GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
A urca până la 2.365 metri pe Muntele Tahtali era o dorinţă mai veche a mea. Muntele Tahtali face parte din Munţii Taurus şi este muntele cel mai apropiat de mare de pe coasta sudică a Turciei.
Am auzit prima dată despre această variantă de excursie în 2011, cazată fiind la un hotel din Belek. Ne-am uitat atunci pe hartă şi am conchis: neah, este prea departe, amânăm pentru când ne vom caza undeva în zona Kemer. În 2013 am ajuns şi în Kemer, mai exact în Beldibi la Rixos Sungate, dar, tot aşteptând o zi perfectă fără niciun nor pe cer, ne-am trezit că tot hotelul s-a umplut de turci care participau la nu ştiu ce congres, veniţi toţi cu maşinile personale şi nu am avut curajul să ieşim cu maşina de frică să nu pierdem locul de parcare =)). Nici în 2014 nu a fost să fie. Eram cazaţi tot la Rixos Sungate în Beldibi, dar a fost singura dată când am plecat fără maşină, alegând avionul, iar eu nu am riscat să urc pe serpentine până la baza telecabinei cu un autocar sau microbuz. După două amânări, anul acesta nu am mai avut niciun motiv să nu-mi îndeplinesc dorinţa.
Aveam un sejur destul de scurt de doar patru nopţi la Rixos Premium Tekirova, dar plin de activităţi planificate. Vroiam să aloc două zile pentru vizitarea parcului tematic The Legends din Kadriye, unul din principalele motive pentru care am şi ales hotelul :)), o zi pe munte, să vizitez Kemer-ul şi site-ul Phaselis, dar deja erau prea multe. La destinaţie şi mai ales după ziua petrecută la The Legends am reconfigurat programul, astfel că în a doua dimineaţă, în timp ce îmi beam cafeaua pe balcon admirând munţii, am decis: acum este momentul, trebuie să profităm de ziua senină, până nu revin norii, altfel mergând cam degeaba.
După un mic dejun luat mai în viteză, ne-am echipat de munte, asta însemnând pentru noi adidaşi, pantaloni trei sferturi şi o geacă de blugi şi un hanorac puse în rucsac. Ne-am urcat în maşină şi am pornit la drum. Drumul a fost unul foarte scurt. Nu am făcut mai mult de cinci-şase kilometri pe D 400, şoseaua ce merge spre Antalya, în direcţia Kemer.
Cam la jumătatea distanţei dintre Tekirova şi Camyuva am întâlnit indicatorul Tahtali Teleferik şi am virat stânga pe un drum secundar cu barieră. Dintr-o gheretă a ieşit un tip, s-a uitat câteva secunde la maşină şi, fără să ne întrebe ceva, a ridicat bariera, iar noi ne-am continuat drumul.
Drumul spre staţia de plecare a telecabinei, un adevărat drum de munte, a fost foarte bun, cu pavele, nou construit, lat cât să treacă două autocare unul pe lângă celălalt, foarte frumos şi foarte virajat. L-am „dovedit” urcând cu viteza a doua şi rareori a treia. A fost şi foarte liber. La dus nu am întâlnit vreo altă maşină, iar la întoarcere am depăşit un autocar. Vedeam muntele şi ni se părea extraordinar faptul că vom ajunge în vârful acestuia, dar începeau să ne îngrijoreze norii care se tot adunau în jurul vârfului acestuia.
Am ajuns şi la telecabină. Am parcat maşina într-o parcare aproape goală, spaţioasă şi gratuită. După ce am făcut câteva fotografii, ne-am îndreptat spre casa de bilete.
Preţul biletelor a fost mai mare decât ne aşteptam. O călătorie dus-întors cu telecabina costă: 33 euro pentru adulţi, 16.50 euro pentru copii (7-12 ani) şi gratuit pentru copiii sub 7 ani. Există şi varianta one way :D, la jumătate de preţ.
