ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.10.2018
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 21.05.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 7 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Ghazala Gardens

TIPĂREȘTE

Surprinzător, în doar câteva minute ajungem în centrul localității Naama Bay, la GHAZALA GARDENS – hotelul ales de mine pentru sejur...

Suntem un grup de vreo 15; eu țâșnesc primul din autobuz, mă cazez, primesc brățara roz și îmi iau în primire camera № 1116 - dublă, cu pat matrimonial (chiar dacă eu m-am înregistrat “single”), pe care tronează - o lebădă? un păun? (oricum, zilnic este alt model!), împletită din prosopul meu de baie...

Mă schimb imediat în haine ușoare și - fuga la masa de prânz: oricât de puțin aș fi plătit pentru sejur, la urma urmei - am regim All Inclusive!

Găsesc restaurantul principal – “The Fountain” – deja închis (se pregătește “Gala Dinner” de vineri), așa că sunt invitat de la recepție să mănânc la “Little Italy” - restaurant “á la carte” care, la prânz, servește pizza și pasta. Intervalul de masă e pe sfârșite: neavând prea multe feluri de ales, iau niște “tagliatelle con parmigiano” cu un pahar mare de vin roșu, dar mănânc cam fără chef: poate mă așteptam la altceva.

Revin în cameră, golesc conținutul valizei și încep să-l aranjez în dulap, când, brusc, simt cuprinzându-mă oboseala drumului, așa că mă întind să mă odihnesc puțin.

Nu zac prea mult: curiozitatea mă îndeamnă să plec în recunoaștere, să văd “pe ce-am dat banii! ” Hotelul – refăcut din temelii după atentatul terorist din iulie 2005 – a fost reproiectat în stil mauritan, închipuind o oază în pustiu: în jurul unui lanț de piscine ce se înșiruie în cascadă, sunt dispuse câteva clădiri albe-albe, cu un etaj, ornate cu multe elemente din lemn și înconjurate de vegetație – palmieri, Bougainvileea și alte tufe înflorite: adevărate “grădinile gazelei”! Teritoriul este compact, nu ai mult de mers între obiective, dar trebuie să reții unde se află podurile convenabile... și să nu te „poticnești” în vreun bar... și sunt vreo cinci!

Mulțumit de prima impresie, îmi pun hainele de baie și mă îndrept spre mare: în decursul timpului, am fost în multe locații din Sharm, dar hai să vedem la ce să mă aștept AICI!

Ghazala Gardens este un hotel din linia a II-a, deci pentru a ajunge la mare, trebuie traversată șoseaua (există un fel de zebră), apoi trebuie traversat în lung teritoriul hotelului - “frate” Ghazala Beach din linia a I-a (cu plajă la mare). Trec prin recepția hotelului, printr-o incintă frumos înverzită, cu piscină, pe lângă restaurantul lor... dar mie resortul “lor” nu mi-a făcut o impresie prea grozavă: este evident mai “îmbătrânit”.

De-a lungul plajei se întinde o promenadă, bordată de magazinașe și agenții de turism, și de-abia dincolo de aceasta calci efectiv pe nisipul plajei ce aparține AMBELOR hoteluri Ghazala. Nisipul este fin, iar sub umbrelele din stinghii sunt suficiente șezlonguri din lemn – vechi, dar încă funcționale.

Și MAREA! Marea Roșie cea albastră, frumoasă... dar cam vântoasă – azi.

După ceas, nu e târziu, dar deja stă să se însereze (oricum, e iarnă!); totuși, mai este lume pe plajă - dar nu și în apă. Caut cu privirea pontonul – calea de acces direct spre Lumea Tăcerii: un șir de bidoane din plastic, întrucâtva însăilate, ce se mișcă violent sub acțiunea valurilor. Cu toată zgâlțâiala, de pe ponton, în apă, se zăresc pești: URAAA!

Mâ învârt, nehotărât: să încerc o primă îmbăiere, să nu... Iudita n-ar fi stat pe gânduri! Dar o adiere glacială, venind dinspre munții deșertului, mă ajută să mă hotărăsc... pentru NU și o las pe mâine!

