GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cautand pe site ceva destinatii mai "altfel" decat cele uzuale, mi-a atras atentia povestea unei doamne, de aici.
Citind acest articol si comentariile aferente, m-am simtit dator sa aduc cateva informatii suplimentare. Chiar daca in acest moment Afganistanul este o destinatie inca neaccesibila multor oameni, din punct de vedere al sigurantei, informatiile mele coroborate cu cele ale doamnei mai sus mentionate vor ajuta calatorii sa-si faca o imagine de ansamblu.
Pentru a ajunge in Afghanistan, ca turist, este necesara deplasarea cu avionul. Sunt patru aeroporturi internationale in Afganistan. Aeroportul International Kabul, care este si capitala tarii, ce deserveste zona centrala si de est a tarii, aeroportul international Mazar-e Sharif pentru zona de nord, aeroportul international Kandahar pentru zona de sud si aeroportul international Herat pentru zona de vest.
Asa cum se stie, este o tara 100% musulmana. Daca in partea de sud a tarii inca predomina musulmanii conservatori, unde schimbarile de gandire, de vestimentatie nu sunt permise, in schimb in partea centrala, in vest si mai nou, chiar si in nord sunt acceptate femeile fara voalul islamic numit si burkha, unde ele sunt acceptate in politica, in functii din administratie, in sistemul de invatamant, etc.
Despre partea de vest a tarii nu prea pot spune mare lucru, fiind stiut faptul ca acea parte se invecineaza cu Iranul si in mare parte desertica. Pe acolo trec doar caravanele de camile, incarcate cu saci plini cu opiu, necesar... stiti voi cui.
In Kabul, despre care am mentionat ca este capitala tarii, populatia este una cosmopolita in care, pe langa localnicii de diferite etnii (pashtu, dari, turkmena, uzbeka, ) sunt si foarte multi internationali (cetateni straini care lucreaza pentru fortele coalitiei internationale sau pentru diverse ONG-uri). Sunt restaurante si hoteluri frecventate in marea majoritatea a timpului de persoane straine. Preturile sunt accesibile, mancarea este de foarte buna calitate. In afara bazelor militare prezente in capitala, unde se poate gasi si carne de porc, in restaurantele locale aceasta lipseste cu desavarsire insa se gaseste carne de oaie, de pasare, de vita.
Transportul in comun se efectueaza cu microbuze tip maxi-taxi sau cu taxiuri. Predomina autoturismele marca Toyota. Ca si la noi, toate taxiurile sunt vopsite in galben. Tarifele sunt “fixe”... in functie de "privirea" omului. Uneori, si mai ales, la orele de varf, aceste microbuze devin total neincapatoare, calatorii stand chiar si pe scara... cum era la noi, pe timpul raposatului. Asa este in toata tara. Nu difera cu nimic, de la o regiune la alta.
Transportul de marfuri se face cu camioane marca Mercedes sau Volvo, foarte vechi, umplute la maxim, chiar si peste, pe care noi le numeam jingle-truck. Numele li se trage de la culorile tipatoare cu care erau vopsite si mai ales de la zorzonelele cu care erau dotate. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar felul cum aratau ne ducea cu gandul la carutele de altadata, frumos colorate, ale romilor de pe la noi.
Scolile sunt intr-o stare avansata de degradare, oficialitatile locale facand tot posibilul sa le tina pe o linie de plutire. Clasele de curs au inceput sa fie mixte, fete si baieti, avand in vedere faptul ca odinioara asa ceva era de neconceput. Pasiunea pentru carte este destul de ridicata acum. In special in marile orase. Mai ales dupa implicarea SUA prin investitii in diferite domenii de activitate printre care si invatamantul. Sunt copii care au obtinut burse scolare in SUA.
Sistemul sanitar insa lasa de dorit. Daca in capitala, exista spitale (pe care le-am vizitat, dar sigur nu o voi mai face datorita mirosului greu) oarecum dotate cu o minima aparatura medicala, in zona rurala acestea lipsesc cu desavarsire. De multe ori populatia civila apeleaza la patrulele militare ce trec prin zona respectiva, solicitand medicamente de minima necessitate (antiinflamatoare, antibiotice, pansamente, etc).
Informarea populatiei civile legata de metodele de prevenire a bolilor lipseste cu desavarsire in conditiile in care sunt extrem de multi oameni ce nu poseda un televizor.