Pentru cei care nu dispun de maşină proprie în Turcia, firma care deţine telefericul oferă şi transfer cu microbuzele proprii din zona Kemer şi din Antalya, la preţul de 10 euro şi respectiv 15 euro, copiii (7-12 ani) jumătate, iar cei sub 7 ani au gratuitate, dar cei mai mulţi turişti erau veniţi cu autocarele prin excursii oferite de agenţiile de turism.
Orarul de funcţionare este de luni până duminică 09.00-19.00 (iulie-septembrie), 09.30-18.00 (mai-iunie), 10.00-18.00 (octombrie) şi 10.00-17.00 (noiembrie-aprilie).
Biletele se pot plăti în euro, lire turceşti sau cu card bancar. Suma în lire turceşti necesară pentru două bilete era cu foarte puţin mai mare decât cele 250 TL pe care le aveam la mine, euro şi dolarii erau în seiful de la hotel, astfel că vrând nevrând a trebuit să plătesc cu cardul. În data de 28 mai 2017 am plătit 264 lire turceşti pentru doi adulţi.
Deşi deschis în urmă cu nişte ani, instalaţia telefericului se află într-o stare foarte bună, astfel că am urcat fără emoţii legate de siguranţa călătoriei. Telecabinele sunt foarte spaţioase, pot transporta până la optzeci de persoane odată, dar nu toţi turiştii vor avea posibilitatea de a admira peisajul în toată splendoarea lui, de a filma sau face fotografii, ci doar cei norocoşi care au prins locuri pe margine, la geam.
Telecabina urcă de la 726 metri la 2.365 metri în aproximativ 10 minute, urcarea este lină cu excepţia trecerilor peste cei patru stâlpi de pe traseul lung de 4.359 metri, unul dintre cele mai lungi din lume.
Peisajul este unul spectaculos, părăsim marea albastră, trecem pe deasupra pădurilor de pini, pentru ca ultima parte a traseului să ne ofere doar creste aride. Este extrem de important ca excursia să fie făcută într-o zi perfect senină şi, chiar şi aşa, trebuie să ai mare noroc ca vârful Tahtali să nu fie înconjurat de nori. Eu nu am fost prea norocoasă:(. Ultima parte a traseului cu telecabina a fost printre nori, ca într-o ceaţă care ne învăluia din toate părţile, iar vizibilitatea era mult redusă.
Odată ajunşi în vârf, temperatura era cu câteva grade bune sub cea din Tekirova, ne-am pus pe noi hainele groase din rucsac şi am avut de înfruntat şi vântul de afară. Am început să facem fotografii, dar norii erau tot mai deşi şi alergam în jurul vârfului ca să prindem câte o fereastră în plafonul de nori prin care se vedea marea. Aceeaşi senzaţie am mai experimentat-o în trecut la zborul cu avionul, când reuşeam să vedem printr-o fereastră de scurtă durată şi marea/oceanul pe care le survola avionul. Când nu mai era nimic de văzut, am luat o pauză de cafea/suc, în speranţa că norii se vor risipi, dar ne-am ales doar cu ce am băut la 2.365 metri.
O ofertă interesantă pentru cei curajoşi, deşi cam scumpă, este aceea de a coborî nu cu telecabina, ci cu parapanta. Costă 199 USD de persoană, iar zborul durează aproximativ 45 minute. Tipii mi s-au părut foarte profesionişti. Clientul nu zboară singur, ci împreună cu un instructor care îl „dirijează” în funcţie de curenţii de aer. Sunt convinsă că experienţa este una extraordinară, dar nu pentru mine :D. Cu patru ani în urmă am renunţat în ultimul moment la parasailing, de frică, chiar dacă nu suferă comparaţie cele două aventuri, acolo riscând cel mult să cad în mare :D. Cu toate acestea, în dupăamiaza aceleiaşi zile, aflaţi pe plajă la noi la hotel, i-am privit cu admiraţie, dar şi cu puţină invidie, pe un el şi o ea, cazaţi în acelaşi hotel cu noi, când au aterizat direct pe plajă la Rixos, teferi şi nevătămaţi. Bravo lor!
