REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Florida Hotel, prima mea cazare în Elveția
Când Dumnezeu a creat Elveția i-a întrebat pe elvețieni : -Voi ce vreți? Un elvețian îi răspunde: -Foarte mult lapte Și așa a și fost, iar după câteva zile Dumnezeu îl întreabă curios pe acel elevețian : -Este bun laptele vostru? -Este cel mai bun, încearcă Dumnezeu gustă laptele și își dă seama că este foarte bun. Întreabă din nou pe elvețian : -Mai dorești și altceva? Elvețianul fără ezitare răspunde : -dă doamne 4 franci pentru laptele pe care l-ai băut :):):)
Lăsând bancul cu elvețieni la o parte, în primul rând doresc să urez La Mulți Ani având în vedere că astăzi este ziua națională a României. Personal mi-am petrecut aceste două zile de sărbătoare pe plaiuri cât se poate de mioritice iar pe lângă timpul dedicat sărăbătoririi mi-am făcut timp și pentru scris.
Neașteptat, dar s-a mai ivit o ocazie de călătorie în acest an. Am ajuns în premieră pentru mine și în Elveția iar motivele au fost în legătură cu munca mea. Cazarea a fost aleasă de colaboratorul nostru din această țară dar mie mi-a fost pe plac. În următoarele rânduri vă voi prezenta această cazare.
Nicicum în SUA :), chiar nu știu de ce au ales proprietarii acest nume pompos dar poate la unii le place. Hotelul se află în localitatea Studen de lângă orașul Biel, cantonul Berna destul de aproape de granița cu Franța. Până în orașul Biel (sau Bienne în franceză, de fapt pe panoul de la intrarea în oraș scrie Biel/Bienne) se fac 8 minute de la hotel iar până în centrul Bernei, capitala Elveției și cantonului Berna aproximativ o jumătate de oră.
La Studen se poate ajunge pe cale rutieră sau pe cale aeriană aterizând la aeroportul din Berna și folosind ulterior mijloace de transport în comun sau mașină închiriată... În cazul meu nu s-a putut folosi avionul (din cauza bagajului prea greu cu alte obiecte nepersonale) așa că am circulat cca 1700 km din Sibiu. Drumul meu a trecut prin Ungaria, Austria, Germania. În Elveția am folosit autostrada A1, după care în apropiere de Biel A5, după care străzile în această ordine: Hauptstrasse (exact așa se numește strada Principală), Buetingenstrasse, Grienweg.
Adresa hotelului este Studen 2557, Grienweg nr. 14, CH.
În Elveția la graniță a trebuit să cumpăr vinieta în valoare de 40 CHF (212 lei) Din păcate nu se poate cumpăra online. Se poate lipi pe parbriz dinspre interior stânga jos/stânga sus/sau mijloc sus. Dacă n-o lipești sau n-o lipești cum trebuie ești pasibil de amendă. Vitezele trebuie respectate cu sfințenie, la depășirea vitezei cu 1-5km/h peste limita pe acel sector de drum amenda este de 40 chf (212 lei), la 6-10km/h 100 (530 lei) chf, la 11-15km/h 250 chf (1325 lei) și peste 15 km/h te cheamă în judecată :) Nu prea există poliție fizică doar camere de monitorizare fără număr. Folosirea unei aplicații gen Waze sau altă aplicație care îți indică, camere, poliție, etc poate duce la amendă. Eu am folosit Waze, și am aflat că aș fi fost pasibil de anendă după revenirea acasă :) Pe autostrăzi viteza maximă este de 120 km/h dar foarte rar poți circula cu această viteză. Adesea se circulă cu 100 sau 80 sau chiar mai puțin. Autostrăzile mi s-au părut aglomerate în Elveția, restul drumurilor inclusiv în orașe super-aerisite. Este doar o părere personală, poata așa s-a nimerit să fie când am fost eu acolo.
Calitatea drumurilor este foarte bună dar în orașe și în special la țară se mai găsește câte un drum mai puțin calitativ.