In centrul orasului sunt strazi ce poarta numele marfurilor care se vand: Chicken Street (se vand pui si carnea aferenta), Gold Street (nu mai este cazul sa spun), Motor Street (aici se vand de la drujbe, generatoare de curent, biciclete, motorete, si tot ce are motor), Shoes Street, etc (mai sunt dar nu-mi amintesc acum). Ora tarzie si faptul ca m-a “apucat” creatia chiar acum ma impiedica sa-mi amintesc. Dar sunt convins ca le veti descoperi singuri.
Sunt si locuri care merita vizitate si pe care le recomand cu caldura. Palatal regelui, palatal reginei, statuia lui Massoud (un simbol al rezistentei afgane impotriva invaziei sovietice), mormantul regelui. Sunt locuri foarte frumoase si incarcate de istorie (daca veti dori, va voi povesti despre fiecare).
Afganii sunt oameni calzi, deschisi la discutii. Respecta si sunt respectati. Urasc minciuna. Sunt oameni mandri si drepti in ceea ce fac. Cand esti invitat in casa lor, esti oaspetele lor de seama, fac tot posibilul sa te simti bine, sa fii mandru de prietenia lor. Am participat la multe intalniri cu afganii, am stat la masa lor, am fost in casa lor…. ne lasa impresia ca noi suntem “imparatii”. Puneau totul pe masa (pistolul il aveau la brau)... noi aduceam “udatura”. Nu puteam manca cu gatul uscat.
Sunt si oameni bogati, cu averi mari (obtinute din traficul de droguri), oameni de clasa medie (functionari publici) dar si… saraci. Am intalnit pe strada femei/fete care vorbeau despre discoteci, intalniri cu prietenii/iubitii iar toate aceste lucuri mi le spunea interpretul. Am intalnit si femei ce practicau cea mai veche meserie din lume (exista si la ei!!). La intalnirile la care am participat in casele afganilor, recunosc, niciodata nu am vazut sotiile sau fiicele lor. Doar barbati erau in acea incapere. Schimbatul farfuriilor, a “oalelor” cu mancare le faceau fie fiii, fie subordonatii lor. Niciodata femeia.
Revenind la scopul acestui review, sa coboram si spre sud, pe soseaua cunoscuta ca si autostrada 1. O sosea buna, relativ noua, cu o istorie zbuciumata. Pentru constructia acesteia au fost ucisi foarte multi oameni (talibanii nedorind dezvoltarea regiunii, foloseau atat dispozitive improvizate cat si ambuscade impotriva lucratorilor). Din cate cunosc, si sper sa nu gresesc, firma care se ocupa cu constructia si mentenanta acesteia este din Japonia. Aceasta autostrada face legatura intre Kabul, capitala, si partea de sud a tarii, practic spre granita cu Pakistanul (nu stiu daca au ajuns pana la granita).
Aici, in sudul tarii, daca te astepti sa vezi aceleasi lucruri ca in Kabul, vei ramane surprins sa constati ca nu este chiar asa. In aceasta zona, totul pare inghetat in negura istoriei. Musulmanii radicali interzic noul, femeia este tratata ca o “sclava”, datoare doar sa faca copii, de preferat baieti. Saracia este la ea acasa. Din cauza saraciei, femeia se “cumpara” pe o ciurda de vaci, oi sau camile. Depinde ce are fiecare. Daca are. Cine nu poseda o mica avere pentru a se casatori, va incerca sa munceasca din greu sa stranga bani. Solul, arid in mare parte, nu permite cultivarea legumelor, a cerealelor (decat in mica masura). Cand privesti in zare ai impresia ca esti pe Luna. Totul este de o culoare galbuie, selenara. Frecventa furtunilor de nisip este ridicata, datorita distantei mici fata de desertul afgan. In acel moment, cand furtuna era in toi, nu mai vedeai nimic la 20-25 metri in fata, datorita prafului ce-ti patrundea peste tot. Chiar si cu geamurile inchise tot simteai praful in atmosfera.
