![](/images/printer_off_32.png)
M-am hotarat sa scriu aici, deoarece citind alte articole, scrise aici m-au ajutat foarte mult sa fac aceasta excursie pe cont propriu. Intr-un cuvant mi-au dat curaj cand multi din jurul meu imi spuneau ca e periculos, ca e greu, fara ghid si intr- un grup organizat, etc.
Am gasit aici destula informatie sa imi fac unele socoteli si planuri. Sigur am cautat si in alte locuri site nu romanesti mai ales harti. Si astea fiind zise am pornit la drum, 3 doamne pensionare, vorba aceea:„3 tinere și neliniștite"
Plecarea a fost in zori intr-o sambata de noiembrie 19 de pe aeroportul din Cluj, o dimineata rece, -3 gr.
Am ajuns la Tel Aviv in jur de ora 10, soare, cald, placut, aprox. 18 gr.
Dupa aproximativ o ora si ceva amiesit din aeroport. Fiindca era sambata singurul transport spre Jerusalem erau seruturile, dubite de 10 locuri care ne-au luat 20 $ depersoana (negociat)
Aici cred ca e bine sa retineti de acasa, mai ales daca ajungeti sambata. aveti aici un link:
abrahamtours.com/tours/ai ... rt-to-jerusalem
Ne-am cazat intr-un hostel foarte aproape de poarta Herod, Rivoli, bunicel fata de pret, voi scrie un alt articol depre acest loc.
Eu si prietenele mele am reusit sa vedem in 2 zile si jumatate mai mult decat ne-am propus: cetatea veche cu majoritatea biisericilor ortodoxe si catolice, zidul plangerii, si am facut si cumparaturi. Nu voi descrie aici deoarece facut-o si altii destul de bine.
Vreau sa povestesc putin de 2 obiective care nu au fost mentionate aici;
Muzeul Holocausului si Cetatea lui David
1. La muzeu se ajunge cu tramvaiul Light Rail pina la ultima statie 6,9secheli pe un drum, pina la ultima statie Mount Herzl. E un parc foarte mare si de unde este o priveliste asupra Jerusalemului deosebita. Intrarea libera, cat despre muzeu este impresionant in date, informatii, coplesitor mai ales prin povestile despre copii si tinerii evrei.
Trimis de primturdean in 02.12.16 09:37:42
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (primturdean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
![](https://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/d003/3380/43667_75138_4.jpg)
@primturdean:
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 80&ridAnt=75138
Îmi pare că review-ul se termină cam brusc.
Doreşti să-l publicăm aşa cum e (ca prim episod al unui posibil serial, poate) sau doreşti să mai completezi?
În lipsa oricărui răspuns - publicăm review-ul aşa cum e...
Pentru o viitoare tanara pensionara care ar pleca singura in Israel este ok? Cate zile ati stat si aproximativ cat v-a costat?
- May.2023 Pustiul Iudeii si manastirea Sfantul Gheorghe Hozevitul — scris în 15.10.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2023 Locurile sfinte de langa Marea Galileei — scris în 21.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 O experiență frumoasă — scris în 23.01.20 de Sabina Nina din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 De Crăciun în Israel — scris în 02.01.20 de CristiCrs din CRîMPOIA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a patra” — scris în 26.01.20 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Nu tot Israelul este religie – Rezervația naturală En Gedi — scris în 01.10.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a treia” — scris în 15.08.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