ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 9 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

China — vacanta standard (II)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Noi oamenii sintem din fericire diferiti pentru ca asa ne-a creat Dumnezeu, dar cand a ajuns la chinezi… s-a plictisit...

Nu este chiar asa cum spune bancul, daca ajungi sa stai 10 zile acolo vei observa diferenta si la chinezi. In aceasta a doua parte (dupa introducere si cateva sfaturi utile pentru o vacanta in China din prima parte) voi descrie lista principalelor obiective turistice pe care le ofera o vacanta standard (asa cum imi place mie s-o denumesc) Pe urma voi detalia unele obiective prin viitoare articole. Iar cei care vor achizitiona o asemenea excursie in viitor vor avea cateva informatii in plus cu privire la ceea ce sa astepte despre acesta. Bineinteles diferente vor fi si asta depinde de organizatori dar majoritatea obiectivelor descrise mai jos se gasesc la fiecare excursie.

China este cea mai populata tara din lume cu 1,35 miliarde de locuitori, suprafata acestuia are 9,6 milioane de kmp fiind a doua ca marime in lume. Istoria acestei tari incepe undeva in anul 2000 inaintea erei noastre dar arheologia spune ca ar fi semne de viata de acum 2 miliarde de ani. Ca si forma de conducere de la domnia dinastica si imperiala s-a ajuns la republica populara.

Diversitatea geografica, climatica, peisagistica, istoria foarte bogata a facut ca aceasta tara sa fie foarte atractiva din punct de vedere turistic. Asa ca peisajul montan din muntii Tibet se poate schimba rapid in desert, padure tropicala, litoral pe malul Marii Galbene sau in peisaj urban din marile metropole si orase. Asa ca ceea ce descriu eu acum poate este ca picatura in ocean, dar sa incepem.

Prima zi

Dupa ce am aterizat la aeroportul din Beijing pe la ora 14.00 si dupa formalitati am luat trenul aeroportului (aeroportul este imens) si am ajuns dupa 10 minute la locul de unde ne-am luat bagajele. Dupa intalnirea cu ghidul ne-am indreptat catre parcarea aeroportului si am inceput drumul de 40 de minute spre centrul capitalei. Dupa cazarea si acomodarea la Hotelul Howard Johnson Paragon a urmat o cina la un restaurant traditional Hua Jia Yi Yuan unde am servit printre altele si renumita rata de Peking. In aceasta prima zi nu a ramas prea mult timp pentru vizite ghidul a explicat despre obiective vazute din drum, iar personal am facut turul zonei hotelului pe jos si am remarcat cateva cladiri inalte plus una din garile imense ale Beijingului.

A doua zi

Dupa intalnirea cu ghidul (aceste intalniri aveau loc de obicei la ore matinale 8.30 in cazul nostru, ora pana la care trebuia luat si micul dejun) am pornit spre locul din exteriorul capitalei cca 50 de km acolo unde se afla Mormintele Ming.

Dupa vizita ghidata si mai bogat cu informatiile istorice a urmat o vizita la un magazin+atelier de prelucrare a Jadului aceasta piatra pretioasa consdiderata sacra de catre chinezi. Aceasta vizita a fost prima facuta in scop de marketing (au urmat inca vreo 7) cu scopul precis de a indemna turistii sa cumpere cate ceva. Cel mai ieftin obiect am vazut aici cu 29$.

A urmat drumul lung pana la Mutianyu, masa de pranz si urcarea cu telegondola pana la portiunea renovata a Marelui Zid Chinezesc din aceasta zona. Neavand rabdare si plin de entuziasm dupa excursie am dorit sa impartasesc impresiile pe AFA asa ca am scris aproape live aici

Dupa drumul inapoi la hotelul din Beijing a urmat o extraoptiune care nu era inclus in program, participare ca spectator la un spectacol/concurs de arte martiale. Personal am preferat sa mai explorez din oras dar turistii din grupul nostru au povestit ca a fost extraordinar.

