ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 18 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Grandioasa Chină, văzută pe cont propriu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După Japonia următoarea țară asiatică pe care vroiam să o vizitez era China, dar, ca de obicei, mergând pe cont propriu, așteptam o ofertă convenabilă.

Am ratat ocazia de a pleca cu compania Qatar pentru că nu am fost pe fază la oferta lor de la început de noiembrie pentru Hong Kong, ce era în jur de 850 euro, dus întors pentru două persoane. Puteam să abordez China prin Hong Kong dar ideea mi-a venit după ce oferta se epuizase. În plus aveam nevoie de viză cu o singură intrare (cost 240 lei pentru o persoană) și nu de viză cu două intrări (cost 360 lei). Un alt avantaj era faptul că deplasarea cu avionul era împărțită în două etape de 6 – 7 ore fiecare, față de două etape, una de circa 2 ore, cealaltă de circa 10 ore.

Oferta pe care am ales-o a venit pe 21 noiembrie 2015 de la Air France, București – Beijing, dus întors două persoane, 1020 euro. Au fost oferte și mai bune pentru China dar aceasta mi s-a părut cea mai potrivită.

Programul propus de mine a fost următorul: Beijing – 5 zile, Suzhou – 2 zile, Shanghai – 3 zile, Hong Kong – 4 zile, Xian – 3 zile și încă o zi în Beijing pentru întoarcere, în total 18 nopți.

Deplasările le-am făcut cu trenuri de mare viteză (viteza de croazieră fiind in jur de 300 km/oră) sau cu avioanele companiei China Eastern Airlines. Distanțele parcuse au fost imense și ca să vă dați seama o să le indic cu aproximație: Beijing – Suzhou 1200 km parcurși în 5,12 ore, Suzhou – Shanghai 110 km parcurși în 23 minute, Shanghai – Hangzhou 180 km parcurși în 45 minute, respectiv Hangzhou – Shanghai în 54 minute, Shanghai – Shenzhen 1500 km cu avionul, apoi Shenzhen – Hong Kong dus întors cu autobuzul încă 200 km cam 3 ore pe sens cu trecerea frontierei, Shenzen – Xian 1800 km cu avionul și în sfârșit Xian – Beijing 1100 km cu trenul în 4,37 ore.

În alegerea traseului au fost bine venite informațiile de pe site-ul nostru și țin să mulțumesc lui Robert, lui Marian Preda și lui Mishu care a început să scrie cam spre sfârșitul lui decembrie când eu cam terminasem, dar orice sfat chiar mai târziu este bine venit.

Voi scrie despre drumul dus întors București – Beijing. La ducere am mers cu partenerii din Sky Team ai lui Air France: cu Tarom până la Amsterdam și apoi cu China Southern Airlines până la Beijing. China Southern este cea mai mare companie chinezească și nu a avut niciun loc liber. Cam mici scaunele mă refer la lățime și cam mică distanța între rândurile de scaune. A compensat pentru că a avut programe de orice tip pe monitoare. Mîncarea a fost destulă, două mese, cu băutura aferentă. Nu am putut să dormim și am jucat jocuri pe calculator.

La întoarcere am venit cu Air France și a fost totul foarte bine: scaune mai confortabile, mâncare de ales dintre meniu franțuzesc și chinezesc, două mese, băutură la discreție. Erau niște tineri care au stat mai mult la barul din avion, au consumat șampania și alte băuturi. Am mers 10,45 ore până la Paris și apoi cu Tarom acasă. Destul de obositor. Aeroportul Charles de Gaulle mi s-a părut schimbat față de decembrie 2014 când părea nou nouț. La etaj în terminalul 2E canapelele pentru odihnă erau uzate iar la grupurile sociale nu era nimeni să facă curat ca în China. O mizerie de wc-uri, fiind nevoită să merg să caut o cabină mai ca lumea. Poate la bărbăți o fi mai curat, habar nu am.

