficiat doar de două: lobby barul, cu program 10,00-24,00 și pool barul cu program non stop. Mai era un bar în clădirea Boutique sus pe terasă, cu o spectaculoasă vedere la mare, ca și restaurantul a la carte din vecinătate, dar acesta a fost închis pe toată durata sejurului și disco barul, 23,00-02,00, unde nu am ajuns niciodată. Deși conceptul s-a numit ultra all inclusive, nu am văzut vreo băutură de import inclusă. Berea Efes a fost, ca de fiecare dată, rece și bună, cocktailurile incluse nu au fost spectaculoase, tăriile locale au fost în nota obișnuită, adică nici prea bune, nici prea proaste. Așteptam deschiderea loby barului pentru a bea o cafea turcească bună, mult mai bună decât cafeaua la filtru pe care o găseam în restaurant la micul dejun sau decât cea de la automate.

Piscinele

Există o piscină interioară care nu m-a interesat și trei piscine exterioare:

-piscina de la topogane, aflată în capătul din dreapta al resortului cum privești spre mare, dincolo de amfiteatru. Topoganele sunt doar două, banale, cu program 10,00-12,00 și 14,00-16,00, deloc solicitate. Eu am crezut că nu funcționează pentru că niciodată nu vedeam mișcare acolo, până în ultima zi când am trecut să fac ultimele poze înainte de plecare și am văzut acolo doar un copil supravegheat de bunica sa.

- piscina principală sau de activități, aflată între aripile corpului principal, unde se desfășurau majoritate activităților de peste zi ale echipei de animatori, cei mai mulți turiști preferând să stea toată ziua la piscină;

- piscina silence&relax pool, aflată în fața corpului Boutique, cu o atmosferă liniștită, civilizată și plăcută.

Plaja și marea

Plaja acestui hotel este una modestă, dezamăgitoare pentru cei obișnuiți cu plajele late cu nisip fin, dar bună în comparație cu plajele stâncoase din zona Bodrumului. Este foarte îngustă, încăpând trei rânduri de șezlonguri în zona cea mai lată a acesteia și un singur rând de șezlonguri în rest. Plaja este cu nisip, dar intrarea în mare este cu pietriș și pietre, destul de deranjante. Avantajul este că apa se adâncește treptat, iar la câțiva metri de la intrare este doar nisip fin.

Există și un ponton amenajat cu umbrele și șezlonguri pentru plajă, dar și cu scări pentru accesul în mare. Spre deosebire de alte locuri, aici mi-a plăcut faptul că la capătul pontonului, coborând pe scară, apa nu are mai mult de 1,60-1,70 adâncime și câțiva metri mai departe este chiar mai mică. În prima zi am stat pe plajă și mă uitam mirată la cei care intrau de pe ponton și apa nu le trecea de umeri. În zilele următoare am stat și noi doar pe ponton și am fost foarte mulțumiți, intram în apă, înotam puțin și apoi stăteam în picioare pe nisip din cel mai fin, scăpând astfel de disconfortul intrării în mare direct de pe plajă. Tot în mijlocul pontonului, dimineața admiram puzderia de pești care veneau atrași de cele câteva felii de pâine aruncate acestora de către turiști.

În fiecare dimineață pe la 10,30 la capătul pontonului acosta vaporașul Thomas care lua turiștii în croaziere de o zi pe mare pe două trasee diferite. Frumos, tentant, dar eu nu am mai riscat după experiența de la Kușadasî de cu câțiva ani înainte, când am avut rău de mare la întoarcere.

În dreapta pontonului era zona de sporturi nautice: jet ski, banana, parasailing și altele, toate contracost.

Relaxare și sport

Hotelul dispune de un centru spa unde baia turcească, sauna, camera de relaxare, baia turcească sunt gratuite, doar masajele fiind contracost.

Pentru amatorii de sport există sală de fitness, activități zilnice gen: aerobic, aquagym, volei pe plajă, tenis de câmp (doar ziua) și de masă, baschet, darts, gratuite, iar contra cost pot juca biliard, pot lua lecții de tenis sau de diving.

Internet

Există internet wireless gratuit în zona recepției, cu acoperire ceva mai slabă pe terasa lobby barului și la piscina principală.

Distracție

Animatorii mi s-au părut foarte activi, încercau să antreneze turiștii în fel de fel de activități și aveau destui clienți.

