BUN
Geyikli Lotus Apart [Geyikli](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Popas în Geyikli, lângă Bozcaada – experiența la Lotus Apart

INTRO
Continui seria de cazări pentru micul circuit efectuat în luna Iunie. Pentru cei care nu au citit recenziile anterioare, fac o mică retrospectivă.
Ne-am cazat prima noapte la Milaroom, cazare situată în Edirne.
Următoarele 3 nopți am stat în orașul Altinoluk la o cazare ce ne-a impresionat nespus, intitulată Rawda Resort.
Am petrecut mai apoi alte 4 nopți în orașul Gümüldür la hotelul Cactus Yali Club, un spectaculos resort de 5 stele care ne-a plăcut la fel de mult.
De asemenea despre drumul spre/prin Turcia am scris tot ce mi-a venit prin cap, aici.
De la Club Yali-Gümüldür ne-am întors spre casă dar evident am mai luat 2 cazări intermediare. Așa cum spuneam, vremea era caniculară iar pentru șofer (eu) nu-i o bucurie să conduc cu orele. Îmi place să conduc dar cu limite... Așa că dacă la dus spre Gümüldür am oprit în Altinoluk, de data aceasta am mers puțin mai departe, adică mai aproape de România și ne-am oprit în Çanakkale. Nu orașul Çanakkale așa cum mai făcusem anii anteriori, ci în... provincia Çanakkale.
LOCAȚIA
Am ales o cazare aflată la 50 de km și o oră de mers de orașul Çanakkale. Adică atât mai aveam de la cazare până în Çanakkale. Am pierdut câteva zile bune până când am decis să rezerv aici. La Rawda deși ar fi fost frumos, nu am vrut să mai merg din cauza costurilor prea ridicate, o noapte în perioada aceea fiind deja undeva la 1500 de lei. Cu banii aceștia puteam plăti lejer alte 3-4 nopți de cazare, desigur, cu maxim un mic dejun inclus.
Până la urmă am mers pe Lotus Apart, o cazare situată în orășel Geyikli. Ei bine Geyikli este un mic oraș turcesc situat în provincia Çanakkale, pe coasta de vest a Turciei, în apropiere de Marea Egee. Este cunoscut mai ales ca punct de plecare pentru feriboturile către insula Bozcaada (una dintre cele mai frumoase insule din Turcia).
Locația este un apartament, sau cel puțin asta credeam eu. Am studiat așa cum fac mereu, cu atenție zona, pe Google Maps plus recenziile de acolo dar și cele de pe Booking. Recenzii nu prea multe, nici 100 împreună DAR maxim de stele pe Google Maps iar pe Booking, un onorabil 9.1/10.
Cu o zi înainte de a ajunge am dat mesaj propietarului, pe Booking, întrebând cum procedăm când ajungem. Tipul a fost isteți și mi-a pus numărul pe whats ap unde am conversat mult mai ușor și rapid. Mi-a spus să-i scriu direct pe whats ap când suntem acolo.
Am plecat destul de târziu de la Cactus Club Resort din Gümüldür, undeva pe la 10. Pe drum am făcut câteva opriri. Pentru a alimenta, pentru a mânca, etc. Era și foarte cald afară și destul de aglomerat pe trase așa că am ajuns în fața cazării la ora 16.30.
Cazarea se află undeva în semi-centrul orașului Geyikli, un oraș destul de măricel dar foarte pupulat. Am văzut încă de acasă că aveam sub noi, la parter, un magazin ȘOK, vis a vis BIM și migros jet, iar la 50 de metri în stânga A101.
APARTAMENTUL
Eu credeam că este doar UN apartament dar din ce am discutat cu propietarul care ne-a înmânat cheile, el spunea că deține întregul etaj, așadar erau 8 apartamente în total, noi primind apartamentul cu numărul 8. Apartamentul era spațios, dotat cu toate cele necesare deși amenajările nu erau cele mai moderne sau corect vizuale.
