20-30 iulie 2008. Bulgaria, Albena, Hotel Gergana (Beach Club), All Inclusive.
Descoperim că la bulgari marea e la munte. Drumul pare că nu se mai termină. 99% dintre turiştii din Albena sunt români. Camera e ok, mâncarea ok, dar mult mai puţin variată decât la turci. Piscinele modeste, nu prea le-am folosit, dar plaja extrem de generoasă.
Am insistat să avem cameră la parter, spre mare, practic poţi să sari din balcon pe plajă şi invers.
Un avantaj major e terasa mare a restaurantului, acoperită, pe care poţi adăsta în orele dintre mese, acolo am jucat cărţi şi alte de-astea.
La restaurant are loc cel puţin o spargere pe zi. De veselă.
În apropiere, spre sud, e un râu care taie plaja şi se varsă-n mare, am făcut un fel de excursie pînă acolo. În plus, staţiunea are o adevărată pădure, străbătută de un drum asfaltat.
În Albena am făcut tot ceea ce se putea face, inclusiv plimbare cu trăsura şu cu titi-carul. În plus, ca de obicei, am plecat aproape în fiecare după amiază în altă staţiune.
Mai întâi la Nesebar, staţiune superbă, cu insulă, port, cetate. Prînzul într-un restaurant suspendat în cornişă pe stâncă.
Apoi la Nisipurile de Aur, frumos, occidental, oarecum fiţos.
În fine, Balcic, superb castelul, ne-am îndrăgostit de el, am fost de două ori. Elegant felul în care pancartele cu istoricul locului povestesc (inclusiv în româneşte) despre faptul că a fost al României şi, fireşte, despre Regina Maria. Toată lumea vorbeşte aici româneşte.
Lucrul poate cel mai remarcabil este că drumurile sunt pe dealuri, prin păduri, departe de monotonia plată şi prăfoasă a litoralului românesc.
Trimis de tczarojanu in 07.09.12 16:46:58
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tczarojanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@tczarojanu, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.
S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).
- Aug.2022 NU - Gergana Hotel — scris în 07.08.22 de cristina1328 din TIMISOARA - nu recomandă
- Jul.2022 O vacanță de neuitat... — scris în 19.07.22 de Laura-Alexandra din TG.-MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Hartuire pe plaja de catre baiatul cu sezlongurile — scris în 17.07.22 de ux126009* din BUCURESTI - nu recomandă
- Sep.2021 Ne asteptam la ceva mai bun — scris în 11.09.21 de nala din SIBIU - nu recomandă
- Jun.2021 Nu recomand — scris în 19.06.21 de ux120251 din BISTRIţA - nu recomandă
- Aug.2020 Concediu super fain — scris în 04.09.20 de sandelki din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Recomand — scris în 04.08.19 de Anamaria8113 din CRAIOVA - RECOMANDĂ