Seara erau organizate spectacole la amfiteatru, de nivel mediu, dar care se bucurau de succes. Amfiteatrul era, de fapt, o scenă amplasată pe un platou situat în fața corpului de camere club, platou pe care erau înșirate scaune de plastic. Doar am trecut pe acolo, nu am stat niciodată mai mult de câteva minute.

Mi-am petrecut serile pe terasa lobby barului la un cocktail și pe internet.

Surprinzător pentru zona Bodrumului, dominată ani de-a rândul de turiștii britanici, în perioada sejurului meu, în hotel erau turiști germani, mulți de vârsta a treia, la egalitate cu rușii de toate vârstele, puțini britanici, puțini turci, dar gălăgioși, și doar cinci familii de români.

Trecând peste problemele din prima zi, eu fiind singura vinovată de neînțelegerea situației, am avut un sejur extrem de relaxant la acest hotel, la care aș reveni oricând cu plăcere. Clima din Bodrum în a doua decadă a lunii septembrie a fost perfectă pentru gustul meu.

Recomand acest hotel în primul rând pentru raportul calitate preț foarte bun. Eu, cu siguranță, am primit mai mult decât am plătit.

Coordonatele GPS sunt:

37.028699, 27.250624


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 31.08.14 21:26:54
Validat / Publicat: 01.09.14 07:39:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi (Grand Belish, Egeria Beach, Ephesus Princess, Onyria Claros Beach), Belek (AlvaDonna Exclusive, Papillon Belvil, Royal Adam&Eve), Side (Silence Beach), Alanya (Vikingen Quality, Delphin Botanik, Delphin DeLuxe), Kemer (Rixos Sungate x 2), Bodrum (Royal Palm Area)
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3877 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P41 Yelken Spa&Wellness Resort - grădina hotelului pe înserat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46100 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    16 ecouri scrise, până acum

    webmaster98
    [31.08.14 23:10:15]
    »

    EXCELENT review-ul - mulțumim.

    -

    Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele GPS drept confirmate

    nicole33AUTOR REVIEW
    [31.08.14 23:15:16]
    »

    @webmaster98:

    Poziționarea este OK.

    danamandache
    [01.09.14 08:11:28]
    »

    Exceptional review, ca de obicei! Astept cu nerabdare articole despre ultimile tale vacante! Mai ales despre cele din Spania si Republica Dominicana!

    balasa violeta
    [01.09.14 12:17:38]
    »

    Un review si-o doamna care merita cu prisosinta un superbonus! Am citit cu multa placere.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [01.09.14 17:46:02]
    »

    @danamandache:

    Îți mulțumesc. Ești drăguță, ca întotdeauna. Toate la timpul lor. În Spania abia plec sâmbăta cealalaltă.

    @balasa violeta:

    Mă bucură superbonusul primit de la o superdoamnă. Salută Mallorca și din partea mea. Concediu plăcut!

    @all:

    Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri și pentru voturi.

    Husky
    [02.09.14 17:49:26]
    »

    @nicole33:

    Pretul afisat este pentru o singura persoana?

    nicole33AUTOR REVIEW
    [05.09.14 19:56:50]
    »

    @Husky:

    Scuze pentru întârzierea răspunsului.

    Nu, acesta este prețul total pentru doi adulți.

    Pentru prima noapte costul a fost de 65 de euro de persoană, iar pentru următoarele cinci nopți costul a fost de 40 de euro de persoană. În total, 265 de euro de persoană, respectiv 530 de euro de familie. Am beneficiat și de o reducere de early booking de 20%, rezervarea fiind făcută încă din luna februarie și așa am ajuns la acest preț foarte bun.

    Am urmărit de atunci acest hotel și am observat că prețul se păstrează cam în aceleași limite, însă a scăzut procentul de reducere la doar 15%.

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [06.09.14 18:43:27]
    »

    @nicole33: chiar daca tarziu, ai un binemeritat vot din partea mea! Acum, trebuie sa recunosc faptul, ca interesata fiind de aceasta locatie, cautand impresii... wow... am dat peste reviewu' tau... minunat!

    Am o singura intrebare: este f. izolat de Turgutreis?

    Nu-mi place izolarea, pustietatea, tocmai de aceea aleg mereu ceva in centrul statiunilor!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [06.09.14 19:25:18]
    »

    @maria55:

    Îți mulțumesc mult pentru apreciere și pentru vot.

    Hotelul se află la 4-5 kilometri distanță de Turgutreis (ei zic că sunt patru, mie mi s-a părut că sunt cinci).

    Într-o dupăamiază mi-am propus să vizitez Turgutreis. Am plecat imediat după masa de prânz, nu înainte de a mânca o prăjitură la patiserie și de a bea o cafea turcească în același loc liniștit. Am zis să ne plimbăm pe jos pe plajă, în stânga hotelului cum privești spre mare. Ideea a fost bună și nu prea. Există o porțiune de plajă neamenajată, unde în mare sunt stânci și nu se poate trece prin apă, iar pe uscat traversezi o zonă cu construcții dezafectate, cu riscul înțepării în cuie, cioburi și altele. Ne-am continuat drumul până când a început frumoasa faleză de promenadă din Turgutreis, având în dreapta marea, iar în stânga se înșiruiau hotelurile din stațiune. Eram interesată de două din ele și, într-adevăr, acestea au fost cam sigurele care meritau atenție: Yelken Mandalinci 4*, hotelul „frate” cu al nostru, mai mic și mai ieftin, și La Blanche Resort&Spa 5*, care mi-a plăcut mult și cred că ar putea fi alesul la o nouă vizită în zona Bodrumului. Ambele au plajă proprie cu umbrele și șezlonguri incluse, dincolo de faleză. Avantajul celor două îl constituie poziționarea mult mai „centrală” față de Yelken, care este un hotel foarte liniștit, dar parcă prea izolat, în comparație cu acestea. Eu am apreciat tocmai acest lucru, dar vedeam seara tinerii ruși plecând din hotel în căutarea unor distracții mai potrivite vârstei lor. La Yelken Mandalinci nu mi-a plăcut faptul că unul din corpuri, cel perpendicular pe mare, era chiar pe o arteră comercială gen bazar, personal, nedorind ca de pe geam să admir tarabele cu toate cele.

    Mi-am continuat plimbarea până în port, foarte pitoresc, recomand vizitarea acestuia, am admirat un superb apus de soare în mare, am făcut ceva cumpărături și ne-am întors la hotel.

    Prietenii noștri care au ales acest hotel pentru concediul de anul trecut, au mers în oraș cu mașina personală, au găsit ușor loc de parcare și au fost foarte mulțumiți.

    Dacă nu ești tu șoferul care are trecută mașina în pașaport, du-te direct în portul din Turgutreis și ia-ți o excursie la vecinii greci din insula Kos. Eu m-am mulțumit doar să „fur” semnal de la rețelele grecești.

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [06.09.14 20:36:52]
    »

    @nicole33: multumesc f mult pt. amanunte!

    Husky
    [10.09.14 16:47:14]
    »

    @nicole33:

    Multumesc pentru lamuriri

    dorgo
    [24.08.16 17:36:03]
    »

    @nicole33: Ti-am dat votul 50 de superbonus, era singurul reviu despre hoteluri din Turcia fara chenar rosu din ultimele 10 (lucru vadit inestetic, inervant chiar),

    vad ca ai intrerupt activitatea, poate revii si le raspunzi unor prieteni nehotarati de-ai mei care si-au luat bilet in Antalia in septembrie, ce sa faca?

    Cica li s-a zis la agentie ca daca schimba biletul cu doar o saptamana inainte, pierd 50% din valoare.

    Ei vor in Antalia, cica acolo-i paradisul pe pamant. E-adevarat? Tu ai raspuns mereu oricui, esti amabila.

    A pleca sau a nu mai pleca, asta e intrebarea... Pe bune. La TV se zice ca peste un milion de bilete din Turcia au fost returnate si lumea a plecat in Grecia... tu ai fost si prin Grecia.

    E in Turcia mai misto ca-n Grecia, sau e mai bine sa pastreze Antalia? ... eu in Turcia inca n-am pus piciorul...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [24.08.16 18:00:55]
    »

    @dorgo: Ia ca indraznesc eu colegu! Sa pastreze biletele! Categoric! Sa nu faca greseala sa renunte si ne vor multumi la intoarcere!

    Asa cum mere si prune nu-i acelasi lucru, la fel si Antalia cu Grecia!!! Cel putin la servicii!!! Daca renunta, nu vor pierde doar pecuniar... vor pierde o vacanta de vis!!!

    dorgo
    [24.08.16 18:03:57]
    »

    @maria55: Multumesc Maria, le transmit si ei vor decide...

    nicole33AUTOR REVIEW
    [24.08.16 19:40:57]
    »

    @dorgo:

    Mulţumesc pentru ZB şi apreciez simţul "estetic" Voi avea, cu siguranţă, ocazia să mă revanşez.

    poate revii si le raspunzi unor prieteni nehotarati de-ai mei care si-au luat bilet in Antalia in septembrie, ce sa faca?

    Nu pot spune nimănui ce să facă. Fiecare decide cum crede că este mai bine pentru el şi pentru familia lui.

    Dar îţi pot spune ce am făcut şi ce voi face eu. La început de iunie am avut un sejur de două săptămâni foarte reuşit în Turcia la Marea Egee. M-am întors de Rusalii şi de atunci tot număr zilele până voi reveni... tot în Turcia. Pe 17 septembrie voi pleca din nou în Turcia. De această dată va fi Antalya, Belek şi Lara.

    La fel ca şi mine, Maria55 abia aşteaptă luna septembrie pentru o nouă experienţă turcească.

    E in Turcia mai misto ca-n Grecia,

    Experienţa mea în Grecia este veche şi limitată la Halkidiki, braţul Kassandra, Kallithea şi Hanioti. Am fost, mi-a plăcut, doresc să mai ajung în Grecia, să iau şi eu insulele la rând, dar până atunci nu ştiu cum s-a făcut că am ales mereu Turcia, anul acesta chiar de două ori.

    Aleg Turcia şi în mod special Antalya pentru serviciile la superlativ, pentru raportul calitate/preţ imbatabil. Sunt fan all inclusive, iar în concediu îmi doresc să mă odihnesc, nu sunt genul care să alege de colo colo, nu vreau să mă întorc mai obosită decât am plecat.

    Am încercat şi alte destinaţii. Au fost ok, m-am întors relaxată şi mulţumită, dar în Turcia am primit mai mult pentru banii daţi.

    Confortul şi nivelul serviciilor cu care m-au obişnuit turcii m-ar costa cel puţin dublu în Grecia şi atunci alegerea mea este evidentă.

    Vine o vârstă când nu mai alegi vacanţe de 100 de euro (nu dau exemplu ofertelor la 1 euro), cu cazare la limita decenţei, fără mese incluse, când alergi zilnic cu maşina la câte o altă plajă, cu slipii uzi, cauţi seară de seară o altă tavernă unde să mănânci şi preferi confortul unui resort unde nu mai ai grija banilor, permanent găseşti ceva de mâncat într-un loc sau altul, umbli din bar în bar, ai toate serviciile incluse.

    dorgo
    [28.08.16 07:05:38]
    »

    @nicole33: da, ai dreptate... unii simt nevoia sa ramana in concediu in acelasi loc si sa descrie doar resortul, sa urmeze traseul clasic plaja - restaurant-piscina (marea) si camera, altii mai ies si prin optionale sau mai inchiriza cate o masina, si informeaza poporul la intoarcere despre alte destinatii alese, eventul cum poti obtine si ceva la un pret moderat si bun pt. ca la preturi mari gasesti mereu orice, dar asa nu ajuti "middle class-ul si mai ales low-class-ul"- care domina azi tara noastra.

    Mereu cand merg in Grecia sau alta tara, pornesc hotarat sa stau mereu in acelasi loc, dar deja de pe drum imi schimb parerile si imi aleg si alte destinatii. Daca tot esti acolo, de ce sa nu vizitezi si altceva, mai ales cand imi apare un "rent-a car" sau chuar atuobuzul local in fatza. Depinde de varsta, entuziasm, altruism, etc daca vrei sa iesi sau sa ramai doar in resort... si mai ales cand imi zice amica... "pai ce faci omule, tu stii unde locuiesti acasa? langa un complex nautic cu 5 bazine, cu taverne, cu sezlonguri, si langa o statiune balneara, unde ai si mai multe, multe altele, ai facut 1000 de km, ca sa repeti ceea ce ai deja acasa? Si, de rusinea ei, mai plec in dreapta si-n stanga...

    cat despre amicii mei, avand in vedere ceea ce se petrece deja prin Turcia (adevarate sau nu) cu care mass-media este super-bombardata, amicii mei au gasit un schimb cu Grecia... s-a rezolvat care e o tara linistita si ei vor sa fie complet relaxati.

    De fapt marea din Grecia e la fel de uda si nisipul e tot atat de cald si format tot din bioxid de siliciu, ca si-n Turcia.

    Mersi mult pentru raspuns! Asta e si parerea mea... fiecare alege singur, in aceste cazuri si-n aceasta perioada, nu se dau sfaturi. "

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    balasa violeta, danamandache, dorgo, maria55, nicole33
    Alte impresii din această RUBRICĂGrand Park Bodrum[ex. Yelken Hotel] [Kadikalesi]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06663703918457 sec
    ecranul dvs: 1 x 1