Carburantul are un preț ușor ridicat calculat în banii noștri am observat acum în această perioadă 9-11 lei/litru în funcție de zonă. Nu am alimentat deloc în Elveția chiar și în condițiile în care nu am plătit eu personal, am făcut plinul înainte să intru în țară și la ieșire în Austria. Acolo prețul este ca la noi. A fost posibil deoarece Elveția este o țară mică și cu drumul dus-întors+ocoliri pe la anumite obiective nu a fost nevoie de o alimentare. O parcare într-un oraș mare poate fi destul de piperat în unele cazuri (de ex echivalent 69 lei/3 ore în Berna) sau mai ieftin în funcție de locație (de ex 20 lei/2 h în Biel, sau 49 lei/3 h în Zürrich) dar am observat și unele parcări libere, chiar și în zile de lucru dar mai departe de obiective turistice/centre de oraș.
Dar să revenim la hotel, (cred că m-am abătut un pic de la subiect). Parcarea hotelului dispune de 200 de locuri pentru autoturisme precum câteva locuri pentru autocare. Pentru mașini electrice există 2 stații de încărcare de 22kw fiecare, încărcarea pentru clienții hotelului fiind gratuită.
Hotelul este situat să zicem într-o zonă eco-friendly (adică la mama dracului la marginea localității Studen) dar liniștită cu păduri dar și cu teren arabil lângă. Ceea ce am înțeles că ar fi o zonă de rezervație aici. Dar cum am mai scris în 8 minute cu mașina ești în centrul orașului Biel și în 30 de minute în capitală.
Hotelul este amenajat atât pentru clienți care doresc cazare într-o zonă liniștită cât și pentru grupuri de turiști sau care se află din motive de servici pe aici cum am fost eu.
Clasificarea oficială a hotelului este de 3 stele din exterior nu promite nimic arată ca un motel de pe marginea autostrăzii dar în interior asigură suficient confort și calitate. Hotelul este dotat cu zona de cazare, sală de mic dejun, două restaurante, un teren de minigolf, saună, sală de conferințe, sală fitness, gimnastică, terasă, grădină și... un lac cu multe păsări zburătoare și nezburătoare plus o grămadă de flamingo (da, ați citit bine, flamingo acestea se află totuși după un gard cu plasă de sârmă dar sînt multe de tot)
Toată parcarea este umbrită cu copaci, este o zonă de parc. Paralel cu acesta se află corpul de cazare 3 nivele, 2 etaje. În corpul de cazare la etajul 2 se află sala de mic dejun, iar la subsol sauna, solar și sala de sport cu acces gratuit pentru clienții hotelului. Accesul la terasă se face dinspre zona de recepție la parter.
În continuare la corpul de cazare spre partea din spate se află câteva terenuri de minigolf accesibile tuturor iar clienților hotelului gratuit.
În spate de tot se află 2 restaurante alacarte una este cu specific local dar și exotic se numește Tropenpflanzen Restaurant sau Florida (restaurantul junglă) acesta este amenajată într-o seră uriașă iar mesele se află la umbra copacilor ce numai în junglă trăiesc iar celălalt restaurant se numește Pink Flamingo și este mai mult o pizzerie dar se poate mânca și paste dar și câte ceva preparate locale. În spatele acestor restaurante se află lacul și o zonă de vegetație deasă, în apropiere se mai află un loc de joacă pentru copii destul de dotat și o grădină cu scaune, mese, șezlonguri unde clienții pot lenevi.
Dacă resortul în sine nu te dă pe spate atunci prețurile au reușit acest lucru. Dar nu este o surpriză în Elveția una din cele mai bogate țări ale lumii cu un pib record pe cap de locuitor. La Florida la o simulare acum o cameră economy de 15 mp pt 2 persoane costă 150 franci (795 lei) fără mic dejun. Camera comfort de 17 mp costă 170 franci fără mic dejun. (901 lei). Micul dejun costă 10 franci de persoană (53 lei). Personal am locuit 4 nopți acolo într-o cameră mare (mi s-a părut mai mult de 17 mp) și am plătit pentru 2 camere în regim single cu mic dejun + taxe 1096 franci (5808 lei) Din punct de vedere personal ever nu dădeam această sumă la cazare, dar asta este Elveția. Mai bine locuiam în cort, în mașină, oriunde :)
Prețul camerei noastre (era ofertă din ceea ce am înțeles în urma mailului primit) din calcule a ieșit de 125 chf/noapte (662 lei). Taxele erau de 16 chf/2 pers/4 zile (2 chf/pers/zi și această taxă turistică se practică în Elveția) Ca și în paranteză și ca și comparație cam atât am dat în acest an pe un sejur Egipt 7 zile/ 3 pers, allinclusive cu zbor cu tot :)
Dar așa cum am povestit mai sus clienții după ce au plătit cazarea au parcare gratuită, încărcare electrică a mașinilor gratuită, saună, saună finlandeză, sală de fitness, minigolf. Iar micul dejun este pur și simplu foarte buuuun!!