Era un apartament de... 3 camere dar una din camere, aparent cea mai mică care ar fi fost un dormitor, era închisă. Am reușit să văd ce era în interior... se pare că nu era finisată, era totul la gri! Nu am înțeles de ce nu a finisat și camera aceasta, în fine.
Apartamentul era situat la etajul 1 al micuțului bloc, evident fără lift, blocul având 2 etaje cu totul. Blocul este nou construit, după 2019, pe imaginile Google Maps din 2019, aici fiind un teren cu o grădină. Deci probabil undeva prin 2020-2021 poate chiar 2022. Un fel de residence al orașului... să zicem.
Apartamentul era tip decomandat, adică accesul spre fiecare cameră se făcea separat, cu ajutorul lungului hol de legătură. Bucătăria era în dreapta în capătul holului, nu era foarte mare dar suficient de spațioasă pentru a acomoda 3-4 persoane. Era complet dotată... aragaz, combină frigorifică, veselă, etc. Aragazul nu era conectat la rețeaua de gaze, nu cred că au deloc gaze acolo dar era conectat la o butelie... oricum nu am folosit deloc aragazul, alegând să mâncăm cina, în oraș.
Din bucătărie ieșeai într-un balcon, nu foarte mare dar plin de praf din cauza circululației destul de intense de pe strada din fața locației.
Lângă bucătărie era și camera de zi, cu 2 canapele mari, suficiente pentru câte 1 adult, cum am și dormit. Ciudat că domnul, deși știa că suntem 4, a pregătit doar patul din dormitor. Am aranjat noi canapelele pentru dormit, cu așternuturi lăsate de el + perne. Sufrageria, fără mobilă extra, doar o măsuță, un televizor și un aer condiționat. Doar aici era aerul condiționat și era cam ciudat. Noaptea nu puteai dormi cu el, iar în restul apartamentului era foarte cald. Cred că era mai bine să fi fost amplasat pe hol dar puțini fac asta. Din camera de zi am avut și un balcon franțuzesc.
În capătul opus al holului era baia, modestă, cu finisaje ciudate... făcute de Dorei turci, la repezeală. O baie de muncitori cum mai zic eu. Dar cu apă caldă, toaletă funcțională și prosoape... pentru o noapte, nu a fost bai, dar nici nu ne-am lăfăit în lux.
Dușul era tare ciudat iar apa nu stătea în perimetrul marginii de jos, așa că se scurgea după ea. Nu am avut nici prosoape pentru pus pe jos, nici papuci de unică folosință, nici vreun gel de duș. Era un șampon dar cred că era uitat de vreun turist ce fusese cazat anterior.
Lângă baia era dormitorul, cu un pat matrimonial dar și un dulap unde erau așternuturi curate plus perne. Tot aici era și un luminator unde mai multe ferestre aveau ieșire. Tot aici avea ieșire și dormitorul închis unde am putut vedea că era la gri, neterminat. Cam acesta ar fi apartamentul.
PARCAREA
Locația nu dispunea de locuri de parcare dedicate, special amenajate, dar propietarul ne-a zis că putem parca în spatele blocului. Acolo erau mai multe mașini parcate, cu numere de Turcia și ceva remorcă abandonată. Per total mai erau doar vreo 2 spații libere. Seara când ne-am întors de la restaurant, nu mai era nici unul... dar chiar atunci a plecat cineva și am tras repede în locul lui. Zona mi s-a părut cam dubioasă dar nu am avut probleme cât am stat. Aș fi vrut să parchez mașina în fața blocului, unde era ȘOKul și celelalte magazine dar propietarul a zis să nu fac asta. Ulterior peste seară am văzut de ce... aparent deși în timpul zilei era full de mașini parcate și pe o parte și pe alta, cum s-au închis magazinele, au plecat ușor ușor și nu a mai rămas nici măcar O singură mașină. Strada era un fel de drum principal, drum ce ducea spre port, unde era și ferry-ul.