După ce ne-am lămurit că avem prea mult de aşteptat şi de sperat ca norii să se disperseze, ne-am îndreptat spre telecabină şi am coborât. Am mai făcut câteva poze cu golful şi marea, dar de la doar 726 m, ne-am urcat în maşină şi am plecat.
La coborâre drumul mi s-a părut puţin mai greu decât la urcare, maşina trebuia controlată cu mai multă atenţie la vale, iar eu mi-am cam pierdut dexteritatea de a conduce pe drumuri de munte. Poate că ar trebui să mă antrenez mai des.
A fost o jumătate de zi aproape perfectă, am fost la mare, dar şi la munte, de fapt, de la mare la munte (Sea to Sky), conform sloganului =)), o excursie frumoasă care şi-a meritat banii, o experienţă inedită şi o variaţie binevenită pentru fanii resorturilor ultra all inclusive :D.
Recomand cu drag!
Trimis de nicole33 in 25.06.17 11:58:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
43 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
43 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Eu nu mai pot de curiozitatea perspectivei tale asupra hotelului Rixos Tekirova, dar mai ales legat de The Legends. Anul ăsta sărim Turcia și, într-un fel, mi-e ciudă tare! Chiar mă gândeam că fix în vremea asta era "perioada noastră de Turcia"
Foarte frumos! M-au impresionat pozele de sus de pe munte chiar dacă unele erau prin perdeaua de nori. Priveliști minunate, iar mie întotdeauna îmi place să îmbin marea cu muntele. Felicitări pentru excursia frumoasă.
All,
Incepând cu luna iulie a acestui an, august si septembrie, agentiile locale vor organiza escapade matinale si nocturne pentru un rasarit si un apus de soare pe muntele Tahtali! Pare ceva inedit:
Sunset&Serenade si Sunris Rides????!
Pentru ultimul, trebuie sa fii la ora 5 sus! Cred ca este minunat sa vezi un rasarit de acolo... dar si un apus! Ma gândesc totusi ca vor fi niste costuri... si nu mici!!!
Buna, stiu ca mergi cu masina in Turcia si doresc sa stiu daca pe drum ai fost oprita de politia turca. Am niste cunostinte care s-au intors din Bodrum acum si au spus ca au fost opriti la dus de doua ori de catre politie cu control riguros al masinii desfacut bagaje si altele. Doresc sa stiu daca este un caz singular sau s-a mai intamplat si altora.
@cristim10: intrebarea a fost adresata colegei @nicole, dar pentru ca am o experienta in decursul multor ani dobandita pe drumurile Turciei, imi permit sa raspund! Acum am o varsta, dar "inceputurile" in ale Turciei cu auto din dotare sunt undeva in 1984 cand ????????????aveam o alta varsta???? si ma incumetam la in drum de Izmit! Adevarat, unul la 2 ani, apoi unul pe an... astea erau regulile! Apoi, dupa '90 au inceput vacantele combinate cu city-break-uri si pe la Istanbul*mai mult shooping* decat city????????????
Am facut aceast intro doar pentru o imagine completa si sper credibila si nu pentru a mă lăuda... nu sunt genul!
Revenind; o singura data, dar o singura data, am fost oprita la iesirea din Istanbul, dar eram cu o Dacia Papuc si cu o vitrina frigorifica in ea; Vitrina fiind mai lunga, eu nu pusesem ceva... carpa rosie, fiindca depasea in lungime! Am scapat cu 20$!
Pe drumul spre Kusadasi, am mai fost opriti, fiind o coloana de 6 masini (, eram grup) iar ei erau intr-o actiune! Erau mai multe echipaje de politie! Au verificat documentele si... yala!
Concluzia: daca prietenii tai au "fost puricati", incluzand pana si controlul bagajelor, a fost un caz singular!
LE.Da, in Bulgaria am patit-o! La vama M.Tirnovo....masina la hangar si bagajele jos!