In localitatile rurale, satele sunt conduse de un consiliu al batranilor. Ei iau deciziile majore in ceea ce priveste bunastarea populatiei (ce lasa de dorit). De asemenea, ei sunt cei care participa la intalnirile cu fortele coalitiei internationale. In partea de sud a Afganistanului, care este si zona puternic marcata de prezenta talibanilor afgani, atentatele asupra fortelor militare internationale sau afgane sunt mai dese, comparativ cu alte zone din tara. Chiar daca sunt foarte multe ONG-uri care doresc sa reconstruiasca scolile, sa sape puturi si fantani pentru populatia din zona respectiva, acestea se lovesc de refuzul batranilor satului. Aceste refuzuri sunt cauzate de amenintarile talibanilor care doresc ca acele locuri sa ramana semianalfabete, pentru a putea fi manipulati mai usor oamenii din zona.
Femeile sunt acoperite din cap pana in picioare, de nu stii de unde incepe si se termina biata femeie. Este un tot unitar. Doar vizeta din acoperamantul fetei (chipului) ii da posibilitatea sa mai vada si ea realitatea zilei.
Iernile, in acea parte a tarii, sunt extreme de geroase. Cum lemnele de foc sunt foarte scumpe iar nivelul de trai este foarte scazut, sunt foarte putini cei care-si permit sa le cumpere. Fiecare isi cumpara cate lemne poate. Am vazut oameni ce bagau pe foc balega uscata de vaca sau camila, adunata de vara sau toamna. Mai bagau pe foc boscheti uscati (cam cum sunt ciulinii in Baragan). Geamurile caselor sunt acoperite cu pături si folii de plastic, prezenta sticlei la geam fiind scazuta. Casele, facute din lut, ofereau o izolatie buna. Vara rece, iarna cald.
Aici, oamenii, chiar daca in aparenta vor sa arate ca sunt veseli, li se citeste tristetea in ochi. Se vede suferinta, se vad lipsurile, se vad necazurile pricinuite de saracie.
Mergand spre vest ne apropiem de zona desertica, zona cunoscuta ca si traseul drogurilor. Din spusele afganilor, un kilogram de opiu se vinde pe piata din Iran cu 2-300 $. In zona de vest sunt cele mai mari culturi de mac. Din maciulia macului, dupa uscare, se obtine opiul din care se fabrica cocaina. Culturile de mac sunt foarte bine pazite de oameni inarmati cu pusti mitraliere si care nu prea pun intrebari cand cineva le calca proprietatea. Au un mancarici teribil la degetele de pe tragaci. Chiar daca fortele internationale, in special cele britanice, se lupta din greu pentru eradicarea culturilor de mac, mai ales in provinciile Helmand si Herat, nu prea au sanse de reusita. Mare parte din drogurile obtinute (aproximativ 80%, dupa spusele unor localnici) ajung in SUA.
Conform unor studii, in subsolul Afganistanului se gasesc numeroase minereuri feroase si neferoase, petrol, diamante si chiar metale rare. De aceea Afganistanul este o tara “curtata” de marile puteri ale lumii.
Din punct de vedere politic, tara este condusa de un presedinte ales prin vot liber exprimat de catre cetateni. Au si parlament compus din aproximativ 300-350 de scaune. Este un parlament bicameral.
Mi-as dori ca in viitorul apropiat si alti oameni sa viziteze aceasta tara, dar este relativa o astfel de afirmatie. Merita vizitata.
Pentru a calatori in Afganistan, trebuie obtinuta viza de intrare. Viza turistica are o valabilitate de 30 zile si se acorda cu o singura intrare. Viza poate fi prelungita doar o singura data de Oficiul Afgan pentru Turism. Ea poate fi obtinuta de la ambasada Afganistanului din… Polonia.
La intrarea in Afganistan prin orice punct de frontiera, este necesara aplicarea stampilei de intrare. Stii cand intri, dar nu stii cand iesi... ;) Fara existenta respectivei stampile, cetatenii straini nu vor putea parasi Afganistanul, existand posibilitatea de a fi retinuti de autoritatile afgane.
Atat la intrarea cat si la iesirea din Afganistan prin aeroportul international Kabul, toti calatorii sunt amprentati.
Daca sunt gasiti pe teritoriul tarii cu viza expirata, cetatenii straini vor fi deportati.
Sper ca veti avea o calatorie (virtuala) placuta.
Trimis de Soso42 in 15.11.16 23:38:29
63 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Soso42); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 3
63 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Soso42: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@Soso42, felicitari! Eu chiar m-am plimbat (virtual) prin acest loc, cu ajutorul tau! Un prim review?! Daca da, atunci la mai multe! Pt ca scrii bine... chiar foarte bine!
Buna!
