ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2025
Familie

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Dubai, acvariul din mall

TIPĂREȘTE URM de aici

Am povestit pe aici data trecută trecută vezi impresiicum se poate petrece o zi întreagă fără plictiseală în zona Mallului din Dubai. Acvariul din Dubai face parte din atracțiile anti plictiseală și se află chiar în incinta Mall-ului.

Locație, orar și prețuri

Nici noi nu am găsit-o din prima această atracție, în mall-ul din Dubai chiar este nevoie de gps, o hartă sau măcar să ne orientăm după hărțile puse la dispoziție (aflate pe ecrane mari de obicei în zona scărilor rulante între etaje) Locația din incinta mallului arată așa :

Dubai Aquarium & Underwater Zoo / Level: Second Floor / Parking: P2, Grand Parking

iar orarul de vizitare este 10.00-22.00 toată săptămâna. Prețul vizitei când am fost noi a fost 199 aed (258 lei). Dar acum la momentul scrierii articolului este 145 aed (188 lei) Dubaiul se pare că a intrat în extrasezon și s-au scăzut prețurile. Știu că începând cu luna mai și până în toamnă nici showul de seară de pe lac nu se mai ține. Extrasezon la ei = căldură insuportabilă pentru noi, Dubaiul se vizitează iarna, punct.

Copii, seniorii plătesc la fel, nu am observat reduceri. Așa cum am povestit în articolul cu Burj Khalifa am beneficiat și aici de un bilet gratuit din motive medicale dar se cer documentele aferente. Astfel am plătit 2x199 aed în loc de trei.

Descriere Dubai Aquarium

Acvariul din mallul din Dubai s-a deschis după construirea mallului din 2008. În 2012 a primit distincția Certificate of Excellence’ and won the ‘Images Most Admired Retailer of the Year

Cu 10 mil. de litri de apă nu este cel mai mare acvariu din lume dar este cel mai mare aflat într-o incintă închisă și este neîngropată (50x20x11m), în cazul de față Dubai Mall. Îmi imaginam ce ar fi dacă s-ar sparge peretele,cred că s-ar inunda mallul pe partea asta :)

Acvariul ne prezintă mai mult de 300 specii de animale marine iar acvariul mare se poate admira și de afară din incinta mallului.

Din afară putem admira parte din peretele acvariului mare și implicit admira tot ce trăiește în aceste ape. Astfel această atracție nu costă nimic. Dacă dorim mai mult plătim costul biletelor descrise mai sus vizităm tunelul și intrăm în underwater zoo aflat cu un etaj mai sus.

Acolo se află numeroase acvarii individuale, zone cu alte animale, păsări, șopârle, șerpi, zonă de junglă, zonă de crocodili, pinguini, zonă de scufundare în cușcă (ca să nu te pape rechinii) zonă de hrănit peștii, laborator și o atracție de plimbare cu barca pe apele acvariului mare.

Cred că nu are rost să mai reamintesc faptul că acvariul este tot proprietatea Emaar. Site acvariu aici:thedubaiaquarium.com

În următoarele voi descrie ce am pățit acolo și din acest motiv la capitolul servicii/angajați acvariul va primi o notă mică din partea mea, cel puțin în articol deoarece la aceste tipuri de review (de călătorie) nu putem nota personalul/serviciile în caseta tehnică.

După ce am plătit biletele am defilat la baza peretelui acvariului mare până la intrare în tunelul subacvatic. Acolo un tânăr asiatic ne-a sfătuit să deschidem gura până la urechi, adică să zâmbim larg și ne-a făcut poze, contra cost evident în caz de achiziție de fotografii fizice. Dar am primit și un cod QR cu ajutorul căreia oricum puteam vedea/salva pozele și pe un PC. În tunel am putut admira tot ce este mai mare prin acvariu, rechini fioroși chiar sînt o grămadă. La ieșire din tunel mai era un birou unde puteai să cumperi poze,să vezi celălalt perete al acvariului, în rest nimic.

Ies și mă uit ca prostul, asta a fost tot? Din punct de vedere matematic nu-mi ieșea nimic. Am mai fost la acvariile lumii unde prețurile sînt destul de mari dar nici unul nu avea atât de puține atracții. Absolut nici un angajat (și erau destui) nu ne-a direcționat cu un etaj mai sus la următoarea intrare. Cred că am și aruncat 2 din 3 brățări la coș. Ne-am plimbat câteva minute pe acolo, m-am tot gândit și înjurat în gând... wtf... chiar asta a fost tot?? Eram pe punctul de a lua la întrebări angajații când am dat de următoarea intrare cu un etaj mai sus. Cu ajutorul bonului fiscal (ce bine că de obicei nu le arunc) am primit alte brățări și am putut reintra în acvariu.

Un mare minus aici pentru acvariu, pentru nesemnalizarea accesului spre următorul nivel, era cât pe ce să arunc banii degeaba. Și nu cred că am fost eu de vină că nu am intuit/observat că mai este ceva care aparține acvariului ci conducerea acvariului care nu a semnalizat cum trebuie/nu a instruit angajații.Nici la casa de bilete nu mi s-a spus vedeți că ieșiți din tunel și intrați din nou cu un etaj mai sus. Deci atenție care mergeți pe acolo :)

Vizita noastră

După ce am petrecut aproximativ 15-20 minute în tunelul subacvatic mare (pentru că ai ce vedea și admira pe acolo) și după pățania descrisă mai sus, am reintrat în zoo cu un nivel mai sus. În prima incintă sînt ecrane interactive unde poți obține orice informație orice vrei să știi despre lumea marină. Se va trece printr-un alt tunel subacvatic (mai mic ca cel de jos dar spectaculos) și se va intra într-o altă incintă cu ecrane interactive.

Urmează o incintă centrală unde s-a imitat o parte dintr-o junglă cu vegetația specifică. Acolo pe lângă peștile de admirat aflate în acvarii sau în lacul amenajat putem observa și alte animale, păsări, reptile, mamifere, insecte. Copii se pot cățăra pe sus pe niște mini-trasee cum avem și noi în parcul de aventuri.

La un moment dar ajungem pe acvariul mare și umblăm pe o podea de sticlă, pe sub noi rechinii și tot ce se află în marele acvariu. Trecând podul putem observa pinguinii. Am observat o ușă la care pinguinii stăteau la rând să intre. Se deschide ușa, intră câte 2 pinguini. Am întrebat și eu ce se întâmplă pe acolo de ce stau pinguinii la coadă :) Un ghid care se afla acolo să răspundă la întrebari mi-a zis că pinguinii primesc tratament și hrană, după care se întorc în incinta comună.

În această zonă cei care au optat și pentru scufundări (se plătește extra) au vestiarul unde își pun costumul de scafandru cu tub de oxigen și intră în cușcă ca să salute rechinii, pisicile de mare, peștii spadă, etc. Tot contra cost primești hrană pentru pești și îi hrănești, dar riști să fii udat un pic că vin cu sutele. În fine tot contra cost este și o plimbare cu barca galbenă pe apele acvariului. Barca are fundul transparent pentru a și vedea ceva din acvariu.

În această zonă se mai pot admira căluții de mare, multe meduze precum și un laborator. Continuând vizita vom putea admira o zonă cu broaște țestoase și vom ajunge și la crocodili, reptilele fioroase având un habitat larg pe măsura lor.

S-a amenajat în acvariu chiar și un loc unde putem mânca, bea ceva. Un sandviș de ex. costă în jur de 20 aed (26 lei), răcoritoare, apă, ice-tee costă 5 aed (6,5 lei), o cafea/ceai costă 8-15 aed.

La ieșire se va trece printr-un magazin cu souveniruri cu tematica acvariului. Cu ajutorul biletului fizic se va primi reducere de 20% la orice produs din acest magazin.

În concluzie cu excepția incidentului de la început (la care era cât pe ce să ratăm vizita) ne-a plăcut mult aici în acvariu, am petrecut în total cu tunelul + următorul nivel peste 2 ore. Recomand

Trimis de AZE in 11.05.25 17:34:24
Validat / Publicat: 11.05.25 20:33:06
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 79 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P06 Dubai Undewater Zoo,un alt tunel subacvatic
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[12.05.25 12:25:06]

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[12.05.25 13:44:12]

@webmaster: Multumesc

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDubai Aquarium & Underwater Zoo:

SOCIALs