Pentru documentarea și pregătirea excursiei am folosit la început destul de mult site-ul travelchinaguide.com care este în limba engleză, dar având pe calculator instalat un program de traducere automat în limba română nu am mai avut probleme cu limba. (Mereu sufăr că pe vremea mea la școală am studiat limba franceză și puțin limba germană.) Rezervările pentru avioanele interne le-am făcut la început de decembrie prin site-ul de mai sus (nu se pot lua bilete de avion direct de la compania lor chinezească). Am luat biletele cele mai ieftine pe cursele interne la China Eastern Airlines, (657 $, cu un comision pentru Western Union de 42 $, în total 699 $), cel mai ieftin mod de plată. Aș vrea să scriu despre aceasă companie. China Eastern Airlines (MU cum este codificată) nu este cea mai bună alegere, dar a contat foarte mult prețul solicitat. Scaunele sunt mici și înghesuite, mâncare doar chinezească și puțină, dar personal amabil. Fiecare cursă de-a noastră a preluat călători din mai multe curse din care cauză a avut întârziere încă de la plecare, în jur de 50 de minute. Din ce am citit acest lucru se întâmplă frecvent, compensând însă prin prețuri.

Tot din cauza costurilor am ales să aterizăm la Shenzhen și nu la Hong Kong unde era mult mai scump și să ne deplasăm la Hong Kong cu autobuzele, unul în China continentală și altul în Hong Kong, trecerea frontierei făcându-se pe jos, pe un traseu indicat.

Tot pe acest site am făcut și rezervările pentru trenurile rapide și deși rezervarea se face cu cel mult două luni înainte de plecare noi am avut încredere și am făcut rezervările mai din timp, bineînțeles plătind suma totală de 436 $ și cu comision de 5 $, respectiv 7 $ pentru fiecare rezervare și bilet, dându-le adresa de la hotelul din Beijing unde ne-au fost livrate. Electronic le-am primit de la agenție, în momentul achiziției, iar fizic ne-au fost aduse prin curier poștal la hotel. Au fost de culoare roz și nu bleu tip card cum aveau majoritatea chinezilor.

Rezervările la hotel le-am făcut tot în decembrie ținând cont de apropierea de stațiile de metrou. În toate orașele pe care le-am vizitat, Beijing, Suzhou, Shanghai, Hangzhou, Hong Kong, Xian există metrou și prioritatea numărul unu a fost ca stațiile să fie cât mai aproape de hotel și apoi și prețul. Când mă documentez întâi îmi scot la imprimantă toate hărțile de metrou. Despre cazări voi scrie separat, și, cu o singură excepție, au fost bine alese.

Am început documentarea folosind mai multe site-uri:

-travelchinaguide.com

-orientalarchitecture.com

-chinatour.net

-chinamaps.info

-chine-culture.com

și bineînțeles site-urile orașelor vizitate despre care voi vorbi când voi scrie despre ele.

Obținerea vizei a decurs ușor. Se face cu până la 3 luni mai înainte, noi ne-am grăbit și ne-am dus în jur de 5 februarie și am obținut viza cu două intrări valabilă până în 5 mai. La depunerea actelor trebuie să fie prezenți toți solicitanții, dar ridicarea pașapoartelor se face de orice persoană care prezintă chitanța de plată a taxei de viză și formularul primit la ambasadă la depunerea actelor.

Nu am avut probleme, am completat formularele corect, am lipit pozele, am dat pașapoartele și ni s-a comunicat ziua când putem să le luăm. Se făcuse o mică greșeală, pe formulare erau trecute două intrări, dar ca plată solicitau taxa pentru o intrare. Am arătat acest lucru doamnei de la ghișeu și s-a făcut corectura necesară. Am plătit la Unicredit Bank (la sucursala indicată de ambasadă) în ziua ridicării pașapoartelor, pe care le-am primit cu viza corectă. Toate informațiile le găsiți pe site-ul ambasadei la rubrica "informații de viză".