Cat de in siguranta te-ai simtit in Afganistan raportat la toata perioada in care ai stat acolo? Pun afgani pret pe viata?
Cu bine!
@Soso42: Ei, lume nouă, dar bună !
Foarte, foarte interesant. Sunt topită după informațiile din lumea arabă. Am un mare of, condiția femeii din lumea aceea și citesc tot ce apuc despre acele țări, despre oamenii și obiceiurile lor. Uneori mă revolt, mă înfurii, înjur de una singură prin casă, le-aș face și eu bărbaților arabi tot ceea ce fac ei femeilor lor.
Aș vrea să văd și poze, ar fi minunat dacă ai avea.
”Sunt locuri foarte frumoase si incarcate de istorie (daca veti dori, va voi povesti despre fiecare).
- aici ai glumit, nu-i așa? Tu realizezi cât de valoroase sunt informațiile din acea zonă? Câți oameni crezi că îndrăznesc să-și riște viața mergând într-un loc prăfuit și cenușiu, cu miros de moarte?
Soțul unei colege a fost în Afganistan, a dezamorsat și bombe, a făcut multe și urâte. Era un tip frumos, atlet, vesel. Știi cum e acum? Ca un moșneag: obosit, părul i-a albit în totalitate iar zâmbetul e ocazional. E adevărat că au scăpat de datorii, și-au luat o casă, o mașină, dar cu ce preț? Trist, dar real.
Te salut, vă salut pe amândoi și aștept nerăbdătoare scrierile tale.
Felicitări!
@Soso42: Chiar dacă Afganistanul nu dă semne că va deveni o ţară "vizitabilă" în viitorul apropiat, mulţi dintre noi doresc să afle informaţii şi să călătorească măcar virtual acolo.
Aşa că felicitări pentru acest prim articol şi aşteptăm continuările.
@krisstinna: Draga mea, De un an ma chinui sa il fac sa scrie pe AFA. Daca la inceput a avut o intentie dar nu gasea timp, cind a avut timp n-a mai avut vointa datorita unor "meciuri" pe care le-a descoperit el pe aici.
Cum face oricine e mai nou, pune la suflet si... "divorteaza"! Noroc ca nu a mai putut sa isi dezactiveze contul.
Ieri l-am gasit in pat, scriind un ecou cit o zi de post! Ce faci, acolo, darling? / Am gasit un articol si vreau sa fac niste completari/ Ia stai! Ce completari? La cit ai "completat" colisa... merge de un review!? Ti-am spus ca nu scriu pe AFA? / Mi-ai spus, dar acum ce faci? Nu-i asa ca scrii? / Ei, e doar un ecou!? Te rog frumos, sint oameni care si-ar dori sa citeasca informatii din tari in care CHIAR nu se poate ajunge decit cu... pusca la spate sau subrat... TE ROG!!!
C-o fi fost de la superluna... c-o fi fost de la clipirile ochilor mei... c-o fi fost de la ce-o fi fost... a facut o treaba excelenta si sint mindra de/ cu el!
L-am citit aseara in "albastru" si i-am preconizat o Kristina care o sa ii savureze slovele si chiar un MG mic si verde in colt! Abia acum ne-am trezit ca... bubuia postasul in usa... Fiind cenaclu literar azinoapte, ne prinse ora 3!!!
@all- va multumesc si voua (din suflet) pentru ecourile pretioase!
@adri, mă bucur că ai reușit, ați făcut o treabă grozavă!
Vă felicit pe amândoi, vă doresc multe călătorii și multe scrieri interesante.
@all: cei care au FB și sunt în grup AFA! Avem un coleg nou cu un articol interesant, se poate vă rog o ”șeruire” acolo unde trebuie? Cum o fi aia ”șeruirea” nu știu, dar cred că e ceva de copy/paste.
ptiuuuu ca am trait s-o citesc si p'asta! Exista unul mai dus de cap decat mine! Exista unul care calatoreste in locuri chiar si mai indepartate si mai inaccesibile decat mine! No bravos frate! Hai mai zi ca le zici bine!
@adrianbogdan: Buna. Din punctul meu de vedere pot spune ca m-am simtit in siguranta raportat la perioadele lungi de timp pe care le-am petrecut pe acolo. Adunand lunile pot spune ca am stat 2 ani si jumatate. Au fost si momente bune, placute, frumoase dar si momente relativ periculoase.