Recepția ocupă o zonă largă la parter. Sînt multe locuri de stat jos, fotolii, canapele, măsuțe. Sînt multe materiale de citit, broșuri turistice cu zona, cărți de citit, etc. În perioade ploioase clienții care nu au primesc umbrele, am văzut acolo zeci :) Am mai văzut o mașină de cafea și un mic bar cu băuturi, se poate comanda contra cost, deci recepția este înlocuitor și pentru un bar. Personalul feminin este foarte politicos și știe germană, engleză, italiană, franceză. Trei dintre astea sînt limbile oficiale din Elveția. Se primește factură sau bon fiscal, se poate plăti și în euro sau cu virament ori cu cardul. Se schimbă și bani de ex pt 50 eur primești 48 chf.
Orarul de check in/out este 14.00/11.00. Pe booking hotelul are o notă de 8,2.
Până să ajungi la camere treci printr-un hol care seamănă cu holul unui penitenciar. Îți vine să plângi, doar atât au reușit elvețienii :) Dar în cameră vei zâmbi un pic mai frumos acolo ai comfort și curățenie de poți mânca de pe jos. Dar în general este destul de spartan amenajat. M-a avertizat o dată un elvețian, că nu voi găsi lux sau apropiat de lux pe acolo. Eu am avut cameră la parter.
Camera în sine mi s-a părut destul de încăpătoare peste acei 17mp menționați pe sait. (poate este calculat bine dar fără baie și hol deci nu ar fi suprafața totală, este doar o părere personală)
Nici o cameră nu are balcon, cine este fumător va merge pe terasă sau în fața hotelului. Sau deschide fereastra și fumează în geam, dar am văzut un senzor de fum în tavan, deci atenție. Dotările camerei au fost destul de basic, pat matrimonial cu 2 noptiere, lămpi și ceas deșteptător cu radio, un fotoliu cu măsuță, birou cu lampă, rafturi de depozitare, scaun, televizor de cca 100cm diagonală, oglindă mare, 2 ferestre. Jaluzelele ferestrelor se acționau electric cu buton. Vederea era spre câmp, orașul Biel și dealurile din apropiere (munții sînt un pic mai departe) Pe jos era mochetă. Mobilierul era simplu dar totul era de calitate superioară. Consumabile erau lenjerie de pat suplimentară (în dulap) o sticlă de apă minerală zilnic. A, da mai era o biblie, testamentul nou. Doar în SUA am mai observat așa ceva la o cazare :)
În cameră nu era frigider și nu era aer condiționat. Plus încă o curiozitate ceea ce nicăieri în lume nu am observat. Poate știți că am umblat destul de mult prin lume și am fost cazat ăn regim single. Dar nicăieri în lume nu am observat așa ceva ca în Elveția, observați vă rog pozele atașate. În alte părți camera plătită în regim single a fost amenajată normal ca pentru 2 persoane (deoarece este mai ușor pt. personal și pt că sînt foarte puțini oaspeți single) dar aici în Elveția pe patul matrimonial era așezat lenjerie de pat pt o singură persoană adică ocupat patul 50%. Acuma probabil glumesc dar așa s-au mai îmbogățit elvețienii oare?? :):) Și oarecum este în legătură cu bancul de la începutul articolului? :)
Baia
Baia era destul de încăpătoare dar tot așa amenajată mai basic. Avea 3 zone, zona de lavoar, zona de WC și zona de duș cu ușă glisantă de sticlă. Dotările erau dozatoare de săpun lichid la lavoar și duș, uscător de păr, oglindă de cosmetică rabatabilă, suporturi diferite. Consumabile aici erau săpun lichid, prosoape suficiente, hârtie igienică, șervețele la cutie și pungi (la rolă)
Holul
La intrare sînt întrerupătoarele, fanta unde se introduce cardul pentru electricitate, panoul de comandă pentru căldură. (căldura venea din pardoseală, caloriferele existente erau tot timpul reci dar căldura din cameră se făcea în funcție de comanda din buton) Dulapurile erau încăpătoare și aveau și săcuți pentru un eventual serviciu de spălătorie, călcătorie.
