GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Asa cum am relatat in reviewul anterior, am continuat explorarea Israelului cu marea rosie.
Aici s-a construit in ultimii 20 de ani o statiune de lux, Eilat. Dar pentru ca mie nu imi place sa cheltui multi bani, am gasit un hostel, Youth Guest hostel, 20 euro pe noapte, camera cu 5 paturi, in centrul statiunii, la 100 metri de mare! Si cu mic dejun, care spre surpriza mea, a fost bufet suedez, foarte consistent si bun.
In camera am stat cu un neamt care facea turul Israelului cu bicicleta, facuse deja 2 saptamani, pe la granitele din nord si vest si urma ultima saptamana spre Tel aviv, prin desertul Neghev.
Cum scopul meu a fost reciful de corali, in dimineata urmatoare am pornit spre granita cu Egiptul, si aproape de ea am gasit plaja care o cautam.
Din pacate nu am avut aparat de foto pt apa, si sutele de pesti colorati, de toate dimensiunile si culorile, au scapat nepozati. Reciful il stiam de la precedenta mea vizita din Aqaba, Iordania, e fabulos, este clar pe primul loc in optiunile mele de mers la mare. Temperatura apei pe 28 decembrie: 22 grade, ca si in aer, bestial!
Dupa o zi de snorkelling, am vizitat si statiunea, cam goala, nu era sezon, dar cu hoteluri si o curatenie, vegetatie si bun gust impresionante. Arhitectura moderna, intr-un peisaj deosebit (desert), la 2 km distanta, statiunea Aqaba din Iordania, totul fac ca acest golf impreuna cu reciful lui de corali sa fie printre favoritele mele.
Dupa inca o baie in mare a doua zi, am plecat spre Tel Aviv. Pe autobuz am auzit limba romana la niste oameni in varsta, am intrat in vorba cu ei, erau plecati din Romania de 40 de ani, dar limba romana a ramas limba lor de baza!
Tel Avivul este un oras modern, la tarmul Mediteranei, cu cladiri de birouri si hoteluri noi si cu arhitectura moderna. Am vizitat portul vechi, Jaffa, frumos, am facut mici cumparaturi si am parasit aceasta tara cu o impresie deosebita.
Impresie data de ce au facut cei 6 milioane de evrei reveniti din toata lumea, cu dorinta de a avea tara lor, si de a o face sa fie deosebita.
Parerea mea este ca au reusit, sunt un popor deosebit. Plecarea de pe aeroport a fost fara probleme, poate ca voi mai vizita tara, au mai ramas locuri neexplorate.
Trimis de vgaby in 26.01.13 11:19:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU. A mai fost în/la: Iordania
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vgaby); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 Pustiul Iudeii si manastirea Sfantul Gheorghe Hozevitul — scris în 15.10.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2023 Locurile sfinte de langa Marea Galileei — scris în 21.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 O experiență frumoasă — scris în 23.01.20 de Sabina Nina din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 De Crăciun în Israel — scris în 02.01.20 de CristiCrs din CRîMPOIA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a patra” — scris în 26.01.20 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Nu tot Israelul este religie – Rezervația naturală En Gedi — scris în 01.10.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a treia” — scris în 15.08.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