A treia zi

Dupa micul dejun si intalnirea cu ghidul am avut parte de vizita la cea mai mare piata din lume si anume Piata Tian, anmen. Este chiar mare si ne-a trebuit 30 de minute pana am strabatut piata si am ajuns la portile Orasului Interzis fostul palat imperial al dinastiei Ming. Acest oras in oras este atat de imens de ne-a trebuit o jumatate de zi pentru vizitare. La iesire a urmat vizitarea unui loc de agrement in afara palatului, ceilalti s-au distrat cu o plimbare cu ricsa. A urmat o vizita la un centru medical naturist tot in scopuri de marketing. Aici a fost interesant ne-a examinat un medic (despre care s-a spus ca si bunicul bunicului lui a fost doctor) cu acordul nostru luand doar pulsul cu mana si examinand unghiile. Mie mi-a zis ca mai am putin de trait… Mai vedem…

Bell Tower si Drum Tower sint doua cladiri istorice din centrul Beijingului construite in 1271. Dupa vizita acestora am explorat putin zona de agrement de langa compus din stradute pietonale comerciale, un lac de agrement, terase, parc o insulita pe lac si… foarte multi chinezi.

Hai Wan Ju a fost numele restaurantului traditional unde am luat pranzul iar dupa acesta a urmat vizita la Palatul de Vara de 300 de hectare construit si amenajat in 1750 de imparatul Quianlong. Marimea parcului a facut durata vizitei pana aprope de lasarea serii, dar pe drumul de intoarcere am vizitat si degustat la o Ceainarie traditionala cu desfacere cu scopul binecunoscut de a indemna turistii sa cumpere ceai si accesorii pentru servirea ceaiului. Cel mai ieftin ceai de aici a avut prêt dublu fata de cel mai scump ceai vazut in Romania. Seara a urmat o plimbare personala de cca 2 ore in zona zgarie norilor din Beijing plimbare cu ocazia careia am ajuns si la sediul televiziunii din Beijing CCTV o cladire zgarie nor atipica cu o forma ciudata si foarte interesanta.

A patra zi

Dupa micul dejun si check out de la hotel ne-am luat bagajele si ne-am indreptat catre una din garile din Beijing. Dar inainte de asta cateva ore am petrecut la Templul Cerului un complex de cladiri taoiste construite intre 1406-1420. La finalizarea vizitei a urmat si vizita parcului de langa. A treia vizita cu scop comercial a fost la un magazin+atelier de prelucrare a Perlelor naturale si chiar a fost desfacuta in fata noastra cochilia unei Melo melo urmand sa admiram si sa numaram perlele din interiorul acestuia. Si aici preturi prohibitive daca pana acum turstii din grupul nostrum au mai cumparat cate ceva, aici au abandonat achizitiile dar am luat toti cate o carte de vizita.

In gara am primit biletele la trenul de mare viteza si ne-am despartit de primul ghid. Au urmat 5 ore pe tren si 900 km de drum aici am luat si masa in vagonul restaurant. Din tren se vad multe am reusit sa-mi fac o idee si despre zona rurala. Viteza maxima a fost 300 km/h iar opriri pana la destinatie 9.

In Xi-an la gara ne-am intalnit cu urmatorul ghid. Dupa drumul de cca. o ora pana la Grand Metro Park Hotel acolo unde am fost cazati a urmat o vizita pana la Tang Palace Dance Show unde in timp ce luam masa (pentru ca este un restaurant combinat cu teatru) am participat in calitate de spectator la un program artistic deosebit cu durata de o ora si jumatate.

A cincea zi

Din nou o zi deosebita, am vizitat celebra Armata de Teracota mormantul imparatului Qin Shi Huang cu cei 8000 de soldati de teracota, situl se afla adapostit sub 3 hale acoperite imense. Pana am terminat cu armata de teracota ne-am intalnit cu foamea iar in potolirea acestuia Restaurantul Old Xian ne-a ajutat. Am mai vizitat un magazin+fabrica de figurine de teracota tot cu scopul de a cumpara. Diversitatea este enorma aici iar ca si pret exista si mai accesibile aici.

A urmat vizita orasului si fortificatiile lui. Aici in Xi-an gasim cel mai bine conservat Zid de Aparare, are o forma perfect patrata si pe langa turnurile de aparare, gasim si adevarate palate. Am mai vizitat Turnul Clopotnita si Turnul Tobelor.

Cartierul Musulman este o zona interesanta pietonala comerciala din oras, merita vazut tot aici se gaseste si un imens bazar unde se poate negocia pana la limita. Ceilalti turisti au mai vizitat si Templul Da-cien si Templul Jianfu cunoscute mai ales pentru Pagoda Marii si Micii Gaste Salbatice.

A sasea zi

Drum hotel-gara, tren Xi-an-Shanghai, 1376 km cca 6 ore din nou viteza medie 300 km/h. Din nou masa de pranz am luat-o in tren si bine am facut ca dupa prima impresie cu Shanghaiul parca numai la mancare nu mi-a stat gandul. Imediat dupa cazarea la hotel Zhong Xiang am luat metroul din Shanghai. Dupa ce unul din turisti m-a initiat privind folosirea metroului mi s-a parut cea mai convenabila si usoara deplasare in orice punct al Shanghaiului. Reteaua este foarte bine pusa la punct.