Folosirea seifului este de povestit. Seiful este antic ceva de genul ce am văzut în Tunisia, poate un pic mai rău :). Se încuie cu o cheie fizică dar nu poți scoate cheia până nu introduci pe dinăuntru într-o fantă specială o monedă de 2 franci (cca 10,60 lei). Nu am avut franci așa că m-am dus la recepție și am cerut. La check out le-am dat înapoi moneda, cele de la recepție nu au uitat să o ceară înapoi :)
WIFI
Semnalul de internet este disponibil în tot hotelul și este de calitate. Nu se folosește parolă la acces dar este cu o idee mai slab decât internetul din România. În altă ordine de idei Elveția fiind o țară non-euro tarifele de telefonie și roaming costă mult, astfel este destul de util să ai la hotel o bună conexiune.
Cam asta a fost cu camera, curățenie s-a făcut zilnic, prosoapele s-au schimbat, a fosr confortabil pentru 4 nopți. Persoanele de la curățenie sînt din Muntenegru. Persoanele de la recepție sînt elvețience.
Sala situată la etajul doi este destul de încăpătoare dimensionată corespunzător la numărul de camere. Este bine luminată având în vedere că se află la un etaj superior și jur împrejur sînt ferestre. Mesele sînt amenajate pentru un număr de persoane diferit (de la 4 până la 10-12 persoane la o masă) Zonele de unde se poate lua mâncare și băutură sînt următoarele: Zona de cafea/ceai/băuturi calde, sînt 2 automate, pe mine m-a interesat doar cafeaua, aparatul o macină pe loc și este super bună. Există și un dozator de sucuri dar am preferat să fac singur sucuri din portocale deoarece există un aparat unde îți faci freshuri singur. Din zona de mâncare caldă poți lua omletă, ouă fierte, alte preparate calde. din zona de mâncare rece poți lua mezeluri, brânzeturi, diferite alte preparate cu sosuri, etc. Vitrina de brânză am frecventat-o cel mai des cu ocazia micului dejun. Elvețienii le au cu brânzeturile. Pe tot drumul spre destinație am văzut doar vaci, oi și capre. Adică nu pe drum ci pe terenurile din apropiere. Rezultatul produs din laptele lor se afla în acea vitrină. Brânza de capră era bestial de bună :) nu am ratat-o în nici o dimineață. Nici restul nu au fost rele, mai ales cele speciale cu mucegai.
Din punct de vedere panificație este de toate pentru toți. Pâine care ți-l tai singur, chifle, croissanturi, cozonaci, prăjituri. Iar desertul la mic dejun a fost ori tort, budingă, creme, fructe diferite, etc. Cam multe dar pentru un start bun pentru ziua respectivă foarte OK :)
Orarul sălii de mic dejun este 6.30-10.00
Am vizitat și beneficiat de toate zonele din hotel. Un pic de mișcare la sală am făcut, o sesiune de saună toate au fost benefice pentru mine. Sauna marți este doar pentru femei, este lege în acest hotel :) Mini golf nu am jucat, m-am uitat la alții. Am folosit în schimb restaurantul ala carte într-o seară și o amiază (pentru meniul zilei) și pizzeria în altă seară. Restaurantul alacarte are și meniul zilei până la orele 14.00, am luat și acesta într-o zi. Și aici prețurile te dau pe spate nici un fel de mâncare nu există sub 25-35 chiar și 40 franci, chiar și meniul zilei s-a blocat la 21 franci, 111 lei :) Iar o băutură (alcoolică) te bagă în faliment direct :):)
Am observat că se organizează și evenimente aici, revelioane, nunți, botezuri, toate astea le-am aflat consultând siteul hotelului florida.ch/en/hotelAm apreciat mult faptul că hotelul pune mare accent pe pregătirea nunții și oferă o asistență minuțioasă privind pregătirile, pe luni/pe zile, etc :) În altă ordine de idei am studiat un pic și meniul de revelion 2024/25 și este undeva la 650/700 lei/persoană, ca și meniu am observat preparate sofisticate + șampanie dar restul de băuturi se plătesc separat. Cei care participă la revelion au un discount mare la cazare (până în 50%)
