Gata vacanta! A fost frumos, dar... gata, mai avem treaba si pe acasa. Am plecat pe 16 August, dimineata la ora 09.00 cu ferry-boatul Turnu Magurele-Nikopol. Trecerea de pe un mal pe celalalt a durat 10 minute, aproximativ 10 minute controlul documentelor la Punctul de Frontiera Nikopol, dupa care am pornit spre Bansko. Drumul a fost bun, fara probleme, putin aglomerat la intrarea si iesirea din Sofia, oricum nu ne-am grabit, plecasem in concediu nu la curse. Ruta folosita: Nikopol - Plevna - Yablanitsa (intrare pe autostrada HEMUS) - Sofia - (intrare pe autostrada STRUMA) - Simitli - Bansko. Odata ajunsi in Bansko, am inceput sa cautam locul de cazare. L-am gasit dupa ce ne-am invartit cu masina cca. 15 minute. De ce? Pai vorba unui bucurestean care s-a cazat tot la Gondola cu familia, "frate aici toate hotelurile seamana intre ele". Cine a fost la Bansko cunoaste acest aspect.
Zona unde este amplasat Gondola Apartaments este linistita, aproape de telecabina, la 15 minute de mers la pas pana in centrul orasului. Interesanta si totodata foarte placuta, este plimbarea prin orasul vechi, pe stradutele inguste si pietruite, printre casele vechi dar bine ingrijite, unde la tot pasul intalnesti carciumioare (mehane) si magazine de suveniruri. Daca tot am ajuns in zona, era pacat sa nu vizitam si cateva mehane, sa servesti o rachie bulgareasca, o salata Shopska, un tarator.
Una peste alta, a fost o vacanta reusita alaturi de cei dragi.
Trimis de georgel in 25.08.13 10:12:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Varna, Nessebar, Veliko Tarnovo, Sofia, Plevna
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 41.82789100 N, 23.48417700 E - neconfirmate încă
@georgel: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare - sperăm mai generoase în ce priveşte nivelul de detaliere oferit, pe viitor.
Pentru eventuale completări, referitoare la condiţiile de cazare, masă, servicii, amabilitatea personalului, poţi folosi linkul EDIT IMPRESII, afişat cu roşu sub textul trimis - permanent până la publicarea articolului. În acelaşi timp te rugăm să oferi note şi pentru cazare si masa, pentru a muta reviewul la rubrica sa, nou înfiinţată pe site. După publicare, completările se pot aduce prin rubrica ECOURI (cea de faţă); eventualele erori se pot corecta prin folosirea funcţiei "Sesizează... ", afişată (cu roşu) dedesubtul textelor sau fotografiilor încărcate.