@maria55: si noi am mers de cateva ori bune in turcia si nu ne a oprit niciodata nici macar anul trecut cand am plecat imediat dupa nebunia de la ei... acum m-am mirat si eu cand am auzit si de asta am preferat sa mai intreb aici poate s-a mai intamplat cuiva sa stiu cum ma pregatesc, nu ca as transporta eu cine stie ce in afara de lucrurile uzuale de concediu si noi familia. Multumesc mult
@cristim10: cu drag! Va doresc drumuri bune si concediu placut!
Acum daca s-ar intampla cuiva sa fie oprit, nici macar nu-i cu suparare! Stim cu totii ca siguranta noastra cat si a lor a fost usor zdruncinata! Dar dupa mine, politistii lor sunt cei mai politicosi si blanzi oameni, mai ales cu turistii!
@cristim10:
Și eu am plecat anul trecut la 2 zile după tentativa eșuată de lovitură de stat și anterior am fost în Turcia de mai multe ori. Nu am fost oprit niciodată de poliția turcă, aceasta fiind doar o întâmplare. Cotroalele de rutină fac parte din atribuțiile poliției, oriunde am fi și nu trebuie să ne supere. Ne supunem legii locului. Și își mai spun încă ceva. Dacă ești om corect, în oricare țară ai fi, poliția nu are treabă cu tine. Important este să ai actele și masina în regulă (RCA, vesta refelctorizantă în habitaclu și nu în portbagaj, triunghiurile reflectorizante, extintorul și trusa medicală nexpirate, etc.) Mai am ceva de scris. Dacă respecți viteza legală și întîlniești un echipaj de poliție, nu te vei teme, dimpotrivă, vei defila prin fața lor.
@nicole33: O experienta frumoasa care trebuie facuta (macar) o data.
Felicitari, votat cu placere.
Buna!
Io vreau sa-ti pun o intrebare tehnica.
Intrebare?
Iti dai seama daca esti in faimoasa parcare daca muntele este invaluit in nori?
Ma gandesc ca daca urc pana la parcare si mi se par norii adunati peste munte sa incerc urcarea alta data.
Alta ?
Cat era cursul euro - lira turceasca?
Multumesc anticipat!
@cloverina:
”Eu nu mai pot de curiozitatea perspectivei tale asupra hotelului Rixos Tekirova, dar mai ales legat de The Legends.
Foarte pe scurt acum, deoarece intenţionez să scriu despre fiecare în parte.
R. Tekirova mi s-a părut sub Sungate aproape la toate capitolele.
Mâncare mai slabă, camere mai mici şi mai urâte, dar a compensat vederea superbă la mare, spectacole puţin mai slabe, plajă mai proastă, inclusiv intrarea în mare, ruşi mai puţin cizelaţi.
Doar băuturile au fost la acelaşi nivel.
Ca plusuri, menţionez aquaparkul mult mai bun, chiar foarte bun, atât cel pentru adulţi, cât şi cel pentru copii şi distanţa mai scurtă până la plajă.
The Legends a fost sub aşteptări. Mult marketing, iar servicii mai subţiri. Este foarte ok dacă te plictiseşti în resort şi dacă nu ai termen de comparaţie. M-am distrat şi a fost ok că am mers gratis. Dacă plăteam bilet, sigur mă enervam de diverse.
”Anul ăsta sărim Turcia și, într-un fel, mi-e ciudă tare!
Parcă şi anul trecut ai sărit-o. Ai grijă să nu devină un obicei, pentru că este păcat.
@nicole33: Da, și anul trecut, însă am avut "mandatari" părinții și socrii. Anul ăsta toți ne-am îndreptat spre alte țări și nici măcar din motive de securitate (suntem genul care credem că putem muri în București, nu trebuie să ajungem în Antalya pentru asta ).
Cu privire la Tekirova, aștept cu drag reviewul pe larg. Și noi am considerat că Sungate-ul rămâne superior la servicii, însă am rămas fani Tekirova pentru aquapark, liniște și posibilitatea de a face snorkeling lângă stânci.
