Bam Yat // Locuri cunoscute...
În coborâre revăd luminile oraşului dincolo de aripa de sub geam. Marea s-a terminat. Imagine cunoscută, am mai parcurs traseul ăsta de multe ori. Aterizare lină puţn după miezul nopţii.
Tren de noapte de la Tel Aviv la Haifa (o oră şi-un pic). Negociere la sânge cu taximetristul. Se uită la valize ca şi cum ar urma să le care în spate. Priveşte ceasul cu un reproş de parcă eu l-aş fi pus să ţină de volan la ora aia. Pricep unde bate. Găsim calea de mijloc. Singuri pe şosea zburăm în noapte spre destinaţie.
Doar două ore de somn, cafea, mic dejun, plajă. Nori anormal de negri pentru un sfârşit de iunie la Mediterana. Vânt rece, valuri, mare agitată, meduze. Plimbare pe faleză. Norul negru s-a mai dus puţin. Soare timid, vânt ceva mai domol. Bărbaţi cu feţele bronzate şi pălării de soare aprinşi în discuţii politice. De parcă le-ar folosi la ceva... Alţii, mai calmi, joacă table şi remy. Pe mese platouri cu humus, salate, cafele. Acorduri tradiţionale.
Oriunde aş fi, mă simt mereu confortabil când văd oameni de-ai locului. Zonele necontaminte de globalism îmi crează o stare de bine.
Trimis de mlucian in 04.07.15 16:11:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mlucian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperind Israelul" (deja existentă pe sait)
- May.2023 Pustiul Iudeii si manastirea Sfantul Gheorghe Hozevitul — scris în 15.10.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2023 Locurile sfinte de langa Marea Galileei — scris în 21.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 O experiență frumoasă — scris în 23.01.20 de Sabina Nina din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 De Crăciun în Israel — scris în 02.01.20 de CristiCrs din CRîMPOIA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a patra” — scris în 26.01.20 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Nu tot Israelul este religie – Rezervația naturală En Gedi — scris în 01.10.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a treia” — scris în 15.08.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