S-a întunecat; mă îmbrac civilizat și mă prezint la cină, în restaurantul “Fountain”: are în interior o mică țâșnitoare, lângă masa pe care mi-am ales-o doar pentru mine:

Dar… unde e belșugul și diversitatea de bucate din restaurantele pe unde obișnuiam să mâncăm cu Iudita? Nu că ar lipsi mâncarea, sau că ar fi mai puțin apetisantă, dar… nu e același lucru… sau nu e bine să mergi pe urmele amintirilor?

Pentru prima cină, aleg o supă de linte, o tocană de vită cu (multe) legume, niște pește prăjit (cam gras!), câțiva “mici” făcuți pe frigăruie, cu ceva salată. Desigur, totul stropit cu un pahar (de fapt, au fost două…) de vin roșu - aspru, de calitate mediocră. Conform uzanțelor, chelnerul care m-a servit cu vinul, mi-a spus că-l cheamă Ahmed și m-a rugat să-i rețin numele, că de-acu’ el mă va servi seară de seară, și că voi fi mulțumit de serviciile lui…

Am luat și ceva desert – niște dulciuri orientale, cremoase și leșinător de dulci! Ca să nu mi se aplece, am luat și un ceai verde … să-mi mai spele din păcatele lăcomiei!

Așa cum obișnuiam, după cină fac, îndelung, o plimbare de-a lungul promenadei; toate buticurile sunt încă deschise – doar-doar o mai pica vreun mușteriu…

Întrucât nu mi-am rezervat de-acasă nici un fel de activități și excursii, abordez la întâmplare una dintre agențiile locale de turism - “Mișa”: băiatul vorbește binișor și engleza, și rusa, și-mi pune pe masă prospectul cuprinzând oferta agenției: voi avea din ce alege! Remarc imediat prețurile foarte modice - comparativ cu anii trecuți: de! e criză!

Ceva mai încolo, remarc în vitrina unui magazin cu produse de plajă, un nou tip de mască de snorkeling, care acoperă toată fața - ca-n filmele lui Cousteau! Vânzătorul se dovedește a fi un avocat fără serviciu (el zice că e marginalizat, fiind creștin-copt). Stăm îndelung la taclale: băiatului îi place să se audă vorbind englezește și visează să ajungă în SUA!... Până la urmă... mă convinge să-mi cumpăr noul tip de mască, pe care dau 45 USD – o mică avere, după normele locale. În vitrină erau și măști cu 20 USD, dar vânzătorul le respinge cu scârbă, caracterizându-le: “chinese rubbish! ”.

Mă întorc alene la hotel, învârtind în mâini proaspăta achiziție: la ce mi-o fi trebuind? Unde voi mai utiliza masca – la vârsta mea?!... dar în final, îmi accept cumpărătura, gândindu-mă că... tot trebuie să dau banii pe “ceva”!

“Acasă”, opresc aerul condiționat ce funcționează zgomotos și mă duc la culcare… dar numai după ce termin de consemnat cele întâmplate în această zi foarte lungă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de gigiiuti in 11.10.18 10:20:03
Validat / Publicat: 11.10.18 13:13:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2069 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gigiiuti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 12. Foto incintă 1
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest review

19 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.10.18 13:12:14]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Ghazala Gardens Hotel [Naama Bay], SHARM EL SHEIKH" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmasterX
[11.10.18 13:13:39]
»

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.

gigiiutiAUTOR REVIEW
[11.10.18 13:56:08]
»

@webmasterX: Da, e bine pozitionat!

webmaster
[11.10.18 13:59:44]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[11.10.18 14:01:51]
»

@gigiiuti: Bine ai revenit pe site!

Spune-mi te rog, ai fost și cu Iudit acolo?

Sper că ești bine, sănătos!