Turnul Shanghai de 632 m a fost vizitat de noi inca in acea seara, dupa coborare si plimbare printre zgarie norii din districtul financiar aproape am uitat cat este ceasul. Despre turn am scris imediat dupa revenirea de la vizita acolo. vezi impresii

A saptea zi

O zi plina si ultima zi cu vizite ghidate a fost ziua a saptea. Prima vizita a fost la Templul Jade Budha. Este interesant acest templu in mijlocul blocurilor imense de cate 30 de etaje. Acest templu este si intens vizitat avand in vedere religia majoritara budismul. Dupa vizita templului urmatoarea vizita cu scop comercial a fost la o fabrica+magazin de matase naturala. A fost foarte interesant vazand cum se extrag cei 2km de fir de matase din cocon dar si produsele sint de admirat. Preturi de la nesimitite pana la simtite gasim aici.

Gradinile Yu locul urmatoarei vizite se gasesc in zona veche a Shanghaiului. Gradinile au fost amenajate de catre Pan Yunduan inalt functionar din regimul Ming si ocupa 2 hectare. Langa gradini se afla zona veche strada denumita Old Street este obiectiv turistic aici se afla cele mai multe magazine, bazaruri, restaurant, terase. Bazarul se numeste Yuyuan Bazar. Aici am luat pranzul si la plimbarile individuale am mai dat de un templu aici Chenxiang Temple.

Ultimele vizite ghidate inainte sa primim liberatatea de a explora singur orasul au avut loc in Districtul financiar (unde am fost cu o seara inainte) am ajuns aici trecand printr-una din tunelurile rutiere de sub Raul Huangpu, in zona Bundului (zona renumita de promenada de pe malul raului Huangpu si zona pietonala Nanjing Street. Bineinteles ca in seara aceea am fost inapoi pe Bund, peisajul fara smog fiind o raritate in aceste orase in China dar nu inainte sa mai vizitez biserica catolica St Peters Church de langa statia de metrou Xintiandi. din cartierul cu acelasi nume.

A opta zi

Dupa micul dejun m-am indreptat cu ajutorul metroului catre cartierul Xujiahui. De vizitat aici este o catedrala romano catolica Sf Ignatius, un superb parc de cartier, mormantul lui Xu Guangpi+casa memoriala, si universiatea Xuhui.

Muzeul Shanghai se afla intr-o zona centrala denumita Piata Poporului, acolo se afla si Parcul Poporului (Peoples Square and Parc) Dupa vizita in muzeu am admirat cladirea Teatrului din Shanghai din exterior si cladirea Shanghai Urban Planning Exhibition Centre, un alt muzeu se afla si aici. In drum spre Bund (a treia oara) am mai vizitat 2 biserici catolice Biserica catolica Sf Iosif (Saint Joseph s Church) si biserica catolica Sf Francisc (St Francis Xavier) ambele aproape de Bund.

Dupa servirea pranzului in zona am luat la pas Bundul in capatul caruia am dat de Monumentul Eroilor si locul unde se varsa in Raul Huangpu raul (sau canalul) Suzhou Creek) Aici este Garden Bridge un pod de admirat. Pe malul acestuia am mai gasit un alt obiectiv turistic o biserica protestanta. Tot pe bund vedem o alta atractie Charge Bull copia celui de pe Wall Street si nu in ultimul rand cladirile istorice visavis de Bund.

Sightseeing Tunnel este o atractie turistica practica, deoarece te ajuta sa ajungi pe partea cealalta a raului Huangpu nefiind poduri in zona. Dupa coborarea la locul de plecare 2 vagonete cu peretii de sticla ne ajuta sa trecem pe sub raul Huangpu in timpul traversarii efectele luminoase si sonore ofera o atmosfera deoasebita. Ajuns dincolo am luat la pas tot ce inseamna district financiar. Nu am mai avut timp de alte obiective dar aici gasim Shanghai Ocean Acvarium, Disneyland, Oriental Pearl Tower dar ne putem urca si pe World Financiar Center sau pe turnul JimMao. De la acvariu daca strabatem un parculet ajungem la promenada de pe malul raului Huangpu. Mai este si un Mall renumit aici (Super Brand Mall)