Sa-ti raspund la cea de-a 2-a intrebare... singurul lucru pe care pun afganii pret este viata copiilor. Prin locurile in care am fost, acesta era primul lucru pe care-l urmaream... prezenta copiilor. Daca acestia se jucau nestingheriti, stiam ca ne puteam face treaba in liniste. In lipsa lor... "degajam" in cea mai mare viteza.
Daca doresti sa mai afli ceva... iti stau la dispozitie cu mare placere.
@krisstinna: Am sharuit eu pe facebook Grup AFA înainte de intervenţia ta. Şi acum îmi explic de ce ziceai ceva de "amândoi"
@adri-nico: Cenaclu literar?!! Foarte tare! Eu nu am reuşit să-mi conving consortul să persevereze; a scris un singur review acum multă vreme şi de atunci tace mâlc, deşi, de pildă, în Deltă a fost acum ceva timp fără mine, aşa că n-aş fi avut cum să i-o iau înainte...
Da' ce să-i faci, nu toţi suntem născuţi poeţi
Felicitari pentru articol cat si pentru debut!
Un articol interesant ce ne poarta virtual printr-o lume pe care multi dintre noi nu o cunosc si cu atat mai mult, nu o inteleg. Informatii foarte interesante, mai asteptam si altele!
Drept multumire, am venit cu superbonusul!
La cat mai multe impresii la fel de interesante!
@Carmen Ion: Eu zic sa mai clipiti un pic... ca superluna inca mai are efect! Sa nu va dati batuta ca nu e bine. Si Delta e o raritate!!! Ce frumos a fost in croaziera noastra de acum citiva ani, cu AFA. Am mai fost in Delta dar n-am mai simtit la fel, mai ales ca acolo ne-am rasturnat cu masina si era sa fie ultimul loc unde as mai fi avut ochii deschisi!
Dar sa revenim la subiect, sotul a promis ca va raspunde fiecaruia, numai ca a fost chemat la oaste (desi, oficial e in ultima zi de concediu).
Pina atunci, va multumesc eu in numele lui pentru bonusuri, superbonusuri si poate, de ce nu, un ZU!!!
Ca daca mai vreti povesti... (de la el, desigur - ca mie nu o sa imi bage nimeni pumnul in gura!!!), trebuie sa tratati cu mine.
@elviramvio: La articolul asta serios crezi ca se 'asorteaza' glumele mele? Merci ca ai intrat in joc!
@adri-nico:
Cunosc cate ceva din povestirile unor fosti colegi. Stiu cat de serioasa este viata acolo, tot asa cum colegii mei povesteau de Somalia. Asa ca astept continuarea.
@elviramvio: cum ajunge acasa, ii dau o strachina de ciorba iar dupa aia, "tocul si cerneala". Sau voi credeti ca eu stiu povestile lui... E cam secretos la subiectele astea.
@adri-nico:
Cred ca e normal sa fie putin secretos. Viata acolo, din povestirile aflate, este aproape de neinteles pentru noi.
Da-i o ciorba buna, merita.
@Soso42: Felicitări pentru review și pentru cele scrise!
Chiar dacă nu voi ajunge acolo este foarte interesant ce ai scris și dacă ești iubitor de excursii așa cum sunt și eu îți place să citești despre lume și să cunoști cât mai multe...
@all - In acest moment, cand fericirea de pe chipul consoartei s-a mai estompat putin (din cauza oboselii desigur) datorita faptului ca am "reusit" sa-mi expun cateva amintiri de prin zone indepartate si "exotice", doresc sa-mi exprim multumirea pentru timpul pe care l-ati pierdut in fata acestei povestiri iar prin ecourile pe care le-ati transmis, am inteles ce inseamna marea familie AFA. Chiar daca onor consoarta m-a tot batut la cap de ceva timp, sa fac acest lucru, datorita unui articol scris de o doamna (pe care o respect, dar vazut prin ochii sotului), am decis sa "pun mana pe pix". As vrea sa promit ca voi continua, dar... am un moto "A promite-i o noblete, a te tine de cuvant este o prostie". NU promit, nu, dar voi face tot posibilul sa va mai incant si cu alte locuri placute, de prin calatoriile mele.
