Slatina - Thassos (prin Sofia / Nova Zagora)
Salutare tuturor!
Pentru a ajunge in Thassos (cazare in Kinira, pe coasta de est) am ales urmatoarele trasee pentru masina:
La dus, punct de plecare Slatina (jud. Olt) - Bucuresti (centura) - Giurgiu - Ruse (granita RO-BG) - Sofia - Kulata (granita BG-GR) - Kavala - Keramoti (feribot spre Thassos cu acostare la Limenas). GPS setat pe rapid (rapid se refera la viteza de rulare, nu la nr. de km). Drum foarte bun ca infrastructura, destul de lung, dar lin, fara serpentine, fara sa trecem prin sate sau orase, multi km de drum european si ceva autostrada.
La intoarcere, GPS-ul a ales urmatoarea ruta: Limenas (feribot spre Keramoti) - Keramoti - Komotini - Alexandroupolis (am mers pe autostrada Egnatia Odos, foarte buna ca drum) - Orestiada - Ormenio (granita GR-BG) - Nova Zagora (cateva serpentine, dar nu foarte periculoase) - Veliko Tarnovo - Ruse (granita BG-RO) - Giurgiu - Bucuresti (centura) - Slatina. Drumul a fost, ca si la dus, foarte bun ca infrastructura, liber, lin, fara sa trecem prin sate sau orase, am mers numai pe variante sau drum european.
Trimis de dnprd in 30.08.14 19:30:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dnprd); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Sa stiti ca nu este rau nici cel mai scurt traseu de traversare a Bulgariei: Ruse-Makaza (380 km).
da ce gps ai de a ales cel mai lung drum la intoarcere?
prin makaza faci 7-8 ore din keramoti pana la giurgiu!
@sorind: De exemplu iGO nu recunoaște granița de la Makaza. Sau nu recunoștea căci pe la mijlocul lui august au apărut hărțile Q1/2004.
Nu le-am descărcat încă dar e posibil ca acum să fie figurată.
Eu ca să pot trece pe la Makaza am ales un punct aproape de graniță.
Apropo, tu ce gps (sau program gps) ai folosit și-ți figura Makaza?
@Dabator: inainte sa plec am citit cele cateva sute de postari pe http://forumthassos.ro/viewtopic.php?f=4&t=26&start=765; dar si pe cele de aici, pe baza lor am consultat google map si mi-am facut un traseu astfel incat am mers cu gps-ul pana in Kardzali dupa care am folosit indicatoarele care-s postate din 5 in 5 km pana in vama Makaza iar de acolo la fel folosind indicatoarele m-am indreptat spre Komotini la 10km de Komotinii am bagat iar gps-ul la treaba si ma dus fara sa ma bage prin localitati pana in port la keramotii
Garmin nuvi 2495LM pe care l-am actualizat dupa cum ai spus si tu abia in august
- Jun.2024 București – Thasos și retur - 2024 — scris în 03.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Thassos Golden Beach - te surprinde mereu — scris în 27.06.20 de rufus din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Drumul spre Thasoss — scris în 14.07.19 de sandi67 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Experienta noastra la feribot si cum am mancat — scris în 08.08.18 de gabriela.iancu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Drum Thassos iulie 2018 — scris în 16.07.18 de userbusy din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Prima data in Thassos! — (1) Drumul spre Grecia — scris în 27.07.18 de troutpwi din TARGOVISTE - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Thassos - drumul cu mașina — scris în 03.09.17 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