@maryka:
Mulțumesc pentru vizită şi pentru aprecieri.
”M-au impresionat pozele de sus de pe munte chiar dacă unele erau prin perdeaua de nori.
Mi-aş fi dorit să fie perfect senin, nu a fost să fie, dar şi aşa a fost o experienţă plăcută. Soţul a reuşit să filmeze mai mult decât am surprins eu în fotografii.
Eu sunt iremediabil îndrăgostită de mare, rar fac asemenea escapade, aici pe Tahtali în Kemer şi pe Teide în Tenerife. Următoarea experienţă va fi în Santorini
@maria55:
Mulţumesc pentru vizită şi pentru completări
”Sunset&Serenade si Sunris Rides
Ştiam despre aceste pachete speciale, dar eu am fost la sfârşit de mai.
Sunrise Ride ţine din iulie până la jumătatea lunii octombrie, lunea, joia şi sâmbăta. Fără transfer costă 40 euro de adult, copiii plătesc jumătate, iar ceaiul sau cafeaua sunt oferite de Shakespeare Restaurant.
Sunset Serenade sunt organizate doar în iulie şi august, miercurea şi duminica. Fără transfer costă 47 de euro pentru un adult şi jumătate pentru copiii 7-12 ani.
Prin agenţiile de turism preţurile sunt sigur mai mari, acestea incluzând şi transportul până la staţia de plecare a telecabinei, dar şi comisionul agenţiei.
@nicole33: ????????????nu stiam costurile, banuiam ca nu sunt mici, dar nici la atat nu ma asteptam! In fond nu este investitie, drumul nu costa mai mult de 10 euro asa ca... soarele si luna????????????????nu justifica diferenta! Stii doar ca eu sunt madam economy????
@cristim10:
”Buna, stiu ca mergi cu masina in Turcia si doresc sa stiu daca pe drum ai fost oprita de politia turca.
Eu cred că a fost o situaţie excepţională.
Am fost mai mereu cu maşina, anul trecut de două ori şi înainte şi după 15 iulie, anul acesta doar o dată până acum .
Nu am fost opriţi niciodată pe drum pentru a ne fi controlată maşina. În ultimii cinci ani nici măcar pentru viteză nu ne-au mai oprit .
Ştiu că prin sondaj turcii fac controale minuţioase, dar în vamă nu pe drum, cu scanat maşina după scoaterea tuturor bagajelor şi coborârea pasagerilor. Mie nu mi s-a întâmplat niciodată, dar cunosc cazuri.
Mie turcii nu mi-au controlat niciodată bagajele în vamă, dar prietenilor mei, da. Mereu am trecut după ce doar am deschis portbagajul maşinii şi l-am închis la loc după câteva secunde. Bulgarii mai fac talente în căutarea de alcool şi ţigări.
De anul trecut am observat că s-au îndesit filtrele la intrările în oraşele mai măricele, dar nu am văzut oprite decât maşini cu numere turceşti, de obicei dubiţe de marfă şi mai rar autoturisme.
Eu m-am întors pe 5 iunie din Antalya, unde m-am tot plimbat între staţiuni vreo 500 kilometri.
Vacanţă plăcută şi mergi fără grijă!
@maria55:
”soarele si luna????????????????nu justifica diferenta! Stii doar ca eu sunt madam economy
Diferenţa mie nu mi se pare atât de mare. Ziua costă 33 euro/persoană, iar dimineaţa 40 de euro/persoană. În ambele cazuri transportul este separat.
Mai criminal mi se pare să mă trezesc cel târziu la 4 (patru) dimineaţa ca să fiu la 4.45 la staţia de urcare şi la 5.00 sus în vârf. Sunt în concediu! Iar soarele răsare şi fără mine
@mishu:
”O experienta frumoasa care trebuie facuta (macar) o data.
Mulţumesc pentru vizită şi pentru... ecou .