Am observat și o curiozitate la intrare la hotel. Lângă aleea care duce către hotel (Grienweg) se afla un cort în care se vând bostanii de helloween. Haloven era trecut dar mai erau bostani destui de vânzare. Dar unde era vânzătorul? Am intrat în cort, am găsit lista de prețuri/kg, un cântar, o cutiuță pt bani și un aparat POS pt card bancar funcționând pe baterii. Fără vânzător No coment :) Dar am aflat că se practică destul de des în Elveția, fermierii nu au timp să vândă, astfel majoritatea vin, cântăresc, lasă banii și pleacă. Au încredere în clienți că nu pleacă cu marfa fără să plătească. Nici biciclete legate nu prea am văzut cel mult au legat roata de cadru. Îmi place partea asta în Elveția (pare o altă lume nu?) dar prețurile nu îmi plac :)
În imediata apropiere a hotelului (cca 500 m) se află See Teufel. Este o atracție interesantă atât pentru copii cât și pentru adulți. seeteufel.ch/index.php este atât zoo cât și parc de aventuri.
Activitatea mi-am desfășurat-o în orășelul Lyss cu 16000 locuitori. De la hotel se ajunge în 4 minute cu mașina. Prea multe nu sînt de vizitat acolo, biserica evanghelică-reformată istorică ar fi singurul obiectiv turistic mai interesant plus cele două piețe Marktplatz și Hirschenplatz. Ar mai fi o clădire monument istoric Alte Muhle (moara veche în care funcționează o instituție acum) dar frumos renovată. Biserica catolică care poartă hramul Sf Maria este una cu arhitectură modernă cu turn înalt.
Orașul Biel (Bienne în franceză) este mult mai interesant de vizitat. Se află la malul unui lac navigabil + un port turistic (Lacul Biel) și zonă turistică și are un centru istoric foarte interesant. Am vizitat și acesta într-o seară, dar prefer să-l descriu într-un alt articol.
Dar Berna capitala de facto al Elveției este totuși cireașa de pe tort, aici am alocat mai mult timp și voi povesti într-o zi despre acesta. Dar nu am ratat nici Zürrichul la întoarcere doar era aproape în drumul meu de întoarcere.
În imediata proximitate se află zonă rurală. Nu am văzut nimic sofisticat, lux„totul este simplu și practic, adesea am observat case ca la țară în România din lemn cu oi, capre, gâște, găini, vaci pe lângă. Seara din coșurile caselor simple ieșea fum și stiva de lemne era pregătită lângă fiecare casă. Mie mi-a plăcut. Oamenii erau îmbrăcați destul de simplu (și în orașe, chiar și în capitala Berna) dar cu haine de calitate. Nu vedeai pe nimeni într-o îmbrăcăminte de fițe :) Mașinile cu care circulă elvețienii sînt clar superioare față de ce vedem la noi, am observat multe din clase superioare, electrice, etc, dar sînt și foarte mulți care folosesc mașini simple de genul de duce și te aduce. Bicicletele sînt totuși la putere aici, de ex. majoritatea mămicilor au atașate de bicicletă câte o remorcuță/coșuleț pentru copilaș, iar celor mici le place tare de tot așa o plimbare.
Da, există minusuri și în Elveția. Discutăm acum doar despre acest hotel. Primul minus este clar raportul preț-calitate, apare și pe booking o notă ușor scăzută în acest sens. Având în vedere prețul plătit locul este prea basic poate prea spartan amenajat, acel hol ca într-un penitenciar te poate băga în depresie :)
În cameră nu era temperatura care o doream era parcă un pic frig chiar dacă am învârtit butonul acela la maxim, parcă nu avea nici un efect.