De asemenea vreau sa va multumesc pentru incurajarile trimise, ma simt bine si pus pe treaba cand stiu ca oameni calzi, cu experienta pe acest sait (parca asa se scrie pe aici), ma incurajeaza sa continui o activitate inceputa cu mult timp in urma de cativa oameni inimosi de care in acest moment beneficiaza zeci, sute, mii de oameni, care-si pot planifica o calatorie pana in cele mai mici detalii si la costuri mai mici decat s-ar fi asteptat.
Va MULTUMESC din suflet!!!
Apropos... urmeaza un alt review in curand, doar sa-mi parvina pozele. Nu le pot pune chiar asa seci.
@Soso42: Bine ai venit pe sait si inca asa in forta. Felicitari si la mai multe!
@krisstinna:
Unii oameni nu mai pot da inapoi, sunt obligati sa plece desi s-ar lipsi de acei bani dar au o meserie care nu tine cont de capricii, concedii, familie, practic nu-ti mai apartii. Pentru multi socul Afganistanului, Irakului, Somaliei este pe viata, oricat de bine material le-ar fi la intoarcere.
@Soso42: sunt tare nefericita????! Am fost prima care te-am felicitat (dupa web, bineinteles... ca respectam ierarhia????) iar tu, nu ma mentionezi pe nicaieri, doar pe @ mogly!!! M-ai suparat si gata! Ce crezi ca doar consoartei ii plac ecourile?! Si mieee... chiar mai mult! Fac pace cu tine doar daca mai scrii un articol!
@elviramvio: As putea spune ca sunt oarecum in masura sa vorbesc despre acest lucru (nu vreau sa fiu lipsit de modestie), dar este oarecum un subiect putin "tabu". Am citit de multe ori in diferite ziare, online desigur, cum cetateni romani, spun ca militarii romani plecati in diferite teatre de operatii (asa se numesc) din lumea asta, sunt clasificati ca si mercenari, ce lupta pt bani, lupta pt altcineva, etc. Legat de sotul prietenei tale, da, il inteleg, a trecut prin momente dificile in acele misiuni, iar acum sufera de "faimosul" stres post-traumatic. Sunt multi oameni ce sufera de asa ceva, doar ca inca nu se vorbeste deschis despre asta. Fara o consiliere psihologica adecvata, fara sprijinul familiei, al colegilor, al sefilor, acolo totul se poate transforma in cosmar. Daca nu stai bine din punct de vedere psihic, esti pierdut. Am avut coleg si bun prieten, care dupa 2 luni a clacat psihic, a trebuit trimis acasa. Nu a mai fost bun de nimic.
Financiar da, este un castig pe care in tara nu-l ai, dar multi nu realizeaza ca de fapt exista o MARE pierdere numita... FAMILIA!!
Este ca o ruleta ruseasca... pierzi pe o parte, castigi pe alta.
In ceea ce ma priveste, eu am avut noroc. Stau f bine cu "mansarda". Inca. Dar daca ma mai expune mult consoarta la sedinte foto prelungite... o iau razna si eu. O seara buna tuturor!!
”Apropos... urmeaza un alt review in curand, doar sa-mi parvina pozele. Nu le pot pune chiar asa seci.
Asta-i demisec ca are numai o poza?
Hai cu pozele!!! Si cu ceva picant!
@maria55: Nu promit dar voi face tot posibilul sa-ti indeplinesc dorinta. Nu se discuta ci se executa. In concluzie... vei fi prima care vei afla de articol. Dupa web, desigur. Imi cer scuze pt omisiune... m-a luat madama la rost pe tema asta, dar din lipsa de timp, din necunoastere, s-a intamplat. Am raspuns strict celor interesati de aceasta "destinatie", nu am stat sa bat campii pe aici. Stiu de la consoarta ca vine webul cu jordia prin zona daca vorbesti aiurea.
Inca odata... mii de scuze, si nu se va mai intampla.
@Andox: Asta-i aperitivul, asa se incepe masa. Vor urma si pozele. Pornirea a fost grea... celelalte vor veni de la sine.
@Soso42:
”Stiu de la consoarta ca...
poți pune inclusiv fișiere video (sigur ai ceva prin tolbă strânse ) ... just send a PM !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2012 Afghanistan - povestea continua — scris în 14.01.13 de alynutza din SIBIU - nu recomandă
- Jun.2012 Afghanistan - cenusiu, multicolor, liniste — scris în 10.01.13 de alynutza din SIBIU - nu recomandă
- Jan.2005 Afganistan - tara contrastelor — scris în 06.05.10 de michirec din BUCURESTI - nu recomandă