A noua zi

Schimband 3 metrouri (rosu verde si mov) am ajuns din nou pe Old Street si am facut cumparaturile pentru acasa. Aici vorbesc despre souveniruri care eu le numesc chinezarii (de parca n-ar fi casa plina…) Nu departe de Old Street gasim Moscheea Xiataoyuan pe care am vizitat-o. De la moschee la 10 minute pe niste stradute pe care n-as intra noaptea gasim Templul Confucius. Dupa aceste vizite folosind din nou metroul mov am ajuns pe zona pietonala Nanjing Street. Aici este un loc denumit Times Square. Am luat la pas ultima oara aceasta zona dupa care m-am indreptat catre hotel in asteptarea masinii care ne-a dus la aeroportul Pudong Shanghai care se afla la distant de 40 de km fata de centru pe malul Marii Galbene.

Experienta acestei excursii a fost interesanta, programul bogat in evenimente, vizite si o pot recomanda oricui aflat la prima vizita in China. Rog WM sa ataseze, multumesc

https://www.youtube.com/watch?v=-F8WA8Ir9WE

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 26.03.17 20:48:14
Validat / Publicat: 26.03.17 22:41:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 3525 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Skyline Shanghai seara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.03.17 22:40:24]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperind China - o lume aparte, Circuite, excursii diverse" (deja existentă pe sait)

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[27.03.17 16:50:41]
»

@AZE: Nu este corect, iar am o multime de articole necitite insa abandonez vazand acest articol al tau, sper sa ajung la liman si cu ce am in urma. Asadar urmand firul povestirii tale mai pun si eu acolo cate o pietricica:

- excursia de a doua zi am facut-o si eu doar ca a doua vizita legata de marketing a fost la fabrica de matase. Si in ceea ce priveste preturile poate ca ele sunt mari intradevar (eu nu am cumparat nimic deoarece cunostinta mea din China imi spusese clar sa nu cumpar ca sunt scumpe), insa sa stii ca mi-a ramas sufletul la pilote care erau nemaipomenite, si au un stil de a ti le prezenta de zici ca nu o sa mai dormi bine niciodata daca nu te invelesti cu ele.

- ziua 3 - piata Tiananman (nu mai stiu exact cum se scrie corect, dar din cate stiu Tian inseamna piata) si Orasul interzis le-am vizitat si noi, intr-o zi obisnuita de lucru, in prima parte a zilei si totul era aglomerat de ziceai ca esti in weekend, si pentru ca nu am reusit sa gasim ghid vorbitor de engleza prietena noastra a luat un ghid vorbitor doar de chineza, el vorbea si ea ne traducea.

- in rest fata de cele mentionate de tine ca fiind vizitate am mai vazut doar Shanghai iar ca puncte de interes touristic Bund-ul si Oriental Pearl Tower iar subtraversarea fluviului Huangpu am facut-o cu mijlocul de transport mentionat de tine si am sa-mi permit sa inserez aici un link catre un articol in care am scris doar despre el http://amfostacolo.ro/china-pareri, 54/shanghai, 357,3199/descopera-shanghai, 11037/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__66471. htm, si asta deorece am postat filmuletul cat dureaza traversarea.

Ma bucur ca v-ati deplasat mult cu trenul si eu as face la fel in continuare.

Felicitari, votat cu foarte mare drag si mai astept povesti.

AZEAUTOR REVIEW
[27.03.17 20:06:36]
»

@mishu: Mulțumesc, referitor la vizita ta de la fabrica de mătase eu am fost în Shanghai la o asemenea locație. Cât despre fabrica eu cred că tot ce arată pentru turiști (acei coconi de mătase care stau cuminți în apă până se extrag cei 2km de fir de mătase) este Schow, fabrica în sine este în altă parte, era un utilaj învechit si pornit în momentul în care am intrat în încăpere, mai erau încă vreo 2 relicve (a se citi foste utilaje industriale) in schimb magazinul era la 4 ace adică super design, aranjat numai ok să ademenească clienții, acele pilote de care ai scris se pot face mici au arătat cum le face cu un utilaj numai ca să încapă în bagajul de cala deci infinit tehnici doar să cumperi. Ce-i drept toate produsele au avut super calitate cred că turiștii din grup au si luat ceva dar nu sint sigur, personal nu am luat nimic dar nici nu aveam cum să le explic că pentru mine din punct de vedere financiar este o minune că am ajuns până acolo nu sa mai si cumpăr mătase, jad, perle, ceai sau diferite alte chestii. Pentru mine perlele si mătasea sint fotografiile și amintirile de acolo.

mishu
[27.03.17 20:12:10]
»

@AZE: Pilota se strangea cat o geanta diplomat, putea fi luata ca bagaj de mana.

In urma cu vreo 10 ani (ceva mai mult) am luat o pilota din Irlanda (2.20 x 2.20) cu 20 euro (am prins o promotie pentru ca m-a trimis o persoana pe care o cunoscusem in avion la un magazin anume), insa pentru ca avea o forma atipica (era ca un butoias de bere) mi-a fost pusa la bagaje atipice si cand am ajuns la Bucuresti nu am recuperat-o (am avut escala). Am facut reclamatie si deja ii faceam si parastasul. A doua zi insa mi-a fost livrata si nu regret nici azi ca am luat-o, este preferata copiilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[28.03.17 17:00:23]
»

@AZE: Ce să mai spun? Mi-a plăcut tot ce am citit și chiar recitit. De poze nu mai vorbesc, sunt minunate!

Pentru mine China a fost o revelație, nu mi-o imaginam așa de bine pusă la punct, așa de emancipată.

Mi-am amintit că am citit niște reviewuri tot pe AFA scrise mai demult de cineva care vizitase China pe cont propriu prin 2010 și atunci spunea că a mers cu trenul cu paturi suprapuse pe 3 nivele aproape o zi de la Xian la Shanghai. Acum se ajunge în 6 ore și în condiții foarte bune.

China s-a dezvoltat enorm sau sunt eu foarte entuziasmată. Mie mi-a plăcut foarte mult...

mishu
[28.03.17 17:10:28]
»

@mprofeanu: Aici vreau sa intervin eu putin ca una care sunt patita , ca sa spun asa. Una dintre deplasarile noastre intre doua orase nu ne-a dat drept de apel decat la un tren tip Z sau K (sunt cam la fel). Cam acestea sunt trenurile de noapte deoarece se considera ca nu trebuie sa mergi in viteza noaptea, ci mai incet ca sa te poti odihni. Cum nu am avut incotro am zis cel putin sa ne ia cuseta clasa I unde erau doar 4 locuri in cabina, cabina putand fi inchisa. Spre ghinonul nostru agentia nu a mai gasit bilete si uite cum am fost nevoite sa mergem in genul de cuseta mantionat de tine mai sus. Tragedia nu era asta, ci faptul ca nu existau cabine individuale, ci la aceasta clasa (clasa II) este un fel de bou-vagon, unde ii vezi pe toti si te vad toti (ca sa comentez doar atat) si unde dupa ce am parcurs tot vagonul pentru ca nu stiam unde sunt locurile noastre am luat-o inapoi deoarece trecusem de locuri. Un lucru bun insa, controlorul iti ia biletul dandu-ti un tichet in schimb, si te trezeste cand mai ai o statie pana sa cobori si-ti da biletul inapoi.

Iar toti comerciantii de mancare, ziare si alte minunatii, nu au voie sa mishune prin tren pana dimineata iar la difuzoare asculti o muzica relaxanta.

Iar viteza este comparabila cu a trenurilor noastre astfel incat poti dormi fara nici o grija ca ai sa ajungi prea repede la destinatie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[28.03.17 17:44:11]
»

@mishu: Eu am vrut să spun altceva, m-am referit că acum sunt la ei trenuri de mare viteză pe rute foarte multe și rețeaua este în dezvoltare intensă.

De mult nu exista această posibilitate. Când îți organizezi din timp excursia ai posibilitatea să mergi cu aceste trenuri. Normal că sunt toate categoriile de trenuri cu mersuri diferite, de zi sau de noapte și prețuri diferite.

De pe site-ul arhicunoscut travelchinaguide.com/china-trains

se pot căuta fără probleme rutele. Oare când vom avea și noi așa ceva?

În altă lume...

Mulțumesc frumos pentru precizări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[28.03.17 17:54:17]
»

@mprofeanu: Bine zis

În altă lume...

AZEAUTOR REVIEW
[28.03.17 17:59:52]
»

@mprofeanu: Multumesc ai dreptate China se dezvolta intr-un ritm alert, impresia mea a fost cumva (si aici probabil o sa ma injure mai multi) ca încet si sigur ii depasesc pe americani si parerea asta o spun exact dupa un an de la vizita de acolo (SUA) Iar diferenta intre Beijing si Shanghai înseamnă ceva genul est si vest din Europa

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind China - o lume aparte:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046718120574951 sec
    ecranul dvs: 1 x 1