Ai fost rapidă de data asta, astfel că incă nu am apucat să intru în panică
Sinceră să fiu aş repeta-o, dar într-o zi perfect fără nori, ceea ce este greu de prins. Munţii sunt foarte înalţi şi foarte aproape de mare, iar vaporii formaţi deasupra mării nu pot trece de munţi pe care doar îi învăluie, ca să-mi strice mie fotografiile, desigur
@adrianbogdan:
” Iti dai seama daca esti in faimoasa parcare daca muntele este invaluit in nori?
Ma gandesc ca daca urc pana la parcare si mi se par norii adunati peste munte sa incerc urcarea alta data.
Da, simplu: dacă nu vezi vârful muntelui, evident, sunt nori. Poţi urca şi aştepta ca aceştia să se disperseze, foarte probabil dacă prognoza meteo este una favorabilă. Cât durează nu ştiu pentru că eu nu am avut răbdare să aştept mai mult de trei ţigări şi o cafea.
Am scris în articol de doi ruşi, cazaţi în acelaşi hotel cu mine, care au făcut paragliding. M-am întâlnit cu ei sus în vârf. S-au echipat să coboare, dar între timp s-au strâns norii, au aşteptat ceva vreme, dar instructorii nu şi-au bătut joc de ei când vizibilitatea era foarte redusă, şi-au dat jos toate chestiile alea şi au mers în bar. După amiaza am avut surpriza să-i văd aterizând pe plaja de la Rixos Tekirova. Se înseninase, dar era aproape 5 după amiaza.
Norii vin şi pleacă, dar eu nu stau să-i aştept.
Poate repetăm experienţa împreună în septembrie, ca să nu mai fii supărată pe mine pentru că am furat startul
”Cat era cursul euro - lira turceasca?
Lira turcească este foarte fluctuantă.
Când am ajuns în Turcia un euro era 3,98 TL, pe parcurs a crescut la 4,01 TL, pentru ca în final să scadă la 3,95 şi asta în doar trei săptămâni.
Preţul carburanţilor variază proporţional, dar şi în funcţie de zonă. Devalorizarea lirei turceşti implică o creştere a preţului la pompă.
@nicole33:
Mă bucur! poate chiar pe muntele profetul Ilias, mai ales că se poate ajunge și cu mașina din partea cealaltă din Pyrgos. Eu aștept!
@cristim10: Buna ziua,
Incerc sa raspund la intrebarea dvs. Da, se efectueaza contol de catre organele abilitate (politie; jandarmerie, etc.) in special in zona Instanbul (am fost oprit pentru verificare) precum si in Antalya. Prima oara m-au intrebat si au dorit sa le prezint permisul de conducere (politie), atragandu-mi atentia ca nu port centura de siguranta (lucru facut imediat)... iar a doua oara in drum spre Aspendos - Jandarmeria a dorit a le prezenta pasapoartele. Anul acestea am vazut nenumarate filtre de acest gen... cu foooarte multi sodati bine inarmati, dar foarte politicosi. Chiar si in resortul din Belek erau in permanenta (estomez cam 10 persoane) cu "makarov-ul" la sold, pasnici de fel dar foarte vigilenti, chiar prea de tot prea ca la tara... pentru uni deranjeaza pentru altii...
@nicole33: multumesc pentru informatie!
Am zis ca ne vedem la jumatatea drumului adica in Antalya in septembrie, vedem poate largim gasca cu Maria si Marinus noi sa fim sanatosi.
Va imbratisez cu drag! ☺
@nicole33: Uneori mi se intampla sa fiu si pe faza , si daca nu sunt mai devreme sau mai tarziu tot ajung la subiect.
@adrianbogdan: este tot ceea ce-mi doresc! Eu inca nu am luat biletele, voi da, dar nu-i nimic, astept oferte de la Am Fost Acolo Travel????????????!
@RossoNerro: e bine când suntem paziti de organe... dar soldati inarmati intr-un resort... pfiii, parca e prea mult! Nu te contrazic, sa nu ma intelegi gresit, dar sunt curioasa care resort este vigilent peste măsură!
