Un nou traseu [spre zona PARALIA şi nu numai] - poate mai plăcut...
Pentru că eu însămi am avut o dilemă, aş vrea să recomand şi celor care vor să meargă în zona Paralia, nu doar pentru Thassos sau Halkidiki, traseul pe ruta Ruse - Veliko Târnovo - Stara Zagora - Haskovo - Kardzali - Makaza - Komotini şi de acolo vă duce autostrada grecească la Salonic sau unde doriţi.
Avantaje: aproape că nu circulă niciun tir, ideal este de mers noaptea, noi am făcut aşa la dus şi pe zi la întoarcere.
Chiar dacă pe Bulgaria nu e autostradă, sunt multe porţiuni cu 4 benzi sau cu 3 (alternativ 2 pentru fiecare sens).
Este superbă autostrada grecească ce merge paralel cu marea, peisajele sunt extraordinare.
Dezavantaje: probleme oarecum cu indicatoarele la bulgari de la Haskovo până la graniţa cu grecii şi se plătesc multe taxe la autostradă: 3 până la Salonic a câte 2,40 euro şi până la Paralia încă una de 2,20 şi una de 1,20.
Dar merită să evitaţi nebunia de pe traseul prin Sofia şi sutele de tiruri.
Iar pentru cine apreciază şi peisajele, cu atât mai mult...
Trimis de irinasimona2000 in 15.08.14 22:25:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinasimona2000); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumul spre/dinspre Grecia" (deja existentă pe sait)
Frumos comentariul dar la faza cu sutele de tiruri ai cam exagerat putin mai mult, eu am trecut bulgaria pt. prima oara noaptea si de abia am gasit un tir sa ma tin dupa el, la intoarcere am mers ziua prin bulgaria si nu au fost cu sutele.
@gelica75: Depinde în ce zi a săptămânii ai făcut drumul... În weekend sunt, într-adevăr, mai puţine...
- Sep.2016 Noutati pe traseul Giurgiu - Sofia - Salonic — scris în 21.09.16 de marianmm din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Drumul spre Grecia prin Kulata (2016) — scris în 18.07.16 de callmevaly din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Cu autocarul în Grecia [Olympic Beach] — scris în 10.06.16 de Nicu din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Vacanta in Grecia si Bulgaria - detalii despre drum — scris în 07.10.14 de dannaa din IASI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Traversarea Bulgariei - încă o aventură! — scris în 19.07.14 de marocanu21 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Drumul Sf. Gheorghe - Paralia katerini — scris în 31.07.12 de krisztike din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Spre Grecia — scris în 23.06.12 de Coste din SUCEAVA - RECOMANDĂ