Excursia noastră a început pe 10 aprilie și s-a finalizat pe 29 aprilie, seara târziu, decurgând așa cum îmi propusesem, dar am avut și evenimente mai puțin obișnuite, începând din țară și continuând în China.

Am plecat dimineața spre București cu autoturismul, la băiatul nostru care locuiește în Militari. Vroiam să mergem la Otopeni cu autoturismul nostru pe care să îl aducă la el în parcare, dar el a preferat să meargă cu autoturismul lui, lăsându-l pe al nostru în parcare. După ce am intrat în aeroport soțul a sesizat că nu are telefonul. Grăbiți fiind, îl lăsase în mașină. Avea nu numai numere de telefon, emailul și internetul, dar și câteva aplicații specifice Chinei, Google pentru China, etc... Am sunat băiatul care a mers la mașina noastră și a revenit cu telefonul. Am răsuflat ușurată. Am urcat în avion, am aterizat în Amsterdam, apoi am decolat spre Beijing și am ajuns în Beijing.

În Aeroportul din Beijing am mers la sala de bagaje, dar “AFA” lipsea. L-am așteptat, dar în zadar, nu a venit. Ne-am deplasat la biroul de Bagaje lipsă iar personalul de acolo ne-a comunicat că geamantanul nostru a rămas în Aeroportul din Amsterdam, că va sosi a doua zi cu aceeași cursă și că ni-l vor trimite la hotel. Marți seara, când ne-am întors din plimbare “AFA” ne aștepta la hotel și ne-a fost adus în cameră. Revederea a fost plină de bucurie (cel puțin din partea noastră) și plină de lucrurile lipsă din seara anterioară.

În dimineața zilei de marți (era 12, nu 13 aprilie), telefonul soțului nu mai funcționa, cu el s-au terminat și celelalte …. L-a reparat, dar acum câteva zile. Noroc cu hârtiile mele aduse din țără, sortate pe zile, cu obiectivele de vizitat și cu hărțile aferente…...

Și un lucru plăcut. După ce ne-a fost adus “AFA”, am fost căutați de un băiat de la recepție cu un pachet în mână. El spunea că este pentru noi (în chineză), noi spuneam că nu așteptăm nimic (în româno-engleză) și nu prea ne înțelegeam. Lucrurile s-au lămurit cu ajutorul telefonului lui pe care a apărut (în engleză) un mesaj în care i se spunea soțului meu La mulți ani! cu ocazia celor 63 de ani pe care îi împlinea și ne ofereau, din partea hotelului, un minitort.

A doua zi (era 13 aprilie) abia am ajuns la hotel seara, pentru că în acea zi am fost la Mormintele Ming încălțată cu niște adidași noi, care mi-au făcut călcâiele ferfeliță. În continuarea excursiei am mers în șlapi și, dacă uneori mai întâlneam câte o persoană încălțată ca mine, pot spune că am fost singura care am urcat în șlapi pe Marele Zid Chinezesc.

În China am mers doar pe cont propriu, fără nicio agenție și fară ghid. Am fost organizator, agenție, ghid, fotograf, dar mai ales turist. Pentru aceasta a trebuit să mă documentez foarte mult, pentru fiecare obiectiv vizitat. Mi-am făcut de acasă programul pentru fiecare zi, ce vedem, cum ajungem și cum ne întoarcem, cât timp durează vizita și, pot spune că, în general ne-am încadrat în timp, în unele cazuri rămânându-ne timp la dispoziție.

Am folosit toate mijloacele de transport: metrou, autobuz, taxi la negru dar negociat înainte, ferry, minicar electric, tramvai, vaporaș și mai puțin taxi cu meter.

Au chinezii o protecție socială la mijloacele de transport extraordinară. La metrou o deplasare de până la 7 stații costa 2 sau 3 RMB, depinde de oraș, autobuzul costă chiar și 1 RMB, plata cu carduri dedicate având reduceri de până la 50%, etc... Cursul aproximativ este 1 RMB circa 0,6 lei.