@RossoNerro:
” Chiar si in resortul din Belek erau in permanenta (estomez cam 10 persoane) cu "makarov-ul" la sold, pasnici de fel dar foarte vigilenti, chiar prea de tot prea ca la tara... pentru uni deranjeaza pentru altii...
Nu pot să te contrazic, deoarece nu am fost la acelaşi hotel cu tine, dar mi se pare exagerat şi greu de crezut, fără supărare.
Prin resorturi există mulţi angajaţi de la Security, dar oamenii sunt discreţi, pe unii cu greu îi ghiceşti, dar să te plimbi prin resort cu Makarovul la şold mi se pare prea mult şi totodată inutil.
Am fost în resorturi cu mari pretenţii la care controlul era foarte strict, dar la poarta de acces în resort, evident personalul era înarmat, însă nu defila pe acolo la intimidare, ci stătea în "coşmelia" punctului de control şi la intrarea dinspre plajă.
Dacă asiguri un control strict al accesului în resort nu mai ai nevoie să te plimbi aiurea prin resort creând un disconfort cel puţin vizual turiştilor. Anul trecut la Gural Belek, întorşi din plimbare, am fost opriţi la punctul de control, ni s-a solicitat numele şi numărul camerei şi i-au apărut pe un IPad moacele noastre din poza de paşaport.
La Mardan erau mai multe filtre de acces: primul la poartă, cu stâlpi metalici care intră şi ies din asfalt ca la aeroport, de nu treceai nici cu tancul, al doilea la intrarea în hotel, unde toate bagajele, de la trolere şi sacoşe până la poşete treceau printr-un scaner ca la aeroport.
Din acest motiv mi se pare neverosimil şi/sau de prost gust să defilezi cu puşcociul prin resort, oricât de paşnic ai face asta. Poate îmi spui şi mie numele hotelului, ca să ştiu să-l evit
@RossoNerro:
”Anul acestea am vazut nenumarate filtre de acest gen... cu foooarte multi sodati bine inarmati, dar foarte politicosi.
Şi anul trecut în septembrie şi anul acesta în mai-iunie am remarcat creşterea clară şi foarte vizibilă a numărului acestor filtre, de obicei mixte, dar opreau mai rar autoturisme şi mai mult maşini de marfă mai mici sau mai mari. Nu am văzut decât maşini cu numere turceşti care erau oprite, nu cu numere germane, deşi erau destule sau româneşti , care erau foarte rare. Controlul NU era pentru depăşirea vitezei sau lipsa centurii!
@maryka:
Mulţumesc mult pentru sugestii.
Ştiu deja unde să mă documentez când va veni momentul
@nicole33: hei, dacă n-ar fi de râs, zău ca as renunta la Turcia pe vecie! Cum draq... sa se plimbe cineva prin resort cu makarovu'?!
Soldati! Auzi!!! Este o enorma exagerare care nu ajută la nimic!
Ai dreptate, in ghereta de la intrarea in resort este un portar dotat sau mai putin dotat????dar zau de are ala vreun grad, nici mácar soldat nu e!!!
Si da, resorturile au inceput sa nu mai practice "purtatul brătărilor" odata intrat esti bun intrat! La Xanadu, am iesit la bazar????????că-i viata mea... si cand sa intru, au procedat exact cum ai descris tu.
@maria55:
”Soldati!
Nu sunt soldaţi, ci angajaţi ai firmelor de Security.
Aceştia au existat dintotdeauna. Că între timp au devenit mai vigilenţi, este foarte bine, dar atât.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Cirali / Yanartas / Ulupinar din nou — scris în 18.06.24 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 În Antalya pe munte... altfel — scris în 09.03.24 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Cu„ Monster” în largul Mării Mediterane — scris în 19.11.18 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Kemer, orașul dintre munte și mare — scris în 15.11.18 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Cirali / Yanartas / Ulupinar — scris în 27.11.17 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- May.2017 Oraşul antic Phaselis – istorie şi plajă — scris în 17.10.17 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Kemer - Kiris — scris în 04.08.16 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