GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Buna ziua,
Asa cum am spus, revin cu impresii si poze din Israel. A fost un circuit foarte obositor dar a meritat, avand in vedere ca am vizitat foarte multe obiective.
O sa incerc sa va scriu pe zile obiectivele vizitate si am sa si atasez poze.
ZIUA 1.
Jerusalem
Biserica si pestera Sf Stefan
Am inceput Drumul Crucii, Via Dolorosa cu cele 14 statii (opriri) ale lui Iisus.
Biserica Sf Mormant unde se afla Mormantul Sfant, pecetea cu locul unde a fost infipta crucea, locul rastignirii, piatra miruirii de unde izvoraste mir, Paraclisul lui Adam la poalele Golgotei, Locul Capatanii sau al Craniului (unde a fost depus capul lui Adam), Capela Biciuirii si Cununei de Spini.
Seara, cazare Bethleem la Hotel Sancta Maria
Ziua 2.
Jerusalem
Biserica Maicii Domnului (locul adormirii Maicii Domnului)
Mormantul Regelui David, ruinele cetatii Regelui David
Zidul Plangerii unde se inchina ultrareligiosii sau perciunatii, cei care inca il mai asteapta pe Iisus.
Manastirea Sf Sava din Desertul Iudeii, manastire de calugari, doar barbatii au acces inauntru.
Manastirea Sf Teodosie unde se gaseste o parte din craniul Sf Teodosie, ramasitele a 17 calugari, mormantul mamei Sf Sava si a Sf Cosma.
Biserica Nasterii Domnului din Bethleem, cea mai veche biserica crestina din lume, unde se gaseste singura icoana din lume in care Fecioara Maria zambeste, steaua Bethleemului (locul nasterii lui Iisus), iezlea, icoana pictata cu chipul lui Iisus care ai impresia ca Acesta clipeste. Iconostasul bisericii se banuieste ca este daruit de Brancoveanu.
ZIUA 3
Jerusalem
Biserica Sf Ioan Botezatorul
Biserica Inaltarii Domnului (unde este piatra de pe care Iisus s-a inaltat la cer)
Biserica Maria Magdalena cu moastele Sf Elisabeta.
Muntele Maslinilor cu Biserica Plangerii Domnului (unde a plans Iisus soarta poporului cu lacrimi de sange)
Gradina Ghetsimani cu Biserica Tuturor Natiunilor, unde se afla cei mai batrani maslini din Tara Sfanta.
Biserica Adormirii si Mormantul Maicii Domnului.
Biserica intalnirii dintre Fecioara Maria si Elisabeta in casa lui zaharia
ZIUA 4
Nordul Israelului
Raul Iordan
Manastirea greco-ortodoxa de la Capernaum, pe malul Marii Galileei (locul unde Iisus si-a inceput activitatea mesianica)
Ruinele casei Sf Apostol Petru
Muntele Fericirilor unde Iisus a rostit Predica de pe munte iar Fericirile sunt esenta ei...
Cazare Nazareth la Hotelul Rimonim
ZIUA 5
Nazareth
Biserica ortodoxa cu Izvorul Maicii Domnului, unde exista scara originala pe care cobora Fecioara Maria la fantana.
Biserica catolica a Bunei Vestiri, unde Arhanghelul Gavril a anuntat-o pe Fecioara Maria nasterea Domnului (aici exista 2 vase in care Iisus a transformat apa in vin)
Muntele Tabor, Biserica Schimbarea la Fata, biserica ortodoxa cu maici romance unde se gaseste icoana Maicii Domnului facatoare de minuni
Haifa, port la Marea Mediterana sau "Coasta Fromoasa", intr-adevar, cel mai frumos oras din Israel, capitala mondiala a religiei Bahai, unde am vizitat Gradinile Suspendate sau Gradinile Bahai
Manastirea Carmelita si Biserica Stella Maris (contine o pestrera care a servit drept refugiu temporar pentru Profetul Ilie)
Cazare Bethleem
ZIUA 6
Desertul Hozeva, Manastirea greco-ortodoxa Sf Gheorghe unde se gasesc moastele intregi ale Sf Ioan Iacob Romanul.
Muntele Carantania sau Ispitirii unde am urcat cu telecabina. Aici se gaseste Manastirea Greceasca (aici Iisus a stat 40 de zile in post fiind ispitit de Diavol)
Orasul Ierihon, cel mai vechi oras din lume dateaza din anul 7000 i. e. n. si unde vamesul Zaheu, patruns de invatatura lui Iisus, a impartit jumatate din averea sa, nevoiasilor. Tot in acest loc, Iisus l-a vindecat pe Bartimeu orbul.
Biserica Asezamantul Romanesc de la Ierihon
Biserica Dudul lui Zaheu
Marea Moarta care reprezinta nivelul cel mai scazut al scoartei terestre raportat la nivelul marii (365 m sub nivelul marii) Este de 7 ori mai densa decat apa marii si are un continut de sare de 25%. Nu departe de aici se afla stravechile asezari Sodoma si Gomora.
Manastirea Sf Gherasim care se afla la 3 km de Iordania si Marea Moarta. Aici se afla singura icoana din lume in care Maica Domnului alapteaza.
ZIUA 7
Jaffa, port la Marea Mediterana, langa Tel Aviv
Biserica Sf Gheorghe cu mormantul Sf Gheorghe din care izvoraste mir, lantul Sf Gh. cu care a fost legat inainte de a fi ucis.