Știam ca nu ești tu in poză

gigiiutiAUTOR REVIEW
[11.10.18 14:30:52]
»

@krisstinna:

Mulțumesc pentru primul review la "Sharm"-ul meu!

În prima parte (din cele trei) am descris circumstanțele sejurului, și n-aș mai reveni la acest subiect greu pentru mine. Nu, am fost pentru prima oară singur.

Sunt relativ bine și sănătos, gata pentru alte aventuri - mai soft sau mai hard, cum voi putea și voi avea timp și bani.

Am, concomitent, mai multe texte în lucru și nu știu cărei destinații să-i dau prioritate. Să vedem ce-o ieși.

Toate cele bune!

gigiiuti

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[11.10.18 14:46:49]
»

@gigiiuti: Succes și spor la scris!

Multă sănătate și noroc îți doresc!

mihai.panait
[20.02.19 20:14:14]
»

salut...

de paste merg si eu in sharm el sheick... spune-mi te rog e necesara viza pentru excursiile de snorkeling si cele din interiorul egiptului? las ierussalimul si petra pentru un voiaj separat... mai ales dupa ce am citit review ul tau cu asteptarea in vama... clar nu e de mine...

merci

gigiiutiAUTOR REVIEW
[21.02.19 14:55:55]
»

@mihai. panait:

Salut!

De regulă, la intrarea în Egipt, la aeroportul Sharm el Sheikh se plătesc 25 $ pentru viză - se aplică în pașaport un timbru și-l ștampilează, ocupând o filă întreagă. Viza reprezintă permisul de liberă circulație în tot Egiptul. Conform reglementărilor, în INTERIORUL peninsulei Sinai se poate circula fără viză. Dar, de fiecare dată când am fost la Sharm, am luat viza, în ideea să pot merge cu ea oriunde mi-ar veni în minte: sunt FOARTE multe excursii, de exemplu la Cairo, Valea Regilor, Karnak - Luxor, etc.

Referitor la scurta mea vizită în Israel: eu am povestit aventurile mele din poziția unuia care a călătorit împreună cu un grup de RUȘI, UCRAINENI, BELORUȘI, pentru care sunt instituite restricții severe.

Anterior, eu am fost de două ori în Israel, dar acum am avut motive serioase să mă duc să mă-nchin la Sfântul Mormânt, în ORICE condiții.

PRESUPUN că dacă aș fi mers cu un grup de englezi sau nemți, nu am fi stat atâta timp în vamă. Dar m-ar fi costat dublu...

Amănunte se pot afla la fața locului.

Un lucru e cert: atât Ierusalimul, cât și Petra MERITĂ câte o excursie separată, de durată.

... Dar și excursiile de snorkeling!

Sejur plăcut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihai.panait
[21.02.19 18:34:28]
»

@gigiiuti: multumesc...

si eu am mai fost in egipt si am facut o excursie de 12 zile cu croaziera inclusiv manastirea sf ecaterina si un rasarit de soare pe muntele sinai... mergand cu sotia evitam excursiile lungi... deci e exclusa traversarea marii pentru excursiile de la cairo sau de pe nil... 50 usd evident nu e o suma mare dar daca nu e nevoie... de ce?

relativ la iordania si israel e pusa la copt o excursie in israel cu sedere la eilat... si de acolo petra... cine stie?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33
[21.02.19 19:38:53]
»

@mihai. panait:

relativ la iordania si israel e pusa la copt o excursie in israel cu sedere la eilat... si de acolo petra... cine stie?

Ideea ta nu este rea, zborurile spre Eilat fiind ieftine şi convenabile, dar mai bine alegi să te cazezi în Aqaba, deoarece în Eilat totul costă mai mult, şi din Aqaba să vizitezi Petra care este foarte aproape şi ce mai doreşti din Iordania. Economiseşti şi bani şi poţi vedea Petra pe îndelete, scutind timpul pierdut în vamă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihai.panait
[21.02.19 19:52:38]
»

@nicole33: multumesc... voi tine cont... apreciez

gigiiutiAUTOR REVIEW
[22.02.19 11:23:13]
»

@nicole33:

O precizare suplimentară se impune: Iordania nu înseamnă numai Petra, care este diamantul din coroană!

nicole33
[22.02.19 22:41:56]
»

@gigiiuti:

O precizare suplimentară se impune: Iordania nu înseamnă numai Petra, care este diamantul din coroană!