Partea cu lenjeria de pat așezată pe jumate din pat (situație descrisă mai sus) a fost cireașa de pe tort, îți dă o senzație de austeritate (ca și cum nu ai avea de unde să mai pui o lenjerie de pat în plus, vedeți vă rog în poze) Acuma să fim serioși, chiar nu foloseam decât un singur set de lenjerie de pat, iar elvețienii sînt super-practici, că dacă puneau setul complet trebuia să spele totul și erau costuri suplimentare pt ei :)
Cu toate aceste minusuri (nu prea multe) totuși se observă calitate (în materialele folosite, în servicii, altele) și te face să recomanzi acest loc.
Cu asta finalizez prima impresie despre Elveția dar voi veni și cu alte relatări despre această țară.
Trimis de AZE in 02.12.24 00:07:56
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.11300287 N, 7.31640130 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excepțional review-ul
-
Mutat în rubrica "Florida Hotel [Studen], BIEL (BIENNE)" (nou-creată pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
@webmasterX: Bună dimineața, mulțumesc.
Da, acolo este hotelul.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@AZE: Hai că m-am amuzat de luni dimineața de la prima oră . Dar râdem, râdem, însă purceaua e moartă-n coteț. Dacă astea-s prețuri la 3*... nici nu vreau să mă gândesc cât or fi la 4 sau la 5 stele. Să fie la ei acolo!
Mă uitam la fotografii și nu pot să nu mă întreb, dacă tot au pus lenjerie pe jumătate de pat, de ce au lăsat becurile la ambele veioze? De ce nu l-au luat pe cel de la veioza de pe jumătatea de pat nefolosită?
Și la cum au ei iernile, flamingo ăia or avea” încălzire” sub pene?
Altfel, uite-așa am avut și eu ocazia să văd cum arată un hotel în Elveția. Chestie pentru care-ți mulțumesc. Muream prost, pentru că după ce-am citit articolul tău, nu mă duc în țara asta nici dacă e mâncarea gratis. Vorba ta, decât să plătesc un hotel ca ăsta, mai bine mă duc o săptămână în Egipt
@Pușcașu Marin: Hai că m-a amuzat și pe mine ecoul tău
Tare faza cu becul, o să le propun Apropo despre o cazare mai bună. Am văzut una la Zürrich (de afară bineînțeles) și m-am uitat pe net la preț. ei acolo dubla era 4900 lei/noapte (aproape cât am dat eu acum pt 2 x single x 4 nopti)
În altă ordine de idei mulțumesc pentru comentariu și vot
@AZE: Amuzamentul, becul, prețurile... sunt desigur probleme serioase, dar și mai serios eu mă întreb care a fost rațiunea că au pregătit ACEA parte a patului? Am călătorit de multe ori single și am avut camere single, dar întotdeauna a fost la alegerea mea pe care parte a patului vreau să dorm.
Am fost și în Elveția și am fost cazată în mai multe hoteluri, dar nu am întâlnit niciodată această practică. E adevărat, era acum vreo 10 ani. Între timp poate au învățat ce înseamnă economia.
@Pușcașu Marin: Nu spune că nu vrei să te duci în Elveția! Alpii elvețieni sunt de o rară frumusețe. E adevărat, "Elveția este o țară scumpă", dar, măcar o dată în viață, merită!
@iulianic: Bineînțeles că sînt diferențe între cazări. Asta unde am fost este doar una dintre ele. Nu trebuie să generalizăm. În moment ce nu am plătit personal chiar nu m-a deranjat nimic. Am descris în amănunte hotelul pentru ca alții să aibă informații complete.
Elveția este frumoasă dar în cele 5 zile petrecute în Elveția nu am văzut nici un peisaj. Era o ceață în fiecare zi. Poate reușesc o dată să ajung acolo în vacanță, am pe cineva din familie acolo (într-o zonă montană) și așa aș putea economisi cazarea, dar am rețineri în a sta la neamuri (dar poate îmi facilitează o cazare convenabilă pt mine) Mai vedem.
@iulianic: Am fost în Elveția. Mă rog, e mult spus, dar am plecat dimineața din Torino, am urcat pe Matterhorn și noaptea târziu am ajuns în Germania, la Neuschwanstein, deci n-am apucat să mă cazez niciodată în această țară. Asta se întâmpla însă în 2012. A fost într-un circuit de 3 săptămâni organizat pe cont propriu, în care am făcut 9,000 de kilometri cu mașina și am ajuns până la Barcelona. Alte vremuri, alte prețuri.