China este imensă, mi-a plăcut foarte mult, este grandioasă, chinezilor le plac lucrurile mari, majestoase. În afară de poluare cu care se luptă din greu nu pot să spun că am mai observat altceva deranjant. M-au impresionat autostrăzile lor, au și câte trei-patru benzi plus cea de refugiu. Uneori ai impresia că sunt unele peste altele. Am văzut autostrăzi pe lângă mare sau chiar pe mare, pe piloni, linii de înaltă tensiune în mare și câte și mai câte. Fiecare autostradă are copaci plantați pe lateral iar uneori și în zona despărțitoare dintre benzi.

Trenurile lor de mare viteză ajung constant la 300 km/h, sunt curate, confortabile, ai toate condițiile și ajung la fix. Autobuzele care merg în suburbii iau pasagerii doar stând jos pe scaune și circulă foarte des, uneori, în anumite perioade cred eu, pleacă unul, vine altul. Metrourile deși aglomerate în perioadele de vârf sunt curate și punctuale.

Am văzut patru aeroporturi imense: Beijing Capital International, Shanghai Pudong Airport, Shenzhen Baoan Airport și Xian Xianyang Airport.

Nu credeam că această țară atât de mare este atât de dezvoltată. Pentru mine a fost o revelație și acum, cu cât mă gândesc mai mult și mă uit la fotografii cu atât mai mult pot spune că această țară va deveni și mai puternică și mai frumoasă.

Oamenii sunt extraordinari. Am stat foarte mult cu ei și printre ei. Am avut nevoie de multe ori de ajutorul lor, aveam în general numele scrise în limba chineză și erau foarte dispuși să te ajute și foarte încântați când prin semne sau prin înclinarea politicoasă a capului vedeau că am înțeles și că ne descurcăm. Se ofereau să ne ajute, să ne informeze, ne-au arătat ceea ce îi întrebam sau rugau pe alții să ne arate, uneori ne-au condus unde doream să ajungem, dar nu ne-au lăsat baltă niciodată. Au o mică problemă atunci când vrei să cumperi ceva pentru că se schimbă total: încearcă să te mai păcălească spunând prețuri foarte mari, dar negociază, trebuie să știi niște prețuri, să fii mai vigilent până te înveți cu ei.

Nu am văzut hoți și nici nu am simțit agitația specifică activității acestora. Am văzut câțiva cerșetori, dar poliția intervenea rapid, nelăsându-i să-și practice meseria. Erau destul de mulți agenți de poliție pe străzi.

China este interesată de dezvoltarea turismului și de crearea unor bune condiții pentru turiști și acest lucru se simte peste tot, la ghișeele de bilete, în obiectivele turistice, pe stradă, în parcuri sau în mijloacele de transport, la salariații care lucrează acolo, dar și la simpli cetățeni, turiști sau localnici. Aproape toate străzile au denumitea scrisă și cu litere latine, nu numai cu caractere chinezești, la fel și obiectivele turistice, la care, în plus, apare și denumirea în engleză, limbă în care sunt prezentate și informațiile despre ele. Se găsesc hărți și pliante și în limba engleză, dar trebuie să le soliciți. La obiectivele turistice au reduceri de 50% din tarifele de intrare pentru cetățenii seniori (peste 60 de ani) de regulă doar pentru cei chinezi, dar și pentru cei străini, dar pentru a le folosi trebuie să insiști. Soțul meu a profitat de aceste reduceri la Beijing și Suzhou. În timp ce așteptam la bilete mă gândeam ca dacă făceam excursia peste un an profitam și eu de aceste reduceri. Poate anul viitor, în altă țară!

Sistemul bancar este bine pus la punct. Am plătit cu cardurile noastre, am achitat garanția hotelieră tot cu ele și la plecare ni s-au returnat banii în cont. Nu am luat bani de la bancomate, deși era simplu, indicațiile fiind scrise și în engleză. Am venit și cu bani chinezești și cu dolari din țară. În Hong Kong am schimbat dolari americani la case de schimb, dar în China schimbul valutar se face numai la China Bank, unde am schimbat și noi, de exemplu 100 dolari americani în jur de 630 RMB. Este la fel ca în țară, formularele fiind scrise și în engleză. Ca de obicei personalul a fost, consider eu, amabil și profesionist.

