EXCELENT
Diamond Hill Resort & Spa 4* Vlora si top atractii

Servus dragilor,
La Vlora am stat la Hotel Diamond Hill Resort&SPA, 2 zile la inceput de august si 2 zile acum 7 luni, de Revelion, de aceea si fotografiile atasate sunt din anotimpuri diferite...
Hotelul se afla la 200 m de plaja si are o frumoasa vedere asupra marii atat de pe terasa restaurantului cat si din balconul camerelor.
Nota 8:00 din 340 evaluari (foarte bine).
Hotelul pune la dispozitie gratuit wi-fi, parcarea si accesul la piscina.
Accesul la SPA se face la un cost suplimentar.
Noi am platit pentru 1 apartament cu 1 dormitor, cu vedere la mare, mic dejun tip bufet inclus, 70 Euro/noapte.
Camerele au aer conditionat, baie proprie, frigider, TV.
Vlora este al doilea oras port ca marime din Albania (dupa Durres) si are o populatie de cca 80.000 locuitori.
Vlora reprezinta una dintre destinatiile de vacanta frumoase de pe litoralul albanez, fiind situata la confluenta Marii Ionice cu Marea Adriatica.
In anul 2025 e programata inaugurarea aeroportului international Vlora, acest lucru va face mult mai facil accesul turistilor spre Riviera Ionica a Albaniei.
Ca si bucatarie locala, recomand cu maxima incredere pestele proaspat si fructele de mare, calamari, octopus, midii, creveti samd.
Top atractii :
1. Croaziera spre peninsula Karaburun si insula Sazan. Noi am fost deja in decursul anilor de mai multe ori in aceasta croaziera pe vasul Aquamarine, e minunat! Pret :25 Euro/persoana. Se pleaca pe mare la 10:00 dimineata din portul Vlora si se revine dupa 9 ore de mers pe mare, cu pauze de plaja pe peninsula Karaburun si pe insula Sazan. Apa e cristalina, de smarald si la Sazan, in zona cu stanci, se poate face snorkeling si se poate inota si in pestera piratului Ali Haxhi daca te inscrii si la barca cu motor (vasul de croaziera e prea mare pentru a putea intra in pestera)
2. Plimbare la Laguna Narta (birdwatching, cca 34.000 pasari ierneaza in stufarisul si pe apele lagunei inclusiv cca 3000 Flamingo roz) si vizitarea Manastirii Sfanta Maria si a muzeului arheologic de pe Insula Zvernec
3. Plimbarea pe promenada Vlorei, de-a lungul plajei
4. Excursie spre Riviera Ionica. E foarte frumoasa panorama si de pe varful pasului Logara, dar poti sa scurtezi drumul cu serpentine mergand de-a dreptul prin munte prin noul tunel de 6 km, care iese direct la Palase, pe coasta. In cca 50 min (45 km) ajungi din Vlora prin Vlora Bypass si tunel la Drymades Beach, Palase, o plaja incredibila, cu apa limpede, turcoaz, unde poti face snorkeling la stanca scufundata din marginea dreapta a plajei. De la Drymades Beach pana la o alta plaja superba, mai salbatica, aflata intr-un frumos canion, mai faci cca 30 min (12 km), din care 15 min pe jos
5. Portul pescarilor din Vlora, cu o frumoasa plaja cu nisip fin
6. Zbor cu parapanta din Vlora, cu aterizare pe plaja
7. Moscheea Muradie, sec 16, etc
Vacante faine sa aveti!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de raducondurache in 30.08.25 19:39:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBANIA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Franta, Italia, Anglia, Austria, Germania, Grecia, Spania etc
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raducondurache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 40.41602973 N, 19.48571154 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Diamond Hill Resort & Spa, VLORE" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”