Probabil, precizarea îi era destinată colegului Mihai. Panait şi nu mie

Am petrecut un sejur de relaxare de două săptămâni în Tala Bay, lângă Aqaba, pe malul Mării Roşii, am vizitat ce mi-am dorit, ce m-a interesat pe mine. Mi-am împlinit visul de a vizita Petra. O viitoare revenire în zonă va fi în Israel, cu alte planuri şi alte obiective de vizitat.

Nu întâmplător i-am recomandat o cazare în Iordania care să-i permită să viziteze Petra şi orice altceva mai doreşte în Iordania, în loc să aleagă excursie din Israel la Petra, cu timp mai lung sau mai scurt petrecut în vamă şi cu vizitarea pe repede înainte a "minunii roz", presat de timp, fără a putea să acopere tot situl.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihai.panait
[23.02.19 05:43:44]
»

@nicole33: si cum ati ajuns in tala bay? cu avionul din eilat?

nicole33
[23.02.19 08:58:21]
»

@mihai. panait:

cum ati ajuns in tala bay? cu avionul din eilat?

Dacă mi-aş fi organizat o vacanţă pe cont propriu, cu siguranţă, aş fi ales să zbor pe Eilat şi apoi să trec graniţa în Iordania, aflată la foarte mică distanţă.

Eu am ales o vacanţă prin agenţie, cu avantajele şi dezavantajele inerente, plătind pentru un pachet complet cu cazare, masă, zbor şi transfer incluse. Colaborarea şi comunicarea cu agenţia au fost total nesatisfăcătoare.

Prin contract mi s-a promis zbor cu cursă charter Tarom pe Aqaba, ulterior modificându-se şi data plecării şi aeroportul, astfel că am ajuns în Iordania cu cursa de linie aterizând pe aeroportul din Amman şi apoi în Tala Bay după un transfer în miez de noapte cu durata de patru ore şi ceva, distanţa fiind foarte mare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihai.panait
[23.02.19 12:39:11]
»

@nicole33: dar poti intra si iesi asa cum vrei din israel? daca merg in eilat tb sa intru si sa ies in aceeasi zi apoi iar sa intru iar in israel... e posibil?

sincer nu m-am documentat de fel dar profit de faptul ca vb cu voi... multumesc anticipat

nicole33
[23.02.19 14:00:34]
»

@mihai. panait:

Nu am fost niciodată în Israel, dar intenţionez să o fac pe viitor după ce îmi schimb paşaportul , pentru a nu da explicaţii fără număr referitor la ţările prin care am călătorit.

Nu am auzit să fie condiţionări referitoare la intrarea/ieşirea din ţară sau termene minime de şedere. Mie problematic mi se pare timpul pierdut cu interviurile mai lungi sau mai scurte, mai sumare sau mai amănunţite, practicate la graniţa israeliană după criterii doar de ei ştiute.

Prieteni de-ai mei au plecat în vacanţă în Taba (Egipt) alegând un zbor ieftin pe Eilat. Au pierdut mult timp în vamă, soţul a trecut destul de uşor, dar soţia a fost supusă unui interviu prelungit, deşi amândoi mai vizitaseră Israelul cu trei ani înainte şi nu avuseseră niciun fel de probleme.

Când am vizitat Petra, cei mai mulţi turişti erau veniţi în excursie de o zi din Israel şi ghizii îi cam fugăreau pe acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihai.panait
[23.02.19 15:11:35]
»

@nicole33: multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gigiiuti, mihai.panait
Alte impresii din această RUBRICĂGhazala Gardens Hotel [Naama Bay]:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058309078216553 sec
    ecranul dvs: 1 x 1