Biserica Sf Arhangheli Mihail si Gavril, biserica ortodoxa romana
Aeroport Tel Aviv
Un loc in care as reveni oricand, un loc plin de religie, energie pozitiva.
Va recomand sa va duceti cu D-vs dolari, nu euro, aici am intalnit de multe ori (ca si in Turcia) 1 euro=1 dolar.
Voi reveni tot azi si cu poze
Trimis de ioana2266 in 03.04.11 12:40:23
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioana2266); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
o expunere foarte rezumata, drept pentru care nu stim cat de utila va fi eventualilor interesati. obiectivele turistice au fost doar bifate, ne-am fi dorit sa zabovesti mai mult asupra lor si sa ne impartasesti propriile impresii, cu plusuri si minusuri. cu siguranta 7 zile in Israel ar merita niste review-uri mai aprofundate. daca o sa ai timp te asteptam cu completari.
totusi, poate folosi ca un mic ghid cu ce e de vazut in zona. pozele atasate foarte relevante, astfel ca review-ul se valideaza si intra in concurs.
Foarte interesante pozele. Ai vizitat foarte multe in 7 zile.
MA uitam la poza 71, unde spuneai:
”"PH-71 [MAR-2011] Icoana unica in lume la Manastirea Sf Gherasim, in care Maica Domnului alapteaza"
Mi-am amintit ca acum o zi sau doua am vazut o icoana similara in pozele incarcate de @nicoletass, la reviewul despre Biserica Copta din Cairo (click aici) - Poza 22.
In review spunea:
”Tot aici am vazut si icoana Sfintei Fecioare hranindu-l pe Isus, despre care ni s-a spus ca ar fi foarte rara in lume.
Cred ca e minunat ca am intalnit icoane similare, despre care se stie ca sunt rare sau unice, in reviewuri total diferite, dar scrise cam in acelasi timp. Cred ca trebuie sa-i multumim siteului AFA ca face astfel de intalniri posibile.
Intr-adevar, foarte interesant, asa ni s-a spus la manastirea Sf Gherasim, ca icaona e unica in lume... si eu ma bucur ca mai exista astfel de icoane pt ca sunt deosebite.
@ioana2266, Interesant review-ul tau, poate incerci sa dezvolti un pic locurile vizitate. Pe mine, de exemplu m-ar interesa daca ai ajuns pana la Marea Moarta si ce ati facut acolo.
@TraianS,
privitor la icoana Maicii Domnului (se numeste "Galaktotrofusa"), as vrea sa spun ca pictarea icoanelor se face dupa anumite canoane si sunt cateva tipuri de reprezentari, clar stabilite. Imaginatia in pictarea icoanelor nu prea este permisa, din cate stiu eu. Pentru cei ce vor sa afle mai multe, pot citi aici
Da, am ajuns si la Marea Moarta unde am facut baie pt ca apa era calda si afara erau aprox 27 grade. Am stat acolo in jur de 2 ore dupa care a trebuit sa ne continuam circuitul. Am fost si la un magazin in zona, de unde am putut sa ne cumparam cosmetice de la Marea Moarta, cu preturi destul de bune.
In P63, observ ca este un epitaf scris in lb. romana. Imi puteti da , va rog, niste detalii? Multumesc.
@sunflower: La Hozeva, la Manastirea Sf. Gheorghe, in afara lacasului de cult situat pe o stanca golasa, se poate vizita pestera Sf. Ilie Tesviteanul si locul in care sunt moastele Sf. Ioan Iacob Romanul, un monah de la Manastirea Neamt care a vietuit in pustiul Hozevei. In P63 se vad partial sfintele sale moaste. Aici vin multi romani in pelerinaj si era firesc sa fie si un epitaf scris in lb.romana.
Am fost la Hozeva. Din locul in care ne-a lasat autocarul, pe un drum sinuos, cu urcusuri si coborasuri, am grabit spre manastirea din stanca pentru ca se lasa intunericul si nu se mai primeau oaspeti. Exista localnici cu magarusi care striga in toate limbile pamantului, chiar si in romana Taxi-Magaru' si efortul drumului mai poate fi diminuat daca te intelegi la pret.
Moastele Sf. Ioan Iacob Romanul sunt intr-o incapere speciala (in stanca), cu icoane si candele aprinse de o parte si de alta a raclei aflata langa perete. Cand am fost noi, acoperamantul era tras pe fata, dar se vedeau picioarele goale in ghetele scalciate si nelegate la sireturi.
imi spui si mie te rog cu ce agentie ai plecat din cluj, si eu sunt tot din cluj, cat a costat biletul si cand ii cea mai buna perioada de vizitat, sa nu fie nici prea cald nici prea frig si nici prea aglomerat. multumesc
@adicluj:
Autorul iţi poate răspunde la această întrebare numai prin mesaj privat (verifică dacă ai opţiunea activată).
Pe sait este interzisă menţionarea agenţiilor.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 Pustiul Iudeii si manastirea Sfantul Gheorghe Hozevitul — scris în 15.10.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2023 Locurile sfinte de langa Marea Galileei — scris în 21.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 O experiență frumoasă — scris în 23.01.20 de Sabina Nina din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 De Crăciun în Israel — scris în 02.01.20 de CristiCrs din CRîMPOIA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a patra” — scris în 26.01.20 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Nu tot Israelul este religie – Rezervația naturală En Gedi — scris în 01.10.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a treia” — scris în 15.08.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