Internetul era foarte prost în zonă, ne-am descurcat cu cartelele de România dar nu am avut deloc wi-fi. Am întrebat propietarul și mi-a spus că infrastructura este varză în zonă, așa că nu prea au internet sau au dar merge prost. Nu avea Cactusul de 5 stele net bun... ce pretenții să mai am la o cazare cu apartamente?
Ce era prin jur...
Așa cum am scris anterior, Geyikli este cunoscut mai ales ca punct de plecare pentru feriboturile către insula Bozcaada (una dintre cele mai frumoase insule din Turcia). Am vrut să merg cu ferry dar orele de plecare nu prea se mai corelau cu programul nostru, plus că eram obosiți de pe drum iar a doua zi nu aș fi vrut să o pierd de dimineață, lungind inutil plecarea spre Edirne.
Feribotul circula din 2 în 2 ore. Prima plecare din Geyikli era la 8 dimineața, apoi la 10 și ultima la 20.00 iar dinspre Bozcaada, prima plecare era la 7 dimineața iar ultima la 19.00. Așadar am abandonat planul deși voiam să vizităm castelul Bozcaada. Poate data viitoare...
Cum am menționat, orășelul are multe magazine iar până la mare, unde am găsit un restaurant interesant, aveai de mers aproape 4 km, exclus să fi mers pe jos atât. Am luat mașina și ne-am plimbat puțin. Erau și plaje cu șezlonguri, multe terasa, multe magazine inclusiv un Carrefour Express. Am găsit și o parcare ieftină chiar aproape de Carrefour unde am lăsat mașina. Prețul per oră era mic, 80 de lire pentru 0-1 ore sau 110 lire pentru 1-2 ore. Când ne-am întors la mașină, doamna de la ghișeu plecase, iar barierele erau ridicate, așa că nu am mai plătit.
În zonă erau multe mașini parcate neregulamentar iar la sosirea noastră lumea venea dinspre plajă spre mașini, semn că zona este foarte populară pentru mersul la plajă. Noi după drumul destul de lung până aici, numai de plajă nu aveam chef DAR locația pare interesantă și cred că nu ar strica 2-3 zile pentru cei pasionați de zone mai puțin turistice, majoritatea celor văzuți de mine păreau să fie localnici.
Mic dejun nu am avut inclus așa că ne-am gospodărit singuri. Am luat de cu seară câteva de-ale gurii, le-am pus în frigider și am servit micul dejun în regim propiu, a doua zi dimineața. Seara din urmă am fost la restaurantul Colpan Et Balik, despre care poate voi scrie o recenzie separată. Acesta era aproape de faleză dar erau și multe alte restaurante, mai aproape de locația noastră, unde am fi putut merge direct pe jos. Păreau să fie pentru localnici, cu prețuri mici și mâncare pe săturate. Cum zona respectivă părea mult prea aglomerată, am ales să mergem cu mașina spre zona portului.
Concluzii
A doua zi, pe la 9 și ceva, am anunțat propietarul că plecăm și i-am dat cheile înapoi. Tipul a fost foarte amabil și ne-a ajutat cu toate informațiile solicitate. Pentru cei 68 de euro achitați, zic că am primit destulă cazare. Ar fi fost fain un mic dejun dar fiind apartamente într-un bloc, mai greu!
Am avut apa caldă, am avut așternuturi curate, un acoperiș deasupra capului și o bucătărie complet utilată. Pentru o cazare intermediară, recomand locația dar pentru un sejur prelungit... poate doar dacă vă place să gătiți sau preferați mersul în oraș la restaurante.
Mai departe am mers spre Edirne, unde am mai stat 2 nopți, despre care am scris deja în recenzia de aici.
Călătorii frumoase, tuturor!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 05.08.25 13:13:32
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
- Alte destinații turistice prin care a fost: -
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 39.80617733 N, 26.20299757 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Geyikli Lotus Apart [Geyikli], CANAKKALE" (nou-creată pe sait)
========
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”