Probabil, într-un circuit organizat, ar fi o idee să vizitez Elveția. Doar că eu nu prea sunt adeptul circuitelor organizate. Am și eu” piticii” mei pe creier și de obicei îmi place să merg pe cont propriu. Cine știe, poate în viitor voi reveni la sentimente mai bune față de circuitele organizate. Dar până atunci, la prețurile care se practică momentan în Europa, prefer... Asia
Chiar dacă Elveția este o țară frumoasă și recomandată pentru cel puțin o vizită acolo, nu știu de ce , dar eu mă „aricesc” când mă gândesc la ea! Chiar și în Țările Nordice, deci tot friguroase și mult prea sobre pentru gustul meu - la cazări mă gândesc - nu aș mai merge! Am fost într-un circuit și „mi s-a luat” să mai vreau, chiar dacă am fost în anotimp mai cald!
De jumătate de pat îmbrăcat, n-am mai auzit! Este, cel puțin, hilar să auzi/vezi așa ceva!
Că prețurile sunt - pentru noi, românii - „de targă” , așa cum spune cu umor colegul nostru Yersi, este de așteptat, având în vedere salariile lor versus ale noastre! Un motiv în plus să nu vreau să merg acolo!
Pentru tine mă bucur că ai ajuns, chiar dacă în interes de servici! Și mă mai bucur că ne-ai povestit și nouă! Felicitări și...
P. S. Habar nu am cum arată „pe bune” holurile închisorilor, dar dacă holul din P39 este „acel hol ca într-un penitenciar (care) te poate băga în depresie” , mie nu mi s-a părut că ar fi chiar așa, mai ales că este și mochetat!
@doinafil: Eu m-aș duce încă o dată acolo. Nu am văzut deloc zona montană. Am circulat doar în zone cu dealuri și a fost ceață sau înnorat tot timpul. Nu am văzut soarele acolo. Dar dacă m-aș duce aș cere sfatul nepoatei mele care stă acolo (într-o zonă montană) și poate îmi dă tipsuri privind o cazare convenabilă pt mine, eventual o gazdă, tips pt mese mai convenabile și de ce nu dacă e sezonul cald poate aș folosi și un cort
Acum ca și pentru o primă impresie a fost ok și ieșirea asta, mi-am făcut o idee.
Dacă anterior răspunsesem ecoului tău că nu aş merge în India întrucât nu e pe gustul meu, în cazul de faţă spun un răspicat "Elveţia, da! "
De acord cu cei care scriu de scumpetea helvetă, însă dacă te pui pe căutat poţi găsi şi cazări oarecum mai lesne.
A nu se lua în considerare doar hotelurile, există cabane sau apartamente în regim hotelier. Plus Airbnb-ul.
Iar cel mai indicat mod de a o vizita este să călătoreşti cu trenul. De vis sunt locurile pe unde au montat oamenii ăia şinele pentru a-i face posibilă deplasarea!
Am vizitat-o în acest mod anul trecut, în iulie, iar pentru o săptămână acolo nu am plătit mai mult decât pentru aceeaşi perioadă la un AI din Antalya.
Şi, credeţi-mă, nu există termen de comparaţie! Decât dacă idealul de concediu e să pierzi vremea pe un şezlong şi să te îndopi cu mâncare...
@Pușcașu Marin: Nici eu nu sunt adeptul circuitelor organizate. Iar motivele sunt suficiente şi, am convingerea în cazul nostru, similare.
Nu elimina din start ideea de a-i mai trece încă o dată graniţele! Şi pe organizarea ta, că te pricepi!
@Marius 72: În principiu n-aș elimina nici ideea de a merge în Antarctica, de exemplu . Și chiar se poate. Însă eu am o problemă. ” Funcționez” pe bază de liste. Și chiar și în materie de vacanțe am liste. Momentan, Elveția nu e în primele cinci. Și mi-aș dori să am tenacitatea și puterea să termin întâi primele cinci de pe listă. Apoi... mai vedem.
Să fim cu toții sănătoși, să fie pace și sunt convins că vom avea ce povesti pe-aici.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)