O vacanta de neuitat intr-o zona de neuitat

Am fost in Lefkada in august 2015. Am stat la hotelul Apollo, din Vasiliki, un hotel de 3 stele, cu demipensiune. Am avut o priveliste superba de la balcon : o floare de hartie, floricele mai mici si minunata mare.
Plaja in Vasiliki, vizavi de hotel, era cu pietre, si destul de mica. Cred ca se putea gasi si o plaja cu ceva nisip in apropiere de Ponti. Pentru a ajunge la hotel a trebuit sa mergem pe o sosea cu sens unic, avand foarte multe taverne cu bucataria pe o parte si mesele pe cealalta parte, deci era destul de aglomerat.
Portul nu era foarte mare, dar de acolo plecau vasele de croaziera Ionian, cu vizita a patru plaje; vasul care face curse din ora in ora catre plaja Agiofili si alte iahturi.
Am cautat vase de croaziera si am gasit la un stand un roman ce ne-a explicat cum sta treaba. Initial am vrut sa mergem cu vasul Ionian (cu oprirea la 4 plaje), costand in total de 30 de euro, un copil si 2 adulti. (adulti :12 euro de persoana, copilul pana in 12 ani jumatate din pret), dar am optat pentru Turul celor 7 insule, cu Makedonia Palace, in valoare de 50 de euro in total (20 de euro 1 adult si copilul 10 euro), avand mai multe opriri. Ionian pleca din Vasiliki, iar Makedonia Palace din Nidri, la 18 km de Vasiliki si 19 de Lefkada Town. Este pusa la dispozitia turistilor care sunt veniti cu masina o parcare acoperita si pazita, insa noi am ajuns mai tarziu si am mers pentru parcare in alta parte.
Prima oprire a fost la Egremni, 1 ora, a pus o trambulina si toboganul cu apa; a doua oprire a fost la Porto Katsiki, in larg, dar niciun vas nu merge la mal, am stat jumatate de ora si cine a dorit sa faca o baie a trebuit sa sara, o distractie pentru noi. Se face gratar, daca vrei sa iti cumperi, iti iei, daca nu, nu este obligatoriu.
La intrare pe vas ti se face o poza, care se face magnet, poza mare, breloc si o poti cumpara pentru 25 de euro, iar doar o piesa este 5 euro.
A treia oprire a fost in Kefalonia, la Fiskardo, 1 ora, program de voie. Noi am mers si am cumparat magneti si vederi si am mancat cate un gyros pitta. In continuare a fost insula Itacha, Insula Scorpionilor, unde ni s-a vorbit despre poetul Aristotel Onasis, cel mai bogat om al secolului XX, chiar si in romana.
Am ajuns inapoi in Nidri si am mai pierdut jumatate de ora pe la magazine, apoi am mers sa vedem cascada. Din centura, cam in zona intrarii 3, doar ca pe dreapta, se face un drum, ce duce catre "Cataractes". E acesibil.
In rest ne-am plimbat pe insula, am fost la Katisma Beach, am sarit cu parapanta de acolo, am fost la Egremni si la Porto Katsiki iar pe 1 septembrie am plecat catre Corfu.
Trimis de ioana_stoica in 02.09.15 00:46:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioana_stoica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din Lefkada, LEFKADA" (deja existentă pe sait)
Câteva fotografii de pe acolo ar fi mai mult decât bine-venite... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=3173
”Am stat la hotelul Apollo, din Vasiliki, un hotel de 3 stele, cu demipensiune.
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
- Jul.2019 Egremni, plaja simbol a Lefkadei — scris în 19.08.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Olive Museum — Fabbrica din Syvros Lefkada! — scris în 23.07.19 de indiralisa_26 din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Croaziera cu Makedonia Palace — scris în 19.07.19 de indiralisa_26 din PITEşTI - nu recomandă
- Jul.2018 Zbor cu parapanta — scris în 23.06.19 de susu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Cascada Dimosari și Cape Lefkatas cu Doukato Lighthouse (Farul Doukato), alte călătorii frumoase pe insulă — scris în 07.08.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- May.2018 Excursie pe mare cu Makedonia Palace — scris în 25.02.19 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Ce puteți vedea pe insulă când nu prea e vreme de plajă — scris în 25.09.17 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