Mi-au plăcut toate obiectivele lor turistice, templele, pagodele, străzile vechi de sute de ani și cu magazine de aceeași vârstă, dar și bulevardele noi cu mallurile sau reprezentanțele elegante ale diferitelor branduri. Mi-au plăcut grădinile chinezești care sunt deosebite, palatele, arhitectura urbană și câte și mai câte. Zonele centrale sunt imense și foarte bine întreținute, deosebite.

China înaintează cel puțin cu viteza sunetului, este toată un șantier. Se construiesc noi căi ferate de mare viteză, linii și stații de metrou (dacă vreti să mergeți cu metroul solicitați la ghișeele din stații harta în engleză, cea în chineză fiindu-ți oferită încă de la intrare în stație) care pot să nu apară în hărțile descărcate pe internet, autostrăzi și poduri, blocuri (turnuri cu peste 30 de etaje și apartamente și de 100 mp) și de toate...

Perioada efectuării excursiei a fost bine aleasă din punctul de vedere al climei și al mulțimii turiștilor. Temperaturile au fost în jur de 22 - 26 chiar 28 de grade. Doar două zile le-am avut mai ploioase și cu valuri de ceață, în Shanghai și în Hong Kong, mai precis după prânz. Primăvara și toamna este bine de văzut China.

Am vrut să scriu acest review pentru că m-am gândit că poate mai merg și alte persoane acum în China și le va fi de ajutor. De ajutor voi fi și eu dacă sunt solicitată.

Nu voi începe să scriu despre ea până nu termin Japonia pentru că datorită acestui site pot să îmi adun gândurile și să scriu ordonat despre ce am vizitat. Chiar dacă uneori plictisesc, mi-am propus să îmi aștern amintirile acum pe “Am Fost Acolo”, pentru că mai târziu se uită, dar rămân aici, pe acest drag site, și asta este nemaipomenit!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 08.05.16 13:21:15
Validat / Publicat: 08.05.16 16:13:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 5994 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Beijing, Grădina Botanică, un vis
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76000 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[08.05.16 16:13:03]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperind China - o lume aparte, Circuite, excursii diverse" (deja existentă pe sait)

crismis
[08.05.16 16:45:46]
»

@mprofeanu: Wow! Am ramas cu gura cascata, mai ales vizionand superbele fotografii... Si... cred ca incepi sa-mi dai putin lumea peste cap: daca pana acum consideram ca Europa are inca multe sa-mi ofere si restul lumii poate sa mai astepte, acum... nu stiu... poate China?! Pozele din Gradina Botanica sunt chiar speciale!

Abia astept continuarea.

Carmen Ion
[08.05.16 17:11:57]
»

@mprofeanu - Un articol excelent structurat, o sursă foarte bună de informaţii primare pentru aceia care, mai tineri decât mine, se vor încumeta să "atace" China pe cont propriu. Plus poze foarte bune.

Din câte am citit şi am văzut - la TV numai - - în China se construieşte într-un ritm ameţitor. O prietenă care a locuit un an în Beijing mi-a povestit că vizavi de hotelul ei turnaseră o fundaţie, după care ea a plecat 2 săptămâni la Shanghai. Iar când s-a întors, ditamai blocul cu peste 20 de etaje era ridicat!

Uff, de ce nu vin şi la noi? În câţiva ani ne-ar umple ţara de autostrăzi

Felicitări şi aştept continuările!

ANILU
[08.05.16 18:21:42]
»

@mprofeanu: Felicitări pentru un articol bine documentat.

Apreciez oamenii care au curajul că de inocența nu poate fi vorba ținând cont de vârsta ta, să meargă în vacanță pe cont propriu.

Și totuși ai zis că nu prea știi limba engleza și cu toate astea v-ati descurcat foarte bine.

Aștept continuarea.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[08.05.16 20:23:26]
»

@crismis - Mulțumesc pentru vizită! Nici eu nu credeam că este atât de deosebită. Grădina Botanică este o feerie de culori în această perioadă: pruni, cireși dar mai ales caiși, o suprafață imensă cu lalele, bujorii erau boboci, încă nu înfloriseră, trandafirii de asemenea...

mprofeanuAUTOR REVIEW
[08.05.16 20:30:13]
»

@Carmen Ion - Mulțumesc pentru vizită! China este abordabilă pe cont propriu, la orice vârstă, dar cu o documentare serioasă. Cât privește ideea ta să vină chinezii și la noi, ai perfectă dreptate. Ar trebui să vină și în parlament, și în guvern și să lucreze și pe șantiere. Până atunci...

mprofeanuAUTOR REVIEW
[08.05.16 20:38:52]
»

@ANILU - Mulțumesc pentru vizită! Nu știu engleza, se descurcă cât de cât soțul meu și atunci compensez printr-o documentare foarte serioasă. Am programul bine stabilit, pe zile, pe obiective turistice de văzut, cum ajung acolo, cum mă întorc, folosind în general mijloace de transport în comun. Aceste informații le am printate, ca un fel de ghid. Pentru o excursie mare cum a fost aceasta m-am documentat săptămâni în șir, dar este și aceasta o plăcere.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[08.05.16 21:01:37]
»

@webmaster26 - Vă rog să atașați reviewului melodia de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=2yvaPDaE95g.

Cu mulțumiri anticipate!

irinad
[08.05.16 22:13:54]
»

Doar atât: Superb! Felicitări!

webmasterX
[08.05.16 22:31:34]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

robert
[09.05.16 08:54:21]
»

@mprofeanu - Eu ce să mai zic? Jos pălăria! Vă felicit pentru alegerea destinațiilor, pentru curaj și nu în ultimul rând pentru organizare.

Sunteți niște turiști exact pe gustul meu. Aveți curaj să vă aventurați în locuri îndepărtate fără agenții, ceea ce pentru mine este un lucru deosebit.

Mi-ar placea foarte mult să ne intersectăm pașii în vreo călătorie viitoare!

Să mai spun că aștept cu interes continuările pelerinajului vostru prin China!

Mă bucur foarte mult că v-a placut!

Îmi permit si o recomandare: zâmbiți mai mult în poze, pentru că ați ajuns în locuri deosebite! :-)

monaca
[09.05.16 13:20:38]
»

Raman intr-o admiratie maxima pentru curajul si entuziasmul cu care alegeti vacante de acest gen. Informatii multe si foarte utile, chiar daca pentru mine China nu prea este pe lista scurta a vacantelor imediate ceea ce scrieti este fascinant! Inca o data, felicitari!

Aurici
[09.05.16 18:04:53]
»

@mprofeanu - Ti-am mai spus cred, că eu nu am zburat până de curând. După ce am făcut-o am fost convinsă că o să zbor doar pe rute scurte (de parcă ar conta!). Și cu toate că să văd lumea este pasiunea vieții, îmi luasem gândul de la orice din afara Europei. Tu mi-ai zdruncinat prima dată convingerile când ai început să scrii despre Japonia. Acuma visez la orice. Chiar dacă le mai amân puțin ca să mă pregătesc la cap știu sigur că se va întâmpla. Așa am procedat și până am început să zbor. Mi-am repetat zilnic că o s-o fac, ani de zile... Sper să nu mai dureze atât până ajung și eu în Japonia, și în China, și în America...

Felicitări pentru tot, ești un turist de nota zece!

Să te întreb și ce mai plănuiești? Că sunt curioasă de mor.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[09.05.16 19:47:36]
»

@irinad - Mulțumesc pentru vizită și încurajări!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[09.05.16 19:55:01]
»

@robert - Mulțumesc pentru vizită, pentru cele scrise și pentru recomandarea făcută! Vom încerca să ținem cont de ea.

Soțului nu îi prea place să fie pozat deși aveam exemplul chinezilor și altor asiatici care se pozau reciproc și zâmbeau fără probleme, indiferent de vârstă.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[09.05.16 19:57:08]
»

@monaca - Mulțumesc pentru vizită și gândurile frumoase!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[09.05.16 20:08:06]
»

@Aurici - Mulțumesc pentru vizită!

Sunt convinsă că în scurt timp vei ajunge și în Asia și în America și aștept cu plăcere să-ți citesc impresiile și bineînțeles pozele.

Ca destinație viitoare va fi tot Asia, cred Coreea de Sud pentru că este un mix între Japonia și China, țări care mi-au plăcut foarte mult.

Excursii frumoase și cât mai multe!

mishu
[10.05.16 16:37:17]
»

Acum am descoperit si eu acest articol si nu a mai contat deloc ca sunt la munca m-am pus pe citit. Pentru mine care si eu am fost acolo a fost nemaipomenit ca am putut revedea cateva dintre locurile pe unde pot spune si eu cu mare placere AmFostAcolo.

Imi pare rau ca am inceput doar din decembrie cu povestile mele depre China insa alaturi ce ceilalti colegi poate ca au fost utile unele informatii.

Acesta a fost si motivul pentru care dupa ce am scris toate articolele despre China am scris pana la urma si un mic ghid (vazut prin prisma celor prin care am trecut eu).

In ceea ce priveste vizita voastra in China mi-ar fi placut mai degraba sa stam de vorba ceva in genul " Ai vazut si aia... ? , Dar aia cum ti s-a parut? " pentru ca mi-ar fi placut sa aflu mult mai mult.

Pentru userii care deja au postat ecouri si carora le-ai deschis apetitul le pot spune ca asa cum cei care au fost in Grecia s-au indragostit de ea (eu inca nu am fost asa ca nu am sa comentez), asa daca veti merge in China va veti indragosti de ea.

Acest articol pe care l-as vota cu 100 de voturi daca as putea este o invitatie minunata la a descoperi o lume deosebita, in care aveti parte atat de istorie cat si de modern, vechi si nou, culoare chiar si in cel mai intunecat loc.

Felicitari, votat cu foarte mare drag si astept continuari ale articolului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZE
[10.05.16 23:09:16]
»

@mprofeanu - felicitari pt articol si fotografii, votat nu numai pt articol si fotografii ci si pt curajul de a merge pe cont propriu, personal si mie imi place sa merg pe cont propriu, un grup organizat ma incurca mai mult.

AZE
[10.05.16 23:12:15]
»

@mprofeanu: nu am vazut in caseta tehnica costul excursiei 18 zile/2 pers... ne puteti spune?

monaserban
[11.05.16 15:36:32]
»

Felicitari pt excursie; din ce am vorbit in toamna parca era programata pt vara. Ma bucur ca ati gasit timp

as dori niste amanunte:

- cum ati luat viza? inainta de a cumpara bileltele, pe baza rezervarilor? Cat costa si cat a durat procesarea?

cand ati spus ca, cursele interne au fost 699 E va refereati la 2 persoane?

ce puteti sa ne spuneti de hoteluri (locatii si preturi)

cum ati ajuns de la aerport Beijing la Hotel?

de ex cum se poate ajunge la Marele zid?

cum ati circulat in Beijing? exista un abonement?

Daca o sa scrieti un serial o sa astept, daca nu as avea rugamintea sa imi raspundeti

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[11.05.16 17:38:54]
»

@mishu - Mulțumesc pentru vizită și pentru gândurile frumoase! Ai dreptate nici eu nu îmi imaginam China atât de dezvoltată, mă refer doar la ce am văzut și mai ales la ce am perceput noi.

Poate sunt cârcotașă dar din anumite prezentări, mai ales ale unor agenții turistice, de obicei străine, parcă intenționat sunt dezvoltate anumite prejudecăți. Oare să nu te duci pe cont propriu sau să cumperi excursii prin ei? Excursiile cel puțin pentru noi, care nu am făcut rabat în a vedea cât mai multe obiective turistice și deci a plăti intrarea care uneori nu era prea ieftină, mi s-au părut scumpe.

Excursii frumoase și cât mai multe!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[11.05.16 17:53:27]
»

@AZE - Mulțumesc pentru vizită! Ai dreptate cât mai ne țin picioarele, sănătatea și bănuții este păcat să nu mergi unde vrei și să faci ce vrei, după plăcerea ta. Noi mergem doar să vedem, shopping mai de loc, plajă tot așa, ...

La tinerețe eram cu munții, cu marea și bineînțeles cu copiii. Acum aceștia sunt la casele lor, se descurcă singuri, așa că am început cu alte preocupări, dar cu rădăcini foarte vechi.

Eu sunt cea care este organizatorul excursiilor, având și mai mult timp. Îmi place foarte mult și citesc permanent înainte de a planifica ceva. Acest site mă ajută mult.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[11.05.16 17:57:36]
»

@AZE - Excursia a costat relativ puțin ținând cont de număr de nopți de cazare, distanțe imense, 2 curse interne de avion și 5 deplasări cu trenul rapid. Voi scrie despre tot dar după ce termin cu Japonia pentru că așa mi-am propus. Dacă încep altceva nu mai apuc să scriu și nu mai vreau să rămân cu restanțe.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[11.05.16 18:30:35]
»

@monaserban - Am vrut să mergem vara, fiind eu în vacanță, dar am revenit pentru că m-am interesat de vremea propice excursiei și aceasta era cel mai bine primăvara sau toamna.

De fapt am scris în review, viza se ia normal după ce am cumpărat biletele de avion spre China, până în 3 luni.

Cursele interne pentru 2 persoane au fost 699 dolari și nu euro în care a intrat și comisionul agenției chineze, circa 8 $ pentru fiecare bilet și persoană, deci 32 $ plus 42 $ prin Western Union, modalitate de transmitere a banilor în China.

O să scriu despre hoteluri care au fost diferite ca preț, de la circa 75 $ camera la 35 $ tot camera, primele 7 zile având și mic dejun. Locațiile au fost centrale, în general.

De la aeroport în Beijing am luat trenul expres până la stația terminală Dongzhimen și apoi metroul. Trenul este 25 RMB de persoană și face 30 minute, apoi metroul 4 RMB, deci 58 RMB pentru 2 persoane în loc de 200 RMB taxi.

La Marele Zid Badaling care, deși este cam aglomerat, este cel mai grandios, am luat autobuzul 877 de la stația de autobuze Deshengmen și am mers circa 1,10 minute până acolo. O să scriu... Cost 6 RMB având Smart Card pentru Beijing în loc de 12 RMB de persoană, deci mai nimic. La zid soțul a plătit jumătate din bilet având peste 60 de ani, eu având 59 am ratat.

Am vrut să îți răspund acum dar promit că voi scrie...

monaserban
[11.05.16 20:01:35]
»

@mprofeanu: îți mulțumesc pt răspunsuri; pe mesaj privat ai putea sa îmi spui la cât s-a ridicat excursia pe persoana; în rest o sa aștept amănuntele în episoadele ce vor urma; intentionez sa plec la anul

mishu
[16.07.16 22:26:12]
»

Am revenit cu drag la acest articol si parea ca il citesc pentru prima data, daca nu as fi vazut ca am scris si ecou as fi zis ca este prima data. Cine stie poate ca am sa incep sa le recitesc si pe ale mele cu China.

Asa cum celor care merg deja des in Grecia le este dor de ea, la fel imi este si mie dor de China.

Si cred ca am sa-mi pun serios problema de a mai vizita China intr-un oarecare viitor.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, AZE, crismis, irinad, mishu, monaca, monaserban, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind China - o lume aparte:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095480918884277 sec
    ecranul dvs: 1 x 1