Dupa noaptea petrecuta la Viena si cele doua nopti petrecute la Salzburg am ajuns la destinatia calatoriei noastre si anume in Solden, la Hotelul Viktoria. Aici am stat 4 nopti intr-o camera tripla, rezervata pentru aproximativ 1300 de euro cu mic dejun inclus.
Am ajuns destul de usor in parcarea hotelului, ghidati de waze, dupa caderea intunericului. Parcarea este destul de incapatoare, suficienta cred eu pentru toti oaspetii hotelului, chiar cand acesta este plin la capacitate maxima. Nu cunosc exact istoria acestui hotel, dar cred ca este mai nou, pe booking fiind notat cu nota 9,3 din aprox 130 de recenzii. Hotelul se afla pe Gletcherstrasse 4, in zona Gaislachkogl, la aprox 500 de metri de gondola Gaislachkogl, la vreo 50 de metri de strada principala din Solden. Exista statii de autobuz in apropiere si pentru deplasarea spre centrul statiunii dar si in sens invers.
Inainte de a ajunge la hotel am vorbit la telefon cu gazda noastra (din pacate nu i-am aflat numele), o doamna foarte amabila, care ne-a spus ca daca ajungem dupa ora 19, usa principala a hotelului se inchide si va trebui sa o sunam. De mentionat ca, chiar daca usa se inchide seara, cei cazati in hotel o pot deschide cu ajutorul cartelei de acces in camera, care actioneaza si usa de la intrarea in hotel, pe cea de la depozitul de skiuri si de la dulapurile din depozitul de skiuri.
Ne-am cazat destul de repede, am cerut ceva informatii generale, pe care le-am primit cu multa amabilitate. Am aflat ca micul dejun incepe la ora 7 si se termina la ora 9.30, ca hotelul dispune de o micuta zona de spa cu sauna si o zona de relaxare, ca transportul cu autobuzul este gratuit pentru schiori si ceva informatii despre zona de ski.
Am completat formularul de cazare si am primit 3 cartele pentru camera 24, situata la etajul doi cu vedere spre spatele hotelului, de fapt spre muntii de pe partea opusa zonei de ski. Camera primita mi s-a parut foarte mare, estimez ca fara baie erau in jur de 40 mp. Desi accesul in camera se face cu ajutorul cartelei, nu trebuie introdusa cartela undeva anume ca sa porneasca circuitul electric.
Putin ciudat mi s-a parut ca imediat cum intri in camera, pe partea dreapta era baia, dotata cu cada, ghiuveta, calorifer, iar pe partea stanga era o baie mai micuta unde se afla vasul de toaleta. La baie exista dispensere cu sapun/gel de dus de buna calitate si o multime de prosoape, de asemenea de buna calitate curate si pufoase, cu logoul hotelului.
In camera propriuzisa, pe partea dreapta se aflau doua paturi single, dar unite, cu saltele foarte bune si lenjerii de asemenea, cu noptiere pe ambele parti si corpuri luminoase care puteau culisa, apropiindu-le sau departandu-le de perete dupa necesitati. Dupa un mic perete despartitor nu prea inalt, se afla canapeaua cu tapiterie de calitate, tot felul de perne si intr-o parte o prelungire (nu stiu cum sa o numesc altfel). Nu am inteles pana la urma daca era o canapea extensibila, pentru ca era destul de lata, fata noastra dormind pe ea fara sa simta nevoie de mai mult spatiu.
Pe partea stanga a camerei pana la peretele despartiror se aflau doua sifoniere imense si inca unul putin mai mic intre cele doua amintite mai sus. De prisos sa spun ca erau rafturi, sertare, bare pentru umerase. Dupa peretele despartitor, era un fel de dulap de bucatarie cu sertare la mijloc si usi pe laterale, intr-unul dintre acestea aflandu-se si un mic frigider. Pe blatul acestui dulap se afla o cana electrica cu pliculete de ness si de ceai. Deasupra lui se afla un televizor de ultima generatie cu acces la internet sau la Netflix, dotat cu brat extensibil.
De mentionat ca exista multe prize langa fiecare pat si langa canapea, dar si multe intrerupatoare care actionau tot felul de lumini, foarte placute si foarte interesante. De asemenea in dreptul canapelei exista o masa extensibila, care” iesea” din masca care acoperea caloriferul.
Totul in hotel este nou si de buna calitate. Mochete frumoase, noi, placute la vedere, combinatii interesante de culoare, liftul rapid si silentios. La intrarea in hotel pe partea stanga este receptia, iar pe dreapta este zona unde se serveste micul dejun. Eram obisnuit cu micul dejun de la vecinii bulgari, unde erau vitrine intregi cu tot felul de preparate, asa ca la prima vedere micul dejun mi s-a parut cam saracacios, dar... In principiu tot ce am mancat a fost de o calitate excelenta. In linii mari erau doua tavi cu omleta, cateva feluri de branzeturi, cateva feluri de mezeluri/sunca, cateva boluri de legume, pliculete de crema de branza, pateu, miere, vreo 6 tipuri de iaurturi, lapte, cereale, ceaiuri, mici boluri cu fructe, croisante, cateva tipuri de paine. In doua frapiere erau sticle de sucuri naturale de la Rauch, de mere, de portocale si multivitamine. Exista si un espresor, care face o cafea delicioasa! Sotia a fost incantata de ceaiuri, pe care le-am cautat si la magazinul din apropiere, facandu-ne provizii pentru acasa. De asemenea o mentiune speciala pentru pateul de ficat, cel mai bun pe care l-am mancat vreodata!
Hotelul dispune de un depozit pentru echipamentul de ski, fiecarei camere fiindu-i rezervat un dulapior metalic, unde puteau fi depozitati claparii si lucrurile personale, pe peretii camerei fiind niste suporturi metalice pentru skiuri si pentru castile de ski. Dulapurile se incuie si se descuie cu ajutorul cartelei de la camera. Exista acces atat dinspre hotel dar si din exteriorul hotelului, tot cu ajutorul cartelei.
Concluzia este ca ne-a placut foarte mult la Viktoria din Solden. Desi pretul este destul de piperat, acesta se reflecta perfect in calitatea serviciilor. Daca doriti o cazare discreta, linistita si servicii foarte bune contra unui pret corespunzator, va recomand din inima acest hotel.
PS. Scriind acest review am consultat din nou siteul booking unde sunt nu mai putin de 239 de poze cu hotelul, cele de la 147 la 152 prezentand chiar camera in care am stat.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de nightwish in 15.01.26 20:10:23
- A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nightwish); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.95423395 N, 11.01068997 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Garni Viktoria Hotel, SOLDEN" (nou-creată pe sait)

Rog așteptați...