GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa cum am scris in rw. despre hotel (vezi impresii), o sa iau treptat povestirile si acum voi continua cu statiunea Skala, situata in sud-estul insulei Kefalonia, de altfel cea mai mare dintre insulele ionice.
Insula este superba, diferita de ce am vazut pana acum, de verdele de smarald a Thassos-ului, sau a Zakynthos-ului cu plajele de vis. Am cutreierat insula pe parcursul a 3 zile asa ca voi face rw. exact dupa parcursul avut. Am foarte multe de spus, am vazut multe locuri, am facut multe poze, dar acum scriu cate ceva despre Skala.
Este una din cele mai frumoase statiuni din insula, cu mare viitor, pentru ca se construieste serios, cu posibilitati mari de extindere, datorita si pozitionarii geografice, are cca 3 km de plaja si se tot intinde satul de vacanta de-a lungul ei, inspre Poros, care se afla la 12 km de Skala.
Satul nou e construit in 1956, pentru ca cel vechi situat mult mai sus pe deal, avand pozitionarea caselor ca treptele unei scari, ceea ce a dat si denumirea de Skala, s-a daramat aproape integral la cutremurul din august 1953.
Am fost in Old Skala, unde se mai vad ruine din vechile locuinte, si te cuprinde spaima stiind ca acolo au trait atatia oameni, care si-au pierdut casele, multi au murit, multi au fost raniti. In prezent satul are cca 530 de locuitori si foarte multi turisti, in special englezi, dar am intalnit si nemti, nordici si chiar unguri.
Hotelul nostru se afla pe strada principala, Alexandru cel Mare, (acesta e un lucru care m-a uimit in Kefalonia, fiecare straduta avea placuta cu nume, nu prea am vazut in alta parti), strada care are cele mai multe taverne, cafenele, baruri, patiserii, magazine, supermarketuri, multe magazine de suveniruri, centre de inchiriat masini, biciclete, agentii care organizeaza excursii, centre medicale de prim ajutor.
In sat sunt foarte multe hoteluri, studiouri, pensiuni, nu toate deschise inca, dat fiind ca nu eram in sezon plin. Tavernele te imbie la masa, mirosul mancarii se combina cu cel al florilor, copacii infloriti, multi lamai, caisi, iar bradul kefalonian, unic pe insula este spectaculos, pini, multa iasomie, lamaita, trandafiri, leandrii, muscate de toate felurile si culorile, care cresc direct in pamant. Se mananca foarte bine, am gustat celebra deja placinta kefaloniana, cu arome minunate, iar preturile sunt ok.
Satul situat la cca 37 km de Argostoli, capitala insulei, este binecuvantat cu o plaja frumoasa, lunga de cca 3 km, cu nisip auriu, pe alocuri cu pietris, rasplatita de altfel cu steag albastru. Gasim pe plaja multe sezlonguri, setul de 2 si o umbrela costa 5-6 euro, avem dusuri, cabina de schimb, terase, toalete. Sunt posibilitati de a inchiria barci, ski-jet, se poate face parasailing, etc.
Am intalnit pe parcursul plimbarii prin sat un dispensar, o biserica, primaria, scoala cu teren mare de sport, am fost la ruinele unei vile romane ce dateaza din sec. III, descoperita intamplator in 1944 cu ocazia unor excavatii. Aici sunt niste mozaicuri foarte bine conservate, reprezentand scena sacrificiului. Intrarea e libera, intre orele 9-15. Noi am nimerit cand era inchis, asa ca am facut poze peste gard. La cca 3 km de Skala in drumul spre Poros, se afla templul lui Apollo, unde sunt niste roci din fundatie si fragmente din 3 coloane dorice. In dreapta de la templu se afla o bisericuta Agios Giorgios, care serveste ca si stalp de sustinere, de rezistenta pt. templu.
Noua ne-a placut foarte mult, ne-am simtit bine aici, am facut plaja 2 zile, am prins soare, si nori, dar una peste alta a fost foarte bine.
Trimis de maryka in 31.05.12 20:51:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă zona Skala» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)