GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sejurul cu care am plecat in Lefkada, includea si o noapte cu mic dejun la intoarcerea din vacanta, in Kalampaka, la acest hotel. Am scris Kalampaka deorece ghidul ne-a spus ca asa se spune corect. De fapt eram eu insami nelamurita, caci vazusem pe un panou scris, Kalampaka.
Am plecat din Lefkada la pranz, iar la ora 18 am ajuns la hotel Famissi. Asezat intr-o intersectie, cu camerele avand privelistea unele la Meteore, celelalte la sosea, arata cochet, cald si primitor. Am primit o camera la etajul doi cu privire la sosea, dar am mers la colegii de sejur in vizita. Camera lor avea o priveliste minunata asupra Meteorelor,dar aveau dus in loc de cada.
Camerele difera intre ele, dar toate sant elegante, imi pare rau ca nu am decat cateva poze, mai multe am facut in receptie, caci era foarte frumoasa.
Camera noastra era mai mare, cu o cada de dimensiune ciudata. Nu era nici mare, obisnuita, nici mica, ceva intre. Noi aveam climatizare, cum am vazut la hotelurile de la bulgari, alte camere aveau un aparat langa peretele exterior, asezat undeva jos, dar care racorea mai bine decat la noi. Am auzit o doamna care se plangea ca n-a putut dormi de caldura. Paturile erau foarte inalte, mobilier elegant. Partea negativa a acestui hotel, este ca nu au nici macar un minibar, ceva. Am baut apa calda. Daca aveai ceva de mancare, apa, o bere, un suc... ne-a deranjat acest aspect.
Baia n-am pozat-o cred, nu ne-a impresionat ca aspect. Este un contrast destul de mare, intre eleganta hotelului si baile demodate, cu baterii vechi si pline de calcar. Probabil ca a fost renovat doar hotelul in ansamblu, caci asa scrie pe site, renovat 2010, dar in baie in afara de faptul ca peretii de deasupra faiantei erau foarte albi si curati, altceva nu s-a facut.
Micul dejun... paine prajita, calda si rece, oua fierte, doua feluri de mezel si doua de cascaval, dar erau asezate intercalat si nu mi-am dat eu seama. Se poate sa fi fost un singur fel, dar asezarea sa para ca sant doua feluri. Masline de Kalamata, iaurt pe ca-l puteai combina cu miere, compot, unt la cutiute mici si gem, cereale. Ca bauturi, apa, suc, lapte cald, lapte rece, cafea pe care noi am combinat-o cu lapte cald si-a fost foarte buna. Sper ca nu mi-a scapat nimic.
In mare, un hotel bun si elegant, cu exceptia faptului ca nu avea un frigider. Pentru cei dornici de internet, parola este scrisa pe un afis, sub geamul noptierei. Semnalul este bun, dar nu excelent. N-am putut incarca nici o poza pe facebook, dar poti citi orice, se deschid paginile.
Am uitat sa specific ca am fost sfatuiti de catre ghid si sofer sa nu lasam peste noapte bagajele in cala autocarului, daca o vom face va fi pe riscul nostru. Am riscat destul de multi. Nu ne-am mai simtit in stare sa ne luptam iarasi cu atatea bagaje, sa umplem camera cu ele, apoi dimineata sa ne rupem spatele asezandu-le iarasi in autocar. Ne-am pregatit inca din Lefkada un rucsac cu toate cele de trebuinta pentru drum si o noapte de cazare, haine de schimb si obiecte de igiena.
Dupa micul dejun destul de consistent, pe la ora 8.30,am mers la un atelier de icoane(nu Zindros),apoi am inceput urcarea spre Manastirea Sf. Stefan, caci martea cand ajungem noi acolo, aceea este deschisa. Ghidul ne-a povestit tot timpul, drumul este superb. Daca dimineata cand m-am trezit, bombaneam ca aceasta oprire de-o noapte este nepotrivita, ca face drumul interminabil, ca este obositoare si nu este o idee buna, odata ce-am inceput sa urcam, oboseala a disparut ca prin farmec. M-am bucurat ca un copil, revazand drumul, orasul Klampaka privit de sus. Am vazut in 2008 alte doua manastiri. Peisajul este altul de aici, totul pare la fel si totusi altfel. Drumul ofera privelisti superbe, iar Manastirea Sf. Stefan, foarte frumoasa, micuta fata de altele, la care se platesc la intrare doi euro, ne-a fermecat. La coborare aceesi panorama, soferul conducea lent ca sa putem poza si filma mai lesne, ghidul ne-a insotit cu explicatii, asa ca totul a fost ca o cireasa dupa tort, dupa un concediu de vis in Lefkada.
Oprirea in Salonic, pe la ora 16, la Sf. Dumitru, apoi trebuia oprire pe faleza, dar in lipsa unui loc de parcare, stationarea s-a facut putin mai departe, langa Muzeul de Arheologie si langa parc. Se putea ajunge pe faleza, dar pauza de 30 de minute si caldura, i-a facut pe multi sa renunte si sa se refugieze la umbra.
La intoarcere paream cu totii mai obositit si mai nerabdatori sa ajungem acasa, dar aceasta scurta oprire in Kalampaka, ne-a facut mai bogati sufleteste si spiritual, asa ca noi, personal, ne-am bucurat de ea si de acest cochet hotel de la poalele Meteorelor.
De multe ori venim din vacanta mai obositi decat plecam, dar adunam in bagaj la intoarcere, un noian de amintiri si sentimente de nepretuit. Asa ca, dincolo de oboseala drumului, de micile neplaceri, vacanta de neuitat, va doresc tuturor.
Trimis de sniga in 15.06.12 07:45:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sniga); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Felicitari si pentru acest review. Chiar il asteptam deoarece aveam emotii pentru cazare... dar s-au spulberat... intre timp.
Receptia arata, intr-adevar bine.
Despre Meteore... cuvintele sunt prea sarace ca sa exprime starea pe care o ai cand pui piciorul pe acest taram.
Inca un vot!!!
Multumesc, tocmai trebuie sa se valideze inca un review ,,Lefkada, fara permis de conducere'', o zi buna.
Am omis sa povestesc despre masa. Inainte sa ne cazam in Kalampaka la ora 18, ca masa de seara, chiar langa orasel se afla un restaurant de familie, gen impinge tava. Acolo santem dusi pentru masa, chiar inainte de cazare, foarte aproape de hotel, chiar am trecut pe langa el, depasindu-l. Restaurantul este la iesirea din oras.
Am luat fiecare cate o tava, dar nu-ti pui singur, te servesti doar de vesela si ceri sa ti se puna ce doresti. Preturile nu sant la vedere, dar am fost asigurati de catre ghid ca sant ok. Voi pune foto cu ce-am mancat noi, adica eu am luat o portie de miel cu cartofi, tatzichi si o farfurie mica cu fructe, pepene, cateva cirese si corcoduse, iar sotul a luat peste, salata de rosii si o baclava, am mai luat o sticla cu apa de o jumatate de litru. A costat cu totul 24.50 euro. Mult sau putin, noi ne-am saturat, iar mancarea a fost buna, de tatzichi nu mai spun, delicios. Erau persoane care cometau ca s-au pacalit, ca nu era pretul afisat si alte lucruri. Mie mi-a parut un pret rezonabil si mancare buna, dar sant oameni si pareri. Pozele vor vorbi de la sine si fiecare va trage concluzii.Nimeni nu este obligat sa manance acolo,dar dupa o zi pe drum,consider ca este necesara o masa cu mancare gatita.
Din greseala le-am postat la Famissi Eden, dublate, va rog daca se poate repara. Multe multumiri si-mi cer scuze de greseala.
Hotelul la care-am stat se numeste simplu, Famissi. Cred ca trebuie facuta o rubrica separat cu Hotel Famissi.
@sniga: Mutat, la reorganizare, in rubrica "Famissi Hotel [Kalambaka]" (nou-creata, intre timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2012 H. Famissi – cazare deosebită la poalele Meteorelor — scris în 03.09.12 de mulinita din BUCURESTI - RECOMANDĂ