Drumul Bucuresti - Thassos si retur - iunie 2017
In luna iunie din acest an, am plecat intr-o scurta vacanta in frumoasa insula Thassos. Traseul pe care l-am urmat a fost Bucuresti - Ruse -Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Dimitrovgrad - Haskovo -Kardzali - Makaza - Komotini - Keramoti - Thassos.
Pentru navigarea pe internet am folosit aplicatia Sygic Car Navigation, care ne-a indicat exact traseul mentionat mai sus.
Din Bucuresti pana la intrarea in Grecia sunt aproximativ 450 km. Am iesit din tara prin punctul de frontiera de la Giurgiu - Ruse. La Ruse ne-am oprit putin pentru a cumpara vigneta de Bulgaria de la tonetele de pe marginea strazii, imediat dupa trecerea frontierei.
Ne-am continuat drumul prin Bulgaria spre Veliko Tarnovo (E85) si de aici spre Gurkovo - Nikolaevo - Stara Zagora - Dimitrovgrad - Haskovo- Kardzhali - Kirkovo - Makaza.
La punctul de frontiera Makaza a fost o coada de 1 km si am asteptat o ora pana sa trecem granita. Dupa intrarea in Grecia, am urmat drumul spre Keramoti (Makaza - Komotini - Chrysoupoli - Keramoti) de unde urma sa luam ferryboat-ul spre Thassos. Drumul din Grecia este pe autostrada si este foarte bun, distanta de parcurs este de aproximativ 110 km.
Din Keramoti spre insula Thassos erau ferryboat-uri din 30 in 30 de minute, asa ca nu am asteptat prea mult. Taxa a fost de 20 euro pentru masina, 3.5 euro pentru adult si 1.5 euro pentru copil si trecerea cu ferryboat-ul a durat cam 30 de minute.
La intoarcere, am urmat acelasi traseu. Ar mai fi de mentionat ca ne-am oprit pentru alimentare cu motorina in Bulgaria in localitatea Kardzali unde este in OMV mai mare in care se opresc multi romani.
Trimis de Anda_M in 12.07.17 23:29:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Anda_M); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Buna seara! Pretul la ferry pt Thassos este doar dus? sau dus - intors?
@Sorin Dum. : Pretul pentru ferryboat este doar dus.
salut! gasesc un partener de drum spre thassos, pt data de 3.09.18?
- Jun.2024 București – Thasos și retur - 2024 — scris în 03.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Thassos Golden Beach - te surprinde mereu — scris în 27.06.20 de rufus din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Drumul spre Thasoss — scris în 14.07.19 de sandi67 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Experienta noastra la feribot si cum am mancat — scris în 08.08.18 de gabriela.iancu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Drum Thassos iulie 2018 — scris în 16.07.18 de userbusy din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Prima data in Thassos! — (1) Drumul spre Grecia — scris în 27.07.18 de troutpwi din TARGOVISTE - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Thassos - drumul cu mașina — scris în 03.09.17 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