GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Grand Hotel Cravat, de peste un secol la dispoziția clienților
Grand Hotel Cravat se află în plin centru turistic al orașului Luxembourg, chiar în fața statuii cu fecioara aurită (Gaele Frau) și se laudă cu patru stele în ceea ce privește confortul.
Accesul - e super facil de oriunde, așa cum spuneam, hotelul aflându-se în buricul târgului pe unde trec foarte multe mijloace de transport în comun. Din câte mi-am dat seama, nu are parcare proprie, dar e una publică (sau era, că acum e ditamai șantierul în zonă, se construiește una nouă supraterană) în zona Hamilius, la relativ mică distanță.
Despre împrejurimi nu cred că e nevoie să mai vorbesc, sunt destule articole aici și aiurea.
Odată intrat în ambianța holului și a recepției, se simte „stilul” personal al acestui hotel, anume de epoca anilor ‘60 ai secolului trecut. Au și un panou de onoare cu ceva mărturii despre șederea unor personalități marcante din trecut; dar nu asta interesează călătorul ce pășește aici. Deci serviciul de recepție: foarte profesional, politicos și eficient. A primit voucher-ele de cazare și în mai puțin de 10 minute eram fiecare în camerele noastre.
Camera e meschin de mică aș spune eu. Dar deja m-am cam obișnuit cu asta la hotelurile din partea veche a orașului, foarte spartan gândite la momentul construirii lor. Dar ceea ce contează mai mult, era foarte curată, nu avea niciun fel de miros neplăcut, iar dotarea e super OK: un pat dublu (foarte confrotabil) cu o pilotă călduroasă și cu două perne „leșinate” (cum le spun eu celor prea moi), un birou ce include și un minibar bine dotat plus un televizor deasupra. De asemenea, mai era un suport (o tavă) cu o cană fierbător, două cești și câteva pliculețe de ceai, cafea solubilă și zahăr cubic plus lingurițele aferente. Pentru cei ce ar fi dorit să consume din băuturile din minibar, era și un desfăcător de capace de bere și două pahare (de sticlă).
Mai erau pe acolo două fotolii, două noptiere, două dulapuri în perete cu destul loc pentru haine și alte chestii ce mai cară omul după el plus un mic seif.
Baia - și asta cam mică, dar cu tot ce trebuie: cadă, halate de baie, prosoape albe și pufoase, ceva cosmetice (săpun, gel de duș, șampon, cască de baie, bețișoare sanitare) și un feon. Desigur, curat lună și bec și aici.
Camera mea avea și balcon - neechipat cu mobilier; nu am verificat dacă și restul aveau…
În fiecare după-amiază, camerista trecea și lăsa câte un măr ionatan pe un șervețel. ;)
Micul dejun e servit în regim de bufet suedez (dar au și varianta a la carte) începând cu ora 7 - un avantaj pentru cei veniți cu treabă. Ține până la 10, dar nu am ajuns niciodată așa târziu acolo. Salonul unde e chestia asta se află la etajul 1.
Nu sunt prea multe produse din care să alegi, dar calitatea e excelentă și varietatea suficientă ca să potolească foamea oricui. Cafea sau ceai se servește de către personal, fiecărui client, după preferințele acestora - câte o stacană pentru fiecare. Niciodată nu am reușit să beau mai mult de juma’ de cană, mie îmi place s-o lungesc vreo câteva ore - aici nu aveam timp. Dar era bună.
Mai e și barul de la parter unde se poate petrece ceva timp de calitate în fața unor băuturi fine.
La check-out au fost la fel de expeditivi și amabili.
Alte servicii: Există wifi disponibil peste tot, de bună calitate. De asemenea, am avut posibilitatea să ne printăm formularele de boarding pass la un calculator pus la dispoziția clienților în lobby. Și mai oferă și servicii de spălătorie (contra cost).
Dar de ce să nu recunosc: are și un mare minus: e într-o zonă foarte circulată și asta mi-a cam speriat somnul…
Cu toate astea, pentru o călătorie de business, îl recomand.
Las pozele să vă ofere mai multe detalii decât pot eu să povestesc.
Călătorii plăcute, oriunde vor fi ele!
Trimis de Dragoș_MD in 22.10.18 21:03:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 49.60971100 N, 6.12962500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Grand Hotel Cravat, LUXEMBURG" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Dragos: Start vot! Asa este, pentru business este ok, nu ai ce ii reprosa. Felicitari, votat cu mare drag.
@webmasterX: confirm - localizarea e exact în fața intrării principale.
E și o stație de taxiuri chiar acolo.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dragos: Chiar dacă „stilul” personal al hotelului ți s-a părut a fi al anilor '60, ai verificat tâmplăria? (ferestrele)
Era din lemn sau termopane? Astea sunt și fonoabsorbante, eu așa știu, îmi confirmă și ce avem noi acasă. Nu cred că la o reparație capitală - înlocuire mobilier și ce mai trebuie pentru modernizare, nu s-au gândit și la zgomotul din jurul lui!
În rest pare destul de elegant, iar camere mici am văzut și la cazări- turistice- în construcții mai recente!
Să ai alegeri inspirate și o toamnă frumoasă!
@doinafil:
”Chiar dacă „stilul” personal al hotelului ți s-a părut a fi al anilor '60, ai verificat tâmplăria? (ferestrele)
Era din lemn sau termopane?
1. nu mi s-a părut, chiar era și în plus, o declară ei înșiși pe pagina lor de prezentare:
”Les amoureux des années soixante pourront retrouver cette ambiance à travers la décoration basée sur le marbre, les faïences d'époque, des couleurs déclinant l'olive, l'ocre et l'or, une ambiance qui en fait un lieu unique dans la ville.
(...)
Les hôtes ne pourront passer à côté de l'ascenseur, une véritable pièce de musée. Toujours des plus sûrs, il est sans doute le plus vieil ascenseur en fonction de tout le Luxembourg.
Și pot confirma: unul dintre lifturi chiar este din altă epocă (dar și el modernizat ca să îndeplinească normele moderne de siguranță) - e vorba despre liftul care circulă prin „cușca” vizibilă în P08 (nu cel pozat de mine în P09 (care e cel de-al doilea, contemporan).
Așa... tâmplăria. Nu, nu era din plastic cu geam termopan, ci clasică, din lemn. În Luxemburg toate clădirile vechi au păstrat tâmplăria originală (din lemn) - probabil cineva care se ocupă la primărie de felul cum arată orașul ține la stilul și originalitatea acestuia. Cel mult s-a pus geam termopan pe tâmplărie din lemn, dar nu e cazul la Cravat.
În ceea ce privește alegerile... dacă nu țin întotdeauna de mine, vor mai fi și neajunsuri pe ici-colo.
Sărut mâna de aprecieri.
@Dragos: Mulțumesc pentru răspuns, Dragoș!
Da, am remarcat în P08 liftul din altă epocă, am recunoscut stilul pentru că și la noi, în București, mai sunt construcții cu „cușcă” vizibilă, cu care chiar am urcat/coborât!
Am înțeles citatele din pagina lor de prezentare (am făcut în anii liceului - 63-67 - secția umanistă, limba franceză), și mi-a plăcut ce-am citit! Și eu iubesc stilul șaizecist, dar mai mult îmi place cel al „art nouveau”-ului!
Cât despre alegeri, să-ți fie dat să le faci tu, ca să ai parte numai